rekisteriseloste

Kirjoittaja Aihe: Onnen Wappu  (Luettu 9032 kertaa)

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:10.05.2024 kello on 18:23
 • Karavaanari Hittaasta
Onnen Wappu
« : 1.04.2022 kello on 07:22 »
Kaikki joukolla tervetuloa. Täydellisen ohjelman sekä ohjeet ilmoittautumiseen löydät Matkailuautoilioide n kotisivuilta.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:10.05.2024 kello on 18:23
 • Karavaanari Hittaasta
Vs: Onnen Wappu
« Vastaus #1 : 1.04.2022 kello on 07:25 »
Tuohon mainokseen ei mahdu läheskään kaikkea. Kannattaa tosiaankin käydä katsomassa Mary.n kotisivuilta koko ohjelma.

*****
 • Karavaanari
 • Viimeksi paikalla:21.05.2024 kello on 09:29
Vs: Onnen Wappu
« Vastaus #2 : 2.04.2022 kello on 08:25 »
En löytänyt sivustoilta kyllä tuota kummempaa ohjelmaa. En varmaankaan osannut etsiä.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:10.05.2024 kello on 18:23
 • Karavaanari Hittaasta
Vs: Onnen Wappu
« Vastaus #3 : 2.04.2022 kello on 10:56 »
En muuten löytänyt minäkään! Kiitos huomautuksesta.! Korjataan asia niin pian kuin mahdollista.

*****
 • Karavaanari
 • Aiheen aloittaja
 • Viimeksi paikalla:10.05.2024 kello on 18:23
 • Karavaanari Hittaasta
Vs: Onnen Wappu
« Vastaus #4 : 4.04.2022 kello on 16:21 »
                                                                                                                                    KAIKENIKÄISILLE KARAVAANAREILLE MONENLAISTA MUKAVAA
SF-Caravan ry:n Koirakerho järjestää Match shown vappuaattona.
Toivomme runsasta osanottoa kaikille kauniille, komeille ja söpöille karavaanarikoirille kera taluttajien. Näin me kaikki voimme ihailla erilaisia koiria. 

Caramba cup 1. osakilpailu 2022 järjestetään tapahtumassa lauantaina. Caramba on matkailuvaunuyhdist elmän tai matkailuauton käsittelystä kiinnostuneille karavaanareille tarkoitettua kilpailutoimintaa. Pääsemme seuraamaan vauhtia ja taitavaa ajo.
Lähettyvillä samaan aikaan Matkailuautoilijoid en järjestämä lasten oma Caramba kisa, polkuautoilla kilparadalla. Katsotaan, kuinka pikku karavaanarit peruuttavat polkuauton parkkiin ja millä nopeudella rataa kierretään ?
RiesaPelle viihdyttää lapsia ja lastenmielisiä lauantaina esityksillään sekä kiertelemällä tapahtuma-alueella temppuillen. Vauhdikkaat ohjelmanumerot sisältävät perinteisen ”pelleilyn” lisäksi koomisia taikatemppuja, jonglöörausta sekä yksipyöräisellä polkupyörällä tasapainoilua. Lisäksi pelle vääntelee pitkistä ja värikkäistä ilmapalloista hauskoja figuureja, kuten ilmapalloeläimiä.  RiesaPellen oma Pomppulinna lapsille on myös käytössä tanssiteltalla.
Musiikin makuista toimintaa on myös luvassa, torstaina lauletaan ja tanssitaan Karaokessa ja perjantaina tanssiteltalla tanssittaa VELLERI ja lauantaina laitetaan tanssiteltalla jalalla koreasti the PATENS orkesterin tahdissa, eli tanssitaan elävän musiikin tahdissa kahtena iltana. Lisäksi Onnenkivi-ravintolassa (erillinen sisäänpääsymaksu) esiintyy perjantaina Juha Matti ja lauantaina Eija Kantola.
Tuuriin saapuvia matkailijoita tervehtii jo kaukaa kyläkaupan kullanhohtoinen OnnenKenkä –monumentti. Tästä innostuneena Cowboy teema näkyy vappuaaton pukeutumiskoodina jo päivällä ja iltatapahtumassa. Toivomme suurta innostusta osallistua mukaan pukeutumaan! Matkailuautoilijoid en kevätkarkeloissa on vuosien perinteet teemapukeutumiseen vappuaattona, niin jokaisen halutessa. Vappuaattona cowboy /country teemainen vappukulkue liikkuu illansuussa runsaslukuisena, kooten mukaansa kohti tanssitelttaa ja PATENTS –yhtyen komeaa soittoa…
Matkailuautoilijoid en järjestämä Lasten Keppihevosrata sopii aaton Cowboy teemaan kuten myös kyläkaupan yksisarvinen onnenkenkineen. Rata odottaa ratsastajia, jokainen ratsastaja palkitaan diplomilla ?
Matkailuajoneuvojen näyttelyn toimittaa Jyväs-Caravan, joka on yksi Suomen vanhimpia caravan-liikkeitä, kauppaa on tehty jo 45v. Samaan aikaan myös meidän yhdistys, SF-Caravan Matkailuautoilijat ry, on valmiina esittelemään toimintaansa uusille ja vanhoille karavaanareille.
Jyväs-Caravan lainaa meille auton Autonveto kilpailuun, jossa voimiaan koettelee, ainakin MA hallitus vastaan MA jäsenet sekä Kyläkaupan joukkue. Saatko koottua oman joukkueen kisaan, vaikkapa oman matkailuajoneuvon merkkikerhon tahi ystäväjoukon? 6 hengen joukkue, jossa 4 mies ja 2 naisjäsentä.

