Tekniikkakeskustelut > Etuteltat ja markiisit

Markiisin rattaisto(?) luistaa

<< < (4/14) > >>

Raksaus:

--- Lainaus käyttäjältä: Ruuteri - 29.01.2022     kello on 10:26 ---Omaan vaihdoin viime kesänä. Kulmavaihteen ostin Jyväscaravanista. Jotain viiskymppiä maksoi ja oli hyllyssä. Markiisin joutuu nostamaan pois paikoiltaan kulman vaihtoon.

--- Lainaus päättyy ---

Tästä pitikin kysyä. Tavallista markiisia en ole koskaan asentanut, ainoastaan pussimarkiisin. Mutta muistelisin että asentamiseen pitää ostaa erillinen kiinnikesarja. Eli arvioisin että markiisi on kiinni niissä kiinnikkeissä, eikä suoraan autossa? Kuinka helppo/vaativahomma tuon pois nostaminen on? Oman ongelmansa tuo toki korkeus. Kun on aika tuoll ylärajassa joten aika lähelle kolmea metriä menee. Pohdin jo jos ajaisin tuohon taloyhtiö autotallin eteen ja operoisin katolta. Taitaisi olla korkeudeltaan aika otollisella korkeudella.


--- Lainaus käyttäjältä: K.E.V - 29.01.2022     kello on 12:12 ---Edelliseen vaihdoin, markiisi paikoillaan helposti

--- Lainaus päättyy ---

Tämä olisi optimaalinen kun yhdet tikkaat riittäisi. Toki silloinkin voisi olla helpoin ratkaisu tuo autotallin katto.

88k5:
Saa sen yksinkin nostettua, jos jaksaa nosta 40kg (riippuu pituudesta) ja kannatella sitä seivästä - ihan A-tikkailta, mutta kaveri omilla tikkaillaan toisessa päässä helpottaa hommaa.

Yleensä molemmissa (tai kolmessa) kuvan mustassa seinä kiinnikkeessä on altapäin vedetty läpi poraruuveilla kotelon lukitus. Markiisia ei tartte edes avata tuolloin pois saamiseksi.
Vaan nuo ruuvit voi olla asentajan nylppäämät ja pois saantikin voi olla tuskan takana. Ja kun muistaa, että alumiinin ja rosterin/hst (ne ruuvit) lämpölaajenema on eri ja päälle pikku hapettuma, niin kylmässä voi olla tiukemmassa. Jos napsaa poikki tai nylppäytyy kanta niin menee porahommiksi ehkä..

Helppo tehdä "maasta käsin" (tikailta) - autotallin katolle jos nostaa, niin kait se maahan pitää kuitenki saada  :laugh:

Ruuteri:
Joo kahen miehen homma.. Varsinkin takasin nostettaessa. Oma jäi vielä noin metrin auki,ko rattaat korkkas.. Alareunassa on lukitusruuvit,omassa tais olla kolme, jotka lähti ihan hyvin pois. Sitten vaan nostaa markiisin pois.. Tuossa yläpuolen kuvassa näkyy hyvin rakenne ja nuo lukitusruuvit.

jamseil:
Tukevalta työpöydältä oli aika helppo nostaa yksinkin, 3m painaa noin 20 kg. Alkuperäiset kiinnikkeet helpottaa hommaa, kun se ei tipu niistä vaikka ruuvit poistaa, vähän nostaa niin irtoaa kiinnikkeistä.

Tutki nyt kuitenkin ennen pois nostoa, ettei johdu etulevyn jumituksesta ja epätasaisesti kelauksesta ne äänet. Kaksi tuollaista nähnyt ja molemmissa sama ongelma. Siitä sen huomaa jo avatessa, kun pitää kiertää useampi kierros ja sitten jysähtää voimalla auki. Kiinni menee toinen pää edellä ja toinen pää pitää auttaa kädellä.

Raksaus:
Irtoaakos tuo päädynmuovikoppa jotenkin nätisti? Niin monen muovikopankiinnikke et on tullutväännettä poikki, että tällaisen25 vuotiaan irroituksessa taitaa olla enemmän riskejä kuin mahdollisuuksia.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View