rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus - sillä aikaa kun luit aihetta, 10 uutta viestiä lähetettiin siihen. Haluat varmaan lukea nekin tuolta alempaa.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen pressan (Sale) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: Aakku
« : 7.07.2020 kello on 13:56 »

Sinänsä hienoa tekstiä....

Tuo juttu on kuitenkin mainospainotteinen ja varmaan hieman värittynyt.
"J. Rinta-Joupin verkkosivutilastot osoittavat, että matkailuautojen kysyntä nousi toukokuusta kesäkuuhun 16 prosentilla ja lähes kolmannes matkailuautoista ja -vaunuista kiinnostuneista oli juuri nuoria, 25–34-vuotiaita."

Mitä kertoo esimerkiksi tilasto "toukokuusta kesäkuuhun 16%" tällaisena poikkeuksellisena aikana? Kaiketi pitäisi olla verrokkina pitempi jakso. Katsotaan, mitä sitten kertoo koko vuoden verrokki.
Olisihan se hienoa, jos tällainen trendi syntyisi nuoremmillekin.
Kirjoittanut: 88k5
« : 7.07.2020 kello on 13:12 »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006564060.html
Lainaus
Matkailuautoilusta tuli trendi – tällaisen karavaanin saat eri budjeteilla
...
ILMIÖ ON YLLÄTTÄVÄ, sillä karavaanarielämä on perinteisesti nähty varttuneempien kansalaisten hupina. Koronan aiheuttamat matkustusrajoitukse t selittänevät osan nuorten kasvaneesta innosta, mutta syitä on muitakin.

Niskanen epäilee, että nuoria kiehtoo karavaaniharrastuks en mahdollistama vapaus ja riippumattomuus. Nuoremman ikäpolven myötä perinteisen karavaanarikulttuur in sisään onkin alkanut muodostua uudenlaisia alakulttuureja.

– Nuoret hakevat ainutlaatuisia kokemuksia omaehtoisin keinoin, mistä kielii se, että kaikki muu paitsi leirintäaluematkail u lisääntynyt todella paljon. Nuoret ovat hirveän kiinnostuneita puskaparkeista ja paljon tulee kyselyitä, missä voi yöpyä turvallisesti ja vaivattomasti, hän kuvaa.
..

Niinhän se oli 40 vuotta sittenkin "liikkumisen vapaus" joka johdatti.. ei leirintäalueet  ;)
Kirjoittanut: kimi
« : 1.07.2020 kello on 12:14 »


Edellä mainitusta tulee mieleen oma eka reissu vaunun kanssa Ikaalisten leirintäalueelle. Paikallinen kanta-asukki tuli auliisti neuvomaan oluttölkki kourassa etuteltan kasaamisessa ja hetken päästä hän olikin kutsunut itsensä vaunuun tutustumaan pohjaratkaisuun. Jep, hämmentäviä tilanteita tosiaan voi syntyä tulokkaille ???

Kun aloittelija peruuttaa asuntoperävaunun kanssa leirintäpaikalla, neuvojalta kysytään psykologista silmää – varsinkin jos kuljettajalla alkaa korvien välissä kuumenemaan.


Meillä samantyylinen kokemus. Vaunulla oltiin liikuttu vuosia ja trailerin vetäminenkään ei ollut mitenkään vierasta. Liityttiin sitten SFCn jäseniksi ja numero tietty tuore.
Joku viikonloppu sitten päätettiin käydä Lempivaarassa ja heti oli eräs pariskunta neuvomassa peruutusta ja pariskunnan naispuolinen edustaja kehui miehensä peruutustaitoja. Tilaa oli joka puolella paljon ja nämä pyörivät jaloissa jatkuvasti jotain kertoen. Toki näilläkin kaljatölkit käsissä. Heti kun näkivät meidät vaunun ulkopuolella tulivat jotakin selittämään ja neuvomaan.
Kirjoittanut: MRi
« : 1.07.2020 kello on 11:46 »

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/matka-autot-menivat-kuumille-kiville-ja-suomen-leirintaalueet-pursuilevat-nyt-lomailijoita-konkari-listaa-tarkeimmat-vinkit-tulokkaille-voi-syntya-hammentavia-tilanteita/b908cec9-3642-4c2f-8536-b53b6cc8f28f

En tiedä näkyykö linkki vapaasti (meillä työnantaja kustantaa kaikille työntekijöille Kauppalehden nettiversion). Alla muutama referaatti jos ei näy linkin kautta.

