Vastaa

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 365 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, ods, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen pressan (Sale) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: RamiA
« : 2.07.2019 kello on 11:48 »

Vaihteiston päälle näkyvä vuoto tulee todennäköisesti nopeusmittarin vaijerin liitoksesta. Vanhoissa 85-90 laatikoissa pyörivä vaijeri uittaa öljyä ulos liitoksen kautta. Tehdaskorjauksena vanhempiin suositeltu 5 mm reijän poraamista ratasosan yläpuolelle anturin runkoon ja tiivistää vaijerin liitos vaihteistoon metallikulmalla, joka painaa vaijerin tiiviimmin vaihteiston reikään. -91 eteenpäin pitäisi vaihteiston sisällä olevassa akselissa/ pyörittimessä olla jo n. 5 mm pitkä vastakierrepätkä, joka pysäyttää öljyn nousemisen. Muutaman puolen litran hyväksi todettu öljyn ylitäyttö lisää tätä lähinnä kosmeettista haittaa.
Kirjoittanut: pamaus
« : 2.07.2019 kello on 08:26 »

Kirjoittanut: SFC52815
« : 2.07.2019 kello on 07:57 »

Aktivoin tätä vanhaa ketjua nyt uudelleen kun on ajankohtaisena itsellä vaihteistoöljyjen tutkiminen.

Itselläni -91 2,4TD ja tuntuu, että öljyä vuotaa parkkiruutuun kiitettävästi, mutta moottoriöljyt eivät vähene, joten vaihteistoöljyt varmaankin.
En onnistunut paikallistamaan vaihteistoöljyn mittatikkua. Otin vararenkaan pois moottoritilasta ja näytti vaihteiston päällinen olevan aika öljyinen. Siinä jonkun nivelen (liekö siis vaihdekepin nivelet) vieressä on joku reikä, missä näkyi kierteet mielestäni.

Tuli mieleen, onko joku tulppa lähtenyt irti tms.
Tilasin jo ensi viikolle huoltoon aikaa tutkimiseen, omat taidot ja paikka ei riitä.

TERO
Kirjoittanut: HiTec
« : 19.07.2013 kello on 16:06 »

Vaihteistoöljy maksaa sen 5 e/l, niin päätin kuitenkin vaihtaa, "huimat" 2 litraa kun tuota menee. Paljon väliä vaikka tikussa näyttikin neste kirkkaalta, itse kun tekee niin tietää millon on tehty ja mitä laitettu :)

Ylläri olikin melkoinen kun askin tyhjennyspropusta valui mustaan harmaata liejua :o "Jotenkin" tulee nyt kyllä mieleen että ex. omistaja on täyttänyt tuota juurikin tikun reiästä, mahd. jopa vain myyntiä varten => tikussa neste näytti kirkkaalta >:D Öljykorkin magneetti oli kuitenkin puhdas, joten ihan mitään ylitraagista tuo öljyn väri ei liene. No nyt kuitenkin on kipattu 2 litraa Mobil Mobilube HD 80W-90 tuonne askiin = ylitäyttöäkin siis on jotta 5:kin kestäisi käyttöä. Ja kyllä, askin päällä on huohotin-tulppa, joten siltä osin ei liene pelkoa paineistakaan Thumb

No samaan syssyyn meni sitten moottoriinkin Mobil Delvac MX 15W-40, joten jonkinasteinen tekninen matkavalmiuskin on jälleen saavutettuna. Yksi 4 litran pönttö ei vain ihan riittänyt, joten toinen täytynee vielä käydä "investoimassa" 8)

Niin ja tuo kepin ylimääräisen liikkeen pahimmaksi lähteeksi paljastui tällä kertaa kulahtanut & löystynyt ruuviliitos askin ohjaintapin ja kepin ohjaintangon välillä. Sopivasta putkenpätkästä holkki tuohon pultin päälle ja kunollinen kiristys, niin nyt on kepin liikkeetkin jälleen normalisoituneet Thumb
Kirjoittanut: mike
« : 17.07.2013 kello on 22:11 »

Lootassa on kyllä huohotin eikä siellä ole painetta.
Kirjoittanut: 1010jm
« : 17.07.2013 kello on 18:10 »

Kiitos paljon vinkeistä. Pitää testata ne kun pääsee koti talliin. Autolla ajettu 165tkm ja 5 vaihde oli korjattu juuri kun ostin auton viikko sitten.
Tuo räminä ei ole paha, mutta häiritsee ja paikalla käydessä ottaa mielellään kädellä kiinni ettei rämise. Tämä on 2,5D Turbo, ei nyt niin hirveästi hyökkää kun siviili autona lastutettu 320CDI  ;). Oletteko ostelleet aluvanteita ko. vehkeeseen tai onko jollain ylimääräisenä sellaiset.
Kirjoittanut: mjh48
« : 17.07.2013 kello on 15:18 »

Tuon Lisäksi: Siellä matkalla kepiltä laatikolle on monenlaista vipua ja niveltä. Yhdessäkin kun on löysää, niin koko hoito rämisee.

Jep, yksi löystyvä "rättinivel" on konehuoneen puolella.
Kirjoittanut: tsahkali
« : 17.07.2013 kello on 13:34 »

Kokeilepa seuraavaa "ilmaista" kikkaa.
Laita vaihde on vapaalle.
Avaa ratin alta suojamuovi ja löysää vaihdevivuston kiinnityspultit ja heiluta vipua kevyesti niin, että vipu jää vapaa-alueen keskiasentoon.
Kiristä tämän jälkeen pultit.

Tuon Lisäksi: Siellä matkalla kepiltä laatikolle on monenlaista vipua ja niveltä. Yhdessäkin kun on löysää, niin koko hoito rämisee.
Kirjoittanut: tsahkali
« : 17.07.2013 kello on 13:28 »

Alkuajan 5-laatikot tehtiin lisäämällä 4-loviseen konstruktioon lisää tavaraa. Tällöin voitelusta ei tullut optimia, joten pienillä kierroksilla ja 'normaali öljynpinnalla' vitonen käy liian kuivana. Enää en muista, mistä öljyä täytin, mutta tikun piti näyttää vähintään 1cm 'liikaa' Ongelmia ei yli 20v. ollut.
Ne laatikot, joissa vitosen kosketuspinta oli älyttömän pieni, olivat uudempia, joissa rakenne oli muuten ok. Huolimattomalla vaihteiden käsittelyllä rattaat kuluivat, eikä vitonen sitten enää pysynyt päällä. Eikös niihin ollut korjaussarjoja, joissa oli kunnon rattaat?
Kirjoittanut: HiTec
« : 17.07.2013 kello on 12:36 »

Eipä aliarvioida tuota ducato 2,5 moottoria >:(

No kyllä tuolla 2.5d vaparilla ainakin pitää olla kaistalla melkoisesti tilaa ennen kuin tuon kopin uskaltaa sinne väliin tunkea ??? No eihän sitä lomalla kiire mihinkään ole, siitä homma ole kiinni. Johan tuo 80km/h rak.rajoituskin tekee asian melko selväksi, mutta kyllä se kunnon moottori silti tekisi matkanteosta huomattavasti mukavampaa, miellyttävämpää. Jo pelkkä ahdin muuttaisi asiaa melkoisesti, mutta... :(
Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux


Sivu luotiin 0.038 sekunnissa. 25 kyselyä tietokannasta.