Tekniikkakeskustelut > Etuteltat ja markiisit

Markiisin rattaisto(?) luistaa

<< < (12/14) > >>

K.E.V:
Jos siitä kulmavaihteen ja päädyn irrottaa niin eihän ne nyt voi olla liimattuna? Vai ymmärsinkö väärin jotain? Edit. Koko markiisi lähtee irrottamalla muutama ruuvi kiinnityspalkin alareunasta, sitten toinen toisesta päästä kiinni, kääntää alareunaa ulospäin ja nostaa paikoiltaan.

kimi:

--- Lainaus käyttäjältä: K.E.V - 25.05.2023     kello on 12:44 ---Jos siitä kulmavaihteen ja päädyn irrottaa niin eihän ne nyt voi olla liimattuna? Vai ymmärsinkö väärin jotain? Edit. Koko markiisi lähtee irrottamalla muutama ruuvi kiinnityspalkin alareunasta, sitten toinen toisesta päästä kiinni, kääntää alareunaa ulospäin ja nostaa paikoiltaan.

--- Lainaus päättyy ---

Tietäisi mitä Raksaus on avaamassa. Kislo on tiivistetty seinää vasten

K.E.V:

--- Lainaus käyttäjältä: kimi - 25.05.2023     kello on 14:53 ---Tietäisi mitä Raksaus on avaamassa. Kislo on tiivistetty seinää vasten

--- Lainaus päättyy ---
Sen kun tietäisi, mutta kiinnityskiskon tai palojen alla sitä massaa on, harvemmin markiisin alla.

Raksaus:
Näin minäkin olin käsittänyt että olisi tai ainakin tulisi olla. Markiisin alapuolella olevat ruuvit siis irrotin (Kummassakin päässä oli seinässä kiinni olevassa listassa kaksi ruuvvia ja keskellä kaksi pienmpää, joissa oli yksi ruuvi kummassakin) ja yritin käännellä ja väännellä ja nostella markiisia, mutta  ei tuntunut hievahtavankaan. Epäilin juuri, että jostain syystä joku olisi laittanut jotain masssaa vielä väliin, vaikke kuuluisi. Oletin että on jotain alumiinia tuo runko, joten ei kai pitäisi ruostuakkaan kiinni.

Vaihteessa siis ei ole mitään vikaa. Kulmavaihde pyörittää metallista tankoa josta voima välitetään pyörittämään itse markiisia sellaisella mokkulalla, josta toinen pää on muistaakseni markiisiputken sisällä ja toiseen päähän menee sisään se neliskanttinen metalliputki, jota pyöritetään kulmavaihteella. Tästä komponentista puuttuu puolet jolloin kun pyörittää sitä metallista putkea ja tulee väätnömomenttia, niin se muoviosahypähtää pois paikoiltaan. Ajatukseni oli siis liimata tuo muoviosa kiinni tuohon metalliputkeen. Kulmavaihteelle en siis tee tässä vaiheessa mitään. Muuta kuin vaihdan alkuperäisen takaisin, kun siinä on paremmin sopiva kotelo ja oli ihan kunnossa.

Raksaus:
Eipä onnistunut pläni paikallaan tehtynäkään. Sormet eivät ole lähellekkään riittävän pienet. Hai pinsetitkin apuun mutta eipä onnistunut silläkään.

Nyt kun pohdin nikn olikohan sisäpuolella ruuveja jotka pitäisi avata että päätykappaleen sais irti? Pääsystä taitaisi sopivan kokoinen naru sopia jolla saisi ehkä sittenkin sidottua paketin nikn ettei nyt maahan tippuisi. Se on sitten toisaalta ihan eri asia tippuuko sen verran että päätypala ei enää mene paikoilleen.

Toisaalta ehkä keksin syyn miksi ei hievahtanutkaan kun yirtin nostaa matkiisia pois kiskoilta. Yllä olevan kumilista on sen verran jäykkää että ehkä s harasi vastaan. Josko tuon ottaisi pois niin. Voisi irrotakin. Uusia voisi samalla. On kuitenkin jo sen verran vanhaa.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View