rekisteriseloste


Vastaa

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 400KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen pressan (Sauli) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: Leader dog
« : 12.07.2018 kello on 14:23 »

Se että auto on mennyt jossainpäin maata edellisellä kerralla moitteetta läpi prilulleen samalla kokonpanolla, ei tarkoita sitä että se menee toisessa katsastuskonttorissa läpi. Helpointa on hakeutua edellisellä kerralla hyväksyneeseen konttoriin leimalle.
Kirjoittanut: Leader dog
« : 12.07.2018 kello on 14:18 »

Jo aiemmin katsastetun / hyväksytyn auton poikkeava tai puutteellinen varustus aiheuttaa katsastuksen keskeytymisen, kuten edellä mainittiinkin.
Kirjoittanut: 88k5
« : 12.07.2018 kello on 11:54 »

Aika paljon väritystä voi olla pohjalla lehtijutussa..

Miksi on yritetty hakea tilapäisistuimille lupaa muutoskatsastuksella 2011, jos mahdollisuus loppui 2002. Tuli 2003 "kaksikäyttöauto" ja lisäpenkit eli 2. rivi (pehmeät) ohjaamoon - verot sen mukaan..
..tietty voihan sitä yrittää, jos määräaikaiskatsasuksessa narahtanut (keskeytetty) ja haettu muutosta.. emme tiedä totuutta, arvaillaan siis  ;D
Voi olla, että penkit ollut vuosia autossa, ja siksi autoverot ensirek.päivästä laskettu..

Kerrottakoon, että Metro-Autolla (tai oikeamma N.A Importilla) oli poikkeuslupa liikenneministriöltä "kirkonpenkki- ja väliseinävirityksiin" tuomiinsa kikottimiin - raukesi 2002. Ei siis auttanut muiden tuomiin..
Kirjoittanut: Bavaria
« : 12.07.2018 kello on 11:47 »

Katsastushan keskeytyy, jos huomataan epäkohta, eli suu auki ja sanotaan lopetetaan tältä erää.
Kirjoittanut: tsahkali
« : 12.07.2018 kello on 10:13 »

Kaveri yritti muutoskatsastaa pakunsa lisäpenkille, joten katsastuksen ajaksi tuo penkki todellakin kuului sinne. Miten sitä muutoin olisi voinut muutoskatsastaa?
Trafin mielivaltainen tulkinta antaa viranomaiselle mahdollisuuden mätkäistä jättiverot jokaiselle, joka yrittää muutoskatsastaa verovapaan ajoneuvon.

Oikeastihan me emme tiedä, mitä on tapahtunut.
Kirjoittanut: Aakku
« : 11.07.2018 kello on 14:25 »

Minä lähtisin helpoimman kautta...

Joko varustaisin pakun irroitettavalla retkeilyvarustuksella, kuten linkissä. Silloin saisin tarvittaessa pakun, kun en matkailisi.
https://www.nettikaravaani.com/mercedes-benz/vito-tourer/1501036

Toinen ehkä parempi vaihtoehto olisi kytätä sopivaa "pikkubussia", josta poistaisin takaa istuimet, tai osan niistä. Käytettynä sellaisetkaan eivät enää hinnan kiroissa ole. Sen katsastaisin sitten täyden autoveron matkailuautoksi.
Vaikka tuollainen.
https://www.nettiauto.com/citroen/jumpy/9640812

Nyt on Wanha Westfalia + paku + ha, joita käyttelen tarpeen mukaan. Tuo Westafalia on aivan ylivoimainen, joten koitan pitää sitä niin kauan, kuin on järkevää. Vahaan ja huollan ja jopa massautinkin sen, niin ei ole ollut pahemmin murheita.
Kirjoittanut: TAG
« : 11.07.2018 kello on 14:07 »

Pakettiauton varustamisessa pitää tietää milloin auto on rekisteröity, se määrittää  pitkälle mitä autolle saa tehdä. Itseä kiinnostaa lähinnä uudemman pään autot. Viimeisin porras oli 1.4.2009, joka itselle olisi jo vanha auto. Eli itsellä raja menisi Euro 6 päästörajassa, jotta pääsisin vapaasti liikkumaan asuntojen välit ilman kieltoalueita, joita tulee jatkuvasti lisää. Suoraan sanottuna kiinnostaa VW T6 mallistosta ne, joissa Euro 6 moottori.

Kirjoitan vain näistä uudemmista, 1.4.2009 jälkeen rekisteröidyistä. Kaikenlaiset tavaratilan mittaamiset ovat jo historiaa. Alennetun veron pakettiauto on kyseessä kun täytät seuraavat kriteerit, muita kriteerejä ei ole olemassa muualla kuin porukan luuloissa pohjautuen historiaan, jolloin asiat ovat olleet monta kertaa toisin. Alla oleva teksti on muutenkin luettavissa netistä, mutta tämä on itselleni suoraan Trafilta tulleesta meilistä tähän laitettu sellaisenaan:

***
1.4.2009 jälkeen ensiverotetun 8 §:n mukaisen alennetun autoveron pakettiauton edellytykset ovat:

- auton kokonaismassa on yli 2 500 kilogrammaa

- autossa ei ole muita istuimia tai istuinten kiinnitykseen tarkoitettuja laitteita (pl. pyörätuolin kiinnittämiseen tarkoitetut laitteet) kuin kuljettajan istuin ja tämän vieressä olevat istuimet

- kokonaismassan ja omamassan välinen erotus (kantavuus) on vähintään 680 mutta alle 1 000 kilogrammaa ja tehon (kilowatteina) ja kokonaismassan (kilogrammoina) osamäärä on enintään 0,05, tai kantavuus on vähintään 1 000 kilogrammaa ja tehon ja kokonaismassan osamäärä on enintään 0,06.

***

Eli kun pidät auton sellaisena, että istuimet ovat vain edessä, voit tehdä hyvin vapaasti tavaratilassa mitä itse haluat. Kiinnityspisteitä tukevalle kiinnittämiselle saa tehdä vapaasti. Se mistä itse pitäisin kiinni omassa suunnittelussa on, että toteuttaisin kaikki taakse tulevat asiat elementteinä, jotka on helposti otettavissa kiinnikkeistä irti ja vietävissä vaikka viereiseen samanlaiseen autoon. Silloin tuo on varmasti luokiteltavissa kuormaksi, ei kiinteäksi kalusteeksi, joka siis ei sekään ole enää suoraan kiellettyä. Näin toteuttamalla välttyy mahdolliselta itkun paikalta siitä, että auto pitää olla palautettavissa helposti takaisin alkuperäiseen kuntoon. En siis lähtisi kokoamaan kalustetta levy kerrallaan rakenteisiin kiinni.

Mitä esim. voisi tehdä:
- Seinien, katon ja lattian eristäminen, kosteussulut ja verhoilut

- Lämmityslaite, esim. Eberspächer D2

- Tuuletus erillisella venttiilillä tai asentaa avattavat ikkunat taakse sivuille yhdelle tai kahdelle puolelle tai vaikka asentaa tuuliohjaimet etusivuikkunoihin ja jättää yöksi raolleen.
 
- Hyttysverkon voi tehdä vaikka ohjaamon ja tavaratilan väliin jäävään aukkoon. Itse jättäisin todennäköisesti väliseinän alaosan paikalleen ja pimennysverho ylös

- VW California -tyyppinen nostokatto vuoteineen (tätä tuossa meilissä alunperin Trafilta kysyin ja vatsaus oli, että on ok)

- Kaappeja, vaikka keittökaapit jääkaappeineen ja vesipisteineen. Itsellä tulisi todennäköisesti eteen poikittain väliseinän alaosaan kiinni pultattuna. Kiinteät kiinnikkeet siis väliseinään, johon kaappi kiinnittyisi toisilla helposti irroitettavilla pulteilla

- Hylly (sänky), jonka päälle patja ja alla reilusti tavaratilaa. Itse tekisin muutamasta palasta kokonaisuuden, jolloin vie tarvittaessa vähemmän tilaa ja olisi helpommin säilytettävissä auton ulkopuolella. Yksi ajatus olisi mitoittaa tämä niin, että takaosan sängystä...siis hyllystä... saisi nostettua saranan varassa ylös lähes kattoon ulottuvaksi väliseinäksi, jolloin takaosaan saisi puolen tavaratilan suuruisen kattoon saakka yhtenäisen tilan nostamalla vain sänkyn pään ylös ja laittamalla salvoilla seinään kiinni ylös. Näin saisi monta asiaa kuljetettua takana ilman kalustuksen purkamista, esim. useita polkupyöriä.
Kirjoittanut: Muumuupapa
« : 11.07.2018 kello on 13:00 »

Hetkinen....
Pakuun oli asennettu sinne kuulumaton penkki, josta tuli veroseuraamuksia, missä se mielivalta oli?

Kaveri yritti muutoskatsastaa pakunsa lisäpenkille, joten katsastuksen ajaksi tuo penkki todellakin kuului sinne. Miten sitä muutoin olisi voinut muutoskatsastaa?

Trafin mielivaltainen tulkinta antaa viranomaiselle mahdollisuuden mätkäistä jättiverot jokaiselle, joka yrittää muutoskatsastaa verovapaan ajoneuvon.
Kirjoittanut: tsahkali
« : 11.07.2018 kello on 11:39 »

Tässä muutaman vuoden takainen esimerkki suomalaisen viranomaisen mielivallasta:
https://www.lansivayla.fi/artikkeli/256957-alle-2-000-euron-chevylle-matkaistiin-9-000-euron-autovero

Hetkinen....
Pakuun oli asennettu sinne kuulumaton penkki, josta tuli veroseuraamuksia, missä se mielivalta oli?
Kirjoittanut: Muumuupapa
« : 11.07.2018 kello on 07:29 »

Tässä muutaman vuoden takainen esimerkki suomalaisen viranomaisen mielivallasta:

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/256957-alle-2-000-euron-chevylle-matkaistiin-9-000-euron-autovero
Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux