rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Markiisiteltta  (Luettu 7092 kertaa)

*****
  • Karavaanari
  • Aiheen aloittaja
  • Viimeksi paikalla:21.08.2023 kello on 19:46
Markiisiteltta
« : 4.07.2023 kello on 23:32 »
Tällä hetkellä meillä on 3.5m syvä täyspitkä etuteltta ja vaunu LMC 720 vm. 2002. Pääosin ollaan max. 4 päivää yhdessä paikassa ja tuo teltta on vähän turhan töisevä. Olen tosin jättänyt osan putkista kotiin, jolloin tuon saa pystyy tunnissa.

Mietiskelen vähän pussimarkiisia ja irtoseiniä. Mainostetaan myös markiisitelttoja, mutta poikkeavatko ne mitenkään noista irtoseinistä? Pitäisi olla mahdollisimman iso eli maksimi taitaa olla 550cm pitkä ja 250cm syvä.

Olen vähän tutkinut valikoimaa Obelinkiltä. Näyttäisi siltä, että Fiamman markiisi olisi 85€ halvempi kuin Thule Omnistor:
https://www.obelink.de/fiamma-caravanstore-xl-550-royal-grey-sackmarkise.html

Eiköhän markiisin mukana tule keskelle tarvittavat pysty- ja vaakaputket?

Onko näitten käytettävyydellä ja kestävyydellä mitään eroa? Fiammassa jalat tungetaan purkaessa markiisin etuputken sisään, kun Thulessa ne kliksautetaan kylkeen kiinni.

Aika edulliset seinät saisi näistä:
https://www.obelink.de/obelink-queen-seitenwand-fiamma-caravanstore-xl-rechts.html

https://www.obelink.de/obelink-queen-vorderwand-530.html

Hinnaksi tuli noin 480€ suositeltujen pystyputkien, yhdistyskiskojen ja klipsien kanssa. Onko tämä ihan ok-laatuinen paketti?

Miksi muuten päätyseinille pitää olla omat vaakasuuntaiset kiskot? Miksei seiniä voi kiinnittää markiisissa jo olevaan vaakaputkeen? Tuo etu- ja päätyseinän sauman kiinnitys yhdyskiskolla vaikuttaa kyllä aika hankalalta. Saiskohan kätevä emäntä ommeltua siihen vetoketjun...

Sitten vielä ihan oma keskustelunsa on, miten käyttökelpoinen tuollainen teltta olisi. Saako sääskiä pysymään ulkopuolella? Ainakin vaunun seinän/markiisin ja teltan väliin jää sääskien mentävä rako. Ehkä tuo toimisi, jos teltassa käyttäisi Thermacellin kannettavaa hyttyskarkotinta, jota nykyisessäkin teltassa on täytynyt käyttää.

Pussimarkiisi irtoseinillä ei tietenkään ole verrattavissa kunnolliseen etutelttaan, mutta meidän käytössä olisi varmaan kätevämpi. Pakattavan tavaran määräkin pitäisi olla merkittävästi pienempi. Nyt joudutaan kuskaamaan kaikki teltan kankaat koko vaunun läpi parisängyn alle. Putket kyllä mahtuu takaosan luukusta, mutta markiisiteltassa on vain murto-osa putkia nykyiseen tilanteeseen verrattuna.

*****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 12:09
Vs: Markiisiteltta
« Vastaus #1 : 5.07.2023 kello on 18:25 »
Mainostetaan myös markiisitelttoja, mutta poikkeavatko ne mitenkään noista irtoseinistä?

No ei...
On sivuseinä, sivuseinä ja etuseinä.
Voi sitten käyttää tarpeen mukaan.
Toki suunniteltu tietyn markiisin kanssa käytettäviksi.

*****
  • Kalustoon kuuluva
  • Viimeksi paikalla:tänään kello 12:51
  • Nuperokuljin, 2h+keittiö. Tonttina Suomi.
Vs: Markiisiteltta
« Vastaus #2 : 5.07.2023 kello on 19:21 »
No, on tuollaisia
https://vapaa-aika.com/p76079/quickfit-markiisiteltta-310-cm-markiisin-alle
markiisin alle laitettavia telttoja. Ainakin yksi malli.