rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 365 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 400KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen pressan (Sauli) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: Catiska
« : 8.02.2018 kello on 14:00 »

Vetoautona on tällä hetkellä 2018 A4 Avant etuveto. Mutta, työsuhdeauto vaihtuu minulla n. kahden vuoden välein, eli ensi vuonna voisi valita vaikkapa Skodan Kodiakin. Mutta, eiköhän tuolla audillakin kesäkelissä vaunua vedä, etenkin tuossa 560 kokoluokassa.

Yksiakselista ajattelin, tuo 560 koko olisi varmaan ihan passeli kahdelle ja yhdelle pienelle Bostonin terrierille. Meillä on Lapissa osakkuus mökistä, joten talvella se yksi lomaviikko mitä on, tulee hoituneeksi mökissä. Kelkan myin pois kun täällä on nykyisin jo niin huonot kelkkailukelit, joten sitä ei tarvitse kiskoa perässä kuten ennen. Sille ainokaiselle lomaviikolle voi vaikka vuokrata kelkan jos siltä tuntuu.
Autourheilu on ollut se viimeisin asia miksi matkailuautoa olen halunnut pitää. Kaveri hommasi itselleen linja-autosta tehdyn kisabussin, joten varmaan mahdun siinä yöpymään jatkossa, joten oman auton voi vetää henkilöautollakin varikolle.

250cm leveys houkuttelee tilan vuoksi. Minulla on ollut sen levyinen, mutta 730 pituisella korilla joskus enkä kokemut sen vetämistä hankalana. Samaa leveyttä on tuo minun umpikärrykin ja kohtuudella sekin on perässä kulkenut. Mutta, pitää käydä tutustumassa eri vaihtoehtoihin työreissujen ohessa.

Taloudelliset seikat tässä on mietityttänyt jo jonkin aikaa mutta aikaisemmin on harrasteiden vuoksi ollut tuo matkailuauto ehdoton. Ja, onhan se muutenkin ollut mukava. Ihan ilman matkailuautoa/vankkuri ei osaa olla, joten vähintään vaunu pitää säilyttää. Hotelleissa joutuu työn vuoksi olemaan liikaakin.

Kirjoittanut: Joko
« : 8.02.2018 kello on 12:55 »

Onko sinulla Catiska ollut vaunu aikaisemmin. Jotenkin aina mieltänyt että, koukullinen auto vastaa tarpeitasi hyvin. Autourheilu, kelkkailu (kelkanko myit), puskissa myös talvella.
Molemmilla on tietty puolensa ja toisen asemaan on hyvin vaikea asettautua. Sinun tapoauksessa tietty kuluerot on isot.
Itselläni kans kelkka kulkee Lapissa mukana ja siinä varsinkin mökki kyllä puoltaa paikkansa. Ne "kelkalta haisevat" ajokamat on kiva kuivattaa kuivauskaapissa ja muutenkin se ajokamojen pukeminen on aikapaljon miellyttävämpää mökin tiloissa. Varsinkaan kun ne mökit ei juuri caravan paikkoja kalliimmaksi tule. Mekin ollaan sitten aina saatu joku tuttava pariskunta vielä mukaan joten nytkin kun perjantaina lähdetään niin viikon yöpymiselle 120 neliön mökissä Levillä jäi hintaa alle 300 euroa. En oikein osaa asettua sellaiseen näkökulmaan että auto olisi puska tai matkaparkissa ja sitä käytettäisiin tukikohtana. 200-300 km kun ajaa päivässä kelkalla on kiva hypätä saunan lauteille ja ottaa pari huurteista. Miettimättä riittääkö suihkuvesi ja akuissa potku. Mitenkähän leirintäalueella suhtaudutaan kelkkailuun?  Voisin kuvitella että suu on kanssa matkaajilla aikalailla mutkalla kun töräytät kelkan aamusta käymään jonkun vaunun viereltä ja lähdet ajamalla reitille. Noi pohjoisen keskuksien leirintäalueet on aika vähissä. Ylläksellä muutamia paikkoja samoin levilehdossa. Molemmat hinnoitelleet talvipaikat ulos samoin kun Rukalla (mökkiin pääsee halvemmalla kun viikon leirintäalue paikka + kaasut)
Kirjoittanut: kimi
« : 8.02.2018 kello on 12:34 »

Onko sinulla Catiska ollut vaunu aikaisemmin. Jotenkin aina mieltänyt että, koukullinen auto vastaa tarpeitasi hyvin. Autourheilu, kelkkailu (kelkanko myit), puskissa myös talvella.
Molemmilla on tietty puolensa ja toisen asemaan on hyvin vaikea asettautua. Sinun tapoauksessa tietty kuluerot on isot.
Kirjoittanut: Joko
« : 8.02.2018 kello on 12:27 »

Kyllä se talvella vain mökki puoltaa aika äkkiä kustannuksien ja mukavuuden puolesta Thumb Minkälainen on suunniteltu vetoauto?  Varmaan kun helppoon liikkumiseen on tottunut ja pariskunpariskunnan käyttöön kun tulee niin 1 akselinen ja 560 luulis olevan ihan riittävä. 560 vaunussa on jo paremmat ja väljemmät tilat kun suurimmassa osassa autoja jos pysytellään edes tuossa alle 100ke hintaluokassa. Jos siis talvikäyttö on vähäistä joskaan ollenkaan niin silloin on kyllä hurjasti valinnanvaraa 560 kokoluokassa ja tuolla budjetin yläpään summalla saa aika tuoreen pelin. Tuota leveyttä vielä miettisin, meillä se on ehdoton 250 kun on koiria lauma ja kaikki muksun leikkikaluista lähtien lattialla. Mutta meniskö pariskunnalle kuitenkin 230 leveä? Ero vedettävyydessä on aika iso kun edellinen minulla oli 6metriä ja 230 leveä ja nyt uusi 720 ja leveys 250. Tuo 230 leveä oli täysin huomaamaton pakun perässä tuo 250 tuntuu selvästi ja pakunkaan omat peilit ei aina riitä
Kirjoittanut: Catiska
« : 8.02.2018 kello on 10:28 »

Sepäs se. Tuo riski on todellinen mutta toisaalta auto seisoo turhankin paljon kuluihinsa nähden. Nytkin talvilomalla lähdetään mökille Saariselälle, auto seisoo kotona. Kesällä ajasta kilpailee HD ja Jenkkiautoharrasteet ja venekin.
Kirjoittanut: Joko
« : 8.02.2018 kello on 09:43 »

Tuli vain mieleen että mahtaako käydä niin että auton myynnin jälkeen käy niin että vaunuillaan hetki ja sitten palataan takaisin autoon jos hinta on ainut motiivi vaihtoon? Ymmärtääkseni suositte paljon yhdenyön pysähdyksiä ja harvemmin useampaa päivää leirintäalueella? Tosin jos tuntuu että aut jää liika vähälle käytölle niin onhan se iso raha pitää siinä seisomassa ja vuoden huoltokulut, verot ja vakuutukset on vähän muuta kun vaunussa (täyskasko hirvi palo kolarointi varkaus tsunami ~170e)
Kirjoittanut: Catiska
« : 8.02.2018 kello on 08:38 »

Juu, ajettiin. Korjaus onnistui helposti koska pusu oli niin pieni. Eli, vaihtoivat vain puskurin ja ilmastoinnin/jäähdytyksen kennot sekä flektit. Edes ajovalot tai muut osat ei menneet rikki.

Tuo kolari ei ollut kovi kova, risteyksessä edellä oleva päätti pysähtyä mutta teki sen niin myöhään että pysähtyi vasta risteysalueelle. Pojan kaveri ei saanun vankkuria pysähtymään joten antoi pienen pusun. Pojan tyttöystävä oli juuri käymässä jääkaapilla ja toki kaatui tärskyssä mutta ei edes loukannut itseään.
Kirjoittanut: T-Cat
« : 7.02.2018 kello on 20:57 »

Eikös tällä ajettu kolari Viron puolella, miten korjaus onnistui siellä?
Kirjoittanut: Catiska
« : 7.02.2018 kello on 20:19 »

Kyllä, mietin sitä jo aikaisemmin. Tuolla työsuhdeautolla kun kiskominen on ilmaista. Nyt kun ei enää tarvitse harrastusten vuoksi vetää peräkärryä (kelkkakärryä) perässä, voisi vetää vaunua.

Matkailuautosta olen kyllä pitänyt, se on helppo. Mutta vaunu olisi edullisempi.
Kirjoittanut: Joko
« : 7.02.2018 kello on 19:00 »

Hmm melkein väittäisin että myös oikeaa automaattia on saanut ja saikin loppupään w903 alustaan. Mutta spritsifht ei kai huono ole kunhan vaan vaihtaa releet säännöllisesti.

Edit: etkös sinä miettinyt vaihtoa vaunuun jo ennemminkin? Silloin päädyit vielä pysymään autossa?
Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux