rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: VW T5 LWB - Outdoor Van  (Luettu 37087 kertaa)

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:18.05.2020 kello on 22:26
Vs: VW T5 LWB - Outdoor Van
« Vastaus #15 : 26.11.2017 kello on 10:09 »
Levy on 18mm paksua, ajattelin siis ajaa tuolla yläjyrsimellä nuo "urat" läpi asti, eli siten, että levystä tulisi käytönnössä "sälepohja". Idea olisi se, että ajaisin aina yhtenäisen uran joka olisi vaikka 50 cm leveä jolloin keskelle jäisi tukea antava "selkärenka" ja reunoille tukea antavat alueet jalkojen kohdalle.

Mutta tämä on nyt vielä aivan suunnittelua ja pohdiskelua. Saattaa olla, että tyydyn vain käätelemään pajaa, jolloin ongelman pitäisi helpottua huomattavasti.

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:25.01.2022 kello on 07:19
Vs: VW T5 LWB - Outdoor Van
« Vastaus #16 : 26.11.2017 kello on 10:54 »
Uriin verrattuna tuo linkkaamani ritilä pitää koko patjanalusen tuulettuvana, patja on 50% pinta-alalla siinä kiinni mutta niin tiheästi ettei kosteus pysty tiivistyyn. Ja jos tekee levyyn reikiä niin tuulettuu todella hyvin. Ja näin syksyllä sinne kertyy kosteutta ihan paikallaankin seistessä...

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 11:02
 • Nuperokuljin, 2h+keittiö. Tonttina Suomi.
Vs: VW T5 LWB - Outdoor Van
« Vastaus #17 : 27.11.2017 kello on 21:10 »
Toinen "hengittävä" patjan alusta löytyy tuolta:

https://www.vapaa-aika.com/epages/vapaa-aika.sf/fi_FI/?ObjectID=1039840

*****
 • Kaikkien Kaveri
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 11:41
Vs: VW T5 LWB - Outdoor Van
« Vastaus #18 : 10.12.2017 kello on 19:47 »
pieni keittiö pieneen autoon  https://www.youtube.com/watch?v=GtSho-6x8os

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:18.05.2020 kello on 22:26
Vs: VW T5 LWB - Outdoor Van
« Vastaus #19 : 13.12.2017 kello on 22:19 »
Palkkatyöt ovat hieman haitanneet harrastuksia, joten en ole joka välissä ehtinyt tänne päivitellä tilannetta. Tässä nyt pieni kooste nykytilanteesta. Järjestelin myös kuvat uudelleen ja laitoin ne julkiseksi tuonne OneDriveen, joten sieltä voi käydä nyt kurkkimassa tilannetta - uppailen kuvat jatkossa tuonne suoraan.

kTsg-6PAX0w" class="bbc_link" target="_blank" rel="noopener noreferrer">https://1drv.ms/f/s!AoDLvXqyiLaOhedkAD0 kTsg-6PAX0w

Päivitin samalla myös osalistaa tuonne aloituspostauksen Google Driven linkin taakse. Budjetti huitelee nyt 1,5k€ tuntumassa ja lähes kaikki kamat on nyt tilattu tai speksattu hintoineen taulukkoon, ei siis vaikuta ihan mahdottomalta.

Kiravanin tilaus saapui, joten pääsin sovittelemaan hanaa ja vesiastitoita. Keittiömoduli odottelee kuitenkin vielä invertteriä sekä lavuaaria (molemmat tilattu), joten ole ole päässyt tuon kanssa kovin pitkälle. Kuski toi myös parit 65cm (40kg) liukukiskot, joten sain tehtyä ensimmäisen version jääkaapin liukulaatikosta - vaikuttaa toimivalta. Myös Kiravanin kääntölevy tuli (repsikan penkin alle) ja asentelinkin sen heti paikalleen. Tuo kääntölevy on kyllä todella laadukkaan oloinen, TUV-hyväksytty ja muutenkin mukava käyttää, jotenkin tuntuu että tuota asuintilaan tulee ainakin pari metriä lisää, vaikka todellisuudessa vain selkänoja kääntyy pois tieltä. Milestäni tuohon tulee todella kiva 2-4 hengen olohuone, kun repsikan penkin känttää ympäri. Hain myös parit Bambu-levyt Ikeasta (paksumpi) ja Bauhaussista, noista tulee keittiönkaapin päälilevy sekä pöytä. Pöydän sijainti on vielä hieman auki, mutta luultavasti se tulee tuohon siten, että sitä on hyvä käyttää takapenkiltä. Pöytätason korkeus tulee n. 10-15cm keittiön kaapin tason alapuolelle, jotta siinä on hyvä kokkailla tai tehdä muita hommia.