Asuntovaunun kanssa peruuttaminen tai suuren matkailuauton paikoittaminen voi olla aloittelijalle haastavaa. ”Meidän (vanhojen karavaanareiden) pitää olla siinä huomaavaisesti tukena, mutta ei tungetellen”, sanoo SF-Caravan-yhdistyksen puheenjohtaja Olli Rusi.

Edellä mainitusta tulee mieleen oma eka reissu vaunun kanssa Ikaalisten leirintäalueelle. Paikallinen kanta-asukki tuli auliisti neuvomaan oluttölkki kourassa etuteltan kasaamisessa ja hetken päästä hän olikin kutsunut itsensä vaunuun tutustumaan pohjaratkaisuun. Jep, hämmentäviä tilanteita tosiaan voi syntyä tulokkaille ???

Ilahduttavaa hänestä on, että jäseniksi on tullut erityisesti nuoria, joille kotimaanmatkailu ei ole aiemmin ollut varteenotettava vaihtoehto. Korona-kevät on kokonaisuutena nostanut kotimaanmatkailun merkitystä.


”Matkustustase on Suomella ollut vuosittain pari miljardia euroa alijäämäinen, ja nyt odotamme, että kotimaanmatkailun kasvu ja ulkomaanmatkailun pieneneminen voisi tuoda jopa viisi miljardia euroa lisää hyvää Suomen kansantalouteen. Juuri tällaista kehitystä olemme toivoneet”, Rusi sanoo.


”Nyt alkaa olla täyttä, ja leirintäalueilla näkyy, että nuoria ihmisiä on tullut harrastuksen pariin. He ovat ottaneet myös vanhaa kalustoa käyttöön”, Rusi kertoo.

”Samalla kun me iloitsemme uusista jäsenistä, pitää kuitenkin muistaa, että leirintäalueilla voi syntyä hämmentäviä tilanteita”, Rusi sanoo.


Uudet harrastajat eivät hänen mukaansa tunne ajoneuvoaan kovin hyvin, tai harrastuksen tapoja tai edes omia odotuksiaan harrastuksen suhteen.

”Meidän (vanhojen karavaanareiden) pitää olla siinä huomaavaisesti tukena, mutta ei tungetellen. Näin uudet jäsenet saavat heti alkuun positiivisia kokemuksia ja saavat myös tulevaisuudessa harrastuksesta itselleen enemmän.”

Kun aloittelija peruuttaa asuntoperävaunun kanssa leirintäpaikalla, neuvojalta kysytään psykologista silmää – varsinkin jos kuljettajalla alkaa korvien välissä kuumenemaan.


Kirjoittanut: Aakku
« : 28.06.2020 kello on 07:32 »

Matkailuvaunu vetten päällä...

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006555280.html
Kirjoittanut: "Masi"
« : 26.06.2020 kello on 15:06 »

Ja eikun reissuun ;)

https://bier-reisen.de/
Kirjoittanut: MRi
« : 25.06.2020 kello on 20:37 »

Ihan hyvin tehty koeajojuttu ja -video. Vahvisti omaa käsitystä että tuollainen ois jees jos liikkuis kahdestaan mamman kanssa. Ei tosin tartteis olla neliveto.

https://www.karavaanielamaa.fi/ajankohtaista/ajoneuvomerkit/hymer-mlt-580-mukavuuksia-ja-seikkailua/


Kirjoittanut: Reissaaja80
« : 22.06.2020 kello on 14:52 »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1590ccf2-ee31-4e23-b84f-f761569c8041

"Leirintäalueyrittäj ää epäillään kesä­työn­tekijöiden asiattomasta koskettelusta ja seksuaali­sävytteisistä puheista"
Kirjoittanut: megaman
« : 17.06.2020 kello on 16:56 »

Kirjoittanut: "Masi"
« : 17.06.2020 kello on 16:44 »

Aika rajua toimintaa suositellaan pohjois-suomeen ;)


Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux