rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 365 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, ods, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen pressan (Sale) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: jus66si
« : 21.07.2019 kello on 12:44 »

Jos nyt ajatellaan autoja, niin tuota ajan ja olosuhteiden aiheuttamaa syöpymistä, haurastumista, ruostumista jne. pyritään hidastamaan erilaisilla toimilla ja kemikaaleilla. Mutta tottahan autotkin hajoaa varmasti jossain vaiheessa jos mitään ei tehdä, en väitä vastaan. Olosuhteilla ja sillä miten ko. vehje on valmistettu ja huollettu on siinä kuitenkin merkitystä. Mutta 20 vuotta ei oikeasti ole auton iässä mitään jos on pantu ajan hammasta vastaan ja kunnossa on pidetty.

Aloittajalla vissiin on sitten autoon iskenyt enempi tuo maailmanlopun suure.
Tässä kuitenkin pari "entropian" vastaista "romua".(eikä tarvi siirtää you tube puolelle)

 https://www.youtube.com/watch?v=8uKzsgz1Dus


https://www.youtube.com/watch?v=_JbIpfyE2yc


Kirjoittanut: Muumuupapa
« : 20.07.2019 kello on 20:27 »

On fysiikan lakien vastaista, että jokin arkiesine kykenisi vastustamaan entropiaa. Tilanne ei muuksi muutu, vaikka tuo esine olisi olisi Hymer-merkkinen asuntoauto, jota omistajat ovat tarkasti huoltaneet.
Kirjoittanut: jus66si
« : 20.07.2019 kello on 12:48 »

Jokaisen ostajan olisi hyvä ymmärtää, että yli 20 vuotias matkailuauto on aina pommi väitti myyjä mitä hyvänsä. Vaikka autolla ei olisi ajettu yhtään, on pelkkä aika tehnyt tuhojaan kaikkialla missä liikkuu nesteitä:

- Jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmä
- Jarrujärjestelmä
- Polttoainejärjestel
- Ohjauksen tehostus
- Matkailukorin tiivistys
- Moottorin öljytiivisteet
- Kaasujärjestelmä
- Vesijärjestelmä
- jne...

Mikä tahansa letku, tiiviste, kumiosa tai stefa on tuossa iässä valmiina antautumaan silkkaa vanhuuttaan. Ja yleensä yhden tiivisteen rikkoontuminen voi rikkoa paljon muutakin.

Huvittaa yleistäminen.Ei se ihan noinkaan ole.Mistä löydät auton jota ei ole käytetty 20-vuoteen? Jostain maatilan ladosta ehkä. Kyllä 20 vuoteen mahtuu kilometrejä ja omistajat yleensä huoltavat autojaan ja uusivat osia. Siitä pitää meidän pakollinen katsastusjärjestelm ämme huolta. Ja mitä tuohon ikään yleensäkin tulee, on tekniikka uusissa jo paljon muuttunut noista 20-vuotiaista autoista. Ajelen itse ympäri vuoden 2000 vuosimallin hymerillä, tekniikka on kyllä vanhaa, mutta kun tuolla tienpäällä keskitalvella ajat hinurin perässä minkä lavalla lepäilee n.3-5 vuotias 30-50 000 euron nykyauto, niin herättää kyllä epäilyn että jotain osattiin ennen paremmin.Huollot on leväperäistyneet tms.Tietysti tarjonta liikkeessä ja hintapolitiikka on merkittävä tekijä kaupankäynnissä. Ikävintä on tämä sähköautosuitsutus, joka tulee kuristamaan suomalaisen kauppiaan vaihtoautokauppaa, eikä maassa ole edes kapasiteettia ladata näitä yhdestä muotista syydettyjä teslatekeleitä. Kun ajatellaan mikä meillä on tilanne matkailuautojen vaihtoautokaupassa, on se ongelmallinen. Meillä on yksityisten säilytyksissä (nettimyynnissä)suuret määrät kelpo kalustoa, joka oikeasti pitäisi saada sinne markkinointiketjuun mukaan. Suomalainen on epäileväinen ja valtaosa autokaupoista tehdään edelleen autoliikkeissä kuitenkin. Kuluttajan suojan ja luottamuksenkin vuoksi.( eli huijatuksi tulemisen pelko) Jos liikkeille jää lovi myyntiriviin edullisemman pään autotarjontaan, ei sekään hyvä ole. Eikä pelotteleminen "pommiautoilla" edistä varmasti sitä yhtään.Saati uudemman kaluston hankkimista jos myyjällekin iskostuu asenne siitä, että ehjänä pihaan ajettu auto on "pommi" ja siitä ei tarvi hyvittää mitään.Silti näillä "pommeilla" voi tehdä tiliä. Tämä on vain minun omaa pohdintaa, mutta uskoisin, että aika moni matkailuautoa ajatteleva miettii samoja aatoksia.
Kirjoittanut: Hesus
« : 20.07.2019 kello on 08:35 »

Jälkiviisaus ja... tuilu auta paljoa asiaa. Vanhassa autossa on riskinsä, 21-vuotias ei ole enään uusi. Se lienee hinnassa huomioitu.

ei tietenkään auta, mutta itseä ihmetytti jo se alkuasetelma kun kysyjä mietti kuinkahan monta nettikaravaanin myyjistä on kusettajia. ja hetken päästä ostaa ja kokee tulleensa kusetetuksi.

Itselle jotenkin piirtyi kuva, että etsitään muutamalla tonnilla priimaa ja sitten syytetään myyjää kun tuote ei olekaan uuden veroinen.

Myyntipuheet on aina myyntipuheita, niihin pitää suhteuttaa tuotteen ikä ja hinta.

Mun mielestä kusettaminen on sitä kun myydään näkemättä jotain aivan muuta mitä onkaan, tai sitten ei ole lainkaan sitä tuotetta. Jos käy paikanpäällä itse tutkimassa tuotteen, niin sitten se vaan on oma häpeä jos jäi joku vika huomaamatta.
(edit tai se on myös kusettamista jos väitetään esim jakohihnan juuri vaihdetuksi, mutta ei olekaan. Eli viat ja asiat joita ei oikeasti pysty näkemään, mutta niistä pitää olla sitten dokumentit jos väittää jotain)

Melkeen aina olen itsekin jonkun vian huomannut vasta myöhemmin, mutta ne on sitten pitänyt korjata omasta pussista, enkä ole edes (yksityiseen)myyjään ottanut yhteyttä. Saati kuluttajasuojaan.
Kirjoittanut: Muumuupapa
« : 20.07.2019 kello on 08:23 »

Jokaisen ostajan olisi hyvä ymmärtää, että yli 20 vuotias matkailuauto on aina pommi väitti myyjä mitä hyvänsä. Vaikka autolla ei olisi ajettu yhtään, on pelkkä aika tehnyt tuhojaan kaikkialla missä liikkuu nesteitä:

- Jäähdytys- ja lämmitysjärjestelmä
- Jarrujärjestelmä
- Polttoainejärjestel
- Ohjauksen tehostus
- Matkailukorin tiivistys
- Moottorin öljytiivisteet
- Kaasujärjestelmä
- Vesijärjestelmä
- jne...

Mikä tahansa letku, tiiviste, kumiosa tai stefa on tuossa iässä valmiina antautumaan silkkaa vanhuuttaan. Ja yleensä yhden tiivisteen rikkoontuminen voi rikkoa paljon muutakin.
Kirjoittanut: jus66si
« : 19.07.2019 kello on 23:42 »

No niin.
Taas on päästy hyväuskoista kusettamaan.
Elikkä ostin ensimmäisen matkailuautoni yksityiseltä, vanhan auton  vuosimallia 1998.
Tottakait tiesin että vanhaa olen ostamassa mutta kun auto osoittautuikin aikalailla pommiksi.
Onko kenelläkään kokemusta voiko tuommosta yksityisten kauppaa purkaa/ saada hyvitystä?
Pystyykö kuluttaja-asiamies vaikuttamaan mitenkään?

t. kusetuksen makua.


Minkälaatuisia ne viat siinä autossa ovat? Tekniikka ? Kori?Mätävaurioita?? Voimansiirto? Moottori? Paljonko ajokilometrejä? Onko säilynyt huoltokirjaa missä olisi tietoja tehdyistä huolloista pvm. tarkkuudella.
Onko huoltokirjassa poikkeavuuksia vrt. autoon?
Onko ne viat korjattavissa vai ihan toivottomia? Esim kotelo mätä, mutta pläkkärin vaihdettavissa.
Oliko auto katsastettu kun ostit? Vikalista?
Nämä on sellaisia joilla on merkitystä ja tietysti sillä maksoitko satasen vai kymppitonnin. Eli auton kunto suhteessa hintaan. Pitää muistaa myös se, että vaikka tuo vuosimalli on 98 se ei tarkoita aina sitä että tuonikäiset olis kaikki ihan paskoja. Mulla on 99 ford tallissa, eikä se ole p*ska. Meillä ajetaan Suomessa jopa vanhoilla 50 luvun jenkkirasseilla, eikä ne ole kaikki paskoja. Eli huolenpito vaikuttaa paljon. Eli ensijärkytykseltä kannattaa katsoa ajatuksella autoa kokonaisuutena sillä silmällä, onko se entistettävissä vai paalikamaa. ::)

Pitää muistaa, että on ihmisiä jotka maksaa aika suolasia summiakin surkeistakin koneista, jos siihen oston kohteena olevaan liittyy intohimoja. Eli hakee just tiettyä merkkiä ja mallia ja antaa kuvan että haluaa sen hinnalla millä hyvänsä. Tällasissa kaupoissa pitää olla varovainen juuri siksi, kun nää karavaanihommat kuuluu vähän siihen kategoriaan myös. Sillon se myyjä voi olla jopa hyvillään, kun häntä palvellut laite päätyy sellaiselle joka vaikuttas arvostavan, vaikka laite näyttäs ja olis kuinka toivoton yksilö. Tälläkin saitilla on näkynyt melkosia uudelleen syntymisiä aika raadoistakin.

Pahinta on jos ostaa vielä pikkukännissä. Ja herää vaimon Justiinamaiseen karjaisuun: "Mikä ...ttu on tuo läjä on"? :-\
Kirjoittanut: Naussi
« : 19.07.2019 kello on 13:16 »

Jälkiviisaus ja... tuilu auta paljoa asiaa. Vanhassa autossa on riskinsä, 21-vuotias ei ole enään uusi. Se lienee hinnassa huomioitu. Se kannattaa oppia että kovasta ostohuumasta tulee helposti ostokrapula.
Kirjoittanut: Karabiilisti
« : 19.07.2019 kello on 11:27 »

Kuntolausunnon tai arveluttavat asiat voi pyytää aina kirjallisena...
jollei saa niin matka jatkuu seuravalle jobbarille.
Kirjoittanut: HiTec
« : 19.07.2019 kello on 11:09 »

Olikos siinä ostoksessa millasia vikoja?
Mitä oli ilmotuksessa luvattu?
Jos on selkeä vale niin sitten vaan petos tutkinta käyntiin.
Jos ei valetta niin sitten vaan korjailemaan tai kiertoon.

Valehtelun osoittaminen on perustuttava kirjalliseen ilmoitukseen, kaikki suullinen on aina mitä sattuu, käytännössä täysin todistamatonta, vähän kuin ns. "myyjän markkinapuheet". Toisekseen jos tuollaisesta lähtee vaikka rikosilmoitusta tekemään, niin täysin turhaa on koska käytännössä poliisi jättää nämä tutkimatta kaikessa muussa kiireessä. Eli ns. siviilioikeuden kautta sitä olisi lähdettävä riita-asiana vääntämään, jolloin jo jutun käräjille saamiseen voi helposti vierähtää vuosi, pahimmassa tapauksessa karvan toistakin. Saati sitten mitä tulee sen lopputulema olemaan, kaikki ns. todistajalausunnotk in ovat tuossa vaiheessa enää pelkkiä hataria muistikuvia, jne. Ainoa mitä tässä vaiheessa enää on varmaa, niin asianajajat ja oikeuslaitos tienaavat, häviäjä joutuu maksumieheksi, vaan kumpikos sen sitten lopulta häviää, jaa-a. Tonnin tappelusta tulee näin joka tapauksessa kymppitonnin lasku jommalle kummalle :-\

Eli käytännössä kokemuksestaan oppii ja vaikka kuinka tarkkana olisikin, saattaa se Musta Pekka osua silti joskus omallekin kohdalle, jolloin vaan painetaan leukaa rintaan ja marssitaan uljaasti kohti seuraavia pettymyksiä :-\
Kirjoittanut: Karabiilisti
« : 19.07.2019 kello on 07:40 »

Olikos siinä ostoksessa millasia vikoja?
Mitä oli ilmotuksessa luvattu?
Jos on selkeä vale niin sitten vaan petos tutkinta käyntiin.
Jos ei valetta niin sitten vaan korjailemaan tai kiertoon.
Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux


anything