rekisteriseloste

Vastaa

Varoitus - sillä aikaa kun luit aihetta, 135 uutta viestiä lähetettiin siihen. Haluat varmaan lukea nekin tuolta alempaa.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 400KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen pressan (Sale) sukunimi:
Saunassa käytetty vasta on toiselta nimeltään?:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: Antza0
« : 7.08.2019 kello on 14:45 »

Valitettavasti niitä on...
Sen huomaa sitten kun jotaintarvitsee.

Kaikenlaista maailmassa toki on, mutta valikoimaa on edes hiukka vähempi kuin vähemmän muodollisia piirteitä omaavissa liittimissä. Jos nyt vaikka kattotaan jotain tyypillistä 2-rivistä monipiikkistä vaikka jonkun koneen laitekaapista löytyvää liitintä ilman sen kummempia muoto-osia, niin likimain samannäköisiä löytyy kaikilla mahdollisilla pinnijaoilla. Valikoi siinä sitten sopivaa sen kummemmin mittaamatta. Noi muoto-jutut antaa sentään joskus osviittaa valmistajasta ja sarjasta, yleensä samalla pinnivälivalikoimakin vähenee. Toki yhteensopivuus muiden valmistajien kamppeiden kanssa voi vastaavasti olla heikompi.

Omakohtaisesti eniten inhottaa reippaasti alle 2,54 mm jaolla olevat mikro-kokoluokan liittimet. Varsinkin liitinosien puristaminen on kohtuuttoman homeopaattista hommaa normikokoiset näpit omaavalle, vaikka nyt Molexin jonkun Pico-sarjan kamppeiden.  ???

Oma lukunsa on sitten noi autosähköpuolen liittimet, kun saatavuus jälkimarkkinoilla voi olla säälittävän lähellä nollaa. Poislukien normi 1 johtimen Abikot ja Bosch-tyyppiset moninapaliittimet.

Sikäli hyvä juttu, että aurinkosähköihin on noi MC4-tyyppiset liittimet vakiintunut, tarvittaessa modaukset ja korjaukset sujuu helpommin kuin jos käytössä olisi sekalaisempi valikoima.
Kirjoittanut: tsahkali
« : 7.08.2019 kello on 12:33 »

Sen puolesta noi kumman mallisilla rei'illä varustetut liittimet on helpompia, kun likimain samannäköisiä ei niin ole.

Valitettavasti niitä on...
Sen huomaa sitten kun jotaintarvitsee.
Kirjoittanut: Antza0
« : 7.08.2019 kello on 08:55 »

Hyvä siinäkin mielessä, että tuollaisen liittimen tyypin selvittäminen voi olla ahistavaa.
Moni tekee sannäköistä, samalla jaolla mutta sitten jotkut mitat heittää.

Sen puolesta noi kumman mallisilla rei'illä varustetut liittimet on helpompia, kun likimain samannäköisiä ei niin ole. Samaten kiinnitysklipsit mieluummin helpottaa. Ja löytyypä noista merkkikamoista yleensä liittimestäkin jotain logoa tai muuta tunnistetta, joka helpottaa tunnistamista. Pinnimäärä ja -väli ovat se ensisijainen selvitettävä. Eli ei muuta ku liitin irti ja vaikka suurennuslasilla tirkistelemään ympäri litintä.

Joskus vuosikymmeniä sitten, kun ei niin aina jaksanut etsiä eikä ollut tarvis tehdä pitkäaikaistakaan ratkaisua, tuli itte tehtyä 'pikaliittimiä'. Sopiva pinni tai liitin johtojen päähän, yksittäiset liitokset kii ja jotain teippiä muotiksi. Sitten riittävästi kuumaliimaa, niin et johdot pysyy järjestyksessä, vaikka TSI-liittimen irrottaisikin. Kovin syvälle kuumaliimaa ei kyl parane panna, ettei tuu pysyvä liitos. Jotenkuten siedettävä ratkaisu pienillä virroilla, mutta esim. tollanen aurinkosähköjohto voi lämmetä sen vert ettei kuumaliima ole oikein hyvä ratkaisu.
Kirjoittanut: tsahkali
« : 5.08.2019 kello on 23:42 »

Hyvä tuommoinen valmiskaapeli, noille liittimille pitäisi taas sitten olla oma kunnollinen puristuspihtinsäkin, tai pihdin leuat.

Hyvä siinäkin mielessä, että tuollaisen liittimen tyypin selvittäminen voi olla ahistavaa.
Moni tekee sannäköistä, samalla jaolla mutta sitten jotkut mitat heittää.
Kirjoittanut: elwari
« : 5.08.2019 kello on 20:14 »

Hyvä tuommoinen valmiskaapeli, noille liittimille pitäisi taas sitten olla oma kunnollinen puristuspihtinsäkin, tai pihdin leuat.
Kirjoittanut: K.E.V
« : 5.08.2019 kello on 17:36 »

Tuolla näyttäisi olevan kyseistä kaapelin pätkää. Toimituskuluineen parin kympin luokkaa.
https://www.vapaa-aika.com/epages/vapaa-aika.sf/sec8098bd53cd/?ObjectPath=/Shops/2015091804/Products/3851304
Toivottavasti nyt ei sitten savu nouse EBL:stä. En tiedä, miten erilaista se kahdesta eri merkkisestä MPPT-säätimestä tuleva virta voisi olla, että joku paikka hajoaa.
No ei mitään eroa  Thumb
Kirjoittanut: palokurki
« : 5.08.2019 kello on 17:02 »

Tuolla näyttäisi olevan kyseistä kaapelin pätkää. Toimituskuluineen parin kympin luokkaa.
https://www.vapaa-aika.com/epages/vapaa-aika.sf/sec8098bd53cd/?ObjectPath=/Shops/2015091804/Products/3851304
Toivottavasti nyt ei sitten savu nouse EBL:stä. En tiedä, miten erilaista se kahdesta eri merkkisestä MPPT-säätimestä tuleva virta voisi olla, että joku paikka hajoaa.
Kirjoittanut: Antza0
« : 5.08.2019 kello on 15:21 »

On helppo sanoa, että kytket vaan sen johdon EBL:ään, kun minulla on vaan johto, ei sitä liitintä. Paikallisesta elektroniikkaliikkeestä tilasivat liittimen, mutta olen skeptinen siitä, että se käy. Aiemmin kyselin palstalla mikä lataussäädin olisi hyvä ja että aikomus oli kytkeä se EBL:ään, mutta kukaan ei neuvonut ostamaan siihen sitä siihen nimenomaan tarkoitettua säädintä.
Onko kellään tietoa, mistä tuommoisen liittimen löytää? Toisessa ketjussa Mjo oli laittanut pari linkkiä, mutta se toinen ei toiminut ja toinen meni liikkeen etusivulle ja en tiedä edes millä nimellä liitintä pitäisi etsiä.

Guuggelin setä kertoi, että esim. Reimolta voisi löytyä valmista kaapelinpätkää, siis ainakin tuon EBL:n osalta valmiiksi kytketyillä johdoilla. Toimitusaika on mitä on, riippuen siitä otatko paikallisen jämyn kautta vai tilaatko suoraan webbikaupasta.

Toinen mahdollisuus on haeskella liitintä vaikka Tyco Mate-N-Lok -nimellä. Taisi olla 6.35 mm jaolla, ja aiemmin AMP-merkillä. Edellinen vaihtoehto eli valmis johdonpätkä olisi helpompi kuin irto liitin, ei tarvi olla mitään sen kummempaa puristuspihtiä. Näitä sitten hyvinvarustetut elektroniikkaliikkeet tilaa kuitenkin Saksan varastosta, kun noita mitään kuitenkaan kellään enää varastossa ole, miljuunaa eri sorttia. Toimitusaika ehkä parisen päivää, liikkeen yleisestä aktiivisuudesta riippuen.

Edit: Kappas, Sinnipirtti ehti muutamaa minsaa aiemmin. Eli tuolta pohjalta ollaan nyt sitten hiukka eri mieltä pinnivälistä. Mutta senhän saa joku EBL:n omistaja helposti varmennettua mittaamalla liittimestä pinnien välin riittävällä tarkkuudella. Itteltä ei onnistu, molemmat kautta aikain hallussa olleet EBL:t ovat nykyjään jo muilla teillä.
Kirjoittanut: Sinnipirtti
« : 5.08.2019 kello on 15:13 »


Toiminnan kannalta tulisi aina käyttää saman valmistajan tai valmistajan suosittelemia komponentteja. Tämähän on sellainen perusohjeistus aina kokoonpanolle. Valmistaja takaa näin osien yhteensopivuuden.

Sitten sellainen vastuuvapautuslauseke etten ole mistään vastussa ja suosittelen suoraan akkuun kytkentää mutta niille joilla on pakottava tarve käyttää näkemykseni mukaan epäsopivia laitteita yhdessä vastaavat ihan itse vahingoista.  Liitin on Maten N Lock 3F 5mm ja 1 -, 3 +.
Kirjoittanut: MatsOnni
« : 5.08.2019 kello on 15:07 »

Entäs jos nappaat kuvan siitä kytkennästä, ja kerrot mitä (+/-) mihinkin kytketään. Mahtavat yli 170 sivua on jo aihetta vatkattu.

Näin voisin toki tehdä, ihan just se ei ole mahdollista kun auto ja minä ollaan eri paikassa. Lisäksi kytkentä vaihtelee malleittain, enkä edes muista mikä mallinumero tuossa on, oliskohan EBL 630.

Kuitenkaan sopivan pistokkeen löytäminen ei onnistunut siihen hetkeen kun asennusta tehtiin ja siksi Rölli teki sen pitkäti "omasta päästään".
Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux