rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 365 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, ods, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Saunassa käytetty vasta on toiselta nimeltään?:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: Hiace matkailija
« : 13.05.2019 kello on 22:40 »

Hei. Selasin palstaa ja osui silmii toi bongattu Hiace Raisiossa 2016. Minä olen tuolla ohjaksissa. Olen vailla tietoa missä tehtaassa retkeily kori on päälle viritelty. Jos joku osaa neuvoa mistä etsiä, nii kiitos.
Lasikuitu kopan yläreunassa lukee Reimo.
Kirjoittanut: Muumuupapa
« : 30.10.2018 kello on 17:35 »


(Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.)

Eli tällainen! Oli kans kunnia omistaa tämä kappale vuoden verran. Oli lämmin ja kulki riittävästi.

Joo, samanlainen. Tosiaan siitä kiva että sillä voi tarvittaessa ohittaakin.
Kirjoittanut: mike
« : 30.10.2018 kello on 12:45 »

Eli tällainen! Oli kans kunnia omistaa tämä kappale vuoden verran. Oli lämmin ja kulki riittävästi.
Kirjoittanut: Muumuupapa
« : 30.10.2018 kello on 12:28 »


Onko kellään tällaisesta kokemuksia, tai mahtaako kukaan tietää vieläkö näitä on missään jäljellä?
Autohan on ns. tehdasvalmisteinen, näitä teki Mobituote Oy 80-luvulla, ja tämä on varmaan niitä viimeisiä yksilöitä mitä on tehty ennen kuin firma meni nurin. Vanhempia pystykeulaisia näkyy silloin tällöin mutta tällä korimallilla ei taida montaa yksilöä olla. Kiinnostaisi kuulla kokemuksia ja juttuja, tai löytää mahdollisia muita "harrastajia" :)

Itselläni on Mobituotteen valmistama Mobi Safari, joka on käyttöönotettu keväällä 1993. Ilmeisesti firma meni noihin aikoin konkkaan.

Mobi Safari on rakennettu Chevrolet Astron alustalle ja niitä tehtiin noin 20 kappaletta. Kyseessä on parkkiruutuluokan matkailuauto, jonka asunto-osa on valettu lasikuidusta ja eristetty uretaanilla.

Hesari kirjoitti 17.7.1990 näin:Espoolainen Mobituote Oy valmistaa GM:n Mini Vanin alustalle Mobi Safari SLE-matkailuautoa, jolla ei ole varsinaisia kilpailijoita. Se sopii jopa pysäköintiruutuun, sillä se on 5,08 metriä pitkä. Varsinainen retkeilyauto se ei kuitenkaan ole, vaan siinä on tilava, lämpöeristetty asuntokori mukavuuksineen. Kätevän koon lisäksi autossa on myös runsaasti tehoa suhteessa painoon, tuuli ja vastamäet eivät sitä rasita, eikä se jää jalkoihin liikenteessä.

Korina on itsekantava muotoelementtiraken ne, ulkopinta on lujitemuovia, eriste polyuretaania, lattian paksuus on 50 mm, seinien ja katon 40 mm. Leveämpi matkailukori nostaa auton leveyden 2,13 metriin ja matalissa paikoissa on syytä muistaa 2,65 metrin korkeus.

Sisäleveys on 2,05 m, sisäpituus ohjaamon yläpuolella oleva makuutila mukaanluettuna 3,82 m ja sisäkorkeus 1,95 m. Auto painaa 2110 kiloa, mistä vetäville takapyörille jää yli puolet ilman kuormaakin ja selviytymiskykyä parantaa vielä vakiovarusteinen tasauspyörästön lukko.

Alustan mitat ovat varsin reilut korin kokoon nähden, sillä akseliväli on 2820 mm ja raideleveys 1654 mm, eikä auto siten näytä mitenkään "pihtikinttuiselta".

Auto on rekisteröity viidelle, nukkumatilaa on neljälle. Ylävuoteen mitat ovat 1940 x 1400 mm ja istuinryhmästä muodostuvan vuoteen 1870 x 1250 mm.

Ohjaamo on eristetty asuintiloista vain verholla, mutta ohjaamon laseille on talvea varten eristepeitteet. Kuljettajan takana on nelipaikkainen istuinryhmä, sen takana nestekeskuslämmityk sen tekniikka ja viimeisenä kohtuullisen tilava WC/suihku/pesutila. Mukavuuksiin kuuluu myös lämmin vesi. Keittiötilaan liittyy jääkaappi sekä lämmitetty kaappitila. Liesi on kaksiliekkinen ja varustettu tuulettimella.

Termostaattiohjattu lämmitys toimii sekä kaasulla että sähköllä. Talvikelpoisuutta parantavat lämmitetyt vesi- ja jätevesisäiliöt. Tuuletusilmalle on esilämmitys, kesällä tiloja viilentää kattoluukku. Ikkunoissa on rullaverhokasetit ja hyttysverkot. Takaikkunasta kuljettaja näkee sisäpeilin kautta lähietäisyydelle taakse. Autossa on myös ulkoa aukeava tavaratila ja suksilaatikko.

Asumiseen tarvittavalle sähkölle autossa on automaattilaturilla varustettu lisäakku. Vesisäiliöiden ja akkujen valvonta käy näyttöpaneelin avulla vaivatta.

Matkailtaessa tilat antavat hyvän asumistason kahdelle, neljäkin sopii mittojen puolesta, mutta liikkumatilat jäävät niukoiksi. Lapsiperheen kannattaa etsiä enemmän asumiseen painottuvia automalleja.

Laitteiden toimivuus on kohtalaisen hyvä ja työn viimeistely riittävä. Kalusteet ovat mahonkia tai pyökkiä.

Polttoaineensuihkut uksella ja katalysaattorilla varustettu 4,3-litrainen V6 kehittää 150 hv/4000 r/min ja vääntömomentti on ruhtinaalliset 312 Nm/2400 r/min. Nämä arvot antavat autolle automaattivaihteink in täysin henkilöautomaisen suorituskyvyn ohituksia myöten. Mitattu kiihtyvyys 0-80 km/h 10,8 sekunnissa onkin juuri henkilöautojen keskitasoa.

Vaihteisto on toiminnaltaan herkkä ja antaa hyvät lähdöt ilman aikailua. Maantieajossa mukavuutta parantaa oleellisesti tasanopeussäädin. Sillä vältetään helposti tahattomat ylinopeudet ja automaattivaihteist o huolehtii nopeuden säilymisestä jyrkissäkin mäissä. Riittävien tehojen ansiosta ylivaihde pysyy kuitenkin päällä loivissa nousuissa ja kulutus pysyy sadalla kilometrillä 11-14 litrassa tuulen suunnasta riippuen. Vastatuulet eivät kuitenkaan riitä menohaluja hillitsemään, vain kulutus nousee. Tankkausväli matkataipaleilla on 64 litran säiliöllä noin 500 km.

Etuakselisto on erillinen poikittaistuin ja kierrejousin, lehtijousitettu taka-akseli taas jäykkä. Edessä on kallistuksenvaimenn in ja takana Monroen paineilmasäätöinen iskunvaimentimiin yhdistetty kuormantasausjärjes telmä.

Kauas auton painopisteestä jäävät asuntokorin massat lisäävät nyökkimistä ja kallistelua. Jyrkissä mutkissa kaarreominaisuudet eivät ole enää henkilöautomaiset, mutta paineen lisääminen taakse vakauttaa nyökkimisen ja poistaa myös takapään painuman.

Jousitusmukavuus on sileillä teillä hyvä, pehmeys nielee myös pienet epätasaisuudet. Routaheitot aiheuttavat kuitenkin suurehkoja liikkeitä ja hillitsevät nopeutta. Mukavuutta on myös alhainen melutaso, joka ei häiritse radion kuuntelua.

Tehostettu ohjaus on tyypillinen jenkkiohjaus. Se on hyvin kevyt eikä keskitä määrätietoisesti. Kevyellä rattiotteella se antaa kuitenkin riittävän ajotuntuman ja itse autokin on kovia sivutuulia myöten yllättävän vakaa. Lukkiutumattomat takajarrut ovat turvallisuuslisä tämän tyyppisessä autossa.

Asuntoautoksi Safari on ketterä, ohjauskierroksia on 3,5 ja kääntöympyrä 12 metriä. Koko ja mitat eivät haittaa kaupunkiajossa.

Ohjaamon varusteet täydentävät mukavasti kokonaisuutta. Merkittävin lisämukavuus on ilmastointi. Muista varusteista voidaan mainita radiokasettisoitin, säädettävä ohjauspyörä, sävylasit, sähköiset lasinnostimet, keskuslukitus ja runsas mittaristo.

Kokonaisuutena Mobi Safari SLE on varsin pätevä matkailuajoneuvo monessakin suhteessa. Se ei kuitenkaan ole kokoonsa nähden halpa, sillä lähtöhinta on 214000 markkaa.
Eristepeitteillä talvikelpoinen Suorituskyky kuin henkilöautolla
Kirjoittanut: jus66si
« : 5.09.2018 kello on 13:16 »

Hienoa jälkeä Thumb
Kirjoittanut: JLeppinen
« : 5.09.2018 kello on 08:51 »

Kiitos paljon kommenteista! Käytin alkuperäisiä eristeitä. Puhdistin ne hyvin molemmilta puolilta ja liimasin sellasta "aasinnahkaa" päälle metrin rullasta.
Päällystetyt palat sitten liimailin takaisin autoon.
Kirjoittanut: hiace.mobi
« : 4.09.2018 kello on 21:55 »

Oho, no nyt on pakko nostaa hattua isosti! Mahtavaa että kohtalotovereita löytyy Thumb Thumb

Tyylikkäästi on sisustus päivitetty tälle vuosituhannelle ja priimaa jälkeä kaikin puolin! Mitä materiaalia käytit seiniin ja kattoon, onko siinä jokin eriste alla?

Nyt on kyllä ihan huippuhieno! Vähän melkein iski kateus  :D
Kirjoittanut: hartsakoski
« : 4.09.2018 kello on 21:49 »

Onnittelut työn sankarille,lopussa kiitos seisoo Thumb Thumb.Kyllä nyt kelpaa retkeillä!
Kirjoittanut: JLeppinen
« : 4.09.2018 kello on 19:33 »

Keväällä 2018 ajoin auton kotiin sisustusta varten. Kalusteet on maalattuna valkoisiksi ja kaikki listat ja saranat hankittuna. Sohvanpäälliset verhoilutin sukulaisella. Kulutin kesälomastani kaksi viikkoa sisustaa tehdessä. Suurin osa ajasta meni sähköihin, mitkä laitoin kokonaan uusiksi. Viimeisin päivitys autoon oli kaukosäätöinen keskuslukitus.

Teimme vaimon ja pojan kanssa kesällä hieman reissua, oltiin useampi yö matkalla ja voin sanoa että meistä tuli jonkin sortin karavaanareita.
Kirjoittanut: JLeppinen
« : 4.09.2018 kello on 19:25 »

Nyt on vihdoin saatu projekti päätökseen. Eli tuli ostettua keväällä 2016 tuommonen -90 mobi hiace, ml 312tkm 2.4Diesel. Alkuun oli jo selvää etten aio autoa entisöidä vaan pikemminkin päivittää mieleiseksi.
Luulin korin olevan vähän paremmassa kunnossa, kuin se oli. Hitsipilliä piti näyttää melko paljon. Autoa tehtiin kolmessa eri osoitteessa, ihan aluksi kaverini katoksessa uusittiin sivulasien karmit ja hitsailtiin muutakin.. Kyseinen kaveri oli erittäin halukas tämän työn tekemään ja joutui siinä samalla vähä avartamaan katoksen kulkuaukkoa :)Talveksi auto siirrettiin lämpöiseen talliin jossa sitä askarreltiin kaverin kanssa töiden jälkeen ja viikonloppuisin. Projekti alkoi tuntua loputtomalta ja perhesuhteetkin hieman kärsi. Olin hankkinut melkoisen pommin. Ruostetta ja kokonaisia reikiä löytyi ties mistä ja historian aikana reikiä oli peitetty pellinpaloilla pelkän kitin avulla. Jotain autoon oli korjattu kuitenkin kunnollakin. Autosta täytyi purkaa kaikki lasit, ovet, kojetaulut, ihan kaikki. Lasikuitukattoa piti leikata niin edestä kuin takaakin, koska hitsaukset olisivat polttaneet kattoa.


Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux


anything