rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Ahvenanmaa, kesällä 2022  (Luettu 2214 kertaa)

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 12:48
Ahvenanmaa, kesällä 2022
« : 6.12.2021 kello on 19:17 »
Kiinostais lähteä vaunuileen kesällä Ahvenanmaalle .
Millainen on lauttamatka, pitääkö varata etukäteen, maksaako ?
Kaikki kommentit ja vinkit leiriintymispaikois ta (myös puskaparkit) otetaan mielellään vastaan. Välimatkat eri nähtävyyksiin.
Auto ja vaunu. ^-^

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 13:28
 • Nuperokuljin, 2h+keittiö. Tonttina Suomi.
Vs: Ahvenanmaa, kesällä 2022
« Vastaus #1 : 6.12.2021 kello on 19:33 »
Tuolta  https://www.alandstrafiken.ax/fi/aikataulut löytyy tietoa.  Kun minä käytin tuota reittiä, niin matkailuajoneuvoill e piti ehdottomasti varata paikat. Ottavat rajoitetusti matkailuajoneuvoja per vuoro. Yöpymällä välisaaressa pääsee kohtuuhinnalla reitin.

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:46
Vs: Ahvenanmaa, kesällä 2022
« Vastaus #2 : 6.12.2021 kello on 20:08 »
Alkoi hiukan minuakin kiinnostaa...

Jos oikein ymmärsin, niin pakulla pääsisin henkilöauton hinnalla. Se kun on alle 2,1m korkea. Retkiautolla tulisi kalliiksi, kun korkeus on 2,6m.

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 12:08
 • Lempäälä
Vs: Ahvenanmaa, kesällä 2022
« Vastaus #3 : 6.12.2021 kello on 20:21 »
  Tuolla kulku, ainakin minulle vaikee ymmärtää ennen kuin siellä matkustaa. Muutaman kerran polkupyörällä siellä liikkunut.
  Aiemmin piti olla vietetystä yöstä kuitti, eli maksullisella alueella. Ymmärtääkseni ei enää tarvetta. Pitää kuitenkin muistaa, että siellä ei ole mannersuomen tapaan jokamiehen oikeutta mennä maastossa, edes kävellen.
  Varaus on hyvä olla, paitsi polkupyörällä. Ne lautat kun on etusijalla varattu "alkuasukkaille", tilaa niissä yleensä on ollut. Jos tulee säiliöauto polttonesteillä, silloin ei muita oteta kyytiin.
     Tässä tuorretta juttua:
        https://karavaanari.org/index.php/topic,26108.msg521406.html#msg521406

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 19:20
Vs: Ahvenanmaa, kesällä 2022
« Vastaus #4 : 6.12.2021 kello on 22:26 »
Kuukausi takaperin kuljettiin viimeksi ÅT:lla tuo Saaristomeri yli Ahvenanmaalle, ja siitä yli Ruotsiin.
Mukavaa vaihtelua "isossa laivassa" möllöttelyyn..

Korppoosta viimeisellä paatilla syysmysrkyssä yötä vasten matkaan, ja laivasta ulos Föglössä. Jossa "puskassa" (ei ole juuri puitakaan) loppu yö. Aamusta Maarianhaminaan, ja puolilta päivin Eckeröstä ruattinpuolelle. Suomi-Ahvenanmaan väli makso 74€ (autolastillinen ihmisiä ja eläimiä kuuluu hintaan)

Hyvin oli tilaa (ainoana) ja nukutti Alden pöhistessä.
Yleensä menty eteläistä reittiä..

Rinkulat losseja. Åt aluksiin kannattaa aina varata kun raskasliikenne niillä kulkee etauajo-oikeutetusti, mutta kuitenki ennakoivat ne. Meilläkin oli Sottungassa ulosajo tiedossa ja peruutus takaisin laivaan kun maitorekka tuli sieltä kyytiin - sitä oli vajaan ½h köröttely Föglöhön.

Ahvenanmaallehan pääse pohjoista reittiä Kustavista ÅT:lla, kartassa punainen väri. Naantalista Finnlinesilla, Turusta Viikkari ja Silja-Tallink. Välimatkat kaikkialle niin mitättömiä autolla liikuttaessa, että ei tarvii suunnitelmallisuutt a juurikaan. ÅT-reitillä maksullista on siis väli Suomesta tai Ahviksesta välisaareen. Sieltä jatko seuraavana päivänä ilmaista. Varaamalla laivapaikat osoitat yöpymisen - ei kysellä mitään kun rekkareita osaavat lukea.. En edes tiedä kuinka muuten kuin netissä voi maksaa (halvintakin). Aikataulu aika kryptinen, varsinki jos poikkeat yöksi vaikka Sottungaan, eivät kaikilla vuoroilla edes poikkea hakemaan sieltä kuin tilauksesta.. varaamalla homma selvä heille.