rekisteriseloste

Kaupallinen ilmoitus


Vastaa

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen pressan (Sale) sukunimi:
Saunassa käytetty vasta on toiselta nimeltään?:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: jermu
« : 19.07.2019 kello on 12:39 »

Kuitenkin päädyttiin tänäkin kesänä Baltian puolelle, vaikka viimekesän jälkeen tuntui ettei ihan heti tarvi palata.
Jäi kuitenkin kaivelemaan, että ihan Viroa olis mukava tarkemminkin tutkia. Yksi iso syy varmasti lyhyet välimatkat, niin laivalla kuin autollakin liikkuessa.

Ihmismieli on kummallinen. Tämän kesän kokemus on ollut paljon positiivisempi, kun tiesi mitä odottaa. Eli alkeellisempia leirintäalueita sekä Baltialaista aurinkoista asiakaspalvelua. Lapsien kohdalla vaikutus vieläkin suurempi.
Myös ilmat sekä omat liikkumismahdollisu udet on ollut tänä kesänä paljon paremmat, niin alueilla ei ole tarvinnut viettää aikaa. Alueet toiminut näin vain tukikohtana, niinkuin taitaa useimmilla matkaajilla olla normaali tilanne.

Pärnusta jäi viimekesän kylmän sateisella pintaraapaisulla tunne, että "tässäkö tämä nyt oli?". Tänä kesänä taas tuntuu mahtavalta kesäkohteelta, jossa viikko vierähtäis helposti. Ei kyllä edelleenkään leirintäalueen takia.
Kirjoittanut: 88k5
« : 18.07.2019 kello on 22:26 »

^
Kesäkuun alussa poikettiin Siguldassa linnoja kattomassa, ja niitä kämppäreitä (2). Meinattiin jäädä, mutta kun vasta Tujasta http://www.jurasdzeni.lv/lv/home-1/ lähdettiin ja reissu vasta oli alussa, päätettiin siirtyä Liettuan puolelle https://www.camperplace-ltu.page.tl/

Noista oikoteistä Siguldaan jäi sama (#¤=) maku. Pois isompaa..
Kirjoittanut: Heisenberg
« : 18.07.2019 kello on 21:55 »

Pari kertaa oltu Jurmalassa Nemo campingissä, viimeisin kerta oli 2014. Kuten todettu, aika kurja alue palveluiden osalta. Neukkonostalgiaa huokuva vanha hylätty hotellirakennus alueella on ihan mielenkiintoinen kuriositeetti. Aika tyhjää alueella oli, viimeksi varsinkin, oli ehkä puolisen tusinaa karavanaaria isolla alueella. Paikallisbussilla ajettiin Jurmalaan, piletti maksoi muistaakseni n. 60c. Jurmalassa syötiin hiukka liian hienossa ja kalliissa ravintolassa jossa oli enemmän slaavilaisen hapannaamaista henkilökuntaa kuin asiakkaita. Tuntuu että Jurmalaan ei tarvi enää mennä. Ranta on kyllä ihan jees, ja Nemosta pääsee nopeasti biitsille.

Juuri palattiin pikaiselta Viro-Latvia reissulta. Saatiin vinkki Konsessa eräältä pariskunnalta Latvian Siguldassa olevasta alueesta. Päätettiin käydä katsomassa, ja olihan se aika hyvä. Rauhallinen alue, mutta maasto aika epätasaista. Enemmän telttailuhenkinen alue. Palvelut välttävät, ei mitään spesiaalia mutta perusjutut löytyy. Sijaitsee joen varrella, ja kanoottia ja kumivenettä ja suppilautaa voi vuokrata jos kiinnostaa. Vieressä on Tarzans seikkailupuisto lapsille. Paikassa on talvella laskettelukeskus. Hissillä pääsee mäen päälle jossa sijaitsee Siguldan pikkukaupunki. Kaupungin nähtävyyksiä pääsee katsomaan myös köysiradalla. http://tourism.sigulda.lv/siguldas-pludmale-en/

Varovainen suositus tälle. Jos Saulkratsista poikkeaa E67:lta kohti Siguldaa "oikotietä" niin kannattaa ehkä harkita toisenkin kerran. Kyseinen tieosuus oli melkoista alustatestirataa. Pois tultiinkin kiltisti isompia teitä ajellen.
Kirjoittanut: armas ujomieli
« : 7.07.2019 kello on 21:07 »

Unnamed Road
Unnamed Road, J?rmala, LV-2015, Latvia

https://goo.gl/maps/ecFbukj14x1sGs1U8
Tässä on hyvä yöpyä rannan tuntumassa.
Kirjoittanut: Raksaus
« : 7.07.2019 kello on 20:32 »

Jurmalan leirialueista paras vaihtoehto on "camping Valensija". Eivät juuri mainosta missään, ollaan oltu usein ainoat asiakkaat. Sijaitsee aivan keskustassa! Keskustan kävelykatu jää tämän ja rannan väliin. Sillalta tullessa jatka matkaa, oikealla valtava lasten leikki/kiipeilypuisto jonka jälkeen paikka pääkadun vasemmalla puolella.

Kyse on paikasta, jossa hotelllin pihamaalla on nurmikkoa, paikka on melko pieni. suuria puita ympärillöä, oikein kiva paikka ja aivan mahtava sijainti, rannalle kävellen about 10min.

Piharakennuksessa ok vessat ja suihkut, sähköä saa, hinta oli 35€? yö, ei paha vs. sijainti ja palvelut. Tässä jos asuu alkaa Jurmala näyttämään aivan erilaiselta kuin aiemmat kirjoittajat ovat mieltä. ;D

Kiitos tästä vinkistä! En tiedä olisiko jotain muitakin hyviä, mutta tämä sai meidät tulemaan Jurmalaan uudestaan. Ongelmaton tämä leirintäaluereissu ei ole ollut, mutta ei välttämättä ole paikan vika. Enemmänkin kyse on paikalle saapuneesta isommasta seurueesta ja heidän tavoistaan. Sijainti edellisellä kerralla leirintäalueella oli surkea, mutta tämä on pari sataa metriä kai etelään tuostakävelykadun toisesta päästä. Oikein kiva sijainti.
Kirjoittanut: Hyymer
« : 16.09.2018 kello on 12:36 »

Jurmalan leirialueista paras vaihtoehto on "camping Valensija". Eivät juuri mainosta missään, ollaan oltu usein ainoat asiakkaat. Sijaitsee aivan keskustassa! Keskustan kävelykatu jää tämän ja rannan väliin. Sillalta tullessa jatka matkaa, oikealla valtava lasten leikki/kiipeilypuisto jonka jälkeen paikka pääkadun vasemmalla puolella.

Kyse on paikasta, jossa hotelllin pihamaalla on nurmikkoa, paikka on melko pieni. suuria puita ympärillöä, oikein kiva paikka ja aivan mahtava sijainti, rannalle kävellen about 10min.

Piharakennuksessa ok vessat ja suihkut, sähköä saa, hinta oli 35€? yö, ei paha vs. sijainti ja palvelut. Tässä jos asuu alkaa Jurmala näyttämään aivan erilaiselta kuin aiemmat kirjoittajat ovat mieltä. ;D
Kirjoittanut: jermu
« : 31.07.2018 kello on 16:37 »

Mahtava juttu kun saadaan tänne kokemuksia suoraan lapsiperheiltä! Tuosta löytyy vinkkejä varmasti taas seuraaville reissuille.  Thumb

Kokemukset reissusta vahvisti hyvin omia mielikuvia. Paljon on nähtävää ja hintataso hymyilyttää.
Kuitenkaan leirintäalueiden taso ei pääosin ole vielä länsimaisella tasolla. Kaikki nähtävä ja tekeminen vaatii jalkatöitä ja pienille lapsille aktiviteetit vähissä. Ei nappulat ainakaan yleensä jaksa viikkoja kiertää kaupunkeja, luonto-, eikä historiallisia kohteita. Laadukkaita leirintäalueita lepo ja löhöpäiviin ei ole paljon tarjolla.
 Mahtavia rantoja yms. luontokohteita on paljon. Aikuisia kiinnostavia kohteita löytyy pilvin pimein ja hintataso kahviloissa ja ravintoloissa takaa sen että voi reissata herroiksi.
Ei missään nimessä pettymys. Vastasi odotuksia ja pari kesää lykättiin Baltiaa juuri siksi, että penskat kasvaa. Tulevaisuudessa varmasti tullaan tuolla reissaamaan. Parin vuoden päästä saa tuolta koko porukka vielä enemmän irti.

Makuja ja matkailutapoja on monia, mutta itse suosittelen ehdottomasti lapsiperheen reissukohteeksi länsinaapuria. Ainoa miinus Ruotsissa on Baltiaan verrattuna hintataso.
Pari edellista kesää pyörittiin etelä-Ruotsissa ja luultavasti myös ensikesänä sinne suunnataan. Todella vähän sieltäkään reissujuttuja on. Pidetään läpiajomaana eikä ilmeisesti riittävän eksoottisena.
Lerintäalueiden taso ja lapsien aktiviteetit on ihan eri maata esim. Suomeen verrattuna. Lämmitetyt uima-altaat ja mahtavat leikkipaikat ovat enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Suomessa Kunkku on lasten lemppari ja etelä-Ruotsissa vastaavia ja parempia alueita on kymmeniä. Osa lähes huvipuistoja pikkulapsille, esim. Gustavsvik Örebrossa.
Luonto todella erilaista Suomeen verrattuna ja mahtavia rantoja löytyy paljon. Usein vielä löytyy tosiaan se uima-allas huonommille ilmoille. Linnoja ja vanhojakaupunkeja löytyy lähes joka kylästä. Kahvilakulttuuri mahtava.
Loistava vaihtoehto jos ei halua lomaansa autossa ja ajaessa viettää. Näkemistä tekemista ja kokemista kyllä riittää.

Menipä nyt Ruotsin mainostukseksi ihan väärässä ketjussa. Aiheesta voisi jatkaa siellä omassa ketjussaan.  :D
Esim. https://karavaanari.org/index.php/topic,16725.0.html
Kirjoittanut: Miikka
« : 30.07.2018 kello on 18:57 »

2-20.7 liikuimme vaunun kanssa Baltiassa, lapset 5 ja 2v.

Tallinnasta lähdimme etenemään reittiä Pärnu, Riika, Kaunas, Puola (josta kirjoittelen ao. ketjuun) ja takaisin samaa reittiä. Pysähdeltiin ja leiriydyttiin sopivien etappien välein kun kivoja paikkoja kohdalle osui. Useissa samoissa paikoissa tuli käytyä mitä täällä on jo käsitelty, mutta lisäilen sekaan omia kokemuksia.

Pärnun Konse on juuri sellainen kuin jo kuvattu, hyvä tukikohta lähialueella liikkumiseen mutta lapsille ei mitään. Portilta Suur-Joe-katua pari sataa metriä "maalle päin" on iso päiväkoti, joka on ainakin tämän kesän remontissa. Itse rakennus on remppa-aitojen sisällä, mutta pihalle pääsee ja siellä on mahtava leikkipuisto! Lapset viihtyivät tosi hyvin, eikä siellä arkipäivinä ollut muita kuin remppamiehet aidan toisella puolella  ;D Päiväkodin taas aikanaan auetessa en osaa sanoa, voiko leikkipihaa enää käyttää.

Ranta on mahtava ja turvallinen lapsille, koska ensimmäisen kilometrin saa uida käsipohjaa! Iso leikkipuisto löytyy sun muuta karusellia ym härpäkettä. Matkaa Konsesta rannalle Liiva- ja Kanali-katuja pitkin on reilut pari kilometriä, joten ihan pienet lapset eivät jalan taita koko matkaa. Meillä oli mukana potkulaudat joilla oli turvallista liikkua, kaupunki on pieni ja liikenne sivukaduilla hiljaista. Konsen respan tädin mukaan toinen isompi leikkipuisto löytyy Pärnun satamasta mutta siellä emme käyneet.

Latvian puolella Via Balticalla kannattaa pysähdellä levähdyspaikoille, koska tie kulkee lähellä Riianlahden rantaa ja hiekkarantaa on koko ajan. Leiripaikaksi löysimme ihan randomilla mestan nimeltä Jurasdzeni-camping, sijaitsee 70km Riikan pohjoispuolella Tujan kylässä 3km Via Balticalta rantaan päin. SUOSITTELEN!! Mahtava alue aivan meren rannassa dyynin harjalla upean, pitkän hiekkarannan vieressä! Alueella kiva leikkipaikka lapsille ja verraten paljon suomalaisia, samaa kieltä puhuvaa leikkiseuraa  ;) Sieltä on hyvä heittää päiväreissu Riikaan. Riikan eläintarha rouvan mielestä korkeintaan keskinkertainen, mutta pikkuväki tykkäsi.

Jurmala jätettiin väliin mm tästä topicista lukemiemme vinkkien vuoksi (kiitos jermu!!).

Kaunasissa leiriydyttiin Camp-Inniin, joka on liikenteellisesti erinomaisella paikalla moottoritien rampin vieressä kuitenkin niin että liikenteen melu ei kuulu. Mukava alue! Aivan vieressä järven rannassa kaupungin ylläpitämä yleinen uimaranta. Kiva leikkipaikka, mutta pienenä miinuksena aidan ulkopuolella siten että sinne päästäksen piti mennä leirintäalueen portista ulos (lienee myös julkinen eikä leirintäalueen oma). Respan ja rannan välissä laatoitettu pieni aukio, joka oli erinomainen lasten potkulautailuharjoi tuksiin  :) Kaunasin vanha keskusta on kaunis ja sitä reunustava linnoitus lapsille jännittävä elämys. Linnan viereisessä puistossa tasokas leikkipaikka.

Takaisin ajelimme samaa reittiä ja pysähdyimme samoissa, hyviksi todetuissa paikoissa. Varmasti menemme tulevina vuosina uudelleen!

Kirjoittanut: armas ujomieli
« : 11.07.2018 kello on 19:02 »

Kiitoksia vinkeistä herrasmiehelle Riga city campingissä. Mm. pienen pieni kylä Virossa nimeltä Haanja, kannattaa kuulemma käydä. Terveisin puskatarralainen Paldiskin matkaaja.
Kirjoittanut: smy
« : 9.07.2018 kello on 17:20 »

Jos vielä pidemmälle reissaat, E67-tiellä Iecavan alla Zorgissa on hiukan normi-balttikämppäriä lapsiystävällinen pihapiiri paikka. Pari kohtuullista vaijeriliukua, iso nurmikenttä, polkuautoja ja muuta pientä. Siisti kämppäri maatilan kyljessä pikkukylässä, mut keskellä ei mitään. Liittymä tulee äkisti, kannattaa olla skarppina.

Jelgavassa oli ainakin pari vuotta sitten pikku huvipuisto lihasvetoisilla vekottimilla heti E77-tien kyljessä, pikku hotellin vieressä. Viesu lici taisi olla nimi. Kämppäri käytännössä pelkkä nurmikenttä, mutta puistossa tenaville pariksi-kolmeksi tunniksi tekemistä. Varo sähköjä, ei ollut ainakaan viimeksi käydessä ihan kuosissa.

Tartossa muuten myös Ahhaa-keskus, sikäläinen Heureka. Ei olla viel käyty, mutta on tän kesän ohjelmassa.

Jurmalassa tuli käytyä joitakin vuosia sitten ne kuuluisat kolme kertaa, ja ihan yhdellä käyntikerralla. Turistiloukko venäläisille, ratsastaa vanhalla maineella. Mieluummin Nida tai vaikka Krynica Morska/Stegna jos hiekkaa kaipaa. Ja onhan sitä biitsiä jo koko tienvarsien Riikan pohjoispuolellakin.

Tartossa on muuten myös kiva pieni ilmailumuseo. Ei nyt sinänsä lapsille mutta yleensä lenskarit kiinnostaa.
Suomen yksi Hawk myös tuolla. Pari vuotta sitten tuli pienlentokoneella käytyä tuolla:
http://www.lennundusmuuseum.ee/
Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux


anything