Karavaanarin keskustelufoorumi
Karavaanarin keskustelut => Karavaanarin olohuone => Aiheen aloitti: Moppc - 10.10.2017 kello on 06:56
-
Lounastunti tai oikeammin puolituntinen katkaisee työpäivän mukavasti.
Välillä sitä joutuu tinkimään, joskus taas pitää mielellään vähän pidempänä. On työtovereita jotka sinnittelevät tyystin ilman ja myös heitä, jotka pärjäävät muutamalla eväsleivällä. Useissa lounaspaikoissa tekee tiukkaa selvitä 10€ panostuksella, ellei ole mitään työpaikan tarjoamaa etua. On tuokin pian 200€ tilivälillä.
Ideaalia olisi, jos jaksaisi tehdä lämminruokaeväät firman lounastilassa syötäväksi. Edullinen lounas ja kotiruuan maku.
Mitenkäs olette ratkaisseet lounasjärjestelyt?
-
Eväs leivät mukana 30v ajan. Illalla aina valmiiksi niin voi nopesti nakata reppuun jos joutuu lähteen suoraan sängystä kesken unien ennen kuin kello herättää. Muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta jos tiennyt että joku toinen tarjoaa ;D . Alku aikoina välillä nakkikopilla mutta alkoi tuntua että sinapit tulee korvista ulos niin loppu sekin. Syynä on että kun maastossa yleensä ruoka-aikaan niin ei ennakolta edes tiedä missä on, saattaa lähimmälle huoltoasemalle/nakkikopille olla 50km. Kotona lämmin ruoka odottanut ja joskus kerennyt jo jäähtyäkkin.
-
Henkilöstöruokalaa käytän ja halvimmillaan "ei täydellisen lounaan" saa edullisesti.
Täydellinen lounas sisältäisi sitten maidon, leivät ja jälkiruoan, jolloin hinta olisi jo verottajan hyväksymän alarajan paikkeilla.
-
Eväät ja lounas kaupungilla, noin 60-40 suhteessa. Etäpäivät toki omilla ruuilla. :)
Edit: henkilöstöravintola ntapaisia olisi periaatteessa parikin käytettävissä. Seuran vuoksi olen joskus lähtenyt sellaiseenkin, tai jos on ollut kiire ja työtehtävät lähistöllä. Muutamia kertoja vuodessa.
-
Harvoin tulee sopimusravintoloita käytettyä, vaikkei se maksakkaan kuin reilun 7euroo. Kotona käyn edellispäivän jämät syömässä.
-
Jos mahdollista,ruoka kotoa mukaan.Joskus mennään eineksillä,pari kertaa kuukaudessa grillieväillä.
-
Klo 7-17 en syö mitään (tehokkuus kärsii ;D), 2-4 mukia kahvia vain, täts-ool.. tää sopii mulle (jo 25v elänyt tällee). Toki aamianen pitää olla reiluhko, mutta ei rasvainen eikä suolainen. Päivä aikaa poltella energiaa ja hiilareita ;D
Ei varmaan sovi muille, mutt ei oo mun tarkoituskaan :D
-
Ei varmaan sovi muille, mutt ei oo mun tarkoituskaan :D
Työkaveri vetää päivän parilla appelsiinilla, tai vastaavalla eväällä. Harvinaista, mutta toisille tosiaan sopii.
-
Pieni lisäys omaan kommenttiini, että meillä henkilöstöruokala on työnantajan oma, ei ketjuruokala.
-
^
Noin on kokemuksen mukaan parempi. Kuuntelevat herkemmin ja on valmiuksia vaikuttaa asioihin nopeammin. Nykyisen ketjuruokalan tyytyväisyyskyselyt meillä tietenkin täytellään ja joskun jopa tehdään kehityehdotuksia mutta onhan se niin, että kaikkea ei vain voi ruokalan henkilökunta toteuttaa ketjussa vaikka itse haluaisivatkin.
-
Klo 7-17 en syö mitään (tehokkuus kärsii ;D), 2-4 mukia kahvia vain, täts-ool.. tää sopii mulle (jo 25v elänyt tällee). Toki aamianen pitää olla reiluhko, mutta ei rasvainen eikä suolainen. Päivä aikaa poltella energiaa ja hiilareita ;D
Ei varmaan sovi muille, mutt ei oo mun tarkoituskaan :D
melkein sama mut kahvia en juo energia juoma tilalla ja Mulla aamu alkaa noin klo4 aamupalalla sit klo 17 syödään uudestaan
-
^
Noin on kokemuksen mukaan parempi. Kuuntelevat herkemmin ja on valmiuksia vaikuttaa asioihin nopeammin. Nykyisen ketjuruokalan tyytyväisyyskyselyt meillä tietenkin täytellään ja joskun jopa tehdään kehityehdotuksia mutta onhan se niin, että kaikkea ei vain voi ruokalan henkilökunta toteuttaa ketjussa vaikka itse haluaisivatkin.
Vaimo on ikänsä ollu ravintolapäällikkön ä erilaisissa työmaaruokaloissa, oppilaitospaikoissa jne. Ja tuo on totta, kaikkea ei voi tehdä. Jos kahessa tunnissa syöttää 1600 insinööriopiskelija a tekulla niin et voi saada rapeita ranskalaisia pottuja. Se vaan ei ole mahdollista.
Mutta asiakaspalautteet on hienoja. Ihan upee minusta oli palaute "leipä on liian kuumaa".
Listalla oli ollut kerran kahessa viikossa uunimakkara, ja palaute: aina näitä vitun nakkeja.
Se vaan menee näin, kun kysytään niin varsinkin naisten kuuluu vastata että sais olla enemmän raakaraasteita ja kasvissosekeittoa, mutta pyttipannua ne ottaa. Pahinta on kun asiakas haluaa gluteiinitonta tms. jonka laitoskokki joutuu tekemään erikseen. No sitte ruoan jälkeen tää paukkuvaivanen vetäsee laskiaispullan jälkkäriksi. Jos laktoosi-intoleranssin tilalla olis paukkuvaiva tai pierutauti niin ei sellasta kellään olisi. Mutta on muotia olla paskavaivanen.
-
Työmaaruokaloiden pahin synti on aromivahventeen käyttö, se eli, natriumglutamaatti, on saatanan tekele. Ainakin mun vatsalle. Ennen sen tunnisti syötyään, nyt harjaantuneena huomaa jo mausta. Välillä kun joutuu vapaa-ajallaankin sitä käyttävissä laitosruokaloissa syömään. Viimeksi eräällä urheiluopistolla.
Ikuisesti muistan kerran amicalla tai vastaavassa syömäni pasta garbonaran (!); valmiskinkkusuikale ita ruokakermassa. :o
Oikeasti se on carbonara. Jossa on kananmunaa ja pekonikuutioita.
-
^ Tästä garbonaran päälle hyvä jälkiruoka
(https://karavaanari.org/kuvat/1507648886.jpg)
-
^ Tästä garbonaran päälle hyvä jälkiruoka
(https://karavaanari.org/kuvat/1507648886.jpg)
"Uros hiiri"
-
Työmaaruokaloiden pahin synti on aromivahventeen käyttö, se eli, natriumglutamaatti, on saatanan tekele. Ainakin mun vatsalle. Ennen sen tunnisti syötyään, nyt harjaantuneena huomaa jo mausta. Välillä kun joutuu vapaa-ajallaankin sitä käyttävissä laitosruokaloissa syömään. Viimeksi eräällä urheiluopistolla.
Ikuisesti muistan kerran amicalla tai vastaavassa syömäni pasta garbonaran (!); valmiskinkkusuikale ita ruokakermassa. :o
Oikeasti se on carbonara. Jossa on kananmunaa ja pekonikuutioita.
Ei ne kuppilat sitä laita. Raaka-aineissa saattaapi olla.
Raaka-aineet on eri juttu kokonaan. Jos kahessa tunnissa pitää laittaa ulos 1400 annosta pyttipannua niin pakko on ottaa tukusta valmiiksi paistetut munat. Se vaan on niin. Kauanko kestää paistaa 1400 munaa... Ei tule mittään.
Btw. Hienon näköstä on putkimuna. Valmistaja erottaa koneellisesti keltuaiset, ja keittää tuubeissa niin että munassa on keltuainen täsmälleen keskellä, ja tuo "muna" on metrin pitkä ettei tule kantapaloja... Vähä niinkun metriset vuokaleivätkin. Ihan oikeesti, älkää nyt olko lapsellisia. Ei se laitoskeittiön kokki ole sitä bearnaise kastiketta tehny.
-
Eväsleivillä mennään. Joskus myös firman kuppilassa tai jopa ulkona kylillä. Vaihtelu on hyvä asia, minusta.
-
http://www.savonsanomat.fi/savo/Pohjois-Savo-valittiin-eurooppalaiseksi-ruokamaakunnaksi/1054208 (http://www.savonsanomat.fi/savo/Pohjois-Savo-valittiin-eurooppalaiseksi-ruokamaakunnaksi/1054208)
-
meille tuli tänään uusi sopimusravinteli, Kotkan klubi. Siellä on kuulemma hyvät sapuskat.
-
Tänään meni kyllä tosissaan työn oheessa evväät. Siirtymätaipaleella kun alko päivä kallistuun jo ehtoolle, eikä muutakuin kahvia juonut tänään.
-
Josko sitä nyt tänään tekis poikkarin sääntöön ja käväisis lounaalla alakerran kippolassa. Possua ja muusia luvassa. Saapa kattoa.
-
Eilinen lounas työn ohessa ;D
(https://karavaanari.org/kuvat/1508228782.jpg)