rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 365 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 400KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen pressan (Sauli) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: Aakku
« : 15.03.2018 kello on 19:56 »

Tätä systeemiä käytetään ainakin PSA:n yks.kuutosessa diisselissä, juuri nyt ei tule mieleen muita. Samaisissa vehkeissä - ainakin useissa autoissa jossa tuo kone on - on 120tkm huollon yhtenä toimenpiteenä hiukkassuodattimen VAIHTO, esimerkiksi V50 1.6D on tällainen.
Ehkä joissakin huolloissa noin...

Mulla on vanhemmassa PSA:n 1.6 FAP dieselillä ajettu nyt yli 260 tuhatta. Testerin mukaan ei läheskään tukossa vielä ja EOLYS säiliö yli puolenvälin.
Kirjoittanut: HiTec
« : 15.03.2018 kello on 19:29 »

Noita lisäaineella toimivia systeemeitähän on kahta erilaista millä ei ole oikeastaan mitään muuta yhteistä kuin että ne vaativat lisäaineen.

No juu on toki - varsinkin kun puhuu kahdesta totaalisen erilaisesta järjestelmästä ;D

Kusi, eli AdBlue on nimenomaan SCR:n, eli NOx-katin "polttoaine" ja tälle ei juuri vaihtoehtoja ole olemassa, vaikkakin mm. suomalaistaustaisessa kehityksessä on ollut muurahaishappoon perustuva vastaava aine, joka ei esim. jäätyisi kuten AdBlue jymähtää pakkasessa. Mutta koska AdBlue on lisensoitu tuote jne. niin arvaas vaan menikö tuo keksintö läpi ::)

Eolys taasen on nimenomaan PSA:n käyttämä FAP:n "polttoaine" ja FAP taasen on PSA:n käyttämä nimitys DPF:stä, eli disun hiukkassuodattimesta. Käytännössä (lähes) kaikki nykyiset DPF:t toimivat jo ilman lisäaineistustakin ja käsittääkseni myös PSA on siirtynyt näiden käyttöön uusissa diesel-autoissaan 8)
Kirjoittanut: porakone
« : 15.03.2018 kello on 19:19 »

Noita lisäaineella toimivia systeemeitähän on kahta erilaista millä ei ole oikeastaan mitään muuta yhteistä kuin että ne vaativat lisäaineen.

'Kusta' ruiskutetaan vasta moottorin jälkeen ja sitä tarttee sillointällöin lisäillä ja on ihan autoilijan arkitoimi. Tällä saadaan enmuistamikäsaasteenestolaite toimimaan. Ja se kusi on vaan sitä yhtä kusta.

Toisessa systeemissä käytetään Eloys -nestettä, tätä suihkutetaan ennen palotapahtumaa/palotapahtumaan. Säiliön koko on muutamia litroja, riittää muistaakseni 60tkm matkalle eikä ole tarkoitettu Pentti Perusautoilijan täytettäväksi. Näitä on muutamaa eri sorttia, käytettävä tyyppi selviää mm. täyttökorkin väristä. Löytyy myös valmistajia jotka lupaavat heidän aineensa käyvän noihin kaikkiin mutta esim. Walker myy montaa eri versiota ja sillä on väliä mitä mihinkin laittaa. Tätä systeemiä käytetään ainakin PSA:n yks.kuutosessa diisselissä, juuri nyt ei tule mieleen muita. Samaisissa vehkeissä - ainakin useissa autoissa jossa tuo kone on - on 120tkm huollon yhtenä toimenpiteenä hiukkassuodattimen VAIHTO, esimerkiksi V50 1.6D on tällainen.
Kirjoittanut: 88k5
« : 15.03.2018 kello on 09:29 »

^
Minulla on käsitys (ja ameriikan kokemus Fordista), että katti (SCR) on ekana kun tarvitsee kuumemmat olot typenoksidien käryymiseen, sitten dpf-pömpeli viimeisenä. Voi olla merkkikohtaisiakin eroja kuten ongelmiakin  ;)
Kirjoittanut: HiTec
« : 15.03.2018 kello on 08:49 »

onko virtsakivien aiheuttamaa kun hiukkassuoratin on tukossa ?

Voin nyt toki olla väärässäkin, mutta käsittääkseni DPF on putkessa ekana niitä nokihiukkasia nappaamassa = SCR olisi siis vasta tuon jälkeen ja näin AdBluella ei olisi mitään vaikutusta DPF:n toimintaan. Tuo järjestys siksi että DPF tulee välillä poltella puhtaaksi ja mitä lähempänä moottoria se sijaitsee, sen helpommin tuo on toteutettavissa. Itse asiassa tuossa em. Rellun 1.6dCi jopa pakokaasujen takaisinkierrätyskin on toteutettu vasta DPF:n jälkeen ja näin ehkäistään klassiset EGR:n nokeentumis-ongelmat. Samaten DPF:n polttelun varmistamiseksi tuossa moottorissa on DPF:n sisällä myös sähkövastus tuota polttoa avittamassa 8)
Kirjoittanut: volvo
« : 14.03.2018 kello on 22:32 »

joskus se on kumminkin vaihdettava, ei ole ikuinen.
Kirjoittanut: uppotukki
« : 14.03.2018 kello on 22:17 »

onko virtsakivien aiheuttamaa kun hiukkassuoratin on tukossa ?
Kirjoittanut: HiTec
« : 13.03.2018 kello on 18:35 »

ongelma on kiteytyminen

No laitetaan kusta autoon niin seuraavaksi sillä on ... virtsakivet ;D
Kirjoittanut: volvo
« : 13.03.2018 kello on 18:17 »

Mitenkäs tuon aineen säilyvyys, jos autoa ei kerran pitkiin aikoihin käytetä. Meinaan saattaa se litku joutua viipymään siellä säiliössään tovin jos toisenkin ja tuolla liuoksella on käsittääkseni myös ns. parasta ennen pvm. ihan siihen täyttöpullonkin kylkeen painettuna. Liekö sitten levättymys- tms. ongelmaa tiedossa, jotain kasvustoa kehittää ajan kanssa säiliöön, joka sitten tukkii putketkin ???
ongelma on kiteytyminen, ainakin ei saa puhua autoissa järjestelmä pestään huolto ohjelman mukaan.
Kirjoittanut: 88k5
« : 13.03.2018 kello on 10:20 »

^
Jossain luki, että 18kk.. ja olikohan yleisesti toteutettu niin, että 38% ureasatsi valuu aina takaisin ruikautuksen jälkeen sähkövastuksella lämmitettyy purkkiinsa (joku AdBlue patentti), jäätyy -11C mutta ei kait hajoa jäätyessään.. Suomessa kehitetty korvaavaa liuosta muurahaishaposta -30C pakkaskestolla, mutta kun patentista kyse, niin eihän siihen käy kuin yksi-ja-ainoa.

Systeemihän syö akkua, ja jos siinä malfunction, niin se moottorin käynnille stop-käsky Euro6:ssa Thumbd näitähän koodataan pois kuten egr'iä, dbf'iä.. vaan onhan scr-katteja Euro5 autoissakin ollut ja urean käyttö vähäisempää (lähes 2½) kuin Euro6:ssa
Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux


anything