rekisteriseloste

Tiedote rekisteröitymisestä

Jos et ole saanut vahvistusviestiä rekisteröitymisestä si, tarkista roskapostikansiosi. Tämä erityisesti hotmail ja gmail sähköpostin käyttäjille.


Vastaa

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 365 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, ods, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen pressan (Sale) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: Aakku
« : 7.08.2017 kello on 21:57 »

Näin määrittelee Trafi....

En kyllä Trafiakaan kovin luotettavana tietolähteenä pidä, mutta on nyt jotakin mustaa valkoisella.

"Perävaunun takavalaisimien tulee palaa silloin, kun auton takavalaisimet palavat. Jos vetoauto on varustettu päiväajovaloilla eli huomiovaloilla siten, että huomiovalaisimien palaessa auton takavalaisimet eivät pala, ei perävaununkaan takavalaisimien kuulu palaa."

https://www.trafi.fi/tietoa_trafista/ajankohtaista/1836/pida_huolta_perakarrysta_ja_kuormaa_oikein
Kirjoittanut: mobileman
« : 7.08.2017 kello on 21:08 »

Muistelen lukeneeni jostain tästä ja siitä, että veturissa riittää päivällä pelkät päiväajovalot mutta hinattavassa laitteessa on aina oltava takavalot koko komeudessaan toiminnassa, eli keulasta perään: päiväajovalot/ajovalot (pelkät etuparkit ei riitä), auton perä voi olla pimeänä mutta vaunussa valojen oltava kytkettynä aina vedettäessä (takavalot, etuparkit  ja äärivalot jos leveys velvoittaa) lisäksi löydyttävä kolmion muotoiset punaiset heijastimet perästä.
Kirjoittanut: Jysky
« : 7.08.2017 kello on 21:06 »

Ööö, joskus muistan lukeneeni että autoa leveämmässä perävaunussa tulisi palaa ainakin nuo etuäärivalot. En nyt löytänyt ko asetusta.

IL n Riihelän kommentti, että vaunun perässä tulee palaa samat valot kuin autossa tekee tässä mun autossa nyt sen että valojen tulisi palaa siis myös kärryssä. Tuossakaan ei ollut tietoa mihin Riihelä tuon perustaa enkä tätä muutenkaan nyt ihan "lakina" pidä.
Kirjoittanut: 88k5
« : 7.08.2017 kello on 20:02 »

^ Joo tietenkin toimii, mutta kun käsittääkseni vaunussa pitää olla valot päällä liikenteessä ja toiset saa näppyjä jo valottomista auton peristä.
No, ei tartte olla. Parkkien kaverina perävaunusta vaaditaan parkit.
Kirjoittanut: ihaa
« : 7.08.2017 kello on 19:57 »

Jaa jos noin on että valot pitää olla AINA kun vaunu on kytkettynä niin siinä kohtaa minulla on tietokatkos. Olen kuvitellut että päivällä ajellessa riittää nämä päivävalot ja kärry saa olla pimeä kuten on autonkin takapää peruspäivävaloilla.
Kirjoittanut: Jysky
« : 7.08.2017 kello on 19:50 »

^ Joo tietenkin toimii, mutta kun käsittääkseni vaunussa pitää olla valot päällä liikenteessä ja toiset saa näppyjä jo valottomista auton peristä.
Kirjoittanut: ihaa
« : 7.08.2017 kello on 19:47 »

Mutta kyllähän siellä sentään jotain valoja toimii, jarruvalot ja vilkut.
Kirjoittanut: Jysky
« : 7.08.2017 kello on 19:34 »

Itseasiassa päiväledit ei himmene vaikka katkaisijan kääntää parkeille- ei ainakaan monenkin ihmisen silmin nähtynä. Kyllähän tuon kanssa voi elää- pari kilometriä voi mennä ilman vaunun valoja, mutta kun peiliin vilkaisee niin muistaa kääntää päälle.
Kirjoittanut: HiTec
« : 7.08.2017 kello on 19:13 »

Tuo takavalojen palaminen päivävalojen kanssa lienee ihan oma nyanssi kikkansa, siis kirkkaat päivävalot keulalla ja parkit takana samaan aikaan päällä ::)

Jos valokatkaisijasta käännät parkit päälle, niin ne päivävalotkin keulalla himmenee parkeiksi ja koukunkin parkkivaloihin tulee elämää, kuten pitääkin. Eli autoissa joissa ei moiseen päivävalo-takavalo -kikkailuun ole sorruttu (itse asiassa moinen kikkailu olisi jopa EU-lakien vastainen ilman Trafin kansallista poikkeusta!?!), toimii automatiikka kuten pitääkin, takavalojen, eli ylipäätään siis parkkien syttyessä syttyy myös ne kärrin parkit - kuten se tekee sullakin 8)
Kirjoittanut: Jysky
« : 7.08.2017 kello on 18:45 »

Vaihdan ketjun alkuperäistä aihetta hieman, mutta nuo suistiot edellä jo muutenkin vei keskustelun mun aiheeseen.

Eli itsellä puolivuotias Seat Ateca. Autossa "tehtaalta" tilattu koukku ja päiväajovalo automatiikka, kuitenkin niin että takavalot palaa aina. Kuitenkaan päiväajovaloilla ajettaessa ei sytytä mitään valoja vaunuun. Täytyy kytkeä siis parkit tai ajovalot päälle. Aattelin että kyseessä asetuksista säädettävä ominaisuus, mutta huoltoneuvoja kertoi, että noin se vaan on hänenkin Passatissaan. Jos olis perinteinen "ei can" auto niin tuohan olisi helppo ryöstää vaunun valot auton perävaloista, mutta enntätä nyt ala puukottaan.

Onko muillakin merkeillä tällainen ajatusmaailma valoissa- automatiikka autossa ei yllä vaunuun asti?
Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux