Karavaanarin keskustelufoorumi

Tekniikkakeskustelut => Matkailuautot => Projektit => Aiheen aloitti: Jakelfin - 8.08.2014 kello on 15:43

Otsikko: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 8.08.2014 kello on 15:43
Ja niin sitä tuli sitten alettua karavaanariksi. Tätä oon viimeksi harrastanut joskus 90 luvun puolivälissä kun vanhemmilla oli Hymer Camp matkailuauto ducaton alustalla. Tehtiin muutamia reissuja pitkin Lappia ja Norjassaki tuli käytyä. Matkustusmukavuus oli jotain ärsyttävän ja onnettoman välimaasta, ilmajousellinen alusta ei paljoa mukavuutta tarjonnut. Pientä kilpailua oli hanttarin penkistä ajoittain ilmassa, ehdottomasti mukavin matkustupaikka.

Noh, aikaa on vierähtänyt, nyt on ensimmäinen oma mökkiauto pihassa ja kotvasen nuita tulikin vertailtua. Kriteereitä valintaan oli mahdollisimman tilava, halpa, molempia miellyttävä sisustus, halpa ja mielellään vetokoukku. Niin ja tietenkin halpa, taisin sen sanoakkin.. ;D Auto oli ensisijaisesti hakusessa mutta toki vaunuakin katselin, lopulta tämä matkaaja tarttui mukaani. Katto oli vuotanut ja osin lahonnut ja muutenkin auto kaipasi läpikotaista puhdistusta. Kohtuullisen mukavaltahan tuo tuntui matkustaa vaikka renkaat täristi ja sisällä haisi tunkkaiselle koiralle. Sisämetelikään ei ollut niin kamala etteikö huutamalla olisi jotain kuullut, huulilta lukemalla vielä paremmin. ::) Teknisesti kampe tuntui toimivalta ja remonttiakin oli vastikään tehty reilusti. Ovea oli hitsattu kohtuu siististi nippuun ja helmapalatkin oli päältä vaihdettu. Pitkä alusta tuntui mukavammalta mitä lyhyessä olen istunut ja tällä pääsi jopa kotipihallekkin ilman raapimisia. Koukkukin löytyy ja jykevästi oli kiinnikkin.

Hämärä kuva hakumatkalta..
(http://karavaanari.org/kuvat/1407500520.jpg)

Lapset risti mökkiauton heti Töllikseksi, eli siunaus oli saatu harrastuksen jatkumiselle.  Thumb Ja eihän siitä valmista saa jos ei aloita..

...eli eikun purkamaan, kabiini tyhjäksi ja takaa kalusteet pois että pääsee katon uusimaan. Antennin läpivienti siis kussu ympärilleen.

(http://karavaanari.org/kuvat/1407498275.jpg)

Kosteutta löytyy myös alemman katon puolelta, sielläkin on jossain reikä, arvelen että kattotelineen kiinnityksistä vuotanut sekä reunalistasta. Puut on vielä kovia, eli ei tuo kauhean kauan ole vuotanut. Vessan lattiamaton alla oli hyvin alkanutta lahoa ja sen purku onkin vielä kesken, takaseinän nurkissa oli myös pehmeää.

Vielä penkin takakiinnityksiin pitää peltiä vaihtaa ennenkuin pääsee lätkimään loput bitumit ja huovat lattiaan. Purin siis koko ohjaamon lattiat auki ja laitoin stp bitumia koko tulipellin ja etulattian vuoraukseksi, pehmeimpiin pelteihin tuplana. Tulipeltiin koitin laittaa mahdollisimman paljon myös 20mm ja 10mm itseliimautuvaa eristehuopaa. Oviin tuli myös bitumia sekä pehmeää eristettä vaimentamaan ääniä koska oviin tulee myös kaiuttimet. Kuskille tulee oma äänentoisto auton soittimesta, taakse erillinen dvd soitin parilla näytöllä ja omilla kaiuttimilla. Pitäähän sielläkin viihtyä. Moottorin äänet ovatkin selvästi hiljaisemmat jo nyt ilman alkuperäisiä eristeitä.

Konepeltiin laitoin myös pienet 10mm huopaeristeet koska tässä ei ollut sitä eristehuopaa paikallaan, semmoinen onkin hakusessa eli saa tarjota jos sellainen on nurkissa lojumassa.

Vararengaskotelon vuorasin myös bitumimatolla konehuoneen puolelta, sekä ilmanottoboxin päällystin 30mm huovalla, toivottavasti on vaikutusta, nuo matot kun ei ole ihan ilmaisia. Onneksi niitä oli jäänyt aikasemmista projekteista niin ei kirpassu niin paljon. Kiinnityksiä vielä varmistelin alumiiniteipillä, nuo eristeiden liimat kun tahtoo ajan myötä irtoilla lämmön kanssa. Aluteippi pysyy kyllä, moottorikelkassa olen käyttänyt suojaamaan muoviosia pakoputkien ja muiden kuumien osien vaikutukselta ja hyvin on pysyneet kiinni.

Etupenkit oli tapansa mukaan seuhkana, niitäkin olen katsellut jos sopivasti löytäis. Kaikki kankaat sisältä pestiin reilusti 60 asteessa, periaatteella että kestää jos kestää, ja kestihän ne. Ei ne hyvältä kyllä näytä mutta jos nuo ehjänä saa asennettua paikalleen niin ei tarvi uusia teettää. Vaahtomuovit pestiin altaassa polkemalla kuin parastakin viiniä ja huuhdeltiin pitkään ja hartaasti. Pesuveden väri oli mielenkiintoinen jo ensimmäisen patjan jälkeen, eli vettä sai vaihtaa melkeimpä juoksuttamalla. Alkovin patja on vielä pesemättä, tuttava suositteli sinne jousipatjaa joten se on vielä ajatuksen asteella kehittymässä.

Kasettivessaa suunnittelin kun tuon lahonnut vessa pitää kuitenkin purkaa ja uusia. Tyhjennysluukun sijoitus aiheuttaa ongelmaa koska takanurkassa on boileri, vesipumppu ja nestekiertolämmityk sen paisuntasäiliö, eli patteriverkoston korkein kohta on vielä tuolla nurkassa. Mutta, sitä sietää vielä miettiä, ja ratkaisuja pähkäillä. Septitankki voisi olla yksi vaihtoehto, samalla voisi laittaa toisenkin säiliön kun nyt menee muutenkin kaikki vedet suoraan maahan. Raikasvesisäiliökin on 20l kanisteri joka haiskahti liuotinpesuaineelle . ???

Hankin jo valmiiksi 4mm koivuvaneria, xps eristettä, mitallistettua puutavaraa joka on sahattu 48/123mm lankuista 48/50 soiroiksi, uretaaniliimaa ja vaahtoa. Näillä pitäsi nyt saada katto tehtyä uusiksi eristeiden ja sisäpintojen osalta.

Nämä helteet ei vaan yhtään helpota pohjosen miestä, kopissa reilusti yli 30 lämmintä ja sopivan tunkkaista niin eipä paljon mieli mettä keittele. Onneksi kaupasta saa helpotusta..  ;)

Purku siis jatkukoon.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: jorma - 8.08.2014 kello on 16:28
Seuraillaan remontin kehittymistä. Näyttää puuhaa olevan joksikin aikaa. :D
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: reiska14 - 8.08.2014 kello on 23:47
.. ja miehen tuntien voi rojektissa kestää  ;D
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: 560FMK - 9.08.2014 kello on 00:46
Pehmeimpiin pelteihin tuplasti bitumia? :o

Tsemppiä projektiin.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 9.08.2014 kello on 13:25
Noh, pehmeimmät siis niitä löysimpiä peltejä..

Voihan niissä rojekteissa kestääkki, hyvää ku ei saa hosumalla ja huonohan se oli valmiiksi. Yleensä köyhä joutuu meneen lompakon mukaan ja siinä voi joskus kestää..

Mutta nyt ku ei oo enää jalkakaan paketissa ja nilkkaki alkaa pikkuhiljaa taipuun niin voi jotain saada aikaseksikki. Ovi on kuitenki ennakko-odotusten vastaisesti liimattu nippuun. Siihen oli joskus vaihdettu vaneri eikä sitä oltu liimattu eristeeseen kiinni, samoin sisälle oli poikkipuu vaihdettu (lisätty?) painekyllästettyyn ja saranoiden kohdalla oli isot kolot eristeessä ja tukena sisällä pikkuiset puupalat. Ihmekkään kun ovi vähän retkui. Nyt siellä on jetit puupalat tavallisesta sahatusta puutavarasta ja koko paketti urtsilla liimattuna. Päällä oli prässinä toista sataa kiloa renkaita. Tästä kokemusta kerättynä voi uskaltaa tuonne auton sisällekki liimaileen.

Nyt ovi on kitattuna ja odottaa hiomapaperin kosketusta ja maalia. Kitattu siis se kärsiny puuviilu urineen sileäksi. Mietin vielä että laitanko päälle (printti)vinyylin vaiko pelkän maalin.

Tyttö piirteliki jo mallin..

Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 11.08.2014 kello on 21:36
Korotetun osan katto onki simppeli purkaa, mutta takapään osassa on vaneri myös peltiä vasten... Onko viime hetken pirkkaniksejä tuon purkamiseen ilman pyöräkonetta tai dynamiittiä?

On muuten hieman tiukassa. Tuo vaneriki, jos minun silmät ei aivan kauheita valehtele, näyttää ihan tammiviilulta. Oiskohan tuo kuitenkaan?
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: reissuauto - 12.08.2014 kello on 07:30
Se on takaterassin vahvike. Ei kannata purkaa jos ei ole lahonnut, on taatusti tiukassa.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 13.08.2014 kello on 14:08
Onhan se tiukassa ja märkä, laidasta pahimmoilleen lahonnut. Kattelen justiin vaihtoehtoja jos uusis koko takapään katon pellityksen. Lasikuitulevyä ajattelin mutta sitähän ei tahdo löytyä. Jos on tietopaikkoja mistä tilata 2-3mm lasikuitulevyä rullassa niin linkkejä kehiin! :)
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 20.08.2014 kello on 01:05
Pitäähän se mökkiauto suojaan saada..
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 27.08.2014 kello on 01:21
Ja niin on tullu välissä kasattua hirsilato kehikosta lähes valmiiksi, siinä sivussa myös tuo oma katoskötös tuli suht valmiiksi. Iltasella kävin muutaman vinorevan laittamassa ettei tuuli kaada koko hökötystä kun tuli muutama seinäpressukin laitettua paikalleen. Autosta olen repiny kattoa vähän enemmän auki ja nyt kun se on katon allakin niin se voi ehkä hieman kuivahtaakkin. Kun saan suojasta päätyseinätkin umpeen niin käyn hetimmiten auton lämmitysjärjestelmä n läpi että voin pitää autossa lämpöjä päällä kuivumisen edistämiseksi.

Sovittelin tuossa päiväsellä mikroaaltouunin yhteen yläkaapeista ja näyttäis muuten takakilvessä olevan 1080w tehontarve. Paljonko tämmönen käytännössä tarvii invertteriltä ja paljonko akkukapasiteettiä noin yleensäkkin kannattaa varata hupiakuiksi? Käytännössä tuota 220 sähköä ei tarvitse kuin mikroon ja kahvinkeittimeen(termosmalli ettei jatkuvaa lämmittämistä). Toki keittimiä saa edukkaasti 12v kamppeinakin, mutta mutta... Sama sitten jo keiteillä kaasulla pannukahvit, ainaki on hyvää.

Kattelinki invertteriksi jo alustavasti nuita saksanmaalta saatavia kiinanihmeitä joissa oli hurrrjia teholukemia... ;) Onko näistä tai vastaavista kenelläkään kokemuksia?
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: ihaa - 27.08.2014 kello on 07:41
takakilvessä olevan 1080w tehontarve. Paljonko tämmönen käytännössä tarvii invertteriltä ja paljonko akkukapasiteettiä noin yleensäkkin kannattaa varata hupiakuiksi? Käytännössä tuota 220 sähköä ei tarvitse kuin mikroon ja kahvinkeittimeen(termosmalli ettei jatkuvaa lämmittämistä).

Meillä 800 watin mikro ja 1kW invertteri joka riittää vallan mainiosti tuolle mikrolle joka ottaa käynnistettäessä n. 1100 - 1200 wattia mutta sehän on vain sellainen hetkellinen piikki jonka kilowattinen invertteri kyllä jaksaa mutta voi olla että mikrosi vaatii 1.5 kW invertterin. Akkuna yksi 100 Ah joka riittää ruokien lämmittämiseen nelihenkiselle perheelle ja kahvien keittämiseen mutta kylläpä se sitten akku alkaakin olla jo aika finaalissa joten jos vaan enempi niin sitä parempi.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Alan - 27.08.2014 kello on 08:15
Sama sitten jo keiteillä kaasulla pannukahvit, ainaki on hyvää.

Mainio vaihtoehto. Tällä foorumilla moni on innostunut El Rod -pulputuspannuista eli perkolaattoreista, joilla saa kaasuliedellä mainiota kahvia. Jostain niitä on aina löytynyt halukkaille. Ei lopu akku eikä varmasti mee rikki.  Thumb

Mikro on aika tarpeeton muille kuin vauvaperheille ja eineksensyöjille. Mullakin sellainen on, mutta ei invertteriä, vaikka akkuja olisi 180 Ah. Ehkä kerran vuodessa kaipaa mahdollisuutta käyttää sitä, kun ei ole johdon päässä.

150-300 W invertteri on hyvä, niin saa akut ladattua puhelimista, kameroista sun muista.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 27.08.2014 kello on 08:51
Kyllä se mikro sinne tulee. Mulla kun on sellasia päivän/viikonlopun reissuja joilla ei hirveästi tule kokkailtua niin tommonen helppo vaihtoehto tarttee olla. Jonkun sortin agrigaatti tarttee kans keksiä, saa latailla akut ja lämmittää auton moottoria samalla, kuitenki tulee tuolla syrjäseuduilla kuljettua ja monesti tuo pakkanenki ahistelee. Aurinkopaneelia kans ajattelin kaveriksi, noin niinku ylläpitolaturiksi, eli pitää noihin perehtyä paremmin kun niitten aika koittaa.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 9.09.2014 kello on 15:17
Tulipahan purettua lisää. Mietityttää nuo vanhat puut kun eivät ole lahonneet... Antaisko niiden kuivua muutamia viikkoja ja sitten laittais uudet eristeet ja vanerit. Pitänee niiden antaa nyt vähän kuivahtaa ja sitten tarkistaa miten niiden kanssa menettelee. Kattoterassin vahvikevaneria en irrota, ellei jostain löydy erittäin edullisesti uutta kattopeltiä, mutta silloin uusinkin koko takaosan. Vaneri kun ei ole juurikaan lahonnut kuin muutamista paikoista, ei juuri heikennä rakennetta. Antaapa senkin kuivahtaa nyt lisää niin selviää paremmin.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: T-Cat - 11.09.2014 kello on 22:37
Tuollaisen Kipor 2000 ig:n hommasin 2013 keväällä, vaunukäyttöä ei ole vielä tullut mutta jotain muuta kuitenkin. Hintaansa nähden (279 €) hyvä Hondan kopio.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 13.09.2014 kello on 00:20
Kuinka se on äänekäs kampe? Hondan salkkumallit on ainaki ihan mukavan hiljasia. Kehtaa huuattaa auton vieressä ja ihmisten ilmoillaki. Teholuokka olis ihan ok ja hintaki hyvä.
Niin ja ootko muuten kokeillu miten lähtee pakkasella käyntiin?
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: T-Cat - 13.09.2014 kello on 10:17
Hiljanen on, pakkasella en ole nykinyt käyntiin mutta syksylläkin nöyrä peli käynnistymään. Tuo oli jokin kampanjahinta, nyt näyttää hintaa olevan n. 400 €.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 15.09.2014 kello on 09:28
Tuo parikilowattinen riittää useimpiin hommiin, pitää vielä tarkistaa auton sähköpatruuna että riittääkö se sille. Tarkotus on, että samalla agrella voi tarvittaessa pyörittää kaikkea, toki yhtä kerrallaan.

Oon purkanu rakenteita vähän auki siinä toivossa että vähän kuivaisivat. Kaikkialla on käytetty samaa 30mm eristettä. Riittääkö tuo oikeasti mihinkään vai laitanko suosiolla paksumpaa? Kattoon on ainakin 50mm xps menossa mutta eihän sekään paljon ole. Uretaani on sen verran kalliimpaa ettei siitä vastaavaa hyötyä saa takaisin ellei jatkuvasti ala reissata. Kuitenki ajattelin jos lattiaan laittais 40mm uretaanin, jo jäykkyyden ja huomattavasti paremman eristyksen takia. Vai kannattaako sittenki laittaa toisinpäin, eli 50mm xps lattiaan ja 40mm spu kattoon? Vai onko lie tuolla käytännössä juuri merkitystä..
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Alan - 15.09.2014 kello on 09:48
Ole varovainen, ettei auton sisäkorkeus madallu liikaa (en tiedä, voiko olla sun autossa mahdollista).

Tarkka katsastussetä voi huomata, jos ei täytä enää matkailuauton vaatimuksia.

Uretaanilla (vai mikä se nyt virallisemmin onkaan) tulee hyvä, kun ei ime vettä.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 16.09.2014 kello on 00:17
Sisäkorkeutta lähtis 3-4cm, en tiiä onko liikaa. Koitan kuitenki mahuttaa budjettiin uretaanilevyä, voi käyttää vaikka 30 millistä mikä riittäis kohtuuella, onhan se jämäkämpääki, mikä on autossa vain hyväksi. Myös helpottais rakentamista kun ei tarvi paksumpia rakenteita huomioida.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 17.09.2014 kello on 22:49
Siinäpä sitä alkais olla märät paikat auki. Takaseinän sain myös purettua aika valmiiksi, täytyy huomenna laittaa sinne uusi tukipuu tikkaiden alakiinnitykselle ja liimata uusi eriste paikoilleen. Menee liian huteraksi jos purkaa lisää eikä välillä jotain rakenna. Takanurkissa on uudet rimat kuitenkin paikoillaan mikä pitää kamppeen vielä kasassa.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 18.09.2014 kello on 23:12
Milläs ootte nyhtäneet nuo styroksit irti ettei jää pintapeltiin jälkiä? Olen ohkasella purkuraudalla napsutellu katosta missä on tuo vahvikevanerikin, mutta muualla missä eriste on peltiä vasten tuppaa jäämään kuhmuja. Takaseinän yläosassa varsinkin missä alkaa sileä kattopelti jää todella helposti jälkiä...
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 20.09.2014 kello on 17:42
No itse itselleni vastailen, enpä keksinyt vielä konstia eristeiden nyhtämiseen, eli entistä varovaisemmin vain. Hidasta puuhaa.. No takaseinästä on jo puolet uutta. Irroittelin listoja lisää eikä voi kuin ihmetellä kuinka paljon kirkasta silikoonia voikaan olla yhdessä saumassa, hyvin ja tiukassahan se pysyy.. Ainakin niistä kohdista mihin on tarttunut. Noin puolet silikooneista irtoaa pyyhkäisemällä, loput onkin sitten työn ja tuskan takana irrottaa.

Uretaanien kuivumista odotellessa putsailin vähän osasia ja vedin yhteen keittiön työtasoon "marmoria". Auton mukana tuli tarraa jolla pöydän kansi olikin jo päällystetty. Ei muuta kuin putsaus, leikkaus, ja pinta oli kuin uusi.

Alkuperäinen pinta ja alla uusi kuosi.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 21.09.2014 kello on 22:36
Kuskin puoleinen seinä näemmä ollu pitempäänki heikosti kiinni, ei kait tuo roikkunu enää muuten kuin pintapellin ja eristeen varassa. Varmaan tipahtais pikku potkulla koko seinä... :) Eli lattiasta menee väkisinkin osa uusiksi, seinä kun on lattian laitarimaan ruuvattuna.

Purin myös lähes kaikki patterit irti enkä muistanu ottaa edes kuvaa että mitenpäin kaikki letkut menikään. Eiköhän ne sinne takaisin löydä sitten aikanaan.

Sähköpatruunan irrottelin myös, 2kw luki kyljessä, voiko näitä jotenkin huoltaa ja mitä näistä huolletaan?
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: k69 - 22.09.2014 kello on 19:49
Kokeile sopivan kokoista pakkelilastaa eristeiden irrotukseen.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: MAK70 - 22.09.2014 kello on 21:52
Tollasella irrottelin omat eristeet, erityisesti tuo levenevä "terä" oli näppärä. Konetta löytyy erimerkkisinä ja jos nyt hommaisin olisi akkukone ehdoton.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 23.09.2014 kello on 11:00
Olis ihan kätevä työkalu kyllä, täytyyki kattoa jos jostain sais sopivasti. Pitääki ostaa uusi lastakin kun entinen hajosi, purkurautaki toimii kyllä mutta on tosi tarkka käyttää. Täytyy hakea lattiaankin vaneria, vessan alta oli lattia aika mujuna, imeny viemärin ympäristöstä vettä. Samoten on lattiavanerit pehmeänä ihan seinän vierestä muutaman sentin matkalta, eli juuri se kriittisin osa mihin rima tulee kiinni. Ja ilman rimaa ei ole paikkaa mihin seinän kiinnittäisi... Eli lisää hommia tiedossa, ei kyllä hirvitä vieläkään, mukavaa puuhaa.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 23.09.2014 kello on 23:16
Tarttu vaneria matkaan kyliltä ja samalla päätin että lattiankin teen uusiksi, ainakin ehjäksi. Eli eristeet vaihtoon kun olivat laidoilta märkänä ja teen nyt elementteinä lattian niin on helpompi kasata. Pintavaneri sitten erikseen päälle niin saa vähän limitystä rakenteeseen.

4mm vanerista pohja, 50x20 rimoista kehykset uretaaniliimalla ja niiteillä sekä nurkat ruuveilla nippuun.

Liimausta, lopuksi painoa päälle että tarttuu hyvin.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 30.09.2014 kello on 10:13
Lattian teko jatkuu, hyvät jalkatilat. Samalla voiski iskarin pultit vetreyttää niin ei tartte auton alla ähistä niin paljon, näytti olevan ikääntyneet kepit. Jousetkin, näin tyhjänäkin, painuneet yli vaakatason. Keskiosakin on jo liimauksessa, toinen kissakin tuli lisäpainoksi.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Ventti - 30.09.2014 kello on 15:02
No nyt on perusteellista työtä.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 27.11.2014 kello on 16:36
Eikö näitä talvellaki voi tehdä?  ;D Lattian elementit olis valmiina, vanerit pitää leikellä ja liimailla kiinni. Pannun käytin pöydällä ja sehän olikin mukavasti hapettunut. Kourallinen ruostetta irtosi ja vähän ylimääräsiä reikiä taisi löytyä, totesin että olkoot jonkun asiaa paremmin tuntevan homma katsoa tuleeko siitä kalua. Keittiön allas haluttaisi myös uusia, se sinapinkeltainen ei ole ihan se mun juttu, eli sellainen on myös hankinnassa. Sopii tyrkyttää jos nurkista löytyy joku ylimääräinen allas, katsotaan tuleeko siitä mitään, samoin vesihanan voisi modernisoida. Pikkusen ja hiljaa.. :)
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: nestori78 - 27.11.2014 kello on 23:22
Mulla paraikaa pyörii lämpöpuhallin projektivaunussa, viikonloppuna aattelin maton liimata. Ei kai talvi mitään haittaa, käy vaan rahapussin päälle lämmitys.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: 0d3_ - 13.12.2014 kello on 22:47
Kun rakentelu onnistuu niin altaan voi tehdä vaikka näin
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 17.12.2014 kello on 02:30
Tuo on hieno ratkasu allaspulmaan, samanlaista oon miettiny, kunhan sopiva palju löytyy. Thumb
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: "Masi" - 17.12.2014 kello on 12:45
Tuo on hieno ratkasu allaspulmaan, samanlaista oon miettiny, kunhan sopiva palju löytyy. Thumb
Salaattikulho,
kaupan keittiötarvike osastolle siis matkasi vie.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Rölli - 17.12.2014 kello on 20:17
Salaattikulho,
kaupan keittiötarvike osastolle siis matkasi vie.
vaikka tolleen
http://karavaanari.org/index.php?action=dlattach;topic=1128.0;attach=6083;image
salaatti kulho säästökuopasta.muis taakseni 7€
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 18.12.2014 kello on 15:04
No tosiaan jos tekis pikkasen hammaspyykkilavuaar in tommosesta tuonne veskiin. Keittiöön tarttee hiukan isomman että pystyy kattilan tiskaamaan, mielellään sellasen tasapohjaisen.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Rölli - 18.12.2014 kello on 17:06
No tosiaan jos tekis pikkasen hammaspyykkilavuaar in tommosesta tuonne veskiin. Keittiöön tarttee hiukan isomman että pystyy kattilan tiskaamaan, mielellään sellasen tasapohjaisen.
tost keittiöön edukas
http://www.biltema.fi/fi/Rakentaminen/LVI/Keittio/Tiskipoydat/Kalusteeseen-upotettava-tiskipoyta-872010/
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 18.12.2014 kello on 17:11
Justiinsa tuommosta ajattelin ja muistelinki että näin biltsussa tommosen ku kesällä kävin! Ei oo ihan pää lahonnu samaanlaihin mitä matkaajan kattovanerit..
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 29.03.2015 kello on 02:01
Kattelin että näky finnfoam paketti pilkistävän lumen alta, sitten muistin että kai sitä töllisköäkin vois joskus käydä vilkasemassa. Akku oli vielä ylläpitolaturissa ja tuntu olevan virroissaan, mutta nesteitä oli ducato hukannu paisuntasäiliön tyhjäksi niin enpä kehdannu starttailla.

Tässä pitää vielä odotella jokunen viikko että piha hieman sulaa niin pääsee siirtämään autoa ulos, mahtuu sitten purkaan nuo helmat ja saan vihdoin seinät kiinni lattiaan. Ei näemmä tahdo millään saada siististi eristeitä irti pintapellistä kun näky olevan kuhmuja lähes joka paikassa mistä olin eristeitä irrotellu.

Pannu on tosiaan aikalailla entinen, tuo primus 2480 on ruostunut pohjastaan ja muutenki aika hapessa. Sähkölämpöhän pelaa mutta kovin tuolla puskissa on pistokkeet vähissä eikä välttämättä jaksais kuunnella agrenkaan murinaa yötäpäivää. Eli tarttee jostain ehjän pannun tai jotenkin ehjätä tuo entinen. Onneksi kesä on tulossa niin ei ole sekään murhe niin päällekäypä, tärkeämpi on se vuotava vesiletku vaihtaa ja saada nuo seinät takasin kiinni.

Pintapelleistä vielä sen verran, onko mitään toimivaa konstia nuiden pienten reikien tukkimiseen? Jotain liimaa tms kittiä? Näkyy joitain ylimääräisiä reikiä olevan pelleissä, ei kehtais peitelläkkään niitä millään kovin näkyvällä. Todennäkösesti maalaan vielä tämän päältäpäin niin värikään ei haittaa.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Knaus-90 - 29.03.2015 kello on 10:58


Pannu on tosiaan aikalailla entinen, tuo primus 2480 on ruostunut pohjastaan ja muutenki aika hapessa. Sähkölämpöhän pelaa mutta kovin tuolla puskissa on pistokkeet vähissä eikä välttämättä jaksais kuunnella agrenkaan murinaa yötäpäivää. Eli tarttee jostain ehjän pannun tai jotenkin ehjätä tuo entinen. Onneksi kesä on tulossa niin ei ole sekään murhe niin päällekäypä, tärkeämpi on se vuotava vesiletku vaihtaa ja saada nuo seinät takasin kiinni.Mulla olis tuolla myyntiosiossa, loistokuntoinen primus 2480 myynnissä.
Jos kiinnostaa, yv yhteyttä.
 
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 29.03.2015 kello on 11:10
Hieno pannu! Nyt ei vielä pysty laittaan ihan noin arvokasta, mutta eihän tuohon vaihtoehtoja ole jos hyvän haluaa. Mitä nuissa muuten on eroja niinku 2450/2480? Teho? Mitä se T lopussa tarkottaa?

Toisaalta haluaisin ilmalämmittimen kun se on nopeampi lämmittämään, eli näin rakennusvaiheessa olis helppo toteuttaa lämmitystavan muutos. Toinen hyvä puoli olis että se ilma liikkuu tehokkaammin ja samalla kosteudet haihtuu paremmin
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 26.04.2015 kello on 01:51
Jatkan yksinpuhelua, lämppäri saa kuitenkin odottaa kun ilmatkin pikkuhiljaa lämpenee. Eli pääsin vihdoin jatkamaan Tölliksen kimpussa. Helma irtosi kuin itsestään, jätin sen irti kun mielestäni seinän ei tarvitse jatkua enää lattian jälkeen alaspäin. Toki sinne helmat vielä tulee, mutta otan vain pintapellin ja liimaan sen säänkestävään vaneriin joka kiinnitetään kulmaraudalla tai rimalla takaisin paikoilleen. Samalla saan suoristeltua valmiiksi rytättyjä ja turvonneita helmoja hieman suoremmiksi. Nyt alkaa apukuskin puoleinen seinäkin jo kantamaan, sain noin puolet seinästä tehtyä ja liimailtua kasaan. Vielä on kuitenkin iso pätkä jäljellä. Takaseinästäkin on jo puolet vaneroitu ja lattiassakin on takaosassa vaneri jo kiinni. Se olikin oikeastaan pakko vaneroida koska se notkui aika paljon, siellähän on muutenkin vähiten tukea alapuolella ja isoimmat suorat pinnat.(http://karavaanari.org/kuvat/1430002134.jpg)


(http://karavaanari.org/kuvat/1430002150.jpg)


(http://karavaanari.org/kuvat/1430002174.jpg)

Vesiletku tihkuttaa konehuoneessa, mistäs näihin saa sopivimmin merkkikohtaisia osia tilailtua?
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: ihaa - 26.04.2015 kello on 08:11
Eiköhän tuohon Ducatoon löytyne vielä perusosia Motonetista. Onko aikomus kokeilla jo Matkaajaa tänä kesänä ? Juu jatka vaan projektin kuvien ottamista, yli 8000 kertaa tätä ketjua on kuitenkin luettu joten kiinnostaahan se meitä muitakin vaikka "yksinpuhelulta" saattaa välistä tuntuakin.
Välillä tulee mieleen se että mitenkähän painon kanssa, tulee helposti tehtyä parempi kuin mitä ollut tehtaalta lähtiessään mutta samalla myös tuo paino nousee, sekin kun kannattaa pitää mielessä.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 26.04.2015 kello on 11:42
Painoa on väkisinkin tulossa lisää, minkäs sille tekee. En ainakaan rakennetta ole tarkoituksella raskaammaksi tekemässä, muutamia rimoja lisää mutta niissäkin painonlisäys jäänee korkeintaan 10-20 kilon tienoille. Ainakin kosteat eristeet on vähempänä painosta, se on kuitenkin paljon se. Ei tämä varmasti ollut muutenkaan ilmoitetuissa painoissa, ainakin konttorilta sanottiin että ei semmoista karavaania ole tullut vastaan mikä ei olis satoja kiloja yli ilmoitetun painon, osa jopa tyhjänä maksimipainoa hätyyttelee ja joskus menty ylikin. Sisävanerit lattiassa alkuperäistä 6mm. Seinissä on alkuperäinen 3mm tammivaneria? Paikatut kohdat on 4mm koivuvaneria, se millin lisäys on pehmeämpää puuta ja paino suunnilleen sama. Lattiassa ja takaseinässä 30mm styroksi on vaihtunut 50mm finnfoamiin, Siitä tuskin painoeroa kertyy sanottavasti, kiloja? Varustelu lienee suurin painonlisäys, sekin liene korkeintaan sadan kilon luokkaa, suurin osa tulee akuista.

Tänä kesänä tarkotus päästä liikenteeseen, kunhan ennen talvea ehtis..
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 29.04.2015 kello on 20:40
Kevät ja kukkamulta. Olihan tuo kaukalo uusittu mutta seinä oli "hiukan" märkä.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 29.04.2015 kello on 20:46
Helmaki tipahti niin että heilahti, tai eihän tuo puoli edes ollu alkujaankaan kiinni, se kun retkahti irti kun kaapit irrotti. Vettä tirskui joka välistä, hyvin kyllästetty.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Adriatik 610B - 1.05.2015 kello on 21:22
Hienoa kun kerrot näin hyvin projektista kuvien kera. Tässä vastaava täysremontti sivu (http://www.camperrenovatie.nl/). ei tosin ole koti suomesta mutta kumminkin hyvää tarinaa tässäkin, vaikkakin google kääntäjällä joutuu pikkasen arvaan loppuja.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 5.05.2015 kello on 11:30
Hienoa kun kerrot näin hyvin projektista kuvien kera. Tässä vastaava täysremontti sivu (http://www.camperrenovatie.nl/). ei tosin ole koti suomesta mutta kumminkin hyvää tarinaa tässäkin, vaikkakin google kääntäjällä joutuu pikkasen arvaan loppuja.
Kiitoksia, koitan tehdä sellaista että muillekkin voisi olla apuja.
Hyvän näkönen proggis!
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 6.05.2015 kello on 20:04
Se olis viimeinen nurkkaki kiinni. Pistin vaahdolla kun uretaaniliima kävi vähiin.


(http://i82.photobucket.com/albums/j243/Jakelfin/photobucket-42713-1430932330797_zpsgn5kscvh.jpg) (http://s82.photobucket.com/user/Jakelfin/media/photobucket-42713-1430932330797_zpsgn5kscvh.jpg.html)
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 18.05.2015 kello on 21:06
5 päivää kelkkailua Ruotsissa eikä sillävälin ollu kukaan tehny Töllikselle mitään.  :laugh:

No on siinä jo lattiakin paikoillaan, tasoitetta pikkusen ruuveihin ja saumoihin ja eiku matto päälle. No jos ensin kuitenki tekis nuo seinät loppuun ja katon niin ei tuu lattiamattoon liikoja puhdistettavaa, mutta siis lattia muuten valmiina.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 26.05.2015 kello on 13:11
Seiniäkin jo vähin kitattu ja hiottu. Hain lasikuitutapettia, meinasin tuon katon vetää sillä ja seinien piiloon jäävät osat myös, eli suurimman osan. Maalaus harmaalla päälle, katon väriä en vielä tiedä, vaalea kuitenkin. Seiniin näkyville osin tulee harmaa kuviollinen vinyylitapetti.

Piti ajaa kolossi ulos "tallista" että saa ilman paremmin vaihtumaan, enpäs muistanut että katolla oli vielä tukipönkkä paikoillaan kun autoa liikautin.  Thumb Onneksi se oli taakseppäin eikä aiheuttanut muuta kuin pienen narahduksen, olis voinu hieman sylettää jos suunta olis ollu toisinpäin ja pönkkä tullu katosta läpi...  :o

No, pienet siivoilut ja sitten ne loputkin seinävanerit laitteleen. Sain paikallisesta rautakaupasta laatikon vanhoja penosil liimavaahtoja, muutamasta purkista tuleekin vielä hyvin tavaraa niin helpottaa tuota vanerien liimausta huomattavasti verrattuna pillivaahtoon/normaaliin uretaaniin, pistoolilla on myös helppo annostella vaahtoa tarkasti. Kiillon 250 2k liima on todella ranttu kovetteen määrästä ja sen menekki on niin valtavaa hintaan nähden ettei maksa edes vaivaa sillä liimata. Lujaahan se kyllä on, mutta jätän sen vaativampiin liimauksiin.

Lämmin päivä touhuta, kesä ilmeisesti tuloillaan kun öttiäiset on heränneet ja kummasti jo käsivarsia kynsityttää. Lapin kesä, lyhyt ja vähäluminen eikä tartte valoja yölläkään. 8)
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 29.05.2015 kello on 01:34
Tulipa sellanen huomio tehtyä ettei kovin isoa levyä ehdi liimata tuolla liimavaahdolla, ainaki näissä vanhoissa purkeissa oleva tavara tuntuu kuivuvan minuuteissa. Jäi takaseinän yksi levy osittain irti keskeltä ja siihen pitikin tehdä reikiä ja pursottaa vaahtoa sitä kautta väliin. Pitänee käyttää nuihin isoihin kattolevyihin muuta liimaa että ehtii sen levitellä ennenkuin kuivuu, ei taida muuten onnistua. Kattoon kun ei viitsi turhan monta saumaa tehdä niin mielellään käyttää mahdollisimman isoja levyjä.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 15.06.2015 kello on 23:11
Työt haittaa harrastuksia ja harrastukset rakentelua, mutta nyt on kaikki kosteudet poistettuna. Makuualkovin nurkkiinkin on nyt tuoreet puut isketty, märät eristeet poistettu ja osin uutta jo paikallaan. Laskin pedin pohjaa yhteensä rapiat 60mm, ohjaamon kattoa vasten tuli finnfoamit ja päälle 6mm vanerilevy ja koko komeus uretaanilla yhdeksi elementiksi.

Ulkopuolelta putsailin hapettumia ja liimajämiä sekä sitä vihoviimeistä silikoonia, porakone ja teräsharja on kova juttu tähän, nopea ja tehokas. Pohjamaalailin putsattuja nurkkia ulkopuolelta tartuntamaalilla ja paikkasin hapettumia ja saumoja polymeerimassalla. Kokeilin tuota jo syksyllä yhteen paikkaan ja pysyy kuin tauti sekä pystyy maalaamaankin. Tosin sille ulkonäölle niin sama kun nuo pintapellit on muutenkin karseat, oikea pottusäkki koko auto... :(

Seinien alareunoihin ehdin jo lasikuitutapetin heittää, yläosaan tulee kuviotapetti, vaikka eihän siitä juuri mitään jää näkyviin mutta onhan se hieno... Ohjaamon nuhjuiseen sisäkattoon löysin sopivasti verhoilukangasta, samaa tulee myös oviin sekä varmaan muuallekkin, katsotaan nyt mitä keksii.

Aurinkolipat hakusessa, leveät jostain pakusta ja kunhan kiinnikkeet on näkösällä niin ne käy. Vai oisko jossain purkuautoja?
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: RRR - 16.06.2015 kello on 02:45
Enpä o tätä huomannukaan. Tsempit rojektille, itellä oli vaunurojekti hakusessa mutta hankikmatta jäi. Nykyvaunua vaan sipistelly ku on jollakin edellisistä omistajista menny vähän liianki lujaa..  :-X

Mitä meinasit laittaa lattiaan pintamateriaaliksi?
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 17.06.2015 kello on 00:21
Kohta tuleekin vuosi tämä rottelon "hankinnasta", talvi seisotti rojektia puolisen vuotta, muutenki hidasta touhua. Muovimattohan siihen lattiaan tulee, oisin kuviakin lisänny mutta eipä anna ku liian isoja muka. Täytyy pöytäkoneella siirrellä ku joskus ehtii. Pitkä viikonloppu edessä, eiköhän sitä taas jotain saa aikaseksi.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: RRR - 17.06.2015 kello on 02:14
Himottas omaan alkaa laittaa vesikiertonen lattialämmitys..tai taa vaan olla turha iso homma ku ei oo tarvetta ottaa lattiaa muutoin auki. Yks päivä tuossa ideoin että jos tekis kengille kuivauskotelon ja laittas kelkan takajäähystä lämpöelementin sinne minkä päälle kengät vois laittaa  ;)

Vanhassa vaunussa oli suoraan kuivatuspaikka mutta tässä ei oo..ehkä sitä ei tarvi ku sataa niin harvoin  ::)
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 19.06.2015 kello on 13:43
Suunnittelin tuota lattialämmitystä kun tein lattian uusiksi, mutta eipä tuossa juuri ole tuota lattiapintaa näkösällä joten eipä sillä suurta merkitystä ole. Jos lattian kylmyys joskus häiritsee niin laitan sähkölämmitteisen maton. Kuivatukseen tulee tuo vessa eli sinne puhallin joka vaihtaa ja lämmittää ilmaa. Nämä toki sähköllä, eli agre tai tolppa oltava pitemmässä parkissa.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: mjo33400 - 19.06.2015 kello on 19:15
Suunnittelin tuota lattialämmitystä kun tein lattian uusiksi, mutta eipä tuossa juuri ole tuota lattiapintaa näkösällä joten eipä sillä suurta merkitystä ole. Jos lattian kylmyys joskus häiritsee niin laitan sähkölämmitteisen maton. Kuivatukseen tulee tuo vessa eli sinne puhallin joka vaihtaa ja lämmittää ilmaa. Nämä toki sähköllä, eli agre tai tolppa oltava pitemmässä parkissa.

Lattialämmityshän tuleekin vain näkyvälle osalle. ;)
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 19.06.2015 kello on 19:39
Siksipä sillä ei niin suurta merkitystä olekkaan kun kuitenkin joutuu patterit jättämään paikoilleen. Tässähän vois laittaa koko lattialle lämmityksen kun kaappien ja penkkien alla menee ilmakanavat, mutta en ainakaan nähnyt sitä tarpeelliseksi kun valmiina on jo patterit ja systeemit siihen. Onhan se mukava mutta kun kotona on jo kylmät lattiat ja talvella tuplavillasukat...

Pannusta pitääki mjo:n kanssa olla yhteyksissä ennen talvea niin saa edes ne patterit lämpiään.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 26.06.2015 kello on 06:20
Alkais kohtapuoliin oleen nurkatkin hiplattuna, eli vanhat mäskit ja urtsin jämät sekä hapettumat harjattuna huitsin nevadaan. Sitä mukaa oon vedelly tartuntapohjamaalit päälle ja osin kerkesin pintamaaliakin sutia ensimmäistä kerrosta. Saas nähdä, on se ruma kun pellit väkisinkin jääny kupruille vaikka kuinka yritti varovainen olla...
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 13.07.2015 kello on 23:52
Kaikkea pientä tullu hiplailtua, jääkaapin kaasupuolen korjasi tuttava kun itsellä ei ole kokemusta moisesta. Nyt pelaa ja uusi piezokin siinä on napsuteltavana. Pannu on kyllä aika entinen, mjo:lle onkin viestiä laiteltu... Ulkonurkat ja kaikki listojen aluset on nyt puhtaat ja pohjamaalilla. Makuualkovin ikkunat on joku laittanut jollain (sika)liimalla kiinni, pitää ne vielä puukottaa irti ja uusi ikkuna onkin hakusessa nuiden tuplien tilalle. Kattoluukku on myös lähes entinen ja nuo ilmanvaihtoventtiil it ihan lahot. Makuualkovin ilmaventtiili on vielä kiinni, se on joskus uusittu mutta vaikutti kovin haperolta.


Sitten pieni kyselytuokio... Eli nuo reunalistat kun ovat kovin kärsineet, mutkilla ja osin jollain liimamassalla tuljattu ja paikoin hakkautuneet, niin ajattelin että millä ne voisi korvata? Pelkkä muovikulma liimalla ja butyylillä reunat tiivistäen kiertämään nurkat vai onko liian epävarma? Saako tuota jostain metritavarana ja millä tommosen taivuttaa muotoon kun ei mankeliakaan ole? Normaalia alukulmaa voisin tuohon värkätä ja onnistuiski jotenki, mutta niitä on huono ruuvata kiinni ilman että suorastaan kutsuu vesivahingon taas kylään. Tiivistetyt peltikattoruuvitkaa n ei oikein silmää miellytä, eli pelkkä liimaus pitäisi riittää. Kertokaa jos jollain on kokemuksia joistain muista nurkkien tiivistyskeinoista.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: K.E.V - 14.07.2015 kello on 08:09
Valitse > http://kauppa.vaunupalvelu.fi/category/56/listat-nauhat-ja-tiivisteet/
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 14.07.2015 kello on 18:21
Ei ollu samanlaista, eikä myöskään toimitusmyyntiä listoille jos vaikka ois kaikki uusinu. Toki hakumatka Kokkolaan on vielä päivämutkan rajoissa mutta alkaa pelkille nurkkalistoille tuleen siinä vaiheessa reilusti hintaa, eikä niitä ole siinä vaiheessa vielä edes taivutettu.

Koitan kuitenkin naputella vielä nuista entisistä ja jos ei onnistu niin pitänee jostain purkuautosta etsiä huonoimpien tilalle listan palanen.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: K.E.V - 14.07.2015 kello on 21:33
kysäise www.prcaravan.fi
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 1.08.2015 kello on 18:07
Niin se ois katto levytetty ja seinätkin. Lasikuitutapetti ei tarttunut vanhaan muovitapettiin joten ne jouduin poistamaan. Uusi hionta ja pesu ja siihen maali tartuntapohjaksi niin kait se sitten tarttuu. Alkovin etuseinä on vielä vaneroimatta kun siihen pitää se ikkuna touhuta, mutta sillä ei niin kiirus ole. Kelit ei oo suosineet kun vissiin 5 päivää koko kesänä ollu satamatta niin hiukan on kosteutta piisannu. Vesiohenteiset liimat ei taho kuivua ja maalaukset ei oikein kuivu, vanerit sen verran kosteita ettei mikään taho tarttua. Lämmitintä joutunu käyttään autossa lähes koko heinäkuun ja välissä pitempiäki jaksoja ettei liika kosteus tois liikaa ongelmia. Mutta semmosta se välissä on, minkäs teet.

Paitsi eristetyn lämpimän tallin kunnon ilmanvaihdolla...  ::)
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 9.08.2015 kello on 18:49
Maaliaki pinnassa
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 14.08.2015 kello on 00:19
Lattiamattokin olis jo leikattuna ja kalusteita soviteltu. Mattoliima vain loppui kesken mutta huomenna saa lisää. Kuvia ei vieläkään tahdo saada eetteriin mobiilina, jostain syystä tapatalk ei aina hyväksy kuvia vaikka kokokin olisi sopiva. Ulkokuortakin hiukan maalasin kun oli sopiva ilma.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 15.08.2015 kello on 18:40
No johan alako ne johtotyöt, kalusteita soviteltu kabiiniin ja samalla yritän pähkäillä suunnilleenkaan että mihin ne piuhat menee. Patterit on kans likimain paikoillaan ja kohtsilleenhän niitä tarviikin kun alkaa yöt oleen jo kylmiä.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 15.08.2015 kello on 23:46
Piuhat löysi paikkansa, valovirrat myös.

Pientä sovittelua jokaisessa osassa mutta kyllä ne paikkansa löytää.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 17.08.2015 kello on 01:36
Vieläki väittää että mulla on liian suuria kuvia. Kalusteita päivä soviteltu, 220v sähköt on nipussa, toimivatkin oikein. Kovasti hommat vähenee ja ruskaretki lähenee.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: K.E.V - 17.08.2015 kello on 08:01
Katso tästä

(http://karavaanari.org/kuvat/1439787691.jpg)
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 17.08.2015 kello on 15:20
Tapatalk, kyllä nuo koneella saa liiteltyä muttaku konekkin on huollossa eikä jaksa värkätä miniläppärin kanssa.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: K.E.V - 17.08.2015 kello on 16:45
Ei semmoista kannata käyttää, menee vaikeaksi yksinkertaiset asiat.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 18.08.2015 kello on 21:17
Joops
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 18.08.2015 kello on 21:18
Sähköt niputin niinku ne oliki.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 18.08.2015 kello on 21:21
Päälleppäin ei niin valmis...
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: T-Cat - 18.08.2015 kello on 21:47
Onko tuo koppi kuidutettu ulkopuolelta kuten kuvasta näyttäis?
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 19.08.2015 kello on 17:59
Onko tuo koppi kuidutettu ulkopuolelta kuten kuvasta näyttäis?

Ehei toki, siitä on vain punasien maalien päälle vedetty pohjamaalia. :)

Patjatkin tuli hankittua uudet ja pitäs tietenki nuo pestyt päälliset koittaa niiden päälle saada. Saas nähdä miten käy. :-X
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 30.08.2015 kello on 06:11
Se pitää arkea pyhää laukata töissä, mutta miksipä ei kun korvaus menetetystä vapaa-ajasta mahdollistaa vähäisemmän vapaa-ajan tehokkaamman käytön. Mites ne niinku meni, akkuja ois kolme, kaks on vierekkäin ja niiltä lähtee syöttö kolmannelle, sulake akun vieressä ja kolmannen akun lähtö mistä jatkuu asunto-osan toiminnoille on suojaamatta... Toki siellä on ne auton omat sulakkeet, mutta kai se viisasta on syöttöjohdolle oma sulake laittaa. Sitten invertterille ja muille hupiakkujen perään tuleville lisälaitteille omat syötöt sulakkeilla. Tuossa on pähkäilyttänyt autolta tuleva latauspiuha, siinä oli jotain diodia tms välissä mutta en saa päähäni miten ne oli kun siinä oli teippivirityksiä ja lisäpiuhoja jotka on tässä vuoden aikana löysänny. Oisko missään sähkökaaviota -87 mallin matkaajaan?
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: reiska14 - 30.08.2015 kello on 08:27
Akkujen "ympärille" välittömään läheisyyteen pääsulakkeet ja sulaketaulusta jatketaan laitteille.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Rölli - 30.08.2015 kello on 09:31
Se pitää arkea pyhää laukata töissä, mutta miksipä ei kun korvaus menetetystä vapaa-ajasta mahdollistaa vähäisemmän vapaa-ajan tehokkaamman käytön. Mites ne niinku meni, akkuja ois kolme, kaks on vierekkäin ja niiltä lähtee syöttö kolmannelle, sulake akun vieressä ja kolmannen akun lähtö mistä jatkuu asunto-osan toiminnoille on suojaamatta... Toki siellä on ne auton omat sulakkeet, mutta kai se viisasta on syöttöjohdolle oma sulake laittaa. Sitten invertterille ja muille hupiakkujen perään tuleville lisälaitteille omat syötöt sulakkeilla. Tuossa on pähkäilyttänyt autolta tuleva latauspiuha, siinä oli jotain diodia tms välissä mutta en saa päähäni miten ne oli kun siinä oli teippivirityksiä ja lisäpiuhoja jotka on tässä vuoden aikana löysänny. Oisko missään sähkökaaviota -87 mallin matkaajaan?
hupi puolen latauksessa kannattas unohtaa ne diodit.. vaikka tommonen rele ja ohjaus laturilta ni hyvä tulee ja virta kulkee..
http://www.ebay.com/itm/New-Universal-12V-200A-Car-Relay-2-pin-Split-Charge-Relay-FREESHIPPING-/300887458403?
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 31.08.2015 kello on 08:45
Pitääkö tuo rele valita mahdollisen virrankulutuksen mukaan vai akkujen kapasiteetin perusteella? Mulla tulee 320A akusto tällä hetkellä ja tarkotus oli uusia sitten joskus ne että riittää 330-400A. Se on tuo talvi meillä joskus kova akuille niin hyvä olla kapasiteettiä takana. Ylläpitolataus oli tarkotus hoitaa aurinkopaneelilla.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 31.08.2015 kello on 08:53
Niin ja tulihan tuota näprättyä lisää ledinauhoja sekä kuviotapetit keittiön välitilaan, kuvia sitten ku oon valosalla liikkeellä, meni taas hämärähommiksi. Pitää viedä jossain kohtaa hallille että saa maalata kokonaan, vois näpsiä kunnon kuvat sitten niin näkee mitä shaibaa sitä on saanu aikaseksi.

Oisko ehotuksia valokatkaisijoista? 12v valoille ja pintamallisia.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: kimi - 31.08.2015 kello on 10:54
Panelit ei tada jaksaa ylläpitää minkäänlaista akustoa talviaikaan. Tuotto niissä silloin lähellä nollaa.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 31.08.2015 kello on 19:55
Eihän sitä kulutustakaan ole ku auto seisoo. Tarkotus pitää agrella virrat päällä tai jos ei mahollista niin paneeli apuna pitämässä kaasulämppäriä hereillä.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 28.09.2015 kello on 08:20
Vessaksi löyty jonku lmc:n kalusto ja siitä soveltamalla alkaa löytyyn niillekki paikat. Muovista lattiakaukaloa ei saanu sovellettua, mutta se oli muutenki tarkotus tehdä alkuperäistyylisest i vanerilla. Aika on ollu kortilla ku työkuviot on haitannu harrastuksia, toki nyt on lämmin halli sen seurauksena käytössä että se on toisaalta paljon eteenpäin kunhan tämä tästä tasaantuu.

Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 5.04.2016 kello on 19:04
Kappas, pakkanen ollu häviöllä jo useammanki päivän, toki yöpakkasia vielä pitelee, mutta auton kimppuun tekis mieli samaa kyytiä mitä kelit lämpiää. Eihän se vielä kesää tee mutta toistaseksi vois jotain touhuta.

http://www.ebay.com/itm/New-Universal-12V-200A-Car-Relay-2-pin-Split-Charge-Relay-FREESHIPPING-/300887458403?

Ohjeiden mukaan hommasin moisen releen ja nyt pitäs tietenki kytkeä se jonnekki, oisko ehotuksia? Miten se muutes kytketään? :-X

Sais nyt tuon auton lataamaan nuita hupiakkujakin niin ois aika magea..
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Rölli - 5.04.2016 kello on 20:53
nasta 30 autopuolen akun + napaan sulakkeen kautta mahollisimman lähellä akkua noin50amppeeria
nasta 87 hupiakkuun nää piuhat ois hyvä oolla vähintään kuuen neliön ja taas samallainen sulake heti akun viereen
nasta 85 auton - eli runko
nasta 86 laturin merkkivalon piuhasta rosvoten nää piuhat saa olla jotain ohutta autojohtoo esim 0.75 neliöistä
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: mike - 5.04.2016 kello on 21:01
Ja hupiakun miinus auton peltiin kiinni jos jo ei ole.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Rölli - 5.04.2016 kello on 21:05
Ja hupiakun miinus auton peltiin kiinni jos jo ei ole.
  Thumb
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 6.04.2016 kello on 12:57
No nyt tuo on kristallin kirkasta koko kytkentä, iso kiitos osaajille!  Thumb  Tuon miinuspiuha tulee joka tapauksessa auton peltiin kun koitan sulloa nuo akut penkkien alle. Mittojen puolesta käy hyvin ja saa tiiviin kotelon ja tuuletuksen ulos. Askartelua se toki vaatii.

Pitääkin vähän pölyjä siivoilla ja katsella vieläkö akut on hengissä, pitkin talvea pitelin niitä ylläpitolaturissa. Auton oma akku oli parin kuukauden jälkeen vähän heikkona, jaksoi vielä pakkasella pyörittää mutta käyntiin asti ei jaksanu. Heikkoja ne on, se oli tiedossa. Kunhan saan nuo sähköt pelaamaan niin pitää keskittyä maalauksen loppuunviemiseen ja yleiseen tiivistykseen. Vessan luukkukin pitää vielä sovitella paikalleen kunhan kasettivessa löytää paikkansa. Siitä se taas lähtee, toivottavasti tulee vähän kuivempi kesä... :D
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 18.05.2016 kello on 23:52
Makuualkovin viimeisiä pintoja, sattu oleen muutama pala mdf paneelia niin tein etuseinän niistä. Muut pinnat menee tapetoiden. Kuviakin tulee kun valosalla pääsen ottamaan. Talven jälkeen hörähti mutisematta käyntiinkin.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 20.05.2016 kello on 00:45
Tulihan tuota uutta tapettiakin haettua, vähän jäi vielä kesken...
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 22.05.2016 kello on 20:20
Ja koppaan uutta pintaa, entiset ruostekorjaukset oli osoittautuneet massiivisiksi ja pinta oli jätetty vähemmälle huomiolle, arvelin että jos ne paikkaukset vielä jonkun vuoden pitäisivät niin pyhkäsen uuden maalin pintaan. Pohjatöiksi lommojen metsästys ja hionta, kittiä pintaan ja uutta maalia perään. Ovenpieliä hiplailin jo siistimmiksi, samalla huomasin että prskeles, täytyyhän minunki astinlaudat saada hyttiin!

Eli ostetaan astinlaudat ducato 1 koppaseen, kelpaa myös muistakin(on mulla hitsauskone ;D)!

Kuviahan tulee kun saa aikaseksi, nyt pitää jännätä peliä.. Go leijonat! Thumb
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 22.05.2016 kello on 20:57
(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160522/c49d9121b33e0b90930a85332ff3e19d.jpg)

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160522/abb72ded87f7044e5e7371cb9330689c.jpg)
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 8.06.2016 kello on 23:58
Pitäisi jaksaa listoja käydä läpi, oliko kellään ideoita miten tiivisteistä sais vanhat butyylit kätevimmin pois? Samalla oon pähkäillyt että maalaanko listatkin mustaksi, niihin punaiset nauhat kaveriksi tms.. Nyt kun kori on muuten valkoinen niin se kaipaa jotain pientä väriä, hytti siis on maalattuna ja lampunkehykset ja peilit myös maalattu. Asunto-osassa on vielä paikoin muutamia kohtia putsaamatta ja sen maalaus onkin vielä vähän vaiheessa. Josko viikonloppuna olisi hyviä kelejä niin vois tuhautella loputkin.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 16.07.2016 kello on 19:46
Kabiinin pohja ois hitsattu ja parit bitumit vielä lisätty, penkit hollilla ja koeistuttu. Jokunen lista vielä raaputettavana, leimalle lähtöä jo suunniteltu. Pikkuhiljaa..
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 23.07.2016 kello on 11:07
Vielä on paljon käpisteltävää. Lämppärin hanaki näky vuotavan, asuntokopin maalaus vielä vaiheessa, akuston telineet ja johdotukset vielä kesken, helmat puuttuu.. Uusi kattoluukku ja ilmaventtiilit tuli kuitenkin, sähköpistoke ja lämppärin pannu vielä hankintalistalla.

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160723/915576cb980aafd74cd9788674099e99.jpg)
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 23.07.2016 kello on 23:05
(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160723/cbf1acd6f1a2ae12f57becbf65f3f0d4.jpg)

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160723/a2d84eb7f2097026dd7d9c94cf04d696.jpg)

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160723/3709ab284981679236769bd1b145fc4d.jpg)
Vähän kerrallaan valmistuu.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: kale - 24.07.2016 kello on 10:30
Vähän kerrallaan, mutta mihinkä karavaanarilla olis kiire Thumb.
Todella laajan korjauksen olet tehnyt.
Hienoa jälkeä näyttää syntyvän.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 25.07.2016 kello on 00:45
Nooh, eihän se lähempää niin hieno ole kun ryttyä ja kuhmua siellä täällä... Menee kyllä, onhan se golf palloki ryppynen että lentää paremmin.

Tänään tuli listoja jo käpisteltyä, tiivisteitä tiskailtu ja osa jo paikallaankin.

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160724/328dd07138447a334c7f748c556b5904.jpg)
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 27.07.2016 kello on 00:23
Olihan tuo kulmalistan asentaminen kans yks työmaa. Meinasi jo rauhallisempaakin miestä välissä sapettaa ku sormet butyylissä ruuvirasiasta yrität ruuvia irrottaa, saatikka sen jälkeen asentaa ja vielä niin että lista ja tiiviste on kohillaan... No tulihan se sinne taikinoitua, hommasta viisastuneena toinen puoli menee toivottavasti huomattavasti helpommin. Patjatkin on jo paikoillaan istuimissa, istuinosien patjat on uudet ja selkänojat jäi vanhoista, päälliset vielä ne vanhat pestyt mutta niillekkin on jo uutta suunnitteilla.

Katsastus lähestyy, miten se meni nuiden sammuttimien kanssa tänä päivänä, tarviiko olla vai miten? Toisesta oli päiväys menny, toinen on jossain jemmassa... Toki sellaiset päivätyt sinne tulee mutta katsastusta varten.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Joko - 27.07.2016 kello on 00:29
Olihan tuo kulmalistan asentaminen kans yks työmaa. Meinasi jo rauhallisempaakin miestä välissä sapettaa ku sormet butyylissä ruuvirasiasta yrität ruuvia irrottaa, saatikka sen jälkeen asentaa ja vielä niin että lista ja tiiviste on kohillaan... No tulihan se sinne taikinoitua, hommasta viisastuneena toinen puoli menee toivottavasti huomattavasti helpommin. Patjatkin on jo paikoillaan istuimissa, istuinosien patjat on uudet ja selkänojat jäi vanhoista, päälliset vielä ne vanhat pestyt mutta niillekkin on jo uutta suunnitteilla.

Katsastus lähestyy, miten se meni nuiden sammuttimien kanssa tänä päivänä, tarviiko olla vai miten? Toisesta oli päiväys menny, toinen on jossain jemmassa... Toki sellaiset päivätyt sinne tulee mutta katsastusta varten.

Juuri sama työmaa ollut minulla tänään, kaikkipaikat butyylissä puhelimen kosketusnäyttöä ja kameraa myöten :D Soliferissa oli tuo kumilista mikä saumassa menee niin harvakseltaan niitillä kiinni. Tein sillälailla että otin n. metrin mittaisen 2x2" puun ja sillä pinoin tuon kulmakumin reunasta aina metrin kerrallaan suoraan mutta tosiaan kun nuo listatkin irrottaessa ja säilytyksessä monesti vielä vähän muuttaa muotoaan niin siistin lopputuloksen saaminen ei ole hätäisen miehen hommaa. Ja monesti kun saa lukea että käyttäkää listoja irti ja tiivistelkää varmuudn vuoksi jo tuoreista kulkineista niin tätä en kyllä allekirjoita. Kyllä tuossa niin monessa kohtaa voi mennä pieleen että en kovin uudenkarheaa kulkinetta ottaisi moisen projektin alle :laugh:
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Sami - 27.07.2016 kello on 05:54
Ei katsuri enää ole kiinnostunut sammuttimista

Lähetetty minun GT-I9305 laitteesta Tapatalkilla

Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 28.07.2016 kello on 22:54
Lähtee muuten kätevästi isommat butyylit ku ruuvarilla pyörittelee massan päältä. Ai mistäkö huomasin...

Nappikaupoilla käyty ja sohvatki olis nyt napitettuna.

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160728/570b33ac25dbea51b7253e968791444d.jpg)

Oiskohan ne tämän rojektin harjakaiset jo huomenna, tarttee vissiin pitää kiirettä...
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 30.07.2016 kello on 01:36
Valaistus näyttää riittävältä.(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160729/1c030a12543e33d8d02e08c6adb358e6.jpg)
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: pekkamal - 30.07.2016 kello on 08:55
Näyttää hyvälle :D
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 30.07.2016 kello on 12:59
Jos tänään uusi yritys viimeisen kulmalistan kanssa, oli se kumilista kuivahtanut auringossa sen verran että ei mitenkään saanut singuteltua kohdilleen. Yritystä piisasi, kolmannen kerranko se lie lipesi ja hämäryyskin jo vaivasi niin arvelin ettei kannate tapella, muuten saa aamulla aukoa butyylimassaista umpisolmua joka sisältää kumilistaa, alulistaa, ruuveja, ruuvauskärkiä ja ties mitä...

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160730/dd5e3776ce4425efbc8427b47d187fd4.jpg)

Katsotaanpa illanpäälle, että vieläkö on lista tuolla mallilla..

Jääkaapille ja hellalle tuli uudet letkut, täytyy vielä putkien osuus vetää loppuun niin saa kaasut käyttöön ja koeponnistukseen. Muuten auto onkin jo leimakunnossa ja viikon päästä pitäisi jo olla tien päällä... Tytär näin määräsi niin ei kait tässä muukaan auta.

Tuli muuten kaksi vuotta rojektille täyteen, erinäisten mutkien kautta nämä tuppaa lopulta valmistumaan.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 5.08.2016 kello on 16:41
Pientä säätöä parin vuoden seisonnan jälkeen, mutta niin nekin selätettiin.

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160805/938091eacf267075d1170d2eb19102c7.jpg)

Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Alan - 5.08.2016 kello on 20:58
Saattaisi olla tuopin tänään ansainnut?  Thumb Thumb

Projektia seuranneena olisin sitä mieltä.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Camper - 5.08.2016 kello on 22:43
Valaistus näyttää riittävältä.(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160729/1c030a12543e33d8d02e08c6adb358e6.jpg)

Mukava seurata tätä topiikkia ja hienolta näyttää sisustus Thumb
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 6.08.2016 kello on 00:09
Kiitoksia, fiilis on kyllä hyvä vaikka auto ei mikään ruusu muutoin olekkaan, pääasia että viihtyy. Tuoppikin(pari) tuli otettua ja hiukan grillattukkin, aaasia kunnossa. Vielä on paljon naputeltavaa, mutta yksi iso etappi takana, eli auto on jälleen liikenteessä. Itse olen autolla koko aikana ajanut vain kotipihalla sen 20m matkan muutamaan kertaan. Auton hakumatkan ja viikkoja vielä jälkeenkin olin itse jalka paketissa. Oli hiukan epätodellinen olo kun rullasin pitkin maantietä, että nyt se liikkuu. :-o

Missähän muuten ne pyyhkijät taas olikaan...

Lähetetty minun E2303 laitteesta Tapatalkilla

Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 7.08.2016 kello on 02:39
(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160806/4e93cd38726a1652fa9d50c64b19f3f3.jpg)

Kävin ajeleen vähän huonompia teitä ja etittiin äänenlähteitä. Muutama ruuvi ja lisäkiinnike, hellauunin peltejä piti vähän käännellä, kaappeihin muutama kiinnike sekä huopapaloja strategisiin paikkoihin. Koko ilta meni tuossaki. Toivottavasti nyt olis taas vähemmän räminöitä.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 8.08.2016 kello on 18:51
Hiljenihän kummasti, vielä toki jotain räminöitä jäi, mutta tuskin niistä kokonaankaan eroon pääsee, eli vastamelua kehiin.

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160808/d5d5f753dda32ffa857e0b230495c8be.jpg)
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: hartsakoski - 8.08.2016 kello on 20:41
Hiljenihän kummasti, vielä toki jotain räminöitä jäi, mutta tuskin niistä kokonaankaan eroon pääsee, eli vastamelua kehiin.

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160808/d5d5f753dda32ffa857e0b230495c8be.jpg)
Siisti on tuokin,hyvää jälkeä olet tehnyt Thumb
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Alan - 8.08.2016 kello on 22:16
Kuusnolla orkkikseen verrattuna.  Thumb
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 8.08.2016 kello on 23:16
Varmaan jotain bassonpoikasta tulossa kaveriksi, ei ihan riitä potku noissa ajon aikana. Elementtiä ei oikein saanut muualle mahtumaan kun oven rakenne on sellainen kuin on. Toistaseksi nuo saa olla noin kun ei muutakaan keksiny.

Lähetetty minun E2303 laitteesta Tapatalkilla

Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 16.08.2016 kello on 00:24
Ohhoh, aika kuluu osia odotellessa. Pikku juttuja käpistelly, invertteriä olin hakemassa niin olivat myyneet sen pois, uusi taas tilattu. Kokeilen kompurajääkaappia kun saan sen invertterin, eipähän ranttuile asennosta eikä liikoja lämmitä kesällä. Kaasuja en kytke ennenku tämä selviää. Primus oli matkahuollolla unohtunu reiluksi viikoksi hyllyyn, näky tänään vihdoin lähteneen matkalle. Kaikki näemmä aikanaan. Vettä sataa jatkuvasti, ei pysty maalaileenkaan. Sisälle sain kuitenki muutaman listan, sekä alkovin likimain valmiiksi. Enää puuttuu reunus/kaide, verholista ja valot. Paksun verhoiluhuovan liimailin pohjalle niin on vähän ilmaa patjan ja levyn välissä.

Onko joku löytänyt niitä muovisia seinälistan päätykappaleita jostain? Ei oo tarttunu silmään verkkokaupoissa, tai sitten minun hakusanat ei oo ihan kurantteja..

Lähetetty minun E2303 laitteesta Tapatalkilla

Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 24.08.2016 kello on 19:44
(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160824/ca5791f3d5d98c9536b7dad9a9858e54.jpg)

Ratin aattelin vaihtaa tuon ruorin tilalle.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 24.08.2016 kello on 22:26
Ruori lähti, nyt se ei oo siis enään laiva.

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160824/b5b303d52e709427e197aa84405a26fd.jpg)

Nardi Torino, kyllä tuntuu hyvältä.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: hartsakoski - 24.08.2016 kello on 22:45
Tyylikäs kiekko Thumb
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: T-Cat - 24.08.2016 kello on 22:48
Onhan tuossa ohjaustehostin? Tyylikäs käsienlepuutus rinkula.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 25.08.2016 kello on 16:06
Tehostin...  

No jos tuolla pärjäis, onneksi tuo on aika iso ruori tuoki. Parempi tuntuma ja ote niin helpompi pyöritellä mitä alkuperäsellä lerpulla. Eipä tuolla muutenkaan kylillä huvita huristella, suoraa tietä enimmäkseen. Jos sattuu sopiva elintenluovuttaja vastaan niin vaihdan tekniikan samalla td versioon kun tehostimen laitan.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: T-Cat - 25.08.2016 kello on 21:16
Kaverilla oli Hobby samalla tekniikalla ja ikäluokkakin sama. Pari kertaa oli lainassa meillä, kaupunki pyörityksessä vaati habaa kohtuudella kääntäessä.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 4.09.2016 kello on 23:39
Illan pimeydessä käpistelyä, hyvin näkyy tuossa valossa nuo pellit kuhmuilevan. Listoja räävin paikalleen ja kaasukotelon kannenki kokosin. Toinen nurkkalista jäi vielä nauhaa vaille, toinenkin puolimatkassa vasta menossa. Kiire tulee ku ruskaa pukkaa...

(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160904/8e538d4da20931dca2d4be46cf4d31ab.jpg)
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 4.09.2016 kello on 23:41
Niin joo niitä seinälistojen päätymuoveja, mistä löytyis tai millä nimellä ne edes kulkee?
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Humoristi - 5.09.2016 kello on 00:34
Niin joo niitä seinälistojen päätymuoveja, mistä löytyis tai millä nimellä ne edes kulkee?

Matkaajan omia ei saa muuta kuin isompia joita käytettiin vaunun keulassa.
Tarvikkeena saa ja pitäs löytö nimellä listan pääty ainakin silloin kun itse etsin.
Ainakin Täällä oli kun tilasin niitä isompia ja myös pari tarvike mallia testiksi.
http://www.korjaamot.fi/?page=korjaamo&id=7191 (http://www.korjaamot.fi/?page=korjaamo&id=7191)

Tässä kuvat siitä Matkaajan isommasta listan päädystä


(https://karavaanari.org/kuvat/1473023864.jpg)


(https://karavaanari.org/kuvat/1473023889.jpg)

Varmaan löytyy muistakin caravan liikkeistä.
Löysin myöhemmin Viitamaa caravaanista Ostin kaikki Matkaajan isommat listanpäätyt pahan päivän varalle  ;D
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 5.09.2016 kello on 01:02
Eipä tuo isompi yhtään hullummalta näytä, voi jopa oikeasti jotain suojatakkin. Kiitti vinkistä!

Lähetetty minun E2303 laitteesta Tapatalkilla

Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 21.09.2016 kello on 21:55
Toistaseksi on nesteet pysyny sisällä. Eihän siihen muka mistään löytyny uutta hanaa ja se entinen on kennon kyljessä laipalla kiinni. Leikkasin(revin) vivun irti, 2k epoksia reikä täyteen, letku poikki ja messinkinen hana väliin. Lämmönsäätö ei nyt ihan 10 pistettä toiminnasta saa, mutta kyllä kojelaudan vivusta vääntämällä jotain tapahtuu. Pitää palata siihen tarkemmin kun ehtii, edelleen pientä käpistelyä tekemättä, eikä oo reissuunkaan päästy ku köyhällä tarvii töissä kulkea eikä vapaat satu yksiin.

Tietääkö kukaan meneekö elikkä mahtuuko nuihin 1 koppasiin ducatoihin 16" renkaat?

Lähetetty minun E2303 laitteesta Tapatalkilla

Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Hutikuti - 21.09.2016 kello on 22:08
Minulla on ykkös koppaisessa  195/75R16C. Hyvin pyörii.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 23.09.2016 kello on 19:33
Hyvä tietää, täällä voi kelit käydä talvisiksi hyvinki äkkiä. Pitääkin entrata nuo renkaat valmiiksi niin voi heittää alle kun aika koittaa.

Lähetetty minun E2303 laitteesta Tapatalkilla

Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 18.10.2016 kello on 20:43
Oli tarkotus lähteä pikku reissulle lähipäivinä... No mitä sitä suotta.. Paisuntasäiliön korkki sökö, ei painetta, ei lämpöä. En tiiä sitten, voihan se olla termostaattikin... No 240 volvoja pihalla ja sieltä yks paisari ja letkut kiinni, starttaamaan että lämpiääkö ny.

Eipä tietenkään ollu virtaa.

Äkkiä oli akku tyhjänä kun noin viikon seissy. Laturiin kiinni, seuraavana päivänä uudelleen.

Eipä se jaksanutkaan ko naksahtaa. No piuhojen tarkistus, akunkenkien tarkistus ja apuvirtaa. Vanhat kaapelinrämät vain sulaa, ei jaksa kunnolla edes pyörittää... Uudemmat on jossain öö.. tallessa.. Eiku uudelleen laturiin, apuakku ja oma.

Taas päivä uus ja into piukeana tihkusateeseen kokeileen... väy väy väy... äääh... Ok, starttivika? Lekaa, piuhat kiinni, lekaa, vasaraa, check, kaikki ok. Relevika? No sormet tunnottomana kaikki releet läpi ja sulakkeet jne... Noup.

Akku oli 5min laturissa ja automaattilaturi ilmotti että se on täynnä, sillon huomasin että ei pidä paikkaansa, akku on siis kuollu nyt lopullisesti. Ei kestä kuormaa yhtään kun jännite tipahtaa. Onhan se pikkuhiljaa osottanukki hiipumisen merkkejä.

Toinen hyvä akku löytyy, mutta on sen verran iso ettei mahdu mitenkään tuonne keulaan ja piuhat on sen verran nihkaset ettei yllä mihinkään ku navatki on väärinpäin siinä. Auto on siis nyt jumissa tuola tallissa kunnes huomenna saan akun siihen, koska tämähän tietenkin piti huomata vasta sitten kun kaikki autotarvikeliikkeet on jo kiinni.

Lisävalotki meinasin siinä joutessaan kiinnitellä kilpitelineeseen. Sen telineen kun sain tiukasti ruuvattua kiinni ja sommittelin lamppuja kiinni, huomasin että lisävalot ottaa puskurin olakkeeseen kiinni sen verran ettei taitu kunnolla suoraan, n.45 alaspäin näyttää cibiet... Otin sitten pois. Sitten otin viskin, tuplana.

Onhan se päivä huomennakin.  Thumb
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: T-Cat - 18.10.2016 kello on 20:46
Kyllä se jo huomenna rämähtää käyntiin ja saat sen tallista peruuttaa ulos, usko vaan. :)
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Rölli - 18.10.2016 kello on 20:51
 Thumb Kippis  Thumb
Uus akku on aina hyvänäiun talvee vaste  Thumb
Kippis ;D
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 19.10.2016 kello on 17:28
Vartan tekemä ja 2v takuulla, euron amppeeri tänä päivänä nuo akutki. Ei p*ska paha. Lähtis kokeileen ja lataileen, tiiä vaikka sais lämmötki tänään pöhiseen.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 24.10.2016 kello on 22:00
Niin se vain lämmötki pöhähti päälle, sekä kaasu että sähkö pelaa. Siivottiin läpikotasin ja makuuvehkeet tuli jo laitettua sekä keittiövälineet laatikoihin. Rullaverhot on kans paikallaan mutta verhot muuten vielä vaiheessa.

Hiukan on vielä ilmaa systeemissä, pitää taas ajella takanurkka ylöspäin niin hyvin tulee ilmat ulos. Lämppärin ilmausnippa vuoti ja pistin letkun sen tilalle, letkun päähän pyöritin pultin ja tietenki seki päästi hiukan lävitseen. Paisuntasäiliön oli likimain tyhjentäny, yhen letkunpätkän jouduin kyllä ihan ekana vaihtamaan, hyvältä ja ehjältä muuten vaikuttaa.

Tehokkaasti lämpenee, vielä pari viikkoa ekalle yöreissulle niin pitääki lämmetä. Valoraudanki väsäsin kaverin vanhasta raudasta hiukan muokkaamalla ja cibien super oscarit laitoin retrotyyliin sopivasti keulaan. Mahtuu muuten ballastit piuhoineen suoraan lampun sisälle...  Pimeyttä vastaan pitää hiukan taistella täällä eteläisessäkin lapissa.

Talvirenkaat täytyy vielä alle pyöritellä, samaten vähän sähkötöitä sisälle. Se latauspiuha laturilta puuttuu, se pitää vielä mettästellä esille niin latais hupiakkujaki ajon aikana. Agrikaupoille pitää vielä lähteä, pysyy sähköissä vähän syrjemmässäki.

Ei tässä edes hoppua ole, hyvä ku kampe on jo likimain iskussa eikä mitään kiirettä. Parin viikon päästä voi kokeilla ja jos ei pääse vieläkään fiiulla reissuun niin lainaan naapurilta vaunua... Veturi ainaki löytyy sille.(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161024/53c5d0952eea28a712e7d1a040a01ae5.jpg)
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 24.10.2016 kello on 22:04
Niin ja tulihan se samalla se paisuntasäiliö ja termostaattikin vaihdettua, lämmötki nousee jo normaaliin. Uudet h4 extremevisionit vai mitkälie oottelee myös vaihtoa, josko nuo kynttilälyhdyt hiukan kirkastuis.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 28.10.2016 kello on 06:40
Niin se ilmausnipan letku vaan poksahti kun otti kosketusta primuksen kuumiin pakokaasuihin. Pistin pultin ja putkiteippiä, jos nyt pitäis.

Samalla kun vaihtelin talvirenkaat tuli todettua toisen raidetangon päässä vähän väljää, taisihan se katsastuksessa mainita.. M+S merkintä oli kesärenkaissakin mutta jotenkin vanha hakkapeliitan c2 on luotettavampi. Vanteet vaan olivat vahvassa ruosteessa, toivottavasti ei liikaakin. Pistin sen huonoimman taakse, ettei ihan ensimmäisellä koeajolla tarvi suikasta metsähallituksen tontille.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 4.11.2016 kello on 23:47
(http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161104/c37bead60a1daa8bd529ab552a58c611.jpg)

Näillä jokseenki näki ajella reilu 200 kilsaa. Valorautahan tuli kaverin romuista väsättyä. Pieniä parannuksia tuli jo monta mieleen, vilkut temppuili ja ohjauksen välys pisti vähän urissa veteleen. Vaimennuksia lisää ja jotain pitää voimapuolelle saada, vauhti putoaa äkkiä 60 ku vähänkin on vastasta. Eiköhän tässä joua nukkumaan, ensin kyllä yks olut.. Tulipahan koppi perille ja ehjänäki vielä!
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 5.11.2016 kello on 10:12
Eka yö takana.

Hyvin tarkeni 2kw sähkö päällä. Pakkasta -8 näin aamutuimaan, hiukan oli ikkunoiden alareunoissa kosteutta sekä oven karmeissa. Hytin ja asunto-osan väliin vedettiin termopeite ja lämpö nousi kohisten. Ohjaamon ikkunat toki huurussa, mutta eipä tuo vaarallista ole.

Nostin thetfordin pois kun ei oo vielä reikää seinässä sille, otin kuitenki portapotan mukaan perheen naisväkeä ajatellen. Vedetkään ei kyllä ole päällä, mutta eipä tässä missään puskassa ollakkaan.

Mukava olla liki omavaraisesti kylästelemässä.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: mike - 5.11.2016 kello on 10:50
Kannattaa se lämmityslaitteen raitis ilma läppä kääntää sisäkierrolle, auttaa hiukan ikkunoiden huurtumiseen kun ei kylmä ilma pääse sisään.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 5.11.2016 kello on 12:41
Läppä tuli kiinni, kevyessä huurussa nuo lasit on, ei edes pisaroidu. Pitäs löytää ohjaamopeite että pysyis ikkunat sulana, ei oikein löydy tähän ykköskoppaseen mistään.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Oulaa - 5.11.2016 kello on 13:17
Mun Frankia oli samanlainen kun ostin ,sekin hyytyi melkoisesti loivissakin ylämäissä .
Mun mielestä sen entinen jakohihna oli kyllä hampaan verran pielessä .
Mutta enivei kun olin koneen kasannut niin sen veto parani ajan myötä huomattavasti kun ajelin pitempää matkaa.
Voiko ne koneet sitten olla jotenkin tukkeessa ,mene ja tiedä mutta kilsojen lisääntyessä veto vain paranee .
Toisaalta huomasitko ettei se kaasun lisääminen siihen mäkivetoon auttanut yhtään vaan sopiva ns:pintakaasu niin auto kulkee parhaiten .
Ja rengaspaineen nosto eteen oliko 3,25 ja taakse 4,5 auttoi mielestäni myös kulkuun .
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: tsahkali - 5.11.2016 kello on 13:55
Pitäs löytää ohjaamopeite että pysyis ikkunat sulana, ei oikein löydy tähän ykköskoppaseen mistään.

Alkaa olla kalusto jo sen ikäistä, jota kellään ei enää ole hyllyssä.
Vaan teepä itse, ei siinä kauaa mene. Vapaa-ajasta saa materiaalia.
Ensin wanhasta hesarista teippaamalla malli, jonka mukaan leikkaat vällyn ja eikun ompelemaan!
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 5.11.2016 kello on 14:04
Jotenki noin, jakopää oli vasta vaihdettu. Pintakaasulla kulkee juu eikä kaasun lisääminen anna vastetta. Syöttö aika pienellä, vois sitäkin hiukan ruuvata. Ajattelin lähinnä koko tekniikan vaihtaa, joku td kone hyvällä vääntökäyrällä ja lujalla automaattilootalla. Toki jos joku kiireetön tarvii valmiin auton niin kohta tästä vois irrota, vois katella takavetoa tilalle ku eihän tällä voi kärryä vetää...


Ite kai se peite pitää tehä jos ei valmista löydy,
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Oulaa - 5.11.2016 kello on 14:28
On tuolla Frankialla vedetty kärryä ja paljonkin .
Sen vuoksi ne vetarit varmaan olikin aika louskut jo ja ravisti kiihdytyksissä ja uusimisen tarpeessa.
Nyt ei sitten ravista yhtään .
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 7.11.2016 kello on 22:21
Juu, 90 ku saa mittariin niin se pysyy siinä paljon paremmin kuin 80, yli 95 ei oikein kuljekkaan.

Kylmäkin meinasi tulla, jaloille ohjaava läppä ei liikkunu vivusta ja lämpöä ei muutenkaan tullut kuin juuri niukasti. Läpän sai auki kun reiästä sen nosti, mutta sitten kylmeni käsivarsi. Käänsin läpän takaisin kiinni... Jostain kojelaudan alta puhalsi jalkatilaan reippaasti kylmää, useistakin kohdin. Hiukan pitää tutkia kun ei siellä ole enää montaa mahdollista paikkaa. Moottorin lämmöt kuitenkin tapitti koko ajan n.80' .

Kolme yötä tuli nukuttua ja kyllähän siellä niinkin tarkeni, kovasti vain vetoa tuli alkovin puolelta. Onko muilla samoja huomioita? Pitääkö nuo ikkunat vielä poistaa tuolta että tarkenee ilman pipoa nukkua? Hymerissä ei aikanaan ollut moista vaivaa vaikka ikkunat oli ikäänkuin päätä vasten. Useasti tuli siellä alkovissa nukuttua, kesää talvea.

Primuksessa riitti lämpö sähkölläkin  mutta sen käyntiaika eli termostaatin toiminta oli hiukan ihmetystä aiheuttava. Kytkeytymisen ja sammumisen välinen lämpötilaero oli melko iso. Juuri kun tuli mukavan lämmin ja vedontunne poistui, alkoi viileneminen. Lämpöä tuli taas vasta kun oli nostettava vilttiä jaloille ja muutenki etsittävä pipoa. Eli mitenkään mukavasti ei homma pelannu. Lämpöä kun nosti niin tuli jo kuuma ennenkuin termostaatti pisti pelin poikki, nukkuessa jopa tukalaa ja silti pää kylmänä... 

Nooh, pitää kattoa vilkut kuntoon, tiivistellä kabiinia ja kehittää kunnon peite ohjaamoon, ehkä joku suoja alkoviinkin että vedontunne vähenis. Niin ja radion antenni, hiukan reilummin vaimennusmattoa vielä että siitä jotain kuuleekin. Olihan se kuitenki mukava olla omassa rauhassa, lapsetki tykkäsi.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Mautoilija - 7.11.2016 kello on 22:48
Aukaise termostaatti. Jos siellä on säätöruuvi missä on kolmiomerkki tai lukee hyst, siinä on eroalueen (hystereesin) säätö. Hystereesiä pitää olla jonkinverran ettei napsu jatkuvasti päälle/pois. Yleensä huonetermareissa asteen verran riittää.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: mjo33400 - 8.11.2016 kello on 10:48
Juu, 90 ku saa mittariin niin se pysyy siinä paljon paremmin kuin 80, yli 95 ei oikein kuljekkaan.

Kylmäkin meinasi tulla, jaloille ohjaava läppä ei liikkunu vivusta ja lämpöä ei muutenkaan tullut kuin juuri niukasti. Läpän sai auki kun reiästä sen nosti, mutta sitten kylmeni käsivarsi. Käänsin läpän takaisin kiinni... Jostain kojelaudan alta puhalsi jalkatilaan reippaasti kylmää, useistakin kohdin. Hiukan pitää tutkia kun ei siellä ole enää montaa mahdollista paikkaa. Moottorin lämmöt kuitenkin tapitti koko ajan n.80' .

Kolme yötä tuli nukuttua ja kyllähän siellä niinkin tarkeni, kovasti vain vetoa tuli alkovin puolelta. Onko muilla samoja huomioita? Pitääkö nuo ikkunat vielä poistaa tuolta että tarkenee ilman pipoa nukkua? Hymerissä ei aikanaan ollut moista vaivaa vaikka ikkunat oli ikäänkuin päätä vasten. Useasti tuli siellä alkovissa nukuttua, kesää talvea.

Primuksessa riitti lämpö sähkölläkin  mutta sen käyntiaika eli termostaatin toiminta oli hiukan ihmetystä aiheuttava. Kytkeytymisen ja sammumisen välinen lämpötilaero oli melko iso. Juuri kun tuli mukavan lämmin ja vedontunne poistui, alkoi viileneminen. Lämpöä tuli taas vasta kun oli nostettava vilttiä jaloille ja muutenki etsittävä pipoa. Eli mitenkään mukavasti ei homma pelannu. Lämpöä kun nosti niin tuli jo kuuma ennenkuin termostaatti pisti pelin poikki, nukkuessa jopa tukalaa ja silti pää kylmänä... 

Nooh, pitää kattoa vilkut kuntoon, tiivistellä kabiinia ja kehittää kunnon peite ohjaamoon, ehkä joku suoja alkoviinkin että vedontunne vähenis. Niin ja radion antenni, hiukan reilummin vaimennusmattoa vielä että siitä jotain kuuleekin. Olihan se kuitenki mukava olla omassa rauhassa, lapsetki tykkäsi.

Huonelämpötila anturin sijoituksella on iso merkitys lämmön tasaisuuteen. Älä mene säätämään paneelia vaikka niin edellinen neuvoi, neuvosta jo huomasi, ettei ymmärrä paneelista mitään.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Mautoilija - 8.11.2016 kello on 11:16
Huonelämpötila anturin sijoituksella on iso merkitys lämmön tasaisuuteen. Älä mene säätämään paneelia vaikka niin edellinen neuvoi, neuvosta jo huomasi, ettei ymmärrä paneelista mitään.
Ihanko totta?  :P
Mitä kysyjä kysyi? Paneelistako? Ei vaan termostaatista. Ja vastasin miten termostaattia viritetään jos viritysmahdollisuus on. Kaikissa ei ole.
Jos termostaatista kysytään, vastaan termostaattikysymyk seen. Minulla ei ole kristallipalloa millä näen mikä laite todella on.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: mjo33400 - 8.11.2016 kello on 11:29
^ Siinä tekstissä se laite mainittiin, keskity lukemiseen.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Mautoilija - 8.11.2016 kello on 11:42
Liitä lainauksena se teksti mitä selviää ettei termostaattia ole kun kerran haluat asiasta numeroa nostaa.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: kimi - 8.11.2016 kello on 14:20
Jos termostaatti on paikassa johon sisäilma ei vapaasti kulje niin viive voi olla hyvinkin pitkä, oven vieressä reagoi heti kun on oven avanut, ei hyvä sekään. Meillä pitkittäissängyn jalkopäässä, toimii hyvin ja ei reagoi heti oven aukaisuun, lämmön pitää tasaisena. Lämmittäviä ja termostaattia sekoittavia sähkölaitteita ei ole lähellä.

En tunne aloittajan laitetta, jatkuva kierto auttaa myös pitämään tasalämpöä
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Mautoilija - 8.11.2016 kello on 14:38
Kutakuinkin näin. Termostaatti ja  huonelämpöä säätävät anturit tulee asentaa keskaiseen paikkaan ja ei ulkoseinään.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: mjo33400 - 8.11.2016 kello on 19:29
Liitä lainauksena se teksti mitä selviää ettei termostaattia ole kun kerran haluat asiasta numeroa nostaa.

Tekstissä luki Primus ja se kertoo, että mistä on kysymys. Ohjauspaneeli on termostaatti ja siihen liitetään huoneanturi joka on NTC-vastus. Ohjauspaneelin säätöjä ei pidä mennä räpeltämään jos ei asiaa tunne. Sinä neuvoit räpeltämään kun et asiaa edes tunne. Oliko jotain muuta mikä mieltä painaa?
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Mautoilija - 8.11.2016 kello on 20:04
Tekstissä luki Primus ja se kertoo, että mistä on kysymys. Ohjauspaneeli on termostaatti ja siihen liitetään huoneanturi joka on NTC-vastus. Ohjauspaneelin säätöjä ei pidä mennä räpeltämään jos ei asiaa tunne. Sinä neuvoit räpeltämään kun et asiaa edes tunne. Oliko jotain muuta mikä mieltä painaa?
Väärin Jakelfinin aloittamaa keskustelua kohtaan. Modet hoitanevat kohta asian. Kun itsepintaisesti haluat, voin vääntää rautalangasta:
Kyllä, tekstissä luki Primus. Sehän on lämmitin. Itselläni on ollut tavallisella huonetermostaatilla ohjattu Primus ja kysyjä kysyi huonetermostaatista . On hyvä vastata lukemaansa eikä omiin mielikuviin. Sitä en kiistä etteikö jokin ohjauspaneeli voi olla. Siitä ei ollut mitään mainintaa.
Kun täällä esiinnyt lämmittimien "ammattilaisena", olisit tämän kiukuttelun sijasta voinut kysyjälle mainita miten mahdollisen ohjauspaneelin hystereesi säädetään pienemmälle. Pidätkö kysyjää tyhmänä että menee säätöjä ruuvailemaan vaikka ohjeen mukaista merkintää ei ole? Vai onko hyst/kolmio-merkki paneelissakin? Koetko reviirillesi astumisena sen kun lämmittimiin koetettaa muutkin apua antaa?
Mielenkiintoiset sanavalinnat :P
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: mjo33400 - 8.11.2016 kello on 20:22
Väärin Jakelfinin aloittamaa keskustelua kohtaan. Modet hoitanevat kohta asian. Kun itsepintaisesti haluat, voin vääntää rautalangasta:
Kyllä, tekstissä luki Primus. Sehän on lämmitin. Itselläni on ollut tavallisella huonetermostaatilla ohjattu Primus ja kysyjä kysyi huonetermostaatista . On hyvä vastata lukemaansa eikä omiin mielikuviin. Sitä en kiistä etteikö jokin ohjauspaneeli voi olla. Siitä ei ollut mitään mainintaa.
Kun täällä esiinnyt lämmittimien "ammattilaisena", olisit tämän kiukuttelun sijasta voinut kysyjälle mainita miten mahdollisen ohjauspaneelin hystereesi säädetään pienemmälle. Pidätkö kysyjää tyhmänä että menee säätöjä ruuvailemaan vaikka ohjeen mukaista merkintää ei ole? Vai onko hyst/kolmio-merkki paneelissakin? Koetko reviirillesi astumisena sen kun lämmittimiin koetettaa muutkin apua antaa?
Mielenkiintoiset sanavalinnat :P

Nyt putosin asiasta kokonaan, joten sovitaan niin, että sinä hoidat tämän ongelman. Apua saa jokainen antaa, mutta jos ei tiedä jonkin asian toimintaa, miten sen avun voi antaa kuin arvailemalla. Jätän täysin vapaaehtoisesti tämän ongelman sinun huomaasi kun minulla on muutenkin kiire.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: T-Cat - 8.11.2016 kello on 21:11
Väärin Jakelfinin aloittamaa keskustelua kohtaan. Modet hoitanevat kohta asian. Kun itsepintaisesti haluat, voin vääntää rautalangasta:
Kyllä, tekstissä luki Primus. Sehän on lämmitin. Itselläni on ollut tavallisella huonetermostaatilla ohjattu Primus ja kysyjä kysyi huonetermostaatista . On hyvä vastata lukemaansa eikä omiin mielikuviin. Sitä en kiistä etteikö jokin ohjauspaneeli voi olla. Siitä ei ollut mitään mainintaa.
Kun täällä esiinnyt lämmittimien "ammattilaisena", olisit tämän kiukuttelun sijasta voinut kysyjälle mainita miten mahdollisen ohjauspaneelin hystereesi säädetään pienemmälle. Pidätkö kysyjää tyhmänä että menee säätöjä ruuvailemaan vaikka ohjeen mukaista merkintää ei ole? Vai onko hyst/kolmio-merkki paneelissakin? Koetko reviirillesi astumisena sen kun lämmittimiin koetettaa muutkin apua antaa?
Mielenkiintoiset sanavalinnat :P
Tuota, jos tässä nyt pitää pilkun ympärillä pyöriä niin ei siinä kyllä huonetermostaattia mainittu vaan Primus ja termostaatti, ei minulla muuta.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 8.11.2016 kello on 21:15
Mielenkiintosta, no eipä tässä ihmeempää kuin pitää tuota termostaatin paikkaa miettiä uudelleen ja kattoa saisko sitä toimiin paremmin. Onko muilla ollu vetoisia autot/vaunut vai onko mulla jotain pielessä..?
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: kimi - 8.11.2016 kello on 21:20
Mielenkiintosta, no eipä tässä ihmeempää kuin pitää tuota termostaatin paikkaa miettiä uudelleen ja kattoa saisko sitä toimiin paremmin. Onko muilla ollu vetoisia autot/vaunut vai onko mulla jotain pielessä..?

Saivartelematta.
Lämpötunnistin on se mikä pitää siirtää. Ilmeisesti se toimii, mutta on huonossa paikassa. Itse puhuin aikaisemmassa viestissä termostaatista, tarkoitin kuitenkin lämpöanturia.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 8.11.2016 kello on 21:36
No sitä huonelämpötilantunn istinta se minäki tarkotin. Nyt se on suhteellisen suojassa keskellä autoa, avohyllyn sisäpuolella. Ajattelin jos tuonne ylös sais jonkumoisen lämmityksen, joko kanava joka johtaa patterien lämpöä ylös tai ihan putket ja/tai patteri ikkunan alle omaan koteloon. Tosin en tiedä miten hyvin siellä neste kulkee.. Ehkä se ilmakanava vois olla ok.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Mautoilija - 8.11.2016 kello on 22:30
Tuota, jos tässä nyt pitää pilkun ympärillä pyöriä niin ei siinä kyllä huonetermostaattia mainittu vaan Primus ja termostaatti, ei minulla muuta.
Tiedätkö miksi kutsutaan huonetilaan asennettua termostaattia? Ja jos huonetilan lämpöä halutaan säätää, termostaatti on asennettava huonetilaan. Voisihan siihen kanavatermostaatink in laittaa, olisi ruma mutta toimisi.
Nyt se on suhteellisen suojassa keskellä autoa, avohyllyn sisäpuolella. Ajattelin jos tuonne ylös sais jonkumoisen lämmityksen
Suojassa anturi (juu, nyt puhutaan anturista, termostaatilla ja anturilla on ero) on huonossa paikassa. Hyllyn sisällä lämpö ei ole sama kuin muissa tiloissa. Siksi primuksen tuottama lämpö vaihtelee.
Siirrä anturi paikkaan missä lämpö on sisätilan lämpö eikä kaapin lämpö. Esimerkiksi istuinryhmän taimmaisen oikean paikan takana ilmavassa paikassa voisi olla hyvä. Kokeile ensin ennen lopullista asennusta.
Mitään lämmitystä ei saa laittaa. Pahentaa tilannetta.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: T-Cat - 8.11.2016 kello on 23:04
Tiedätkö miksi kutsutaan huonetilaan asennettua termostaattia? Ja jos huonetilan lämpöä halutaan säätää, termostaatti on asennettava huonetilaan. Voisihan siihen kanavatermostaatink in laittaa, olisi ruma mutta toimisi. Suojassa anturi (juu, nyt puhutaan anturista, termostaatilla ja anturilla on ero) on huonossa paikassa. Hyllyn sisällä lämpö ei ole sama kuin muissa tiloissa. Siksi primuksen tuottama lämpö vaihtelee.
Siirrä anturi paikkaan missä lämpö on sisätilan lämpö eikä kaapin lämpö. Esimerkiksi istuinryhmän taimmaisen oikean paikan takana ilmavassa paikassa voisi olla hyvä. Kokeile ensin ennen lopullista asennusta.
Mitään lämmitystä ei saa laittaa. Pahentaa tilannetta.

No vielä kerran. Termostaatiksi, ei se termari tiedä onko se huoneessa (voiko Mautoa kutsua huoneeksi) tai vaikkapa ulkona, silti se toimii? Topicin aloittaja kysyi termostaatista. Eiköhän tämä jo riitä.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Laaga - 8.11.2016 kello on 23:10
No sitä huonelämpötilantunn istinta se minäki tarkotin. Nyt se on suhteellisen suojassa keskellä autoa, avohyllyn sisäpuolella. Ajattelin jos tuonne ylös sais jonkumoisen lämmityksen, joko kanava joka johtaa patterien lämpöä ylös tai ihan putket ja/tai patteri ikkunan alle omaan koteloon. Tosin en tiedä miten hyvin siellä neste kulkee.. Ehkä se ilmakanava vois olla ok.

Eikö alkovissa ole lämpöpatteria/-reita, alkovin tasainen lämpö vaatii kyllä sellaiset.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Mautoilija - 8.11.2016 kello on 23:18
No vielä kerran. Termostaatiksi, ei se termari tiedä onko se huoneessa (voiko Mautoa kutsua huoneeksi) tai vaikkapa ulkona, silti se toimii? Topicin aloittaja kysyi termostaatista. Eiköhän tämä jo riitä.
Minkälainen termostaatti nyt pitäisi mielestäsi tässä olla? Niitä on useanlaisia. On erotermostaatti, jo mainittu kanavatermostaatti, putkeen asennettava ja tietenkin kuuluisa huonetermostaatti. Entä toimintatyyppi? Laitetaanko kapillaarista vai bi-metallista?
Jospa lopettaisit vänkäämisen asiasta mistä et tiedä.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: mjo33400 - 9.11.2016 kello on 08:32
Kun se lämmitin on Primus 2480 niin sen ohjauspaneelin kytkentä on kuvan mukainen.

(https://karavaanari.org/kuvat/1478673132.jpg)
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 9.12.2016 kello on 22:28
Kävin tuossa viikko sitten mökillä viikonlopun ja auto oli lämmöissä koko ajan, pistin pitkän sohvan selkätyynyn alkovin ikkunoiden eteen ja painoin rätin ilmanvaihtoventtiil in tukkeeksi. Vessassa on räppänä kuitenki auki ja liesituulettimessa sekä kattoluukussa. Veto väheni dramaattisesti. Pitääkö nuo alkovin ikkunat juuri laittaa umpeen vai olikohan se enempi siitä ilmanvaihtoventtiil istä johtuvaa... Tiiä häntä, poika autossa majaili mutta kukaan ei siellä yötä nukkunut kun tiedettiin kylmän tulevan.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 20.05.2017 kello on 13:12
Tammikuussa viimeksi käytin ja nyt lähti juuri mukisematta käyntiin, eipä näemmä seisottaminen haittaa. Öljynvaihdot ja pientä käpistelyä tiedossa, sisempi raidetanngon pää pitää vaihtaa ja maalata tuo katto ja takaosa loppuun. Tulis se kesä nyt pikkuhiljaa tai oikeastaan vähän nopeamminkin, pohjolantallissa on tilaa, mutta yleensä vähemmän kuivaa ja lämmintä.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 30.07.2017 kello on 01:30
On jääny vähän päivittämättä, ollaan kuiten reissattukki. Juhannuksena tuli liki 600km lenkki, polkupyörät kyydissä ja Syötteellä käytiin eukon kans kaksistaan reissussa. Yksi yö tutun pihalla ja toinen meni puskassa kääntöpaikalla jossain jeerassa. Sitten käytiin liki 500km lenkki koko perheen voimin, yövyttiin autossa ja lämmintä oli, mutta hyvin meni.

Sain jopa valvontakameralta muistutuksen ettei tarvis niin kaahailla. N.87 näytti mittari ja tutka nappasi 85 ettei se niin paljon ainakaan heitä vaikka nuo kesärenkaat onki vähän pienemmät. Samalla kun hiukan puotin nopeutta, n.85 oli mittarissa, tuli kolmesti perä edellä 100 lätkällä varustettu tuoreehko kulkine vastaan. Mietin että miksi niissä se lätkä on jos niillä ei edes 80 viitsitä ajaa. 75 oli maksimi mitä ne käytti, ylämäissä putos herkästi 60 pintaan. Onko se joku karavaanarijuttu mitä meikä ei noviisina tiedä vai mikä lie...

No ainakin tuossa vanhassa hiivatissa kuulee hyvin jos nopeus alkaa olla yli 60, mitään muuta ei sitten kuulukkaan. Ilmeisesti laatikko vetää viimeisiään, varsinkin 2 ja 3 vaihteilla kahina on mieletön. Öljyä oli reippaasti yli mittaviivan, eli kyllä se laakerointia ainakin kaivannee. Ei kehdannu enää lähteä kauemmas ettei tuu hasardia sen kanssa. Äänenvaimennusta vois hiukan ajatella lisää, lattiaan lisää bitumia ja tulipeltiin. Samalla voiski vähän hipistellä loppuja juttuja kuntoon, poika sai ovenki irti seinästä, toinen sarana poikki ja alemmasta korkkasi ruuvit. Tuli se korjattua illan kähmässä reissun päällä, ainaki vielä on pysyny mukana.

Nyt kun on saatu makustella tuolla, on vähän paremmin selvillä mimmonen auton pitäisi meillä olla, on tullu vähän katseltua seuraavaa autoa, mitään kiirettä ei toki ole kun tämäki hommansa hoitaa. Se yläpetin kylmyys talvella tuli kans selvitettyä, siinähän on alunperin se välikerros ja otsalauta mikä ottaa nousevaa lämmintä ilmaa ja ohjaa sen yläpetin välipohjan kautta etuseinälle missä ikkunatkin ovat. Eli tarvii vähän rakentelua sen suhteen vielä. Ajattelin pientä puhallinta, mikähän se ois semmonen hyvin pienellä virralla pyörivä?
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 16.08.2017 kello on 19:58
Arvelin tuossa katella laatikkoa, tai konetta ja laatikkoa. Meinaa nuo ylämäet olla nihkeitä.. Sofim moottori, 8140 sarjaa. Onko laatikot keskenään sopivia? Miten tuo 1,9 kone, eri laatikoilla vissiin?
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 18.08.2017 kello on 23:31
Pari kuvatusta juhannusreissulta.(https://karavaanari.org/kuvat/1503004441.jpg)


(https://karavaanari.org/kuvat/1503004448.jpg)


(https://karavaanari.org/kuvat/1503004454.jpg)


(https://karavaanari.org/kuvat/1503004459.jpg)

Syötteellä käytiin pyöräileen ja julma ölkky tuli vilkastua. Grilli on ihan kätevä. ;D

Invertterillä annoin kahvinkeittimelle virtaa ja hyvin jäi vielä vanhoihin hupiakkuihin virtaa.

Pyöräteline oli koukkuun kiinnitettävä perinteinen, pitää kyllä hommata isompi ja vähintään kolmelle pyörälle sopiva. Oisko kellään myynnissä?
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Knaus-90 - 18.08.2017 kello on 23:44
^
Hyvät eväät on ainakin. Thumb
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 18.10.2017 kello on 00:11
Nastat alle, hiljeni auto. Isommat renkaat niin matalemmat kierrokset. Kait tuolla reissun taas käy.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 9.04.2018 kello on 23:50
Jo pariki reissua käyty, alkaa jo hakea paikkaansa perheessä ko eukkoki kävi ilman minua reissussa. Leimanki nakkasi paperiin mutta jäi jarruvalon johto taas irti. Se tykkää irrota liitoksestaan ku herkällä paikalla nuo viritykset. Joo, pitäs neki korjata.. Sen verran tuli tuoreella leimalla ja kortinki päivityksen johdosta käytyä kokeileen että heitin kuormatun eurowagonin perään ja n.1100kg paino tuli mukisematta perässä. On se ihme kun ilman vaunua yhteen mäkeen hyytyy vauhti sinne 65km/h tienoille, vaunun kanssa n.62-63km/h. Ja tuli kyllä ihan huomaamatta se kärry perässä, ei paljon tuntunu ajossa, jopa kunnon jarrutuksenkin tein kun itänaapurin teiden sankari päätti ohittaa erittäin pieneen rakoon.
Että pitänee alkaa laatikon päivitykseen kun kelit lämpiää, ennenku se leviää. Toki siinä samalla vois konetta vähän hoivata, ei ollu kovinkaan kalliita nuo osat, laakerit, männänrenkaat, tiivistesetit.. Muuten terve kone niin hyvä ennakkoon laittaa, kestää pientä ylipainetta paremmin ja tuo mielenrauhaa kun tekniikka on iskussa.
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: Jakelfin - 14.08.2020 kello on 14:22
Heipä taas pitkästä aikaa! Tuohon edelliseen viestiin liittyen tuli samana keväänä käytyä reissussa, kärry perässä Ruotsin tuntureille ja tulihan sitä viikko kelkkailtua. Ennen reissua vaihdoin laatikkoon öljyt ja sehän toimikin mukisematta vaikka kovassa käytössä olikin. Kaveri vielä kävi kilpisjärvellä sen päälle reissun ja kärry sielläkin oli perässä. Samana syksynä auto jäikin seisontaan ja pidin sitä toimistona sen syksyn, seuraavan kesän poika asusteli siellä ja viime talven auto seisoi ison kuusen alla. Tänä kesänä auto sitten katsastettiin moitteitta, valoissa vähän sanomista ja akku oli parhaat virtansa hävittänyt. Muuten kaikki toiminnassa, kaasutkin kytkettynä. Maalipinta alkoi asunto-osan vanhoista punaisista osista irtoilla ja niille olisi pitänyt jotain tehdä, muutenkin asunto-osan maalaus oli edelleen vailla sitä viimeistä kerrosta. Tekniikan vaihto oli mielessä kun se olisi hyvä modernisoida ja vaihteiston äänet jälleen hyvin korvin kuultavissa... :(

No jokaisella tarinalla on loppunsa, Töllikselle minun osalta se tuli tässä.

Vaihdettiinkin sitten sukulaismiehen kanssa kamppeita, hänen vaunuharrastuksensa oli kovin takkuista ja minun motivaatio mökkiauton laittamiselle vähintään yhtä nihkeää. Auto lähti eteläsuomeen ja vaunu jäi minun pihalle, matka sujui moitteitta ja uudella omistajalla inspiraatiota tuntui riittävän. Minulla oli vaunulle hyvä säänsuoja ja siitä se sitten vaunun korjailu alkoikin. Jatkan siitä tuolla vaunuprojektien puolella, LMC 590.

Kiitokset seuraajille ja kommentoijille vuosien varrelta, paljon apuja täältä saa ja osia löytyi tarvittaessa, näemmä myös foorumin kolmanneksi luetuin autoprojekti!  Thumb
Otsikko: Vs: Matkaaja Ducato -87 *Töllis*
Kirjoitti: jonttufin - 14.08.2020 kello on 19:10
Heipä taas pitkästä aikaa! Tuohon edelliseen viestiin liittyen tuli samana keväänä käytyä reissussa, kärry perässä Ruotsin tuntureille ja tulihan sitä viikko kelkkailtua. Ennen reissua vaihdoin laatikkoon öljyt ja sehän toimikin mukisematta vaikka kovassa käytössä olikin. Kaveri vielä kävi kilpisjärvellä sen päälle reissun ja kärry sielläkin oli perässä. Samana syksynä auto jäikin seisontaan ja pidin sitä toimistona sen syksyn, seuraavan kesän poika asusteli siellä ja viime talven auto seisoi ison kuusen alla. Tänä kesänä auto sitten katsastettiin moitteitta, valoissa vähän sanomista ja akku oli parhaat virtansa hävittänyt. Muuten kaikki toiminnassa, kaasutkin kytkettynä. Maalipinta alkoi asunto-osan vanhoista punaisista osista irtoilla ja niille olisi pitänyt jotain tehdä, muutenkin asunto-osan maalaus oli edelleen vailla sitä viimeistä kerrosta. Tekniikan vaihto oli mielessä kun se olisi hyvä modernisoida ja vaihteiston äänet jälleen hyvin korvin kuultavissa... :(

No jokaisella tarinalla on loppunsa, Töllikselle minun osalta se tuli tässä.

Vaihdettiinkin sitten sukulaismiehen kanssa kamppeita, hänen vaunuharrastuksensa oli kovin takkuista ja minun motivaatio mökkiauton laittamiselle vähintään yhtä nihkeää. Auto lähti eteläsuomeen ja vaunu jäi minun pihalle, matka sujui moitteitta ja uudella omistajalla inspiraatiota tuntui riittävän. Minulla oli vaunulle hyvä säänsuoja ja siitä se sitten vaunun korjailu alkoikin. Jatkan siitä tuolla vaunuprojektien puolella, LMC 590.

Kiitokset seuraajille ja kommentoijille vuosien varrelta, paljon apuja täältä saa ja osia löytyi tarvittaessa, näemmä myös foorumin kolmanneksi luetuin autoprojekti!  Thumb

Kiitokset sinulle kun pelastit edes palasen suomen historiaa.