rekisteriseloste

Vastaa

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen pressan (Sale) sukunimi:
Saunassa käytetty vasta on toiselta nimeltään?:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: Sinnipirtti
« : 16.05.2019 kello on 21:59 »

Kapasiteettia mittaavat maksavat satoja euroja. Siis sellaiset millä mitataan hitaasti purettavia akkuja kuten vapaa-ajan tai syväpurkuakkun kuntoa kokonaisuutena.
Kirjoittanut: tsahkali
« : 16.05.2019 kello on 19:44 »

Kirjoittanut: Yusuf
« : 16.05.2019 kello on 18:45 »

Ompa akusta tehty atomitiedettä, mulla akku ei kestänyt kuin muutaman päivän ilman latausta ja vaunun kuntomittari näytti punaista. Ikää oli yhdeksän vuotta, niin akku irti ja motonetista saman kokoinen vapaa ajan akku tilalle, vanha jäi sinne. Nyt keski talvellakin kaksi kuukautta lataamatta.
Ongelma hoidettu! Hinta alle satasen.
Kirjoittanut: Sinnipirtti
« : 16.05.2019 kello on 12:46 »

Ei se suljettu, neste, AGM tai geeli tarkoita että kyseessä on startti, hupi vai syväpurkuakku. Tämä on jotenkin hyvin hankalaa ymmärtää.   ;D
Kirjoittanut: svc
« : 16.05.2019 kello on 12:34 »

Starttiakuille tarkoitettu.
Ok. Oletin, että "suljetulla akkutyypillä" olisi tarkoitettu geeliakkuja, mutta ilmeisesti se tarkoittaa vain VRLA-akkuja.
Kirjoittanut: Sinnipirtti
« : 16.05.2019 kello on 10:26 »

Starttiakuille tarkoitettu.
Kirjoittanut: svc
« : 16.05.2019 kello on 09:55 »

 Tämä voisi olla parempi hupiakuille: https://www.puuilo.fi/Elektroninen-akkutesteri-12V-tai-24V
Tiedä sitten miten luotettava. Mittaa ilmeisesti juurikin tuota sisäistä vastusta.
Kirjoittanut: Sinnipirtti
« : 4.03.2019 kello on 00:09 »

Tuo mittari ei oikein sovellu vapaa-ajan ja syväpurku akuille kun on tarkoitettu mittaamaan käynnistysvirran antokykyä. Tällä siis mitataan akun suurinta lyhytaikaista maksimi virtatehoa.

Vapaa-ajan sekä syväpurku akuissa kiinnostavinta on napajännitteen alenema kuormitettaessa eli akun sisäinen vastus sekä kapasiteetin alenema elinkaaren aikana. Näille on omat mittarit olemassa mutta tavan tallukalle käyttöön nähden turhan tyyriitä.
Kirjoittanut: Turhan Höpöttäjä
« : 3.03.2019 kello on 21:14 »

Itse mittaan akun joka on ollut riittävän kauan latauksessa. Jos mittaus menee keltaiselle, laitan akun poistoon. Koska se testerin vastus ottaa kovasti evästä, puhun nyt vähintään 60ah:n akuista.
Kirjoittanut: Hanu
« : 3.03.2019 kello on 17:50 »

Kävin hakemassa tuollaisen mittarin. Kuvassa oleva veneen starttiakku vuodelta 2004 sai CCA-arvoksi 200, mikä on vielä kelvollinen. Mittarin käyttöohje on kyllä aika sekava. Lähetin maahantuojalle sähköpostissa seuraavan kysymyksen, mutta eivät ole vielä vastanneet mitään.

"Ostin Motonetista maahantuomanne Axxel akkutesterin. Laite toimii hyvin, mutta käyttöohje on epäselvä. Siinä sanotaan, että vihreällä asteikolla on CCA -arvot 300,400 ja 500 ja asteikon jokainen väli tarkoittaa 50 CCA.  Laitteessa on kuitenkin asteikon arvot  200, 400, 600, 800 ja 1000.

Onko suurempi arvo parempi? Riippuuko mitattu arvo jotenkin akun kapasiteetista? Mittasin seitsemän vuotta vanhan 100 Ah akun, jonka jännite oli 12,61 V ja sain tulokseksi 1000 CCA +5 asteen lämpötilassa. Onko akku hyvässä kunnossa? Se on purjeveneen laiteakku, jolle on tärkeää kestää pitkään hidasta purkamista esim. jääkaapin ja lämmityslaitteen käyttöä varten. Antaako akkutesterin CCA arvo osviittaa tällaisen akun kunnosta?

Mittasin myös 4 Ah sähköpolkuyörän lyijyakkuja. Akkujen jännite on 12,6 V ja ne ovat toimineet ihan hyvin, mutta kaikkien mittaustulokseksi tuli BAD. Millaisia CCA arvoja näistä pitäisi saada?

Mikäli olen oikein ymmärtänyt, mittaus kuormittaa akkua ja näyttää itse asiassa vain kuormituksen jälkeisen jännitteen. Onko CCA -lukema tarkoitus lukea silloin kun vipu on vielä käännettynä oikealle? Eli kun sitä on pidetty oikealla 10 s, mutta ei vielä vapautettu? Kuinka pian mittauksen eli vivun vapauttamisen jälkeen jännitteen pitäisi nousta ja kuinka paljon alemmaksi sen pitäisi jäädä kuin se oli ennen mittausta. Vai eikö sen pitäisi nousta lainkaan? Ohjeessa sanotaan, että jos jännite nousee nopeasti 12 voltiin tai yli, on akku viallinen. Tätäkään en oikein ymmärrä

Laitteen takana on tarra, jossa puhutaan lämpötilakompensati osta. Onko "painallus" yksi 10 sekunnin mittausvivun vääntäminen. Miksi akkua pitäisi kuormittaa -20 asteen pakkasessa kolme kertaa, kun se muutenkin antaa virtaa huonommin kuin lämpimässä? Käyttöohjeessa käsketään lisäämään kylmässä CCA -arvoa 1-3 välillä, mikä on loogisempaa. Ohjeessa puhutaan 50 CCA:n välistä, kun se mittarin asteikolla on 200 CCA.

Saisinko vähän selvennystä näihin asioihin?"

Jos joku foorumin lukijoista osaa selventää asioita, niin saa vastata.

t. Hanu

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux


anything