Sängynrungon ensimmäinen vedos on nyt lähes valmis ja verhoitu. Hitsailen tuohon vielä parit viistotuet, mutta muuten tuo on valmis - se on jo tällaisenaan todella tukeva. Etujaloista tein irtonaiset, koska en keksinyt riittävän tukevaa, toimivaa ja yksinkertaista saranointia noihin - ongelma oli myös se, että pienessä tilassa 66cm pitkät jalat eivät olisi oikein mahtuneet saranoituna kääntymään. Irtojalat säilyy kätevästi sängyn pohjalevyjen välissä, joten mukavasti tuo tuontuu nyt toimivan. Pienen harjoittelun jälkeen sängyn laittaa nukkumiskuntoon hieman reilussa minuutissa ja vastaavasti kasaan n. 45 s ajassa - vallan näppäristi tuo siis tuntuu toimivan. Keväällä saatan tuota vielä parantaa siten, että rakennan tohon vielä korkeussäädön sekä nousevan selkänojan takaosan, mutta pitää nyt saada pari testireissua alle tuon kanssa, jotta pääsee testaamaan sen toimivuutta tarkemmin.

Pienenä yllärinä tuli se, että tuo auton vapaa-ajan akku oli vuodelta -06, joten se meni vaihtoon. Kovan speksailun jälkeen tilasin Exiden Dual AGM -akun, koska tuo mahtuu nippanappa kuskin penkin alle, hieman kyllä jotuu vielä taivuttamaan/rälläköimään sitä vakio akkukoteloa/-alustaa, mutta kyllä tuo sinne mahtuu - ahdasta kyllä on. Tämän AGM-akun pitäisi ainakin mainospuheiden mukaan kestää hyvin syväpurkua ja lautassyklejä. Todella huonosti oli kyllä noita vapaa-ajankäyttöön suunniteltua AGM-akkuja saatavilla Suomesta fiksuun hintaa, joten tuonkin kanssa meni sitten tilaushommiksi. Laskennallisesti tuon akun 800Wh kapasiteelilla esim jääkaapin pitäisi pyöriä vajaat 6 päivää.

Olen tuossa myös tilannut hozelockin retkisuihkun, penkinpäälliset, lisää liukukiskoja yms. kamaa, mutta laitan niistä kommentteja vielä tarkemmin kunhan nuo saapuvat.

« Viimeksi muokattu: 14.12.2017 kello on 00:48 »

*****
 • Päivämatkailija
 • Viimeksi paikalla:30.01.2019 kello on 02:49
Vs: VW T5 LWB - Outdoor Van
« Vastaus #20 : 4.01.2018 kello on 18:51 »
Mielenkiintoinen projekti, piti ihan rekisteröityä forumille tämän takia.  Thumb Itsellä on suunnitelmissa jotain samankaltaista, joskin hieman pienemmällä budjetilla ja vähemmän ammattimaisella otteella. Mielenkiinnolla jään seuraamaan projektin edistymistä!

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:18.05.2020 kello on 22:26
Vs: VW T5 LWB - Outdoor Van
« Vastaus #21 : 4.01.2018 kello on 20:57 »
Jees, kiitos kommentista. En nyt itse tuosta "ammattimaisesta" otteesta tiedä, mutta jotain on taas tullut säädettyä - alla hieman päivitystä  ;D

Kuskin penkin alle on nyt asennettu tuo Exiden Dual AGM -akku. Pikkuisen joutu antaan rälläkkää tuolle akkutelineelle, jotta akun sai asennettua sinne, mutta itse penkinrunkoa ei tarvinnut rälläköidä/heikentää - ainoastaan akkutelineen pohjaa/reunoja. Nyt tuo 95Ah akku istuu siellä kuitenkin tukevasti. Piuhoja pitää vielä hieman hienosäätää, mutta ensiksi pitää vielä suunniteltua tuon keittiönurkan ja invertterin sulakkeet/johdotukset tarkemmin - nyt tarkempi toteutus on vielä hieman auki.

Lisäksi autoon on nyt vaihdettu uusi starttiakku, koska alkuperäinen rupesi hyytymään jo pikku pakkasilla. Tilalle hankin Monetistä Exiden "Start and Stop" AGM-akun (95Ah), jonka pitäisi toimia hyvin myös tämmöisen vanhemmat Portterin kanssa.  Tuo 95Ah akku meni ihan heittämällä tuonne konehuoneeseen, akkukapasitteettia on nyt siis kaikkiaan 190Ah edestä, joten pitää koittaa pärjätä näillä. Sähköpuolelle tulee seuraavaksi sitten vielä varmaankin tuo CTEKin 250SA lataussäädin/akkurele, joka sitten hoitaa akkujen latauksen aurinkopaneelin ja laturin kautta, nyt tässä on kiinni vain Volkkarin alkuperäinen latausrele.

Invertteriksi asentelin Verkkokaupan HQ 1000 W -invertteri, jonka upotin nyt alustavasti tuohon keittiönurkkauksen kylkeen. Tuo tuntuukin sopivan tuohon ihan hyvin, tuosta on kätevä ottaa sähköt latailuita, keittolevyä tai vaikka sauvasekoitinta varten. Hieman pitää toki vielä siistiä asennusta ja vetää johdot paremmin. Näppärästi tuo tuntuu toimivan ja mm. läpärit yms. 230v laitteet saa nyt ladattua ongelmitta.

Keittiönurkkaan on nyt myös asennettu lavuaari sekä hana, mutta vesiä ei ole vielä kytketty/testattu (koska talvi). Lisäksi puhkaisin tuohon sivuun reijän, johon tulee vetolaatikko, joka toimii samalla myös runkona ruoka-/työpöydälle sekä tuo samalla hieman säilytystilaa myös takapenkkien suuntaan. Tuohon ylös tulee vielä yksi vetolaatikko lisää, joka aukeaa sitten repsikan suuntaan toimien samalla laskutasona. Laatikot ajattelin sulkea yksinkertaisesti tuolla 25mm nylon remmeillä sekä tukevilla Airlock-klipseillä, joita olen käyttänyt aikaseimmin myös reppu yms. ompeluprojekteissa. Näiden samojen remmien avulla myös pöytälevyn saa laitettua kuljetusasentoon keittiönnurkkaa vasten (kulkee siis pystyssä tuossa invertterin vieressä). Keittönurkan viimeistelen ja maalaan vielä valkoisella kalustemaalilla. Keittiölaatikot ja etulevyt teen puolestaan n. 10mm vanerista, jonka jätän pinnalta raa'aksi, jotta ne kestävät käyttöä. Tykkään itse tuollaisesta hieman "robustista" lookista, joten sen mukaisesti ajattelin edetä. Kaikkiaan tuo keittiönurkka tulee olemaan aika täyteen ladattu, eli ylimääräistä tilaa ei siinä juuri ole - eli kaikki tila on käytetty hyödyksi.

Hankin yleiskäyttöä varten autoon myös mallikohtaiset penkinsuojat sekä uudet Hakkapeliitta SUV 9 -renkaat (+vanteet) - nyt on mukava ajella ja Portteri on samalla vähän fiksumman näköinenkin. Lisäksi tuli hommattua tuo uusi starttiakku, muuten auto on toiminut todella mainiosti. Tällainen isompi auto on kyllä aivan juhlava etenkin kun on tonnunyt tuohon hot hatch -kokoluokkaan.

Seuraavaksi tehtälistalla on tuon keittiönurkan viimeistely, jonka jälkeen peruspaketti rupeaakin olemaan kokolailla valmis.