Tuttujen tapaamisen ja kuulumisien vaihtamisen ohella kannattaa katsella näkyykö tuttuja kasvoja kyläkaupalta myös tapahtuma-alueella, ainakin Siivooja Tuula on luvannut tulla tervehtimään…
RUOKAILE JA HERKUTTELE                                                                                                     Kyläkaupan ravintolamaailma tarjoaa aidon ja elämyksellisen tunnelman lisäksi useita vaihtoehtoja herkutteluun. Kaikki annokset tehdään Kyläkaupan omilla resepteillä, joita on suunniteltu ja kehitelty asiakkaiden toiveiden mukaan. Jokaiselle löytynee sopiva ruokapaikka, kun haluaa lomailla omasta kokkauksesta. Ja Ruokapuodistakin taitanee löytyä herkkuja jokaiseen makuun…
VIIHDYTÄÄN JA TUTUSTUTAAN KYLÄKAUPAN ALUEESEEN                                                                          Keskisen Kyläkauppa on Suomen suurin tavaratalo ja samalla suosittu matkailukohde                   yli kuudella miljoonalla vuosittaisella kävijällään. Sen välitöntä tunnelmaa, monia yksityis-                kohtia on vaikea kuvata sanoin – ne on koettava henkilökohtaisesti. Kyläkauppa on koko               kansan viihtymiskeskus, jossa ihmiset ikään katsomatta viettävät aikaansa, tapaavat tuttuja ja nauttivat tunnelmasta. Kyläkaupassa on huomioitu elämyksellisyys ja viihtyvyys – ostettavaa, katsottavaa ja tekemistä on koko perheelle vauvasta vaariin.                                                                  Matkailuautoilijoid en tapahtumassa on järjestetty myös OnnenTähden auditoriossa kyläkaupan esittely, jossa pääset kuulemaan historiaa ja nykypäivän tarinaa.                       
Kyläkaupan Riemu Park on Suomen suurin ilmainen lasten sisäseikkailupuisto, joka on tarkoitettu alle 10-vuotiaille ja on auki ilman aikarajoitusta joka päivä klo 10-20. Riemu Park on jokaisen leikki-ikäisen unelma. Se tarjoaa lapsille seikkailupuiston täydeltä puuhaa: useita erilaisia liukumäkiä, trampoliineja, monipelikenttä, pallokanuunat, pallomeri, verkkoja, putkia ja erilaisia siltoja kiipeiltäväksi, erillinen kiipeilyseinä ja paljon muuta. Myös perheen pienimmät taaperot on huomioitu, alle 3-vuotiaile on oma aidattu ja pehmustettu leikkialue, jossa he pääsevät kiipeilemään, laskemaan ja leikkimään rauhassa ja turvallisesti.
Suomen suurin Muumi -leikkipuisto Kyläkaupan Tavarapuodin etupihalla. Muumilaakson katseenvangitsija on upea Muumitalo, jonka liukumäessä voi kokea vauhdin riemua ja vintille pääsee kiipeämään köysiverkkoa tai kiipeilyseinää pitkin. Pikku Myyn jousikeinuun pihalla voi istahtaa ystävän kanssa ja Muumipapan puuvajasta voi lasketella suoraan meren rantaan, jossa voi seilata laivalla ja lautalla Muumipapan kalastaessa. Leikkien välillä voi levätä hetken Muumipapan riippukeinussa. Yksinäisten vuorten Tähtitornista näkyy kauas merten taa. Tähtitornista voi tarkkailla tähtiä, tähystellä avaruuden vaaroja ja samalla vartioida vuoren rinteellä asustavaa Mörköä, joka vaeltaa ja huhuilee vuorilla öisin. Tornista näkyy myös Muumilaakson läpi virtaavan joen rannassa telttaileva Nuuskamuikkunen. Hattivattien saaressa on pienimpien leikkijöiden oma alue, jonne voi purjehtia pienellä laivalla.
Tavarapuodissa lapsiperheitä viihdyttää upea, ilmainen AKU PARK, jossa voi leikkiä jännittävällä isolla seikkailuradalla. 3-10-vuotiaat voivat kiipeillä, laskea liukumäkeä, leikkiä pallomeressä sekä hyppiä trampoliinilla. 

Kyläkaupan Minigolfrata Tuurinjoen rannassa tarjoaa mukavaa vaihtelua tapahtuman lomassa. Minigolf on hauska tapa viettää aikaa perheen tai kavereiden kanssa. Minigolf sopii kaikille ja kaikenikäisille sopivana lajina. Pelaile rennosti tai järjestä leikkimielinen kisa perheen / ystävien kesken, pidä hauskaa, muista keskittyä, tähtää ja puttaa, siinä on minigolfin ydin.

Kyläkaupan Kesäjuna herää talviunesta ONNENWAPPU tapahtuman ajaksi ja saamme nauttia sen rauhallisesta kyydistä. Ilmaisen elämysajelun ja kyydityksen paikkojen välillä mahdollistaa reitti karavaanarialue Onnelasta Tavarapuodin eteen että hotellille.

Tiesitkö, KYLÄKAUPPA ON TÄYNNÄ NÄHTÄVYYKSIÄ, jotka tarjoavat katseltavaa koko perheelle.
Markan Tarina on Suomen suurin esillä oleva kokoelma Suomen käyttörahoista 1860 – 2002. Esillä on markkakolikoiden ja -seteleiden lisäksi suomalaiset kultarahat vuosilta 1963 – 2001, olympiarahat, Suomen historian merkittävistä tapahtumista kertovat Kulta-aarre sekä Hopea-aarre ja rahauudistuksen jälkeen lyödyt hopeiset juhlarahat.
Muumi-kokoelma Kyläkaupan talousosastolla sisältää kaikki valmistetut mukit ja kulhot. Kokoelma täydentyy jatkuvasti ja uudet mukit ja kulhot lisätään heti niiden tultua myyntiin. Tove Janssonin rakastetut Muumit ovat olleet läsnä suomalaisten elämässä jo 1950-luvun lopulta asti.
Kahvikuppikokoelma Kyläkaupan Kauppakadulla punaisen sisäänkäynnin yhteydessä on yksityisen keräilijän upea noin 260 kahvikupin kokoelma, pääosin Arabian vanhaa tuotantoa, muutamia uudempia sekä upeita kuppeja ympäri maailmaa. Nostalginen kokoelma henkii muistoja – näytillä voi olla esimerkiksi tuttuja kuppeja omasta lapsuudestasi.
OnnenSilta yhdistää Tuurinjoen molemmin puolin parkkipaikat. Sillan kaiteisiin kiinnitetyt lukot symbolisoivat sitoutuneita rakkaussuhteita. Ikuisesti toisiinsa sitoutuvat parit kiinnittävät nimillään varustettuja lukkoja siltojen kaiteisiin ympäri maailmaa, myös Tuurissa. Valmistaudutko kiinnittämään oman lukkosi tapahtuman aikana?                                                                                                  Michelangelon Daavid-patsaan näköispatsas Kyläkaupan Kauppakadulla pysäyttää katsomaan maailman upeimmaksi mainittua patsasta. Kyläkaupalle tulevat ottaa siipiensä suojaan yli 3 metrin korkeuteen kohoava OnnenEnkeli, jonka käsissä on yksisarvisen OnnenKenkä, joka on Tuurilainen legenda, tarinan mukaan sen asento kuvastaa vilpitöntä halua jakaa hyvää onnea kaikille.

Autoja on esillä ympäri Kyläkauppaa. Autoharrastajana tunnetun kyläkauppiaan omistamia autoista osa on näytillä eri puolilla Kyläkauppaa. Katsotaan koska Vesa Keskinen omistaa ensimmäisen matkailuajoneuvonsa?

Maailman suurin kolikkokokoelma “Pennissä on miljoonan alku, miljoonassa on miljoonan” on nähtävillä Kyläkaupan Wanhanajan Kahvilan yhteydessä, jossa on esillä myös Kyläkaupan perustajan, Toivo Keskisen kulkukauppiasaikana an käyttämät hevoskärryt ja kauppamatkoilla mukana kulkenut tavara-arkku ja esillä on myös laaja kokoelma erilaisia entisaikojen kaupan myyntiartikkeleita.

Lego teos, pienoismalli Kyläkaupan OnnenTähti-hotellin julkisivusta on Ruokapuodin Kauppakadulla nähtävillä. Kyseessä on porvoolaisen Topi Haapasen rakentama luomus, johon on käytetty toistasataa työtuntia ja valtava määrä Lego-palikoita. Rakennelman mitat on suhteutettu Lego-ukkoon.

Koska Kyläkaupalla on kaikki suurta, niin kokeillaanko yhdessä, saammeko tapahtumasta runsaslukuisen lähes ”miljoona tapahtuman”…
Tehdäänkö uusi kevätkarkeloiden osallistuja ennätys vappuna? Keskisen kyläkaupalle, ONNELAN KARAVAANIALUEELLE on helppo tulla, Tuurin kylä sijaitsee Alavudella, Etelä-Pohjanmaalla, Valtatie 18 kulkee kylän läpi…

Laitapas ajankohta ylös ja tervetuloa tapahtumaan mukaan!
    Terveisin
   SF-Caravan Matkailuautoilijat ry
   Juha Saarinen, pj
   puh. 050 599 2779
   juha.saarine@jmr.fi