Tekniikkakeskustelut > Sekalaiset

Sähköpyöräkokemuksia

<< < (2/132) > >>

Karabiilisti:

--- Lainaus käyttäjältä: 99 - 16.09.2019     kello on 06:50 ---Vinkki

https://www.akkujenuudelleenkennotus.fi/

http://www.ecakit.fi/s/Akkujen%20kennotus

--- Lainaus päättyy ---

Pitääpä ihmetellä...tosin hinnastossa 3Ah Panasonic akun kennostus 225eur... ja tossa pyörässä on 14.3 Ah.....

Janos:
Mulla on reilu 10v vanha Helkaman sähköpyörä. Akussa ei mitään ongelmaa (no ei ehkä ihan uudenveroinen, mutta kyllä sillä 40km ajaa).
Kaikkea muuta on kyllä sitten joutunut vaihtamaan.

HiTec:

--- Lainaus käyttäjältä: Karabiilisti - 15.09.2019     kello on 22:42 ---Sama kohtalo varmaankin on sähköautoilla....

--- Lainaus päättyy ---

No tottahan toki ne sähköautonkin akut kuluu käytössä, mutta siksi valmistajat rakentavatkin niihin kapasiteettia luokkaa +10...20% ylimääräistä jotta voivat antaa sille lupauksen esim. 5v päästä on vielä esim. 80% akun kapasiteetista voimissaan, vaikka todellisuudessa sieltä on siis kadonnut jo tuon luvatun (100-80%) 20% lisäksi tuo 10...20% ylimääräkin = akkujen kuoleentuminen on siis huomattavasti nopeampaa mitä valmistajat näillä lupauksillaan antavat olettaa, mutta ilman lupauksia ei myöskään sähköautokauppa varmaan kovin hyvin kävisi, joskos tuolla juuri hurraamista on (vielä) muutenkaan ???

Käytännön esimerkki tästä ylimäärän sisällyttämisestä on taannoinen pyörremyrsky-evakuointi ja Tesla. Verkon kautta Tesla päivitti autojaan ko. alueella s.e. niillä pystyttiin ajamaan joitain kymmeniä km enempi kuin normaalisti = he siis käskivät autonsa ottamaan tuon akkuylijäämän poikkeuksellisesti käyttöön, kunnes hätätilan jälleen poistuttua autot päivitettiin takaisin ja tuo ylijäämä nimettiin jälleen takaisin reserviin. Tämä reservi auttaa myös akkujen lataamisessa, sillä ne akut lataantuvat huomattavan paljon nopeammin 80...90% kuin mitä sen loppumatkan tuosta 100% aidosti täyteen => akkujen ollessa vasta aidosti 80...90% täynnä, auto näyttää niiden jo olevan mukamas 100% täynnä 8)

El Maco:
Tuo myös lisää akkujen kestoikää, se lienee suurin syy.

Lähetetty minun G3121 laitteesta Tapatalkilla

Lerssinen:
Ei muuten mene kauaa kun joku hakkeri "päivittelee" autot ja romppeet jumiin ja pyytää rahaa että matka jatkuu.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View