Kuvat on taas lisätty suoraan OneDriveen
kTsg-6PAX0w" class="bbc_link" target="_blank" rel="noopener noreferrer">https://1drv.ms/f/s!AoDLvXqyiLaOhedkAD0 kTsg-6PAX0w
« Viimeksi muokattu: 4.01.2018 kello on 21:22 »

*****
 • Kaikkien kaveri Sr.
 • Viimeksi paikalla:tänään kello 11:59
 • Oululainen terwaporwari
Vs: VW T5 LWB - Outdoor Van
« Vastaus #22 : 4.01.2018 kello on 21:48 »
Kyllä vaan hyvältä näyttää Thumb

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:18.05.2020 kello on 22:26
Vs: VW T5 LWB - Outdoor Van
« Vastaus #23 : 23.01.2018 kello on 00:07 »
Pikkusen on hitaanpuoleisesti hommat edenneet. Ei ole oikein hionta-/maalaushommat onnistuneet, kun pihalla on -10C pakkasta. Nyt pääsin kuitenkin lainatalliin tekemään esihionnan sekä kasaamisen, lisäksi vedin vanhempaa kalustemaalia tuohon keittiönurkkauksen runkoon pohjiksi, jotta vähän näkee, että missä mennään.


Mutta kyllä tässä hommassa jotain toivoa on, vaikka vielä on paljon tekemistä ja hiottavaa/hienosäätöä tuon köökin kanssa. Viikonloppuna voisi yrittää ehtiä nappamaan tuon kuskinpenkin vielä kertaalleen irti, jotta voi sitten vetää ne "lopulliset" kaapelit tuohon keittönurkkaan.

Rakentelin tuohon sivuoven kohdalle myös hieman jatkokynnystä, jotta 1-2 harrastefillari saa tohon keskitilaan eturenkaat irroittamalla - kiinnitys tulee siis eturenkaata tuohon "kynnykseen" (kuvat OneDrivessä). Sovittelin myös maasturia paremmin takakonttiin ja sinne se näyttää ihan mukavasti sopivan ja noinen mahtuu vielä päälle, Vanteethan tuossa joutuu nappaamaan irti, mutta siinä hommassa ei nyt saa menemään kahta minuuttia enempää. Ihan mukavasti siis mahtu pari ihmistä ja fillarit tuolla matkaamaan ilman, että harrastekamoja joutuu kuskaamaan oleskelutilan puolella tai fillareita ulkona telineessä.

Uudet kuvatta lisätty taas OneDriveen.
kTsg-6PAX0w" class="bbc_link" target="_blank" rel="noopener noreferrer">https://1drv.ms/f/s!AoDLvXqyiLaOhedkAD0 kTsg-6PAX0w

*****
 • Päivämatkailija
 • Viimeksi paikalla:21.01.2020 kello on 17:05
Vs: VW T5 LWB - Outdoor Van
« Vastaus #24 : 18.03.2018 kello on 20:02 »
Hyvältä näyttää :) Täällä on myös samantapaista projektia suunnitteilla. Pitänee oma topikki laittaa aikanaan pystyyn, kun sopiva T5 4motion löytynee ;)

*****
 • Kalustoon kuuluva
 • Viimeksi paikalla:16.07.2024 kello on 22:38
 • Kulkija
Vs: VW T5 LWB - Outdoor Van
« Vastaus #25 : 19.03.2018 kello on 07:27 »
Matkailuautolla, joskin pienellä, liikkuvan huomio kiinnittyi kahteen asiaan, kun ketjun läpi selailin.

- toteutus toki on jo pitkällä, mutta mikset laita pyörätelinettä? Tilaa jäisi sisälle aika paljon enemmän. Tokikaan pyörät eivät olisi yhtä hyvässä turvassa niin.

- oletko ajatellut kaasugrilliä ottaa mukaan? Sisällä kokkaamiseen kompaktissa tilassa saattaa kaivata vaihtelua jossain vaiheessa. Salkkugrilli ja kahden kilon pullo riittää jo joksikin aikaa. Mutta sopivatko mukaan? Parille taittotuolille, jopa pöydälle, katsoisin myös paikan. Ulkona on kiva istuskella.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:18.05.2020 kello on 22:26
Vs: VW T5 LWB - Outdoor Van
« Vastaus #26 : 19.03.2018 kello on 08:02 »
Morjesta,

Fillareita en halua pihalle, koska ne ovat tosiaan paremmassa turvassa tuolla sängyn alla, johon ne mahtuvat varsin mukavasti. Olen sinne nyt tehnyt jo ulosvedettävän tasonkin, mikä helpottaa pakkaamista.

Tämä turvallisuus asia korostuu, kun matkustaa harrastefillareiden kanssa, jotka ovat arvoltaan n. 3k€ per kpl. Niitä en halua jättää ulkopuoliseen telineeseen, edes kauppa reissun ajaksi. Toki jossain vaiheessa tuollainen ulkoinen teline voi tulla vielä kyseeseen, mutta tavoite olisi kuitenkin pärjätä ilman sitä.

Autoon tulee kaksi keitintä, sisälle yksilevyinen kiinteä sähkökeitin, jonka lisäksi olen hankkinut tuon 2-levyisen siirrettävän kaasukeittimen. Pääosa ruuista on tarkoitus valmistaa juuri ulkona tuolla kaasukeittimellä.

Tuo pöytä-/tuoliasia on erittäin hyvä huomio ja olen sitä itsekin miettinyt. Haluaisin ostaa ainakin kaksi laadukasta kansi-/retkeilytuolia, mutta en ole vielä tarkemmin tutustunut, että mitkä merkit/mallit olisivat oikeasti kestäviä ja juu hyvin pakkaantuvia - onko näihin liittyen vinkkejä?

Talven aikana autolla on nyt retkeily/nukuttu 5 yötä ja se on toiminut kyllä kokoisekseen erinomaisesti. Varustelu rupeaa olemaan nyt siis valmis, joten pitäisi seuraavaksi saada sovitettua tuo muutoskatsastus kalenteriin.

Napsin taas lisäkuvia jossain vaiheessa, aika paljon on tullut tehtyä edellisen päivityksen jälkeen.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:18.05.2020 kello on 22:26
Vs: VW T5 LWB - Outdoor Van
« Vastaus #27 : 19.03.2018 kello on 08:06 »
Hyvältä näyttää :) Täällä on myös samantapaista projektia suunnitteilla. Pitänee oma topikki laittaa aikanaan pystyyn, kun sopiva T5 4motion löytynee ;)
Laitahan ihmeessä topikki pystyyn kun saat aihion haltuun. Todella suurella mielenkiinnolla itsekin seuraan muiden projekteja ja ratkaisuja.

Täytyy muuten sanoa, että jo tämä perus T5 on tuolla 5-pyttyisellä koneella todella kykenevä ja vetävä. Aika pitkälle tällä uskaltaa ajaa mm. kapeita mäkki-/metsäautoteitä pitkin. Olettaisin, että 4motion kiipee sitten jo vaikka puuhun.

*****
 • Päivämatkailija
 • Viimeksi paikalla:18.04.2018 kello on 09:38
Vs: VW T5 LWB - Outdoor Van
« Vastaus #28 : 20.03.2018 kello on 14:57 »
Minä tein vastaavan retkiauton T5 ambulanssista. Suurin työ oli sisäverhoilun tekeminen

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:24.05.2021 kello on 17:34
Vs: VW T5 LWB - Outdoor Van
« Vastaus #29 : 20.03.2018 kello on 16:41 »
Laitahan ihmeessä topikki pystyyn kun saat aihion haltuun. Todella suurella mielenkiinnolla itsekin seuraan muiden projekteja ja ratkaisuja.

Täytyy muuten sanoa, että jo tämä perus T5 on tuolla 5-pyttyisellä koneella todella kykenevä ja vetävä. Aika pitkälle tällä uskaltaa ajaa mm. kapeita mäkki-/metsäautoteitä pitkin. Olettaisin, että 4motion kiipee sitten jo vaikka puuhun.

Neliveto on aivan loistava, takana on lukko, joku fiku kun on esp. Vajaavetosella en oo ajanu, mutta ainakin nelikon kääntöympyrä on laaja.

Maavara loppuu ekana kesken verrattuna oikeeseen maasturiin. Kulutus on melko kova, mutta mun käytössä melkein kaikki autot vie aika reilusti.