rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Retkeilyauto Hiace Mobi Cabin -90  (Luettu 19014 kertaa)

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 21:04
 • Oululainen terwaporwari
Vs: Retkeilyauto Hiace Mobi Cabin -90
« Vastaus #45 : 4.09.2018 kello on 21:49 »
Onnittelut työn sankarille,lopussa kiitos seisoo Thumb Thumb.Kyllä nyt kelpaa retkeillä!

*****
 • Matkailija
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla: 7.09.2018 kello on 23:19
Vs: Retkeilyauto Hiace Mobi Cabin -90
« Vastaus #46 : 4.09.2018 kello on 21:55 »
Oho, no nyt on pakko nostaa hattua isosti! Mahtavaa että kohtalotovereita löytyy Thumb Thumb

Tyylikkäästi on sisustus päivitetty tälle vuosituhannelle ja priimaa jälkeä kaikin puolin! Mitä materiaalia käytit seiniin ja kattoon, onko siinä jokin eriste alla?

Nyt on kyllä ihan huippuhieno! Vähän melkein iski kateus  :D

*****
 • Matkailija
 • Viimeksi paikalla:10.09.2018 kello on 06:33
Vs: Retkeilyauto Hiace Mobi Cabin -90
« Vastaus #47 : 5.09.2018 kello on 08:51 »
Kiitos paljon kommenteista! Käytin alkuperäisiä eristeitä. Puhdistin ne hyvin molemmilta puolilta ja liimasin sellasta "aasinnahkaa" päälle metrin rullasta.
Päällystetyt palat sitten liimailin takaisin autoon.

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 16:34
Vs: Retkeilyauto Hiace Mobi Cabin -90
« Vastaus #48 : 5.09.2018 kello on 13:16 »
Hienoa jälkeä Thumb

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:19.02.2019 kello on 09:30
Vs: Retkeilyauto Hiace Mobi Cabin -90
« Vastaus #49 : 30.10.2018 kello on 12:28 »

Onko kellään tällaisesta kokemuksia, tai mahtaako kukaan tietää vieläkö näitä on missään jäljellä?
Autohan on ns. tehdasvalmisteinen, näitä teki Mobituote Oy 80-luvulla, ja tämä on varmaan niitä viimeisiä yksilöitä mitä on tehty ennen kuin firma meni nurin. Vanhempia pystykeulaisia näkyy silloin tällöin mutta tällä korimallilla ei taida montaa yksilöä olla. Kiinnostaisi kuulla kokemuksia ja juttuja, tai löytää mahdollisia muita "harrastajia" :)

Itselläni on Mobituotteen valmistama Mobi Safari, joka on käyttöönotettu keväällä 1993. Ilmeisesti firma meni noihin aikoin konkkaan.

Mobi Safari on rakennettu Chevrolet Astron alustalle ja niitä tehtiin noin 20 kappaletta. Kyseessä on parkkiruutuluokan matkailuauto, jonka asunto-osa on valettu lasikuidusta ja eristetty uretaanilla.

Hesari kirjoitti 17.7.1990 näin:Espoolainen Mobituote Oy valmistaa GM:n Mini Vanin alustalle Mobi Safari SLE-matkailuautoa, jolla ei ole varsinaisia kilpailijoita. Se sopii jopa pysäköintiruutuun, sillä se on 5,08 metriä pitkä. Varsinainen retkeilyauto se ei kuitenkaan ole, vaan siinä on tilava, lämpöeristetty asuntokori mukavuuksineen. Kätevän koon lisäksi autossa on myös runsaasti tehoa suhteessa painoon, tuuli ja vastamäet eivät sitä rasita, eikä se jää jalkoihin liikenteessä.

Korina on itsekantava muotoelementtirakenne, ulkopinta on lujitemuovia, eriste polyuretaania, lattian paksuus on 50 mm, seinien ja katon 40 mm. Leveämpi matkailukori nostaa auton leveyden 2,13 metriin ja matalissa paikoissa on syytä muistaa 2,65 metrin korkeus.

Sisäleveys on 2,05 m, sisäpituus ohjaamon yläpuolella oleva makuutila mukaanluettuna 3,82 m ja sisäkorkeus 1,95 m. Auto painaa 2110 kiloa, mistä vetäville takapyörille jää yli puolet ilman kuormaakin ja selviytymiskykyä parantaa vielä vakiovarusteinen tasauspyörästön lukko.

Alustan mitat ovat varsin reilut korin kokoon nähden, sillä akseliväli on 2820 mm ja raideleveys 1654 mm, eikä auto siten näytä mitenkään "pihtikinttuiselta".

Auto on rekisteröity viidelle, nukkumatilaa on neljälle. Ylävuoteen mitat ovat 1940 x 1400 mm ja istuinryhmästä muodostuvan vuoteen 1870 x 1250 mm.

Ohjaamo on eristetty asuintiloista vain verholla, mutta ohjaamon laseille on talvea varten eristepeitteet. Kuljettajan takana on nelipaikkainen istuinryhmä, sen takana nestekeskuslämmityksen tekniikka ja viimeisenä kohtuullisen tilava WC/suihku/pesutila. Mukavuuksiin kuuluu myös lämmin vesi. Keittiötilaan liittyy jääkaappi sekä lämmitetty kaappitila. Liesi on kaksiliekkinen ja varustettu tuulettimella.

Termostaattiohjattu lämmitys toimii sekä kaasulla että sähköllä. Talvikelpoisuutta parantavat lämmitetyt vesi- ja jätevesisäiliöt. Tuuletusilmalle on esilämmitys, kesällä tiloja viilentää kattoluukku. Ikkunoissa on rullaverhokasetit ja hyttysverkot. Takaikkunasta kuljettaja näkee sisäpeilin kautta lähietäisyydelle taakse. Autossa on myös ulkoa aukeava tavaratila ja suksilaatikko.

Asumiseen tarvittavalle sähkölle autossa on automaattilaturilla varustettu lisäakku. Vesisäiliöiden ja akkujen valvonta käy näyttöpaneelin avulla vaivatta.

Matkailtaessa tilat antavat hyvän asumistason kahdelle, neljäkin sopii mittojen puolesta, mutta liikkumatilat jäävät niukoiksi. Lapsiperheen kannattaa etsiä enemmän asumiseen painottuvia automalleja.

Laitteiden toimivuus on kohtalaisen hyvä ja työn viimeistely riittävä. Kalusteet ovat mahonkia tai pyökkiä.

Polttoaineensuihkutuksella ja katalysaattorilla varustettu 4,3-litrainen V6 kehittää 150 hv/4000 r/min ja vääntömomentti on ruhtinaalliset 312 Nm/2400 r/min. Nämä arvot antavat autolle automaattivaihteinkin täysin henkilöautomaisen suorituskyvyn ohituksia myöten. Mitattu kiihtyvyys 0-80 km/h 10,8 sekunnissa onkin juuri henkilöautojen keskitasoa.

Vaihteisto on toiminnaltaan herkkä ja antaa hyvät lähdöt ilman aikailua. Maantieajossa mukavuutta parantaa oleellisesti tasanopeussäädin. Sillä vältetään helposti tahattomat ylinopeudet ja automaattivaihteisto huolehtii nopeuden säilymisestä jyrkissäkin mäissä. Riittävien tehojen ansiosta ylivaihde pysyy kuitenkin päällä loivissa nousuissa ja kulutus pysyy sadalla kilometrillä 11-14 litrassa tuulen suunnasta riippuen. Vastatuulet eivät kuitenkaan riitä menohaluja hillitsemään, vain kulutus nousee. Tankkausväli matkataipaleilla on 64 litran säiliöllä noin 500 km.

Etuakselisto on erillinen poikittaistuin ja kierrejousin, lehtijousitettu taka-akseli taas jäykkä. Edessä on kallistuksenvaimennin ja takana Monroen paineilmasäätöinen iskunvaimentimiin yhdistetty kuormantasausjärjestelmä.

Kauas auton painopisteestä jäävät asuntokorin massat lisäävät nyökkimistä ja kallistelua. Jyrkissä mutkissa kaarreominaisuudet eivät ole enää henkilöautomaiset, mutta paineen lisääminen taakse vakauttaa nyökkimisen ja poistaa myös takapään painuman.

Jousitusmukavuus on sileillä teillä hyvä, pehmeys nielee myös pienet epätasaisuudet. Routaheitot aiheuttavat kuitenkin suurehkoja liikkeitä ja hillitsevät nopeutta. Mukavuutta on myös alhainen melutaso, joka ei häiritse radion kuuntelua.

Tehostettu ohjaus on tyypillinen jenkkiohjaus. Se on hyvin kevyt eikä keskitä määrätietoisesti. Kevyellä rattiotteella se antaa kuitenkin riittävän ajotuntuman ja itse autokin on kovia sivutuulia myöten yllättävän vakaa. Lukkiutumattomat takajarrut ovat turvallisuuslisä tämän tyyppisessä autossa.

Asuntoautoksi Safari on ketterä, ohjauskierroksia on 3,5 ja kääntöympyrä 12 metriä. Koko ja mitat eivät haittaa kaupunkiajossa.

Ohjaamon varusteet täydentävät mukavasti kokonaisuutta. Merkittävin lisämukavuus on ilmastointi. Muista varusteista voidaan mainita radiokasettisoitin, säädettävä ohjauspyörä, sävylasit, sähköiset lasinnostimet, keskuslukitus ja runsas mittaristo.

Kokonaisuutena Mobi Safari SLE on varsin pätevä matkailuajoneuvo monessakin suhteessa. Se ei kuitenkaan ole kokoonsa nähden halpa, sillä lähtöhinta on 214000 markkaa.
Eristepeitteillä talvikelpoinen Suorituskyky kuin henkilöautolla

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:eilen kello 22:19
Vs: Retkeilyauto Hiace Mobi Cabin -90
« Vastaus #50 : 30.10.2018 kello on 12:45 »
Eli tällainen! Oli kans kunnia omistaa tämä kappale vuoden verran. Oli lämmin ja kulki riittävästi.

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:19.02.2019 kello on 09:30
Vs: Retkeilyauto Hiace Mobi Cabin -90
« Vastaus #51 : 30.10.2018 kello on 17:35 »

(Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.)

Eli tällainen! Oli kans kunnia omistaa tämä kappale vuoden verran. Oli lämmin ja kulki riittävästi.

Joo, samanlainen. Tosiaan siitä kiva että sillä voi tarvittaessa ohittaakin.

 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux


anything