Tekniikkakeskustelut > Matkailuautot

Lisää poweria matkailuautoon

<< < (2/2)

JeanS:

--- Lainaus käyttäjältä: iso-juuso - 16.04.2011     kello on 09:26 ---Toivottavasti voimansiirto kestää sen lisävoiman, kun kuitenkin on niin että autotehtaat eivät kustannussyistä varmaankaan kivin paljoa ylimitoita voimalinjan komponentteja.

--- Lainaus päättyy ---

Mondeoon laitoin vastaavan boksin, ja tehoa tuli huomattavasti lisää. Myös kulutus putosi käytännön tankkaus seurannan mukaan noin puoli litraa/100km. Alavääntökin parani merkittävästi.

Ongelmaksi tuon boksin kanssa muodostui liian kova tehopiikki maksimivääntö alueella. Käytännössä tämän huomasi siten että vaunun kanssa vakionopeuden säädin piti vitosvaihteella 90km/h nopeuden tarkalleen mäessä kuin mäessä.
No tuonhan luulisi olevan hyvä asia, mutta ei se oikein ole. Todellisuudessa kaikki voimansiirron osat joutuvat kovalle, koska perässä roikkuu 1800kg, ja tehoa vain riittää ja riittää.

Kuten aiemmin kerroinkin, niin olin jo aiemmin hieman käräyttänyt kytkintä.
Tuo boksi kuitenkin viimeisteli kytkimen tuhon. Lopunkaiken kytkin oheiskomponentteine en meni uusintaan, ja samassa yhteydessä otin boksin pois ja myin eteenpäin sen.

Voihan tuollainen boksi viritys jossain laitteessa toimiakkin, mutta itse en enään tuollaisia osta.

,, Ja sitten vähän asian sivusta. Ne joilla on ongelmia Fordin koneissa heikon alaväännön kanssa, niin suosittelen päivittämään moottorinohjaussoft an. Itse päivitin Mondeon softan ja alavääntöä tuli enemmän kuin tuolla boksilla.
Jostain kummansyystä merkkihuollot eivät välttämättä ole kovin halukkaita päivittämään "toimivaa" autoa. Itse pyysin päivitystä useamman kerran kertoen huonosta alavännöstä. Lopuksi kyllästyin totaalisesti tuohon "ominaisuuteen" ja vein toiseen paikkaan päivitettäväksi.

ihaa:

--- Lainaus käyttäjältä: JeanS - 16.04.2011     kello on 12:37 --- Lopuksi kyllästyin totaalisesti tuohon "ominaisuuteen" ja vein toiseen paikkaan päivitettäväksi.

--- Lainaus päättyy ---

Tuo päivitys muuttikin autoa sitten totaalisesti ;)

Alan:
Leppävedellä (Jyväskylästä idän suuntaan) ja Toijalassa on parhaat alan miehet, kuuleman mukaan myös Jäälissä. Google löytää.

Vaan eipä tuo kallis kokeilu tuo boksikaan ole.

Kytkimen päivitystarve riippuu autosta. VW-konsernin kaksoismassavauhtip yöräsysteemi kannattaa vaihtaa kestävämpään tarvikkeeseen, jos optimointi ylittää tehtaan ko. koneesta enimmillään ottamat arvot. Kokemusta tuosta Valeon kytkimestä on nyt reilun 40 tkm matkalta ja pelaa edelleen hyvin. Joku voi kokea harmiksi pienen resonoinnin 2000 kierroksen kahta puolen, mutta mua ei haittaa.

JeanS:

--- Lainaus käyttäjältä: ihaa - 16.04.2011     kello on 12:53 ---Tuo päivitys muuttikin autoa sitten totaalisesti ;)

--- Lainaus päättyy ---
Heh  heh.. ..  :D .
- Juu siinä tuli mukana neliveto, korkeampi maavara ja kaikenlisäksi vielä automaattivaihteist o  :D .

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View