rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 365 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, ods, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen ex-pressan (Sale) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: RR
« : 22.04.2021 kello on 20:53 »

Kävi sillä lailla että vaihteisto antautui. Viime kesänä ei montaa kilsaa tullu mittariin.

Jokunen tunti surffailua netissä ja kömpimistä auton alla niin sain selville mikä kytkinkoppa tossa on, niitä on tossa kokoluokassa joko dodgen käyttämä tai sitten sae 2 tai sae 3.

Tässä muistaakseni sae 3, tarkoitti sitä ettei juuri kestävämpiä vanhemman mallisia laatikoita saa, eikä etenkään ylivaihteellisia. Ylivaihdelootia ei kyllä löydy sae 2-kokoluokassaan.

Lisää surffailua ja sen seurauksena mulla on nyt allison 1000 paikallaan ja ensimmäinen koeajokin suoritettuna. Toi on sähköohjattu vaihteisto, ja siihen löyty jenkeistä johtosarja ja ohjelmoitava ecu (ja ohjelmoija).

Mekaanisesti meni pääosin heittämällä vanhan tilalle, shifteri ja kardaanikäsijarru on teettänyt toistaiseksi enemmän töitä kuin kaikki muu. Kardaani piti lyhentää, samalla tuli siihen kuluvat osat uusittua.

Tämähän ei periaatteessa tarvisi käsijarrua kun vaihteistossa on yli 9 tonniin luokiteltu p-asento, mutta turha tarjota leimalle ilman.

Aika näyttää minkälainen loota tuli ostettua, pitäisi olla vastikään rempattu. Ainakin koeajolla löyty vaihteita.
Kirjoittanut: Hesus
« : 28.06.2018 kello on 21:12 »Kulutusta en oo laskenu enkä laske, jaksoin pitää rekkanopeutta noin 30 kilsaa Tukholmasta eteenpäin ja cruisen jätin pois varmaan 20 kilsaa myöhemmin ku hyyty mäkiin.


mäkiin ei saa hyytyä.

lisää syöttöä ja painetta koneeseen. yli 3bar niin alkaa cummins tykkämään Thumb
Kirjoittanut: RR
« : 28.06.2018 kello on 20:49 »

Jossain motarin ylämäessä, kun koko päivä oli ajettu reiluhkoa matkanopeutta kävi jossain 1100 fahrenheitissa, tohon pitää kai se 200 celsiusta lisätä NI ollaan pakosarjalämmöissä, 150 fahrenheitia tais olla kovin lämpö lootassa.

Kulutusta en oo laskenu enkä laske, jaksoin pitää rekkanopeutta noin 30 kilsaa Tukholmasta eteenpäin ja cruisen jätin pois varmaan 20 kilsaa myöhemmin ku hyyty mäkiin.

Tällä hetkellä tanskan legolandissa.
Kirjoittanut: Hesus
« : 28.06.2018 kello on 20:12 »

tuli juhannuksena katseltua oman cummins-vetoauton pakolämpöjä, (eteläsuomen)mäissä pyöri siellä 1200F, eli apaut 650astetta. mulla on anturi ihan pakosarjassa.

Saan sen kyllä menemään lähes pohjaankin, eli sinne 1600F;iinkin, mutta sitten kaasu on ollut jo niin kauan pohjassa ja nopeudet sen mukaisia. mutta normi ajossa vaunun kanssa ihan maltilliset.

tosin vaunukin on kevyt.
Kirjoittanut: Hesus
« : 3.06.2018 kello on 20:35 »

Tuo se mielenrauhaa kun blokkaa kdp:n  Thumb
Ei ollut omastakaan liikkunut. suurta tuhoa voi pieni osa väärässä paikassa tehdä.

Maltilliset on ahdot ja pakolämmöt, ei vielä ongelmia tiedossa.
Kirjoittanut: RR
« : 3.06.2018 kello on 20:07 »

Invertteri on muuten hyvä, mutta syö tyhjäkäynnillä liikaa sähköä. Siinä on energiansäästötila, haistelee virrantarvetta ja käynnistyy tarvittaessa. Muuten hyvä mutta telkku ei käynnisty. Tuli siirrettyä ohjauskytkin sisälle ni voi energiansäästötilaa kin käyttää. Jääkaapin kanssa toi säästötiliä toimii. Jääkaapin ohjaus on analoginen, ei oo liikaa elektroniikkaa välissä.

Ja killer pin deletointisarja tuli viimein asennettua, ihan kauhee homma. Moottorikoppa irti ja vaneri tilalle, sen vanerin päällä maatessa piti purkaa jakopään edestä ylimääräiset pois ja laittaa lappu pinnin päälle.

Kyseessä on 6bt cumminssin suunnitteluvika, ratasjakopään kotelon kohdistustappi lähtee ajan kanssa liikkeelle ja tippuu joko rattaiden väliin ja tuhoaa vähintään yläkerran, tai sitten se ampuu kotelon läpi. Tai jos tosi hyvä tuuri käy, se vaan tippuu pohjalle.

Tässä ei tappi ollu liikkunu yhtään, eli ei se todennäköisen käyttöiän aikana olis minnee pudonnu.
Kirjoittanut: RR
« : 3.06.2018 kello on 19:53 »

Ahdonalaiset syötöt säädetty, luistossa ei ollut mainittavaa säätövaraa. Ja tehonlisäystavoitte et tästä eteenpäin on jäädytetty, ettei paikat hajoa. Jotain tähtilevyä säätämällä voisi saada ns. Ilmaisia hevosia lisää, mutta nyt ei savuta eikä pakolämmöt nouse liikaa, niin parempi lopettaa.

 Veikkaan että jossain parinsadan hv:n tienoilla ollaan, mutta alapuolella kuitenkin.

Laitoin semmosen kolmeosaisen mittarin, mittaa pakolämpöjä, ahtopainetta ja laatikon lämpöjä. Anturit tuli mukana.

Pakolämpömittarin anturi on vähän väärässä paikassa, turbon jälkeen, pitäisi olla pakosarjassa. Korkein mitattu lukema on muistaakseni noin 500 astetta, turbo laskenee lämpöjä pari sataa astetta.

Ahtoja on kaasu pohjassa  riittävästi rasitettuna noin 1,3 baria.
Kirjoittanut: T-Cat
« : 7.04.2018 kello on 22:06 »

En ole varma mutta eiköhän ne jenkitkin ala pikkuhiljaa luopumaan noista talttapääruuveista. On niitä itselläkin ruuvilaatikoissa mutta toivottovasti ei tule sellaista tilannetta että pitäisi ottaa käyttöön.
Kirjoittanut: RR
« : 7.04.2018 kello on 20:45 »

Ihan mahdoton sanoa onko pelkkä välijäähy lisänny tehoa, persdynon perusteella ehkä vähän. Näillä keleillä ainakin huomasin että moottorinlämmöt ei nouse yhtä korkeelle, jää normilämpöjen alle vaikka koeajolla kiihdyttelinkin useaan kertaan.

Ahdonalaisia syöttöjä ei päässy säätämään kun yks neljästä ruuvista ei vielä tänään suostunut aukeemaan. Jonkun mielestä talttapääruuvi on ollu hyvä idea.
Kirjoittanut: RR
« : 7.04.2018 kello on 20:37 »

Tolokku kuljin on RR:llä käytössä. Ee muuta kun yksilöllistä matkustamista sulle, läpi tuulen ja tuiskun. Nosta lapaa kuitenkin kohdatessa touotamiehille.  :D

 Thumb