Forum > Lämmitys ja ilmastointi

Webaston lisäkytkin

(1/3) > >>

krtek:
Nyt tarvisi viisaammilta apuja. Olen yrittänyt hommaa selvittää mutta ei vaan ratkea edes kysymällä.Auto on Fiat Ducato 2006 Dethleffs. Autoon on uutena asennettu Tampereen Erälaukolla Webasto joka toimii mutta sen alla oleva lisäpainikkeen toiminta on hämärän peitossa. Toinen kuvista on selvä moottori ja toinen auto. On kytkin kummassa asennossa tahansa niin webasto lähtee päälle.

Itse kytkin kääntäminen ei vaikuta mitään mutta kun Webaston laittaa päälle on sen toiminnassa pientä eroa. Kun kytkimestä on moottorin-kuva painettu pohjaan, lähtee myös auton puhallin pyörimään mikäli se on päällä. Mikäli puhaltimen kääntää nollaan loppuu sen pyöriminen. Kun auton-kuvan painaa pohjaan ei puhallin ala pyörimään vaikka olisi päällä.

Kävin kysymässä parista paikallisesta liikkeestä olisiko tietoa mikä on nappi ja miten toimii. Yksi arvaus oli, että napilla voisi valita kumpaa akkua Webasto käyttää, auton startti-akkua vai asunto osan akkua. Toinen vaihtoehto oli, että kytkimen piuhat on väärin päin. Toisella asennolla saa lämmitettyä pelkän moottorin ja toisella asennolla saa lämmitettyä sekä moottorin että auton sisätilaa. Kesällä kun autoa ostin puhuttiin taukolämmittimestä. Se voisi olla selitys asialle mutta silloin katkaisija ainakin minun logiikkaan toimii nurin päin.

Osaisiko joku sivistää minua miten tuon pitäisi toimia? Testit ei ole tuottanut kirkastusta asian suhteen.

kimi:
Olisikohan tuossa lämmönvaihdin ja toteutus jolla saa asuinosan vesikierron päälle webaston kautta tai päinvastoin, asuinosan vesikierron saa lämmittämään moottorin.

Oma veikkaukseni on, että alempi asento l'ämmittää molempia

kimi:
Käynnistyykö joku pumppu jos et käynnistä webastoa, mutta kytket alemman asennon.

88k5:
^
^^
Tuossahan ne kysymykset ovat (ja mikä lämmitin/tapa asumuksen puolella?), joihin vastauksia tarvii ennen kuin jatketaan..

Vähempi osuva arvaus on se "akun valitsin".. Onko kytkin 2 asentoinen vai 3 ?

krtek:
Autossa on Alde ja patterit joissa kiertää neste. Kytkin on kaksiasentoinen, moottori ja auto. Pitää käydä vähän testaamassa miten toimii. Sanoisin ettei tapahdu mitään missään vaikka vaihtaa kytkimen asentoa eikä autossa ole missään virtoja päällä. Mitä tapahtuu kun asuntopuolella virrat päällä ja vaihtaa kytkimen asentoa pitää testata. Jos se on lämmön vaihdin niin eikö pitäisi tulla toiminta esiin kun lämmittää asuntopuolen ja tuo kytkin autonkuvan puolella, eikö silloin pitäisi lämmitä myös moottorin nesteet.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View