rekisteriseloste

Tiedote rekisteröitymisestä

Jos et ole saanut vahvistusviestiä rekisteröitymisestä si, tarkista roskapostikansiosi. Tämä erityisesti hotmail ja gmail sähköpostin käyttäjille.

Kirjoittaja Aihe: Käytä asianmukaisia sähkökaapeleita!  (Luettu 5365 kertaa)

*****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 00:40
Vs: Käytä asianmukaisia sähkökaapeleita!
« Vastaus #15 : 19.03.2011 kello on 10:46 »
Edelleen:"...Auto oli kytketty lämmitykseen hotellin lämmitystolppaan sähkökaapelilla, joka oli jätetty kelalle.Kelassa ei ollut
ylikuumenemissuojaa ...Palon syy oli avaamaton sähkökela auton alla."


Kelalla oleva "roikka" on käytettäessä avattava! Kelasta tulee KELA virrallisena ja se rautasydämen puuttuessa lämpenee.

Juu, noinhan Tukesin raportissa lukee - minua pisti silmään kovin kuumana käynyt kojevastakkeen reikä auton seinässä  8)

Vaatii kyllä aika kovan lämmityskuorman autossa, jos kelallinen kaapeli olisi ollut vaadittua 2.5mm2 kumikaapelia (H07RN-F).
Käytössä on ollut kait joku halpahallin kiinalainen (iso)kaapelikela - liekö jotain 0.75-1.0 mm2 PVC-kaapelia, koska ns. itsesammuvaa kumikaapelia on vaikea saada syttymään.

Kaapelikelasta ei kuitenkaan tule sähköstä kelaa (käämi) - vaan pelkkä "lämmitin". Ei edes vaikka magnetismia olisi tehostamassa rautasydän, esim. 11 kg kaasupullo - .infon puolella tästä aiemmin keskusteltiin mittausten kera  :) Vastakkaissuuntaise t virrat kaapleissa (nolla- ja vaihejohdin) kumoavat toistensa aiheuttamat reaktanssit..

 

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux