rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus - sillä aikaa kun luit aihetta, 711 uutta viestiä lähetettiin siihen. Haluat varmaan lukea nekin tuolta alempaa.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Saunassa käytetty vasta on toiselta nimeltään?:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: kookaburra
« : tänään kello 08:55 »

Sunnuntain morot!

On aamun kirkas huomen ja suvi sunnuntai.  Ihan kesäinen aamu on tänään.
Marjat pensaissa kypsyvät kovaa kyytiä.  Onneksi niihin ei tarvita poimijoita Kauko-Idästä.

On siinä huomenna kansakunnan valopäillä pohtimista,  että onko peruna-kakasta ollut haittaa ja vahinkoa vai onko  ihan normien ja hyvien tapojen mukaista ollut huseeraminen.

Kulmunin akan tytär yrittää olla jokapaikan höylä.  Vallasta kun on saanut maistaa niin se hillon maku ei hevin unohdu.
Persujen Jussi puolestaan varmistelee tulevaisuuttaan näköradion maksullisilla jutuilla.  Onneksi ei turvaudu Veitolan akan jorinoihin ja pitää ovensa yöksi teljettynä.

Kyl mar turuus päin tapahtuu.  Palava juippi oli sillalta hypännyt Aurajokeen.  Oliko kyseessä protesti siltaprojektien karanneille  kustannuksille vaiko yritys tehdä vaikutus poikaystävään...

Tuntemattomasta syystä oli henkilöauto ajautunut säiliörekan eteen ja kuljettaja päätti cruisailunsa lopullisesti.

Helsingin Kontulan kirkon takaa oli joku löytänyt 150 käytettyä huumeneulaa.  Pirullista touhua on tuollainen.  Ja vielä kirkon antaman näkösuojan takana.
"Joo,  belsepuupi, se ihmefakiiri siellä on pistellyt viattomia keskenkasvuisia,  tuntematta itse minkäänlaisia kipuja",  sanoi ystäväni puosu. Hän tietää,  kun on sentään itsekin käyttänyt spleissauksessa malspiikkiä.

Ameriikan Tollo oli vieraillut sairaalassa ja pitänyt mustaa maskia naamassaan.  Alkaako vankkureiden vauhti hiipua?
Ovatko ulvovat inkkarit ja rasvaiset latinot piirittäneet rajaseudun rehvakkaan sheriffin jolta alkavat paukut olla vähissä?
Nyt vaan odotetaan, että mitä epätoivoinen sheriffi keksii saadakseen vankkurit haltuunsa ja uuteen vauhtiin.
Hyökkäys on paras puolustus,  mutta mihin Tollo hyökkää...?

Jenkit ovat kehitelleet kaikenlaisia värkkejä kuularuiskuista alkaen.
Myös ensimmäinen lentävä häkkyrä on siellä kehitelty.

Eivätkä voimavalolyhdytkään ole pelkästään eurooppalainen tuote.
Tunnettu retkeilyvälineiden valmistaja Colemann on myös tehnyt lamppuja. 
Ohessa bensiinillä toimiva voimavalolyhty ja sen kätevä muovinen, punainen kantolaukku.Kirjoittanut: kookaburra
« : eilen kello 09:07 »

Lauantain morot!

Aina jotakin hyvää tuo sää tullessaan sillä nytkään eivät pölyt eikä siitepölyt pahemmin haittaa.
Se täytyy muistaa ikkunat kiinni laittaa.  Ainakin kulkuvälineen,  että ei tarvitse polkimia veden alta hapuilla.

Mielenkiintoisia kansan syvien rivien nettikeskusteluja köydään sairaanhoitajien palkoista ja korvauksista näin korona-ajan komennuksista ja venymisistä.
Ajatuksia herättäviä vertailuja käydään runsaan parinkymmenen euron erityiskorvauksista sari-sairaanhoitajille ja  etelän vetelille valtioille jaettavista miljoonista.
On se niin vieraskoreeta touhua tuonne maailmalle päin.  Ei olla köyhiä eikä kipeitä ja pelastetaan maailmaa kroisoksen ottein.

No on jotain rotia löytynyt ministereiden luottokorttien vinguttamiseen.  Takseilla on ajeltu maltillisesti ja Savoyn vieraskestityksien viinitkin maksoivat vain vähän toistasataa euroa puteli. 
On se penteleen hyvä,  että vallan vahtikoirat selvittävät ja tuovat julkisuuteen nuokin asiat. 
Kateuden lietsominen ei ole se tärkein motiivi vaan se,  että veronmaksajilta vaaditaan malttia ja uhrautumista niin silloin pitää valtakirjan saaneiden myöskin näyttää esimerkkiä.
Ei pihistämisestä vaan järjen käytöstä ja kestävästä kehityksestä.

Elämme aikaa jolloin otetaan mittaa valtakirjan saaneista päättäjistä.  Kuuluuko vain vikinää ja pätäkän kahinaa kun kaksi euroopan isoa ämmää vie muutamaa pohjoisen ämmää kuin kanaa kynittäväksi.
Ne isot ämmät ovat tietysti Merkel ja Macron. Taustalta kuuluu naurua.  Ei, ei kasakan naurua tällä kertaa,  vaan Rooman ja Madridin  pankkiiripohattojen .

Perinteisesti on sanottu,  että mikään ei ole tärkeämpää kuin purjehdus ja merenkulku.  Enää ei se pidä paikkaansa.
Tärkeämpää on lennokkiliikenne.  Kyllä suomalaisille siiville pitää veronmaksajien rahoja antaa,  että maailmanmatkaajien lentoyhteydet Kauko-Itään ovat kunnossa.  Lisäksi niitä erityisiä Ulkoministeriön hakulentoja voidaan tarvita milloin tahansa.  Caruna-Pekka ei ole jäänyt odottelemaan tuomiota sillä olihan Putouksessakin koskemattomuushattu joka pelasti tuomiolta.             Kotimaan yhteyksistä ei ole niin väliä. Niitähän voidaan hoitaa autoilla ja sillähän saadaan mukavasti tuloja.
Niitä verotuloja ja kiireisimmät maksavat vielä palsternakka-bonukset siinä samalla.
Tämmöttisiä omituisia ajatuksia sadepäivä tuo satunnaisen tarkkailijan mieliin. 
Voihan joillekin tulla mieliin vaikka  kesän vihannessato.
Kaalit,  porkkanat ja monikäyttöiset  herneet...
Mustikka sadostakin on povattu hyvää.  Olisi vaan niitä poimijoita eikä vaan tolppaan nojaajia. 

Törkin Ärripurri,  se musulmaanikahjo tekee ikivanhasta museosta moskeijan.  On sekin yksi tapa pullistella ja yrittää päästä historiankirjoihin.  Eipä tuo juippi ikinä pysty Mustafa Kemalin suorituksiin oman kansansa puolesta.

Pahkat puussa ovat luonnontaidetta eikä niillä ole mitään tekemistä sikojen kanssa.  Eikä lehdistön,  vaikka aikoinaan oli Pahkasika-niminen kulttuurilehti.  😁

Eikä sukkanauharitareill a ollut mitään tekemistä hehkusukkien kanssa.  Ne kuuluivat voimavalolyhtyihin ja kuuluvat vieläkin,  mutta ei enää nämä tosivanhat merkit.

 
Kirjoittanut: kookaburra
« : 10.07.2020 kello on 08:19 »

Perjantain morot!

Sataa paistaa,  siltä ei voi laistaa.  🌨? 😁
Jos oli erikoinen kesäkuu niin samaa voi sanoa heinäkuusta.
On niin vihreää,  niin vihreää,  että Iberian niemimaan ruskeus on kuin hiilille pudonnut grillimakkara.
No ei morkata ilmaston ilmiöitä,  on siellä etelässäkin vihreää.  Ainakin pohjoisen vuoristoalueella ja Santiago de Compostellan kunnailla.

Yli kolmen tuhannen kilometrin maakuntamatkailun perusteella on todettava,  että pohjoisen Suomen tieverkosto on paremmassa kunnossa kuin eteläisen Suomen.
Aika paljon oli uutta mustaa "pikitietä" ja mikäs niillä oli körötellä.  Niin ja siinä samassa tehdä ranneliikkeitä.  Oli vaan niitä vastaantulevia karvanaamareita niin runsaasti.
Eivät ne kaikki kuitenkaan olleet kädellisten lajia...

Valinnan vapaus onneksi on kansalaisen perusoikeuksia.
Matkaparkkienkin valinnan suhteen kannattaa olla tarkkana.
Erään luettelossa olleen maatilan matkaparkki oli sellainen lantaliejun vallassa oleva haiseva paikka kera sonnien mylvinnän.  Onneksi riuskalla vekslailulla yhdistelmä saatiin kääntymään ja näyttämään perävaloja mokomalle matkaparkille.  Ettäs kehtaavat laittaa luetteloon täysin epäsopivaa paikkaa matkaparkiksi.  Onkohan kyseessä joku teknillinen syy?  Sellainen veroteknillinen...
Tiedä niistä,  mutta SFC- alueet ovat varma valinta.  Toki niissäkin on omat koukeronsa.   Mitä useampi isäntä on kulkijaa vastaanottamassa sitä enempi hommassa on sähläilyn makua.  Satojen kämppäreiden kokemuksella on jännä kohdata liivi-isäntä  joka kertoo,  että veturi ei saa olla kiinni vaunussa leirialueella vaikka tilaa olisi tosi väljästi.
Kysyttäessä,  että mihin tuo määräys perustuu niin avulias isäntä menee hämilleen ja hetken mietittyään muistaa hihalyysimenetelmäl lä,  että on olemassa paloviranomaisia...
Mitäpä niistä isännistä, toimivat bon fidee eli hyvää tarkoittavat.
Niin ja sitä paitsi onhan liivin selkämyksessä selvää tekstiä.

Omituisia tussarin taskussa kantajia käy ravintoloissa. Joku juippi oli pelannut taskubiljardia sillä seurauksella,  että taskussa oli lauennut.  Siis se pienikaliiperinen tussari sillä seurauksella,  että naapurina ollut sivullinen sai luodin reiteensä.  Jälleen kerran todiste siitä,  että käet taskuissa kulkevat juipit ovat pahimpia lintujen kiusaajia tai mutkan jemmaajia.

Ameriikan Tollo joutuu vihdoinkin paljastamaan verotietonsa.  Hamppua ei aina polteta,  se voi kiristyä kaulan ympärilla noin kuvaannollisestikin .

Eteläinen Ameriikka on yhtä kaaosta.  Perussakin korona on iskenyt valtion johtoon eli pösilö-bolsa sai virkaveljestä kohtalotoverin.

Mitäpä rakkaat maaottelunaapurit?  Kipristelevät taudin kourissa ja päättäjät syöktävät marton taigaa. 
Meidän mediassa on monenlaista tekstiä ruotsalaisten ylemmyydestä ja leväperäisyydestä.  Myös kunnioituksen rippeistä riimitellään.  Kukaan ei kuitenkaan ole kysynyt Mietaan Jussilta,  että miltä nyt tuntuu...
Herrasmiehenä Mietaa vain  suosittelisi mämmiä hapansilakoiden sijaan....

Värkeissä on eroa vaikka kummassakin palaa bensa.
Karavaanariveljen jykevä neukkukeitin ja svedujen valmistama pieni petroolikeittimen  esilämmitin.
Kirjoittanut: kookaburra
« : 9.07.2020 kello on 08:20 »

Torstain morot!

Maaseutuko muka autioituu?
Ei siltä vaikuta ainakaan täällä eteläisen pohojanmaan kunnailla.  Keskellä ei mitään näkyy mielikuvitukselline n ja massiivinen keltainen rakennus.
Se ei muistuta perinteistä pohjalaista pitkää maataloa joissa on ikkunoita kymmenittäin.
Laajalla parkkialueella on satoja kulkuvälineitä ja kansa kantaa kassikaupalla tavaroita autoihinsa.  Ovat käyneet säästämässä...
Jossakin myhäilee vaalea,  vähän sellainen perinteisen juntinolonen äijä.  Kyllä,  kyllä julkisuus kilisyttää kassakoneita.  Oli se julkisuus sitten minkä tyyppistä tahansa,  hyvää tai pahaa,  pääasia,  että puhutaan ja kirjoitetaan.
Kämppärin respan kohdalta alkaa karvanaamareiden kulkuvärkkien pitkä jono. 

Mitä onkaan sitten kaupan sisällä,  siellä mammuttimaisessa "kyläkaupassa..."
Sitä voi vain arvailla,  ovatko turvavälit huomioitu ja käsidesit käytössä...
Olisi liian suuri muutos Lapin väljyyden jälkeen mennä ostosparatiisin tavarapyydyksien uhriksi.
Ehkä sitten toisella kertaa,  syssymmällä ehkä...

Hallituksen sisällä rakoilee,  sovittu ohjelma on kiistana.
Vogue-Sanna ja lauta-matti  ovat kuulemma eri mieltä joistakin asioista.  Eikö niitä yhtään hävetä?
Karuna-Pekkaa epäillään rikoksista,  mutta hoitelee mitä hoitelee kuten ennenkin.  Sivistysmaissa ministeri siirtyy sivuun jutun käsittelyn ajaksi tai eroaa omaehtoisesti.
Onko kyseessä joku vähemmistön suojelu?
Eipä silti,  on meillä jouduttu ulos ministerin pallilta potaskan puhumisesta vaikka puhuisi niin totta kuin voi tai osaa.
Myös kännykän räplääminen ja tekstareiden lähettely tussu-Tuksuksi kutsutulle blondille on aiheuttanut potkut.
Puhumattakaan koplauksista,  lautakasoista,  tulevaisuusmonistei sta.  Näitähän riittää,  se tiedetään ja kiitos tiedoista kuuluu medialle.  Erityisesti sille parjatullekin keltaiselle lehdistölle.

"Menivät sitten laajentamaan matkustusvapauksia.  Saavatten sitten lisää tapauksia."  Sanoi puosu ystäväni kun reissukohteista juteltiin.

Taas oli tussari paukkunut valtakunnan sivistyksen ytimessä.  Paikalta oli poistunut joku tummiin pukeutunut mustahenkselinen mies.  Uutinen ei kerro,  että oliko juippi poistuessaan paukutellut vielä henkseleitään vai oliko tussarin pauke riittänyt...

Lehdessä oli mielenkiintoinen juttu nopeusvalvonnan menetelmistä Skotlannissa.  Vertailu tähän kotimaiseen palsternakan pönttö-  ja pakuvalvontaan osoittaa se mikä on tiedetty.  Se on veronkeruuta täällä eikä liikenneturvallisuu den lisäämistä. Palsternakan puskapakuja on yli 30 siellä sun täällä sopivan harmaina sijoitettuna viattomasti väijymään kansalaisia.
Kauas näkyvät valvonta-autot rauhoittaisivat liikennettä jolloin turvallisuus varmentuisi.  Mutta eihän se käy,  ei saataisi valtiolle helppoa rahaa.  Valtiolla on sentään monia hankkeita meneillään,  pitää saada kulttuurikirjoa ja uutta työvoimaa.

Brasilian pösilö-Bolsa saa haasteen kun oli vaarantanut muiden turvallisuuden poistamalla maskinsa vaikka on tautinen.  Nuoriso varmaan sanoisi;  "jäbä on ihan jäätävän sairaan  tautinen tyyppi."

Ameriikan  Tollon vaimon patsas oli poltettu Sloveniassa.
Tieto on valtaa joka leviää kaikkialle.  Jopa Pohjois-Koreassa kansa tietää,  että ruokaa on naapureilla.

Hehkusukat ovat se valontuoja ja niitä on ollut lamppujen valmistajien omillakin merkeillä.

Mitä oli ennen lottoa ?  Joillakin oli onni mukana.Kirjoittanut: kookaburra
« : 8.07.2020 kello on 08:26 »

Keskiviikon morot!

Reissussa oltaessa on mukava tavata vanhoja tuttuja.  Näin koronan aikaan tavata vaikka pikaisesti jossakin parkkipaikassa.  Ystävä oli aikoinaan ostanut pois kuleksimasta vanhan Hasagin ja sovitun mukaisesti se vaihtoi omistajaa "sitten joskus kesällä kun ollaan siellä päin."  Kiitos vaan karavaanariveli Lerssinen.  👍

Verisuonten koeponnistuksia tulee silloin tällöin kohdalle näillä kotimaan kämppäreillä.  Ehkä se on huonoa tuuria,  että joku helvetin meluava alueen hoitotyö pitää tehdä juuri silloin kun reissusta tullut kulkuri haluaa rauhoittua ja viettää levollista hetkeä luonnon ääniä kuunnellen.
Välimeren kämppäreillä on tuttua roska-astioiden yletön kolistelu,  ruohonleikkureiden slalom ja talvella puiden oksien leikkuut...
Tähän puosu ystäväni sanoisi,  "että itteppähän olet paikkasi valinnut."
Sitten vielä ne yli-innokkaat leiri-kapot jotka tietävät aina parhaiten mikä on juuri sinulle se sopiva ja mieluinen paikka.
Onneksi niitä on harvemmin ja pääasiassa siellä germaanisten kieliryhmien alueella.

Pohojanmaalla,  Kalajärven kämppärillä oli kirjastoväelle ilmoitettu,  että tänne ei ole tulemista.  No siitähän tietysti nousi älämölö.  Kuten oli noussut eräässä kylpylässä.
Mistähän se johtuu,  että tiettyä porukkaa kohtaan on tietty asenne?  Onkohan kyseisellä koplalla itsellään osuutta mielikuviin?
Eräällä ranskalaisella kämppärillä oli portinpielessä iso kielto kyltti jossa oli kaksiakselisen vaunun kuva ja sen päällä iso punainen ruksi.
Alueenpitäjä tiesi kulkijoiden suosimat kalustot ja homma toimi. Ilman julkista porua ja kitinää syrjinnästä...

Nuoret ovat hurjastelleet liikenteessä poikkeuksellisen paljon ja epäillään,  että bernerin akan junailemat ajokorttiuudistukse t ovat asian taustalla.

Ruotsin koronagiljotiini on toiminut valikoivan syrjivästi.
Tuottamattomat itäisen maakunnan vanhukset ovat saaneet
morgonin sijasta morfiiniä.  Happea on sen sijaan jaettu hintelästi.  Niin kertoi eräs alan ihminen.
Noin toimitaan kaksinaamaisessa valtiossa joka on maailman suurin asekauppias suhteutettuna valtion väestömäärään.
No mitäpä siitä,  naapureita ei voi aina valita joten parasta on kun ei valita.

Ameriikan Tollo erottaa maansa WHO:n jäsenyydestä mutta kilpaileva pressa ehdokas liittänee sen takaisin.
Eräänlainen itkupotkuraivari on tuokin. Varmaan kiukuttelee Melaniellekin ja kieltäytyy pitämästä raappahousuja Alaskan matkalla...

Brassujen Bolsanaro sai sitten sen koronaviruksen vaikka vähätteli tautia ja piti sitä vain tavallisena flunssana.
Juippi on entinen laskuvarjojoukkojen kapu ja kuvittelee olevansa brassi-rambo.

Ennakointi on joskus paikallaan.  Kiina on pistänyt Hong Kong erityisalueen tiukoille ja murskaa mielenosoitukset.
Saman niminen tavarataloketju on Suomessakin muuttanut nimensä. 

Juice lauloi saarnastuolistaan julistavasta tyypistä joka peloitteli ja jengistä jossa ei selviä hengissä.
Eivät saarnastuolit ole samanlaisia kuten eivät kirkotkaan.
Pahkakirkossa on pahkainen kaide ja tuoli.

Sukassa se salaisuus ja Amarit sen tekevät,  sanoi mainosloru aikoinaan.
Tunnettu ja maineikas Optimus tuotti omia hehkusukkia aikoinaan.  Hyviä ovat.On se totta,  että kotimaan matkailu on lisääntynyt.
Sen huomaa näillä kämppäreilläkin.
Joukossa on uusia alan harrastajia ja sehän on hyvä asia.
Sopivaa hapuilua on joidenkin toiminnassa.  Ihan sitä tuttua samaa jonka on itse kokenut vuosikymmeniä sitten.
Ei urheilussakaan aina askel heti sovi vaan homma on otettava uusiksi.

Kirjoittanut: kookaburra
« : 7.07.2020 kello on 08:48 »

Tiistain morot!

Nyt on hyvin voideltu.  Ei,  ei mitään suojakertoimia eikä suksia.  Nyt on voideltu kaikkea taivaan alla sillä vesi on vanhin voitehista.
Eipähän pölyä,  eikä siitä nosteta mölyä.  Ollaan tyytyväisiä kun ei tarvitse märkää telttaa ja vaatteita yrittää kuivattaa aamun raikkaan viileässä ilmassa.
Karvanaamarin harrastuksen ehdoton etu on maasta irti oleva nukkumis- ja kukkumispaikka.
Olkaamme siis onnellisia näistäkin arkisista perusasioista.

Positiivisia asioita tapahtuu kaiken aikaa maakunnissa.  Ajatelkaamme vaikkapa uutista;  "kadonneena ollut huonokuntoinen vanhus löytyi hyväkuntoisena!"

Väärään seuraan eksyminen voi olla vaarallista.  Eräs pariskunta joka etsi asuntoa joutui tosi erikoisen rikoksen uhriksi.  Nainen huumattiin ja raiskattiin vaikka hän  miehensä kanssa tarvitsivat asuntoa ja hän oli kiinnostunut islamin uskonnosta.

Nuoria autohurjastelijoita tuntuu riittävän.  Kuusitoista vuotias juippi oli ajellut siten,  että sai poliisin peräänsä.
Takaa ajo jatkui vielä juoksemalla ja kiinnihän jurrinen kossi joutui.
Arkisissa haaveissa joku nuori tuntee olevansa kulmakunnan Valtteri ja haluaa näyttää miten kumi palaa ja taikajuoma tehoaa...
Tarkkana pitää olla myös kylpylöissä. Ei niihin voi päästää ketä tahansa polskimaan.   Samoin bensakauppiaitten tulee olla valppaana etteivät polttonesteet poistu vastikkeetta.

Ruotsin ja Suomen raja puhuttaa kovasti pohjoisen ihmisiä.
Radion toimittaja kertoo tapahtumista ja ilmiöistä.
Viranomaiset olivat toimineet laittomasti kun estivät Suomen kansalaisten liikkumisen rajan yli.
Radio kuuluu vaikka tv-yhteydet olisivat olemattomat. Lisäksi radion ohjelmia voi seurata silmät kiinni eikä tarvitse kokea myötähäpeää näköradiossa esiintyvien narsistien ja julkisuuskipeiden linssiluteiden pukeutumisesta tai sönkkäämisestä.

Eteläisen Ameriikan pösilö-bolsa on saattanut saada koronan.  Juippi on alkanut käyttää maskia eikä enää vähättele kansalaisten sairastumisia.

Pohjois-Korean pullea rakettimies on onnitellut loistavaa koronan torjuntaa.  Varmaan taputtanut kätösiään vartin verran.  Ihan vaan vaatimattomasti.  Itselleen!
Ollut aikaansa edellä,  pitänyt rajat suljettuna jo vuosia.

Eräiden tutkijoiden mukaan koronavirusta on ollut jo ennen kiinalaisen torin tapahtumia.

Pohjoisen lehdet ovat kiinnostuneita karvanaamareiden kulkemisista,  ja tietenkin rahoista.
Palvelujen ja tavaroiden ostokset ovat hyvää lamantorjuntaa ja varmistavat sen,  että niitä on tarjolla myös ruska-aikana ja talvellakin.

Aikoinaan on voimavalolyhtyihink in ollut tarjolla monien valmistajien hehkusukkia.


Kirjoittanut: kookaburra
« : 6.07.2020 kello on 08:24 »

Maanantain morot!

Sataa,  sataa ja älypuhelinkin vaan lataa ja lataa.
Sitä rataa on elo heinäkuun helteillä.
Sääkartat osoittavat paikat missä sataa tai vaan kuurottaa.
Sijainninkin näkee kännykästä ihan leveyspiirin ja pituuspiirin asteina tai sitten perinteisestä paperisesta kartasta.   🌨?
Muitakin menetelmiä kerrotaan olevan mutta mitäpä niistä kun mukana ei ole sitä Enigma-laitetta....😁

Joensuulaiset räkänokat olivat hurjastelleet autollaan ja joutuneet ison kouran kiipeliin.
Auto oli lastattu rajulla määrällä nuuska-annoksilla.  Tuskinpa ihan omaan mussettelun tarpeeseen varattuja.

Suomi suuri,  väestömäärä pieni.  Pohjan perukoilla olevan lomakylän isäntä paljastui keskustelun myötä entisen työkaverini pikkuserkuksi. 👍

Taas radiossa kertoo Viskarin poika jostakin Soliferin matkasta jossa oli tilanteita joissa Vatanenkin olisi ollut vellinä...

Tuleeko se toinen aalto?  Monet ovat asiasta huolestuneita kun ovat havainneet monien ihmisten käyttäytyvän rennon läheisesti ja huolimattomasti.  Metrien välimatka on käytännössä jalkamittoja.

Lapsipakolaisia on tulossa maahamme tällä viikolla.
Joutuvat ensin parin viikon karanteeniin ja sitten sijoitetaan jonnekin.  Kriittiset kansalaiset kertovat  lahjoittavansa partakoneita alaikäisille tulijoille.

Israelilaiset hävittäjät ovat iskeneet Hamasin kohteisiin.
Olivat menneet ammuskelemaan ujeltavia putkia Israelin alueelle.

Jaappanissa on vettä tullut taivaalta siihen malliin,  että kymmeniä ihmisiä on kateissa.  Meidän sateissa ihmiset voivat olla myös kateissa,  mutta lähikapakat ovat hyviä sadesuojia ja löytömestoja.

Ameriikassa joku toimittaja on murjaissut hyvän jutun jonka on pistänyt Suomen pääministerin lausumaksi. 
Tollon olemus selviää pikkuhiljaa myös jenkeille ja silmien avaukseen käytetään monia keinoja.

Nykyään on hyvin varustettuja kauppoja ihan maan äärillä.
Toista oli puoli vuosisataa sitten.  Tienvarsilla oli kyllä kauppamiehiä joilla oli myytävänä luuta ja karvapeitettä.
Niin ja joissakin paikoissa jopa varaosia ja muita tarvikkeita kotitalouksiin.  Kuten vaikka hehkusukkia valovärkkeihin.


 


Kirjoittanut: tsahkali
« : 5.07.2020 kello on 10:53 »

Off-Topic:
Litukka alias Lidl,  on melko laajalti levinnyt mutta ei ihan niin
pohjoiseen kuin vuoristojääkärit 1940-luvulla.  Vielä...
(Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.)

Kyllähän tuollakin kultamaille osaa mutta tiesittekö että on myös tällainen?
https://what3words.com/aava.vaasit.taivutan
Siinä maailma on jaettu ruutuihin ja sanoihin.
On helpompaa/virheetömämpää antaa kaverille kohtaamispaikka.
Kirjoittanut: kookaburra
« : 5.07.2020 kello on 08:53 »

Sunnuntain morot!

Sanoivat radiossa,  että Suomi on jakautunut mitä tulee hyttysiin.  Joo ei tarvitse olla mikään hyönteistutkija kun tuon asian voi vahvistaa.
Lapin äijän kuolematon lause;  "etelän mies älä huijo,  ota ohvi",  pitää edelleenkin kutinsa. 

Ne todelliset etelän miehet pitäisi pistää metsämarjojen keruu hommiin kun se Thaimaalaisten tulo on epävarmaa.
Uskaltaisiko joku kansanedustaja asiaa ehdottaa sisäministerille?   Joutuisiko ehdottaja heti valtakunnankyttääjä n hampaisiin?

Pohjoisen teillä on vilkasta kesäliikennettä.  Lähes joka toinen vastaantulija on karvanaamari.  Joka toinen niistä tulijoista on kädellinen nisäkäs ja uskaltaa irroittaa toisen kätensä kulkusuunnan säätöpyörästä.
Toinen puoli lienee niitä festareilla kävijöitä jotka heiluttelevat molempia handujaan pään yläpuolella,  mutta vain ilman rattia.
Ulkomaalaisia kulkijoita,  etenkään ruotsalaisia, ei onneksi näkynyt.  Muutama norjalainen kulkija kohdattiin ja olivat ilman sitä Juicen kuvaamaa villapaitaa.

Etelässä hyttyset eivät ole isokaan riesa.  Espoossa eräs juippi oli vetänyt postiluukusta jatkojohdon rappukäytävän sähköpisteeseen eli anastanut taloyhtiöltä virtaa. Ei kuitenkaan hyönteisten torjuntaan vaan johonkin puuhaan aivan muuhun!
Naapuri oli irroittanut johdon pistokkeesta sillä seurauksella,  että johdon virittäjä oli tullut pesäpallomailan kanssa huutamaan,  että lämpölamput himmenee.
Poliisi tuli paikalle ja pisti kannabiksen kasvattajan kuulusteluihin ja keräsi pois viherpiiperön kasvikset ja laitteet.
Kuuluu niitä elämänmyönteisiäkin juttuja. Suomen syntyvyys on kasvussa ja sellaista oli viimeksi lähes kymmenen vuotta sitten.  Onkohan koronalla osuutta asiaan,  kun niitä pitkiä sähkökatkoksiakin on ollut varsin vähän?
Vai olisivatko lihapuheet vaikuttaneet asiaan?  Tai hallituksen kesämekot...

Välimeren turistivaltiot odottavat matkailijoiden tulvaa mutta asia on monelle harkinnan takana.
Kataloniassa on Lleidan kaupungin lähellä Segriassa eristetty koronan vuoksi alue jolla asuu 200 000 ihmistä.
Tuolla populaatiolla on varmasti kontakteja esimerkiksi Barcelonaan ja muualle...

Koskahan Ameriikan Tollo saa koronan?   Juippi vähättelee riskiä,  ilmeisesti luottaa CIA:n antamaan turvaan.  Onhan Bolsonarokin vielä hengissä vaikka kuuppa käy kuumana.

Litukka alias Lidl,  on melko laajalti levinnyt mutta ei ihan niin
pohjoiseen kuin vuoristojääkärit 1940-luvulla.  Vielä...

Hehkusukka on se joka sen valon luo.  Sukka on pysynyt lähes samannäköisenä yli sadan vuoden ajan.Kirjoittanut: kookaburra
« : 3.07.2020 kello on 08:38 »

Perjantain morot!

Väljää ja valoisaa on pohjolan maisemissa. 
Ei kuulu aamutuimaan patongin myyjien rellun rouskutusta eikä teutonien "gute morgen" huutoja.
Jotakin sentään kuuluu,  mietoa moskiitto ininää ja honkien huminaa.
Sateilla taas uhkaavat säänselittäjät.  Ei se mitään,  sillä kaikki otetaan mitä luonto tarjoaa.

Sairaalassa olisi paljon vaikeammat olot.  Ainakin Salon sairaalassa sillä sairaalamurhaaja saattaa nytkin työskennellä potilaiden parissa...
On tuosta murhaamisesta tullut niin arkista hommaa,  että sitä tehdään muuallakin kuin miljonäärien kartanoissa ja hihhuleiden hurmosbileissä.
Sairaalassa,  onhan niissä tehty armomurhia,  mutta oikein harkitusti poistetaan nuori nainen elävien kirjoista niin siinä on outoa joten hovimestari ei liene epäiltyjen joukossa tällä kertaa.  Motiivikin on vielä hakusessa.  Olisiko kyseessä ihmissuhde draama...?
Pysykäämme terveenä niin ei jouduta itse hoidokeiksi ja luetaan tuonkin jutun juonet sitten kun murharyhmä löytää sen mengelen fanittaja- kätyrin.

Puutiaisaivokuumeen levittäjät,  ne punikit ovat taas aktivoituneet alan tutkijoiden mukaan.  Ne penteleen veriporaajat ovat levinneet jo napapiirin korkeudelle.

Tässähän sitä taas tulikin arkisen ahdistuksen aiheita,  jos niistä haluaa sellaisen tehdä. 
Karavaanarimatkailu kokee juuri nyt nousukautta ja hyvä niin.  Kunhan vaan raa'at verovoudit pitävät näppinsä erossa eivätkä keksi mitään uutta caravan-vuodepaikkaveroa tai kemssakymmenyksiä.

Uusia alan harrastajia mahtuu kulkijoiden joukkoon ja sen huomaa ilman mitään erityistä tarkkailua.  Leirialueella hakuajelua eli sopivan paikan etsintää pörräämällä edestakaisin samoilla väylillä.
Eilen lähti matkaan yksi piironkipaku tien päälle näköradion  antenni ylhäällä iloisesti vatkaten.  Ei ehditty varoittaa,  mutta toivotaan,  että matalia siltoja tai muita esteitä ei satu kulkijan kohdalle.

Ameriikan Tollo on antanut viitteitä siitä,  että ei pyrikään toiselle kaudelle jos kannatus jää hinteläksi...
Kyllähän tositeeveekoomikoil le aina keikkoja löytyy.

Suuren ja mahtavan naapurin äänestyspaikoilla on järjestetty arpajaisia ja kaikkea muuta kivaa jotta äänestäjiä riittäisi.
Jopa autoja on ollut arpajaispalkintoina oikeille äänestäjille.
Mitenkäs meillä,  pitäisikö vaaleissa jakaa muutakin kuin mukeja?  Vaikka rakennustarvikkeita ja tolppia.
Sellaisia muotoon sahattuja erityisavustajan hillotolppia...

Ajankohtaista asiaa tulee yleisradiosta.  Viskarin akan aikamiespoika laulaa renkuttaa perheen matkailuautolla reissaamisesta.  Opettelee kytkimen käyttöä ja joutuu jopa vesiliirtoon!

Uusia liikennemerkkejä tuli käyttöön äskettäin mutta tuollaista merkkiä ei niissä virallisissa mainittu. On kuitenkin kesällä varsin ajankohtainen.

Valoa illanistujaisiin antaa voimalalyhdyn hehkusukka.
Vaikkapa itävaltalainen Luxor.


Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux