Ja mitä UV- valo tekee muoveille ?
Taitaa vanhentaa joitakin plaatui nopsaankin, kiva kun 100 litran pönikkä pläjähtää piirongin plaattialle kesken ulkomaan reissun . . .
No, lampun sijoituksella tuokin voidaan välttää mutta koko vesimäärää ei saada lampun vaikutuspiiriin, ohivirtaus vaikutus vain ?
Kun on ollut tuollainen UV-lamppusysteemin. Osram Puritec on sen kaupallisen sovelluksen nimi, joka täyttää ISO-jotain standardin, TÜV sertifioitu jne..
Aika hintava, ja valmistus taitaa olla lopetettu sen tuotteen osalta (vene ja karavaani)..
UV-valoa on eri aallonpituuksena luokiteltu UV-A, -B ja -C. Tuo "tappomenetelmä" käyttää UV-C:tä
https://fi.wikipedia.org/wiki/Ultraviolettis%C3%A4teilyVanhentava vaikutus, niin iholle kuin materiaaleille tulee kait UV-A:sta..
Mikäli tuo Osram Puritec lamppu sijoitettaan keskelle säiliötä (sisälle), se ympärisäteilevänä "valaisee" kaiken. Toki vesi absorboi voimakkaasti, niin kauimmat kolkat saavat vähiten, mutta liikkuvassa ajoneuvossa vesikin liikkuu. Lampun liitäntä oli 12VDC.. päiväannos 100 litraan ei tarvinnut olla 15min enempää. Jos vesi lähtee säiliöstä putkiin, varaajaan, hanoihin niin eikö kaikki tule käsitellyksi.
Ainakin painevesipumpuissa (surflo) on karkeasuodatin, johon ainakin silmällä havaittavien uv-murhatut raadot jäävät..
Uskoo mihin menetelmään kuka tahtoo, tai mihinkään. Jotain näyttöä menetelmästä mihin se perustuu, on aina kiva lukea. Hopean kohdalla se tieteellinen puoli on ainakin aiemmin ollut "hukassa", paitsi sen haitallisuuden osalta..