rekisteriseloste

Vastaa

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen pressan (Sale) sukunimi:
Saunassa käytetty vasta on toiselta nimeltään?:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: seppoko
« : 23.10.2019 kello on 16:22 »

Tänään paras tuotos 2,3kW ja päivän tuotto yli 7kWh.  Valitettavasti tuli pilviä ennen kuin aurinko ehti parhaaseen kulmaan.
Kirjoittanut: Turhan Höpöttäjä
« : 23.10.2019 kello on 15:50 »

Kävin mökillä. Aurinkokennot on minulla pystyssä. Muutaman amppeerin latasi. Akut 14,5V, elikkä täynnä.  :D
Kirjoittanut: Rölli
« : 20.10.2019 kello on 13:47 »

Ei oo enää kesä eikä aurinko korkeella, 270W paneelista saa näin kirkkaalla syyspäivällä vain 63 vattii ulos eli 5 Amppeeria mene akkuihin jännitteen ollessa 12.6 volttia.. paneelihan on asennettu vaunun katolle tyyliin asenna ja unhoita..
kohta tullaan siihenn tilanteeseen ett pitää katella roikka vaunu kylkeen tai ainakin poppikoneet sammuttaa kun ei oo paikalla kiertovesipumppukin on jatkuvalla kierrolla ja oon asunu vaunussa noin 4/7 . tänään kun tulin vaunulle oli akkujännite vain 12.0 volttia ja poppikone soitti musiikkia niinkuin aina yötä päivää...
Kirjoittanut: Solaria
« : 18.09.2019 kello on 10:17 »

Eli tuo voisi sitten jopa toimia. 13-napaisen pistokkeen tuomiin "haasteihin" en ollut vielä tutustunut, mikä ilmeisesti voisi liittyä ohjekirjassa olevaan kohtaan: "The refrigerator only operates on 12 V when the caravan is hitched to the towing vehicle and the ignition is switched on."
En löytänyt muita johtoja tuolta vetoautosta kuin yhden johdinparin, mikä ilmeisesti tulee 13-napaisen pistokkeen navoista 10 ja 11. Eli latausvirran plus ja miinus. Nuo johdot irti (kaavion numero 24.).
Jos haluaa käyttää jääkaapia 12V:lla tuon jälkeen, niin samaisesta "Load" liitännästä johtopari myös tuohon tuloon. Silloin tietty pitää itse varmistaa että virtaa tulee riittävästi paneeleilta. Joskus mitannut tuollaisen absorptiokaapin virrankulutuksen, joka oli 10A (12V) luokkaa, eli ei tuollaista virtaa taivaalta ihan joka hetki ole saatavilla (vähän tietty riippuu paneelien määrästä/koosta).
Kirjoittanut: Rölli
« : 17.09.2019 kello on 21:38 »

mielestäni tollainen kytkentä toimii suoraan noin, ellei käytössä ole 13 napaista pistoketta ja sen kytkennän tekemät omat haasteet..
Eipä oo käyny omass mieless , ehkä jopa siksi kun miinus maadoitettuja aurinkopaneeli säätimiä on ollut vain hetken tarjolla..
Kirjoittanut: Solaria
« : 17.09.2019 kello on 16:11 »

Suunnittelen seuraavaa vaunuprojektia aurinkopaneeleille ja lueskelin tätä ketjua. Toisilla näyttää olevan kokemusta näistä EBL auto-/vaunulatureista ja mietin oisko mahdollista kytkeä tuollainen Schaudt CSV 410 hieman alkuperäistä poikkeavalla tavalla.
Ideana olisi kytkeä aurinkopaneelien lataussäätimen "Load", eli kuorma tuohon vaunun laturin akkuliitäntään. Lataussäätimen "Battery" tietty akkuun kuten normaalistikin. Tässä kytkennässä ei tietenkään voisi käyttää tuota CSV 410:n akun latausmahdollisuutta, eli sen kytkentä verkkoon pitää estää.
Tuon kytkennän hyötynä olisi kaiken sähkön kulkeminen lataussäätimen kautta (poislukien tietty mahdollinen invertteri, joka olisi suoraan akussa kiinni) ja mahdollisuus katkaista sähköt helposti vaunun ollessa "levossa", samalla kuitenkin mahdollistaa akkujen lataus paneelien kautta.
Tutkailin tuota CSV 410 kytkentäkaaviota (löytyy helposti googlella), niin en löytänyt estettä tuollaiselle kytkennälle. Oisko joku kenties kokeillut tuota noin täällä foorumilla?
Kirjoittanut: Antza0
« : 7.08.2019 kello on 14:45 »

Valitettavasti niitä on...
Sen huomaa sitten kun jotaintarvitsee.

Kaikenlaista maailmassa toki on, mutta valikoimaa on edes hiukka vähempi kuin vähemmän muodollisia piirteitä omaavissa liittimissä. Jos nyt vaikka kattotaan jotain tyypillistä 2-rivistä monipiikkistä vaikka jonkun koneen laitekaapista löytyvää liitintä ilman sen kummempia muoto-osia, niin likimain samannäköisiä löytyy kaikilla mahdollisilla pinnijaoilla. Valikoi siinä sitten sopivaa sen kummemmin mittaamatta. Noi muoto-jutut antaa sentään joskus osviittaa valmistajasta ja sarjasta, yleensä samalla pinnivälivalikoimakin vähenee. Toki yhteensopivuus muiden valmistajien kamppeiden kanssa voi vastaavasti olla heikompi.

Omakohtaisesti eniten inhottaa reippaasti alle 2,54 mm jaolla olevat mikro-kokoluokan liittimet. Varsinkin liitinosien puristaminen on kohtuuttoman homeopaattista hommaa normikokoiset näpit omaavalle, vaikka nyt Molexin jonkun Pico-sarjan kamppeiden.  ???

Oma lukunsa on sitten noi autosähköpuolen liittimet, kun saatavuus jälkimarkkinoilla voi olla säälittävän lähellä nollaa. Poislukien normi 1 johtimen Abikot ja Bosch-tyyppiset moninapaliittimet.

Sikäli hyvä juttu, että aurinkosähköihin on noi MC4-tyyppiset liittimet vakiintunut, tarvittaessa modaukset ja korjaukset sujuu helpommin kuin jos käytössä olisi sekalaisempi valikoima.
Kirjoittanut: tsahkali
« : 7.08.2019 kello on 12:33 »

Sen puolesta noi kumman mallisilla rei'illä varustetut liittimet on helpompia, kun likimain samannäköisiä ei niin ole.

Valitettavasti niitä on...
Sen huomaa sitten kun jotaintarvitsee.
Kirjoittanut: Antza0
« : 7.08.2019 kello on 08:55 »

Hyvä siinäkin mielessä, että tuollaisen liittimen tyypin selvittäminen voi olla ahistavaa.
Moni tekee sannäköistä, samalla jaolla mutta sitten jotkut mitat heittää.

Sen puolesta noi kumman mallisilla rei'illä varustetut liittimet on helpompia, kun likimain samannäköisiä ei niin ole. Samaten kiinnitysklipsit mieluummin helpottaa. Ja löytyypä noista merkkikamoista yleensä liittimestäkin jotain logoa tai muuta tunnistetta, joka helpottaa tunnistamista. Pinnimäärä ja -väli ovat se ensisijainen selvitettävä. Eli ei muuta ku liitin irti ja vaikka suurennuslasilla tirkistelemään ympäri litintä.

Joskus vuosikymmeniä sitten, kun ei niin aina jaksanut etsiä eikä ollut tarvis tehdä pitkäaikaistakaan ratkaisua, tuli itte tehtyä 'pikaliittimiä'. Sopiva pinni tai liitin johtojen päähän, yksittäiset liitokset kii ja jotain teippiä muotiksi. Sitten riittävästi kuumaliimaa, niin et johdot pysyy järjestyksessä, vaikka TSI-liittimen irrottaisikin. Kovin syvälle kuumaliimaa ei kyl parane panna, ettei tuu pysyvä liitos. Jotenkuten siedettävä ratkaisu pienillä virroilla, mutta esim. tollanen aurinkosähköjohto voi lämmetä sen vert ettei kuumaliima ole oikein hyvä ratkaisu.
Kirjoittanut: tsahkali
« : 5.08.2019 kello on 23:42 »

Hyvä tuommoinen valmiskaapeli, noille liittimille pitäisi taas sitten olla oma kunnollinen puristuspihtinsäkin, tai pihdin leuat.

Hyvä siinäkin mielessä, että tuollaisen liittimen tyypin selvittäminen voi olla ahistavaa.
Moni tekee sannäköistä, samalla jaolla mutta sitten jotkut mitat heittää.
Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux