rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 365 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, ods, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Saunassa käytetty vasta on toiselta nimeltään?:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: retkeilijä
« : 8.10.2015 kello on 07:04 »

Ulko-oveen voisi vaihtaa hyttysverhon sijalle mittoihin sovitetun ja alaosaltaan "tiiviin" kevyen huovan. Varsinkin jos ovi on kaksiosainen. Lumen tulo kengissä on huomioitava.
Kirjoittanut: andy54
« : 7.10.2015 kello on 22:12 »

Terve.
Kiitokset vastaajille, siinä tuli jo monta hyvää vinkkiä talven varalle!
Kirjoittanut: kimi
« : 6.10.2015 kello on 22:58 »

Toivottavasti joku vastaavan omistava vastaa. Vesijärjestelmän kulkee sisätiloissa koteloituna ja mikäli vaunussa Truman lämmitin lämmityksen putkisto kulkee samoja kanavia. Jos johonkin tiettyyn kohtaan muodostuu putkistossa jäätä, tekee pienen reiän siihen lämmityksen putkeen ja ongelma on usein sillä ratkaistu. Vesiletkut ei saisi olla ihan kiinni seinissä, pieni ilmarako seinän ja letkun väliin.
Sänkyjen ja penkkien alla kulkevat lämmitysputket on usein jo tehtaalla reiitetty jotta tila lämpenisi tehokkaammin ja myös nousisi sieltä ylös. Jos ei ole niin muutama 5mm reikä on helppo ja toimiva ratkaisu.
Kirjoittanut: Yrjö
« : 6.10.2015 kello on 22:08 »

  En tunne mallia, mutta yleensä vesijärjestelmää voi käyttää kunhan saadaan vaunu ensin lämpimäksi. Monet kuulemma käyttää lyhyillä käynneillä kannuvettä, niin kokkaamiseen kun vessaankin, säästyy putkien tyhjentämiseltä.
  Olisiko teillä tarvetta kahteen kotona ladattuun akkuun, niin ei tarvii agrea paukuttaa?
  Eipä lisäeristäminen ole tarpeen, aukkojen tukkiminen hengenvaarallista. Meilläkin aina tuulettava kattoluukku on raollaan, pakkasellakin.
Kirjoittanut: Petrooli
« : 6.10.2015 kello on 22:02 »

Vessan voi huuhdella kanisterivedellä, niin WC:n vesisäiliön tyhjentämisestä ja jäätymisestä ei tarvitse kantaa huolta. ;)
Kirjoittanut: kimi
« : 6.10.2015 kello on 18:37 »

Kattoluukut on olennainen osa vaunun ilmanvaihtoa, älä tuki niitä ja varmista että ilma pystyy liikkumaan suunnittelemasi katon ja vaunun katon välillä. Vessa on yleensä niin että se on käytettävissä myös talvisin.
Kirjoittanut: andy54
« : 6.10.2015 kello on 18:26 »

Hei kaikille!

Vaunu on Knaus Eifelland Holiday TK 460, vm. 2001. Viime talvena säilytimme vaunua hallissa mutta nyt ajattelimmr että jos jättäisimme sen paikoilleen ja kävisimme siellä silloin tällöin yöpymässä, ainakin pikkupakkasilla.

Kun aiempaa kokemusta ei tällaisesta ole, pyytäisin opastusta asioista, jotka tulee ottaa huomioon. Ajattelimme laittaa katolle kakkoskakkosista, aluslaudoista ja tukevasta peitteestä harjakattomalliset elementit, jotka estävät lumen kasautumisen katolle.

Piäisikö esim. kattoikkunoita jotenkin vuorata esim. styroksilla sisältäpäin ettei lämpö karkaa niistä ulos? Muita "eristys- ja vuorausvinkkejä"? Vesijärjestelmän olen jo tyhjentänyt, sitä ei vissiin voi talvella käyttää, entä vessan käyttö? Akku joka kerran lähtiessä mukaanlämpimään? Lumet vaunun ympäriltä pois?
Jatkuvaa peruslämpöä ei vaunussa voi pitää, olemme sähkön suhteen aggregaatin varassa. Truma-puhallin lämmitys vaunussa on, toimii kaasulla.