rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Yleistä loma-ajoista  (Luettu 13589 kertaa)

 • Vieras
 • Yleistä loma-ajoista
  « : 17.01.2019 kello on 13:17 »
  Tässä loma-ajoista vähän ajatuksiani. Ehkä myös näitä asioita kannattaa ajatella, kun suunnittelee kesälomaa tänne etelämmäs Eurooppaan.

  Olen tuonut monesti jo vuosien aikana esille, mutta haluan tuoda taas kerran sen ettei kevät ja alkukesä ole täällä keski- ja etelä Euroopassa tavallista arkiaikaa, vaan siihen sisältyy koululaisten lomia sekä monia arkipyhiä. Tähän Saksa ajatukseen, kun ottaa mukaa vielä naapurimaiden lomat ja arkipyhät, niin ainakin moottoriteillä riittää paljon myös ulkomaalaisia autoja.

  Katselen tätä saksalaiskoululaist en lomakalenteria, kun täällä kahdeksan vuotta asuneena vähän jo suunnittelemme alkaneen vuoden lomia. Tuosta näkee myös naapurimaiden koululaisten lomat.

  https://www.schulferien.org/Schulferien_nach_Jahren/2019/schulferien_2019.html

  Baden-Württemberg osavaltiossa on koululaisilla pääsiäisloma 15.04. - 27.04,  helluntailoma 11.06. - 21.06  ja kesäloma  29.07. - 10.09.
  Bayerin osavaltiossa pääsiäisloma ja helluntailoma on samaan aikaan. Kesäloma loppuu vain päivää aiemmin 29.07. - 09.09.

  Lisänä on neljäntoista muun osavaltion koululaisten lomat, jotka ovat aina puolta Saksaa aikaisemmin.

  Oman mukavan lisän tähän tekevät arkipyhät, jotka vaihtelevat vuosittain ja niihin vaikuttaa pääsiäisen ajankohta. Pääsiäinen on niin kuin Suomessakin 19-22.4 ja vappu 1.5.

  Lisänä täällä Saksassa ja taitaapa nämä olla sitten aikalailla naapurimaissakin. Arkipyhä keskellä viikkoa, joka tietää monissa työpaikoissa myös pitkää viikonloppu vapaata ja sen myötä lomalaisia enemmän. Pitkien viikonloppujen yhteyteen myös ne joilla ei ole koululaisia ottavat mielellään myös lisä lomapäiviä. Huomioitavaa myös on se etteivät kaupat ole auki arkipyhinä eikä normaalistikaan sunnuntaisin.

  - Christi himmelfahrt 30.5, to ( pitkä viikonloppu 30.5-2.6)
  - Pfingstmontag, 10.6, ma ( pitkä viikonloppu 8-10.6)
  - Fronleichnam, 20.6, to (pitkä viikonloppu 20-23.6)

  Miten muka saksalaiskoululaist en lomat ja arkipyhät vaikuttavat etelämpänä Euroopassa. Kyllä ne vaikuttavat aivan Kroatiassa asti ja puhumattakaan pohjois-Italian järviseuduilla. Saksalaiskoululaisi lla on lomia suunnilleen joka toinen kuukausi ja silloin myös vanhemmat pitävät lomiaan, ympäri vuoden. Eli pääsiäislomalla, helluntailomalla sekä kesälomalla on puoli Saksaa lomalla yhtä aikaa. Sillä on iso vaikutus joka paikassa. Elokuussa me aina kuljemme Saksassa, kun täällä on niin hiljaista, kun ihmiset ovat menneet naapurimaihin lomille. Huvittavaa on aina, kun ajelemme tyhjillä pienemmillä teillä tuolloin. Loma kyllä näkyy leirintäalueilla, moottoriteillä ja turistipaikoissa, joita elokuussa aina välttelemme.

  Huomioitavaa on tuota koululaisten lomakalenteria katsoessani se ettei toukokuussa ole yhtään heillä lomia eikä silloin ole myöskään yhtään arkipyhää paitsi tuo  Christi himmelfahrt 30.5 torstaina. Kesäkuu onkin sitten vilkas lomakuukausi.

  Jospa näistä tiedoista olisi jollekin teistä vähän hyötyä. Mukavia lomasuunnitelmien tekemisiä sinne jokaiselle! Tiedän yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella, että niitä on aina niin mukava tehdä. :)

  Ps. Me karavaanarit vietimme Joulun näissä lumimaisemissa.

  https://soleilblogi.blogspot.com/2018/12/23-27122018-uudenlainen-joululoma.html

  Ja heti alkuvuodesta suuntasimme myös tien päälle lähes kahdeksi viikoksi. Uusia mukavia ja mieleen jääviä kokemuksia saimme kerättyä mm. kun illalla oli huppumies ikkuna takana. Tuo asia saa käteni vieläkin tärisemään, mutta ei tuosta lomamme pilalle mennyt. :)

  Soleil  :)

  *****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 01:49
  • Kulkija
  Vs: Yleistä loma-ajoista
  « Vastaus #1 : 17.01.2019 kello on 21:15 »
  Kiitos Soleil. Hyödyllistä tietoa. Itsekin olen aikanaan noihin pyhiin kompastellut.

  Taitaa tulla ensimmäinen vuosi sitten 2007 jälkeen, että kulkineella en Saksassa käy. Saatan käydä kyllä muuten.