Forum > Vetoautot

Ajonvakautusongelma?

(1/2) > >>

seppoko:
(X)Saarassa oli melkein koko talven ajonvakautuksessa ongelmaa. Se heitti itsekseen pois päältä suunnilleen saman matkan, n. 20km,  päässä. Se ei vaikuttanut normaaliin ajamiseen mitään. Ajattelin, että se johtuu kylmyydestä ja/tai kosteudesta. Mutta nyt on kylmyys ja kosteus poistunut. Nyt se heittyy pois päältä edelleen suunnilleen saman matkan ajetttuani, se matka tosin on lyhyempi kuin talvella. Perjantaina kävin kaupoilla. Viimeiseltä kun piti lähteä kotiin, niin auto ei käynnistynyt. Varoitusvilkkunapin yhteydessä oleva varoitusvalo vilkkui. Nyt en muista, onko tämä valo ESP-varoitus vai ABS-varoitus. Vai molempia? Kojetaulussa vilkkui ESP-varoitusvalo.

Yritin 7-8 kertaa käynnistystä. Ei mitään. Kaivoin jo karavaanarin tiepalvelun numeron esiin. Vielä koitin käynnistystä. Nyt käynnistyi.

Ajatuksia mistä hakea vikaa vai suosiolla korjaamolle?

Haapaniemen Paroni:
Merkki huolto, vaikka maksaa euroja..

megaman:
Testeriin kiinni, niin kertoo mikä mättää. Veikkaisin viallista ABS-anturia.
Esim. motomaatissa lukevat koodit.

Käynnistysongelma lienee toinen juttu.

svc:

--- Lainaus käyttäjältä: seppoko - 17.05.2020     kello on 15:56 ---(X)Saarassa oli melkein koko talven ajonvakautuksessa ongelmaa. Se heitti itsekseen pois päältä suunnilleen saman matkan, n. 20km,  päässä. Se ei vaikuttanut normaaliin ajamiseen mitään. Ajattelin, että se johtuu kylmyydestä ja/tai kosteudesta. Mutta nyt on kylmyys ja kosteus poistunut. Nyt se heittyy pois päältä edelleen suunnilleen saman matkan ajetttuani, se matka tosin on lyhyempi kuin talvella. Perjantaina kävin kaupoilla. Viimeiseltä kun piti lähteä kotiin, niin auto ei käynnistynyt. Varoitusvilkkunapin yhteydessä oleva varoitusvalo vilkkui. Nyt en muista, onko tämä valo ESP-varoitus vai ABS-varoitus.Perjantaina kävin kaupoilla. Viimeiseltä kun piti lähteä kotiin, niin auto ei käynnistynyt. Varoitusvilkkunapin yhteydessä oleva varoitusvalo vilkkui. Nyt en muista, onko tämä valo ESP-varoitus vai ABS-varoitus. Vai molempia? Kojetaulussa vilkkui ESP-varoitusvalo.


--- Lainaus päättyy ---
Citroen C5:ssä oli vastaava ESP ongelma, ja se johtui ohjauspyörän asentoanturista. Juurikin kylmän kostea keli aiheutti oireita.

Xsarassa hätävilkkunapissa vilkkuva valo tarkoittaa, että ajonesto on päällä. Esim avainta ei ole tunnistettu.
Ekana tietysti auto Lexiaan tai Diagboksiin kiinni. Yleismallin testereillä ei aina pääse kiinni kaikkiin väyliin.

Kannattaisi myös tutkia ohjauspylvään väyläliittimet. Löytyvät viiksipaketin  takapinnasta kun avaa rattiakselin suojukset. Väyläliitin on se isoin. Pienemmät liittimet ovat airbagin 1. ja 2. vaiheen laukaisujohdot.

Antza0:
Onko autoon vaihdettu renkaita tai alustan osia ennen ongelman ilmaantumista? Voi olla tarpeen kalibroida ratin keskiasento. Taisi noissa vaatia ohjelmointityökalun .

Joskus heikko akkukin voi sotkea em. asetuksen, kun virta droppaa startatessa liian alas. Eikä korjaannu itsekseen vaikka akku ladataan tai vaihdetaan, vaatii uudelleenkalibroinn in.

Myös aiemmin mainittu ABS-anturivika on mahdollinen.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View