rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 365 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, ods, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen ex-pressan (Sale) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: Freemmanni
« : 26.01.2011 kello on 12:45 »

Oletuksen asteelle se jää, koska ok- talo on kaapeloidun verkon alueella ja sähköä voidaan syöttää useampaa reittiä aika lähelle. Kaapelivian korjaaminen kestäisi muutaman tunnin. Oletetaan, että sähköä tuottava voimalaitos ja sähköasema "räjähtäisivät", niin puutetta olisi. Ensalkuun otettaisiin m- auton invertteriltä virtaskaa kaukolämmön kiertovesipumpulle, niin pysyis mökki lämpimänä ( on kerran kokeiltu ja toimii hyvin). Olettaen, ettei kaukolämpökin olisi "epäkunnossa" sen totaalivian takia. Sitähän se olisi, koska lämmintä vettä tulee sähköntuotannon sivutuotteena. Tosin korvaavia lämmityskattiloita on, mutta sähköä nekin tarvitsee ja niiden lämpimäksi saaminen ottaa aikaa. Pitäis olla lähes "sotatila".

Jos lämpöä ei tulisi riittävästi, vaikka kiertovesipumppu pyörisikin, niin sitten pitäisi laittaa Alde tulille ja mennä autoon asumaan. Moottoria pitäisi varmaan käyttää silloin tällöin. Voisi ajatella myös siirtymistä/käyntejä kesäasunnolle, mikä on kohtuullisen matkan päässä ja aivan eri sähköyhtiön alueella. Ehkä siellä olisi sähköä akkujen lataamiseen. Toisin kuin kotona, siellä on myös puulämmitteisiä uuneja. Tärkein asia olisi kuitenkin ok- talon vesien ja putkistojen pitäminen sulana.
Kirjoittanut: Komissarov
« : 26.01.2011 kello on 12:02 »

Sähköasentaja kertoi, että normiaggregaatti ei pysty tuottamaan tarpeeksi laadukasta sähköä. Ammattimiehet, joita foorumilla ilmeisesti on, osaavat varmaan kertoa, mitä tuo tarkoittaa. En pysty enää muistamaan tarkempia perusteluita.

Normiaggregaatti..?  :o Sillä ilmeisesti tarkoitetaan noita käsipelillä raahattavia. Mutta kun otetaan tarpeeksi iso, niin kyllä hoituu. Onko sellaisen hankinta hinnan takia erittäin satunnaiseen käyttöön sitten järkevää, on toinen asia.

Saapa nähdä, koska PV rupeaa poistamaan niitä hinattavia 32 ja 33,5 kVA hinattavia linnavuorelaisia. Sillä täyttäisi jo parin-kolmen talon varavoimatarpeen kummasti. Sellaisia