rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 365 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, ods, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen pressan (Sale) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: Karabiilisti
« : 10.04.2019 kello on 11:24 »

Mitenhän ne on nuo tunneleiden korkeudet ilmoitettu... tunneli kun on pyöreä.... viime kesänä ajelin yhden matkailuvaunun perässä alppien ylitystietä pikkutunneleissä ja kyllä kauhistutti...kuski ei varmaan edes tajunnut kuinka lähellä vaunun yläkulma kulki tunnelin kaarta... keskellä oli kyllä korkeutta mutta sivuilla ei.... vetoautolla olisi ollut tilaa siirtyä 40cm lähemmäs reunaa mutta vaunulla 5cm.

Kirjoittanut: Alan
« : 10.04.2019 kello on 07:29 »

^

Sopisiko tuohon Suomessa viime aikoina tutuksi tullut toteamus: yksittäistapaus.  :)

Matkaillessa sattuu, kuten kaikki tiedetään. Väitän, että tiedottaminen on Italiassa paljon pahemmin perseellään kuin Ranskassa. Liikennemerkeistä alkaen. Motarilla voi olla muutaman sadan metrin matkalla alenevia nopeusrajoituskyltt ejä 100-80-60-40-20, ei yhtään työmiestä missään ja työmaasta muistuttaa korkeintaan joku aidankappale penkalla. Taitaa kuulua rajoitusten asettaminen eri viranomaiselle kuin kunnossapito.
Kirjoittanut: smy
« : 9.04.2019 kello on 23:21 »

Ranskassa on valtava määrä ilmaisia aire camping-car paikkoja kylissä ja yleensä hyvä opastus niihin matkailuauton kuvalla ja tekstillä camping-car. Useimmiten on paikka, wc ja harmaan veden tyhjennys ilmainen. Lisäpalvelut maksullisia, raikasvesi ja sähkö, mutta sähköä ei aika usein ole tarjolla. Tuolla on paljon tietoa airee alueista  ja niiden palveluista kun pikkusen sivustoon tutustuu,
https://www.campercontact.com/en/france?countrycode=FR&sortby=NameAscending&map&maparea=-13.285676875000002,39.52301655868379,18.179166875,52.89723173765569


france passion https://www.france-passion.com/en/ on todella hyvä systeemi, tosin harvassa paikassa on muuta palvelu kuin paikka autolle ja yöpyminen tulee usein viinitiloilla kalliiksi, kauppahenkilöitä ovat eli usein tulee ostettua jotain. Ja paikkoja on viinitiloista juustoloihin, kaikkea siltä väliltä.

Ranska on varmaan matkailuauto ystävällisin maa euroopassa.

Ei ollut mulle. Yritin löytää viime yönä Geneven läheltä Annecyn kaupungista pimeellä ulospääsyä.
Maksullisen tunneli oli kiinni, navi ohjasi keskustan kilsan tunnelii  jossa 3m korkeusmerkki. En uskaltanut. Ja lähellä ei löyty löytynyt yöpaiklpja. Park4nightista löysin tämän että sai 1;30,lyötyä pään tyynyyn.

Mun piti ajaa Geneveen ja Sveitsiin jo 23 mutta ilmeisesti yöremppaan pantu tunneli kiinni eikä selväkielistä kiertotietä missään.
Yöpaikka rauhallinen pikkukylässä:


hyvä siitä oli herätä ja hakea sämpylöitä. pikkuleipomosta. Kummallinen fiilis kun kukaan ei tajua toisen puheesta mitään. Mercy.....
Kirjoittanut: "Masi"
« : 9.04.2019 kello on 21:51 »

Ranskassa on valtava määrä ilmaisia aire camping-car paikkoja kylissä ja yleensä hyvä opastus niihin matkailuauton kuvalla ja tekstillä camping-car. Useimmiten on paikka, wc ja harmaan veden tyhjennys ilmainen. Lisäpalvelut maksullisia, raikasvesi ja sähkö, mutta sähköä ei aika usein ole tarjolla. Tuolla on paljon tietoa airee alueista  ja niiden palveluista kun pikkusen sivustoon tutustuu,
https://www.campercontact.com/en/france?countrycode=FR&sortby=NameAscending&map&maparea=-13.285676875000002,39.52301655868379,18.179166875,52.89723173765569


france passion https://www.france-passion.com/en/ on todella hyvä systeemi, tosin harvassa paikassa on muuta palvelu kuin paikka autolle ja yöpyminen tulee usein viinitiloilla kalliiksi, kauppahenkilöitä ovat eli usein tulee ostettua jotain. Ja paikkoja on viinitiloista juustoloihin, kaikkea siltä väliltä.

Ranska on varmaan matkailuauto ystävällisin maa euroopassa.
Kirjoittanut: Hanska
« : 9.04.2019 kello on 21:21 »

Kiinnostava uutuus meille tää France Passion.

Stellplazeja totuttu käyttämään Saksassa paljon, mites Ranskan stelplazit ja tää passion eroaa toisistaan muuten kuin tällä hinnoittelulla (WC:n tyhjennykset, vedet,???).

Saksassa sesonkiaikana ainakin suositut stellplazit alkavat täyttymään jo aikaisin iltapäivällä niin varmaan myös Ranskassa?
Kirjoittanut: K.E.V
« : 9.04.2019 kello on 21:12 »

Toista päivää kun ajat siirtymällä N-tietä, siirryt vapaaehtoisesti autobaanalle. Mutta mikäli olet matkalla kohteeseen joka N:n varrella/lähellä, on ihan eri asia. Ei ne Italiassakaan ole ilmaisia, eksyt Genova-SanRemo välille niin tiedät jotta maksaa. Nuo tiethän on hinnoiteltu vaikeusasteen mukaan.

Yksi asia poikkeaa , nk liiketaloudellisia huijareita on Ranskassa 95% vähemmän kuin Italiassa.
Se ei mitenkään vähennä Italian kiinnostavuutta , joutuu vain aina sen hinnan kysymään etukäteen.
Samahan koskee esim Turkkia, pikkukylässä menimme kahvit juomaan no 35 liiraa maksoi, normihinta 10 liiraa. Tai ostimme maantien varrelta "orgaanisia" appelsiineja 2 kiloa ja kilon kuivattuja viikunoita 45 liiraa. Täällä kaupungissa Kas nimeltään sama satsi 20 liiraa. Eli ei tartte Ranskassa olla niin tarkkana.
Kirjoittanut: Heisenberg
« : 9.04.2019 kello on 20:27 »

Annetaan täältä taustalta tulitukea edellisille;
Ranskassa käytiin m-autolla kolme vuotta sitten, ja hyvin meni reissu. Maksulliset motarit on tosiaan yllättävänkin kalliita (20e/200 km), mutta jossain vaiheessa hermo meni jatkuviin kiertoliittymiin pienemmillä teillä ja oli pakko kurvata isommalle baanalle. Matka joutuu paremmin konetiellä. Leirintäalueet (ainakin ne joilla me kävimme) oli tosi siistejä ja palvelu ystävällistä. Englantia ei tosiaan kovin hyvin puhuttu joka paikassa, nuoretkaan ihmiset, mutta kyllä siellä asiat sai hoidettua. Keskipäivän siesta oli pieni yllätys, kaupat ja postit menee kiinni puolen päivän maissa. Hintataso oli hyvin sama kuin suomessa eli melko kallista. Normandiassa riittää sotamuseoita. Olimme Luc-Sur-Merissä muutaman päivän kivalla kämppärillä josta polkaisi fillarilla kivasti eri museoille yms. Muksut ja vaimo sai loikoilla rannalla sillä välin. Ostin myös France Passion jäsenyyden ennen reissua, mutta loppupeleissä ei oltu kun yksi yö erään maatilan pihassa. Paikka oli melko syrjässä n. 12 savun kylässä. Lapset pääsi navettaan katsomaan eläimiä. Ystävällisiä ihmisiä olivat. France Passionin hieno idea on siis että jäsenmaksulla saa opaskirjan jossa on erilaisia maatilamatkailu ja viinitila yms. kohteita joissa voi nukkua yön yli jäsenkorttia näyttämällä. 

Italiasta ei ole paljon kokemusta, Roomassa tuli viikko palloiltua ja liikenne oli ainakin sen näköistä ettei huvittaisi sinne sekaan mennä, tosin sama oli Pariisissakin. Ranskan liikenne oli kyllä muuten varsin normaalia ja toimivaa. Italia kiinnostaisi kyllä, ja sinne on varmaan joskus mentävä kiertelemään. Roomalaiset oli ainakin melkoisia hapannaamoja, ei jäänyt erityisen hyvä kuva mutta samaa ne sanoo pariisilaisistakin (en havainnut lyhyellä Pariisin käynnillä ynseyttä). Voihan se olla että ne on kyllästynyt turisteihin. Ja onhan suomessakin "hesalaisilla" ehkä tietynlainen maine...pääkaupunki laiset ei edusta maaseudun ja koko maan ihmisiä.
Kirjoittanut: "Masi"
« : 8.04.2019 kello on 22:12 »

Hyvä michelin kartta auttaa paljon, näkee maksutiet. https://www.viamichelin.com/ ja tälläkin näkee.

Ja tuolta tietoa maksuista https://www.tolls.eu/france

Ranska on hieno maa vaikka olenkin vähän jäävi sitä sanomaan ;)
Kirjoittanut: Hanska
« : 8.04.2019 kello on 21:53 »

Tännehän on ilmestynyt paljon mielipiteitä/kokemuksia ,kiva lueskella.

Siis jos ainoastaan multa kysyttäis missä nähtävyyksissä käytäis ne olis juurikin näitä WW II paikkoja.
Normandia on tulevaisuuden käyntikohde kunhan mukulat hieman kasvaa, siellä olis niin monelle päivälle katsottavaa että en viitsi mennä sinne vielä lainkaan parin päivävisiitin takia itseäni kiduttamaan.
Saksassa olen saanut pysähtyä muutamia kertoja näihin sotahistoria kohteisiin ja nyt aattelin alkaa hivuttamaan pikkuhiljaa  sinne Ranskan suuntaan tätä porukkaa.

Mites noi tiemaksut Ranskassa yli 3,5t autolla?
Itävallassa go box on kätevä.
Kirjoittanut: MRi
« : 8.04.2019 kello on 16:53 »

Hyvin pitkälti voi kompata tuota Alanin listaa.

Viime kesänä meni kolmisen viikkoa Ranskassa ja oli erittäin positiivinen kokemus. Kolmena kesänä ennen sitä ja ensi kesänä taas vuorossa Italia. Itse olisin voinut ottaa Ranskasta uusinnan mutta hävisin perheäänestyksessä  :laugh:

Joo ja kyllä tulevanakin kesänä Ranskan puolella on tarkoitus ainakin Annecyssä pyörähtää.

Liikenne on tosiaan Italiaa hieman rauhallisempi. Etenkin motareilla missä hintataso oli melko kovan tuntuinen.

Positiivisin yllätys, ennakko-odotuksiin nähden, oli se että lontoolla selvisi todella hyvin. Ja tuohon on ihan järkeenkäypä syy: iso osa turisteista on brittejä ja markkinatalous opettaa paikalliset puhumaan englantia.

Leirintäalueiden taso ehkä keskimäärin parempi kuin Italiassa. Vaikka Italiassa onkin olleet meidän reissuilla ne ihan parhaimmat alueet. Ranskassa ominaispiirteinä uimashortsikielto altailla ja unisex vessat/suihkut, toki omilla kopeilla varustettuna.

35 tuntinen työviikko keskipäivän siestoineen oli oikeastaan ainoa vähän närästystä aiheuttanut asia.

Iso maa ja ääretön määrä nähtävää kuten jo todettua.

Meillä muksut oli viime kesänä 9- ja 8- v. Ollaan kanssa totutettu jo pienestä pitäen reissaamaan ja katsomaan nähtävyyksiä. Tosin etenkin heidän takia mielellään valitsee hyvät leirintäalueet missä on altaat, tekemistä ja ohjelmaa. Ja ainakin yksi hieman pidempi paikallaan olo reissun aikana puoltaa paikkaansa.

Eli suosittelu Ranskalle täältäkin  Thumb

Alla linkki viime kesän reissuun josta voi irrota joku tärppi.

https://circleset.net/eurotour-2018/
Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux


anything