rekisteriseloste


Vastaa

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 400KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen pressan (Sauli) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: Alan
« : 2.08.2018 kello on 18:04 »

Paikataan vähän matkakertomusta.

Yksi erikoisimmista elämäntarinoista koskaan tuli eteen pienessä Hauterivesin kaupungissa.

Palais Ideal du facteur Cheval. Postimies Chevalin 33 vuoden aikana yksin rakentama palatsi. Kaverin päivittäinen jakelureitti oli yli 40 km, jalan. Sen päälle teki rakennushommia; osti vain sementin, kaiken muun keräsi luonnosta. Hautuumaalla on vielä hautamuistomerkki, jonka tekaisi eläkevuosinaan, muistaakseni 8 vuodessa.

http://www.facteurcheval.com

Sijainti Lyonista hieman kaakkoon.

Alue Camping Le Chateau ihan kylän reunalla, alle km kävelymatka. Ok alue, muttei mitään erityistä. Uimala alueen yhteydessä, samoin ravintola.
Kirjoittanut: JeanS
« : 15.07.2018 kello on 00:54 »

Aiguille du Midi 3882 m olisi tarkoitus, mutta vielä on pilvistä.

Pakettiauto toi juuri tuoreet leivät viereen.

(Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.)

(Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.)

Edit: Chamonix’ssa Camping deux Glaciers. Tuurilla satuttiin erinomaiselle alueelle. Vahva suositus.

Chamonixissa ollaan juuri tuon alueen viereisellä alueella, Camping Verneyssä. Hyviä "isoja" alueita molemmat.
Täällä on kyllä monta sellaista aluetta, joita saa isolla vaunulla varoa.  Esimerkkinä Camping de la mer de clase, joka on hirveä sumppu. Hyvä kun ehjänä päästiin pois tuolta. Samoin Camping clasier du argentier on lähinnä teltoille tarkoitettu alue.  Camping pierre semad oli jo lähtökohtaisesti niin pienen ja jyrkän tien päässä, että no way.
Kirjoittanut: Alan
« : 14.07.2018 kello on 17:30 »

Epilogia...

Olen palannut ”ajamalla” Saksasta Suomeen kolmesti. 1991 Münchenistä poikain matkailuautoreissulta, 2002 kun kierrettiin läntinen Eurooppa vuokratulla Hymerillä sekä 2011, kun hain nykyisen autoni. Kaikilta muilta on palattu alkuun Rostockin ja sittemmin Travemünden kautta laivalla.

Finnladyn baarissa (kuivin suin(* ) rötköttäessä pohdin, että jos ensi kerralla toista reittiä. Ainoa vaihtoehto taitaa olla Via Baltica, Ruotsin läpi en taida viitsiä enää palatessa ajaa. Finnlines tuntuu Saksaan mennessä huomattavasti mukavammalta, mutta palatessa se taas olisi järkevä vaihtoehto. Onko sitten tämän hinnan arvoinen mukaanlukien ruuat, on toinen kysymys. Mieluummin ajaisin Via Balticankin mennessä kuin tullessa.

Vaan katotaan nyt, mitä tulee. Kalustoa ja toimintatapaa pitää aina tarkastella kriittisellä silmällä. Muuten ei homma kehity.

Auton siivous, kun kotia pääsee. Eipä tuo kauaa kerkiä pihassa seisoa. Purkaessa pitäisi viitsiä tehdä lista tavaroista, joita ei matkalla tarvittu sekä parannustarpeista. Etupyörän laakeri oireilee, häätyy vaihdattaa. Kauan suunniteltu likapyykkikassi tai kori pitää tehdä. Keittiön hana kiristää.

*) loppu matkabudjetti meni aterioihin.
Kirjoittanut: volvo
« : 14.07.2018 kello on 00:13 »

Kaikkea aikansa. Vielä viimeinen odottelu, että pääsee siirtymätaipaleelle.

(Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.)

Kummasti tuolla vaan seitsemäs pitkä reissu saatiin tehtyä. Kun ulkomitat ovat sopivat suostuu sisälläkin tekemään jokusen kompromissiin. Kilometrejä en muistanut alussa katsoa, mutta kai niitä 4000-5000 tulee. Vaan se ei ole olennaista, vaan uusien asioiden näkeminen ja kokeminen ja sen ymmärryksen vahvistaminen, että elämää on muuallakin kuin omilla kotikulmilla eikä se oma tapa ole ainoa oikea, saati paras.
nyt olet asian ytimessä Thumb
Kirjoittanut: Alan
« : 14.07.2018 kello on 00:03 »

Kaikkea aikansa. Vielä viimeinen odottelu, että pääsee siirtymätaipaleelle.Kummasti tuolla vaan seitsemäs pitkä reissu saatiin tehtyä. Kun ulkomitat ovat sopivat suostuu sisälläkin tekemään jokusen kompromissiin. Kilometrejä en muistanut alussa katsoa, mutta kai niitä 4000-5000 tulee. Vaan se ei ole olennaista, vaan uusien asioiden näkeminen ja kokeminen ja sen ymmärryksen vahvistaminen, että elämää on muuallakin kuin omilla kotikulmilla eikä se oma tapa ole ainoa oikea, saati paras.
Kirjoittanut: Alan
« : 13.07.2018 kello on 01:16 »

🇩🇪 Marburg ei ole yhtään hullumpi kaupunki. Kyllä siellä olisi kokonaisen päivän viihtynyt.

Vaan puolikas oli vain aikaa. Loppupäivänä siirtymätaival lähelle Hampuria maalle. Välillä 120 km/h, välillä staussa, eli normisettiä. Unettavanrauhallinen alue. Raportti reissun alueista myöhemmin.
Kirjoittanut: Alan
« : 12.07.2018 kello on 09:16 »

Sinsheim, Auto-ja Tekniikkamuseo sekä Heidelberg katseltu.

Eilen illan päälle ajettiin Marburgiin, aamukahveen päälle kaupungille. Stellplatz hyvällä sijainnilla muutama sata metriä keskustasta.

Eilen ei jaksanut ruokaa laittaa, joten mentiin läheiseen Chevyyn syömään. Moni muukin olisi tuolla viihtynyt.

Kirjoittanut: Alan
« : 10.07.2018 kello on 00:22 »

Viisi erilaista, pinot blanc, muscat, riesling, pinot gris ja pinot noir (rose). Isomman Engelin pinot blanc oli erityisen hyvä. Toivottavasti myivät samaa kuin mitä maistoin. Ainakin viimeksi niin, kolmatta kertaa jo kävin siellä.

Riquewihristä mainittujen lisäksi vielä 8 pulloa. Niistä kaksi oli viiden euron rieslingejä vaarin kotoa ostettuina, ei hääviä mutta kun maistamaan mentiin niin en viitsinyt olla ostamattakaan.
Kirjoittanut: "Masi"
« : 9.07.2018 kello on 22:37 »

Ja rypäle on ?
Joka tapauksessa nautinnollisia nautinta hetkiä, Zin Zin ;)
Kirjoittanut: Alan
« : 9.07.2018 kello on 22:05 »

Kahdella Engelillä kävin.

Nyt Sinsheim. Kelpo stellplatz. Modernit systeemit, uimala vieressä. Kortti portilta, maksu ja käyttörahan lataus korttiin automaatista. 50 sentillä kävi suihkussa, 1,5 euroa laitoin sähkötolppaan. Keskusta ihan vieressä, mutta niin on rautatiekin. Onneksi junat on hiljaisia. Auto- ja tekniikkamuseolle reipas aamukävely, olisko kilometri.


Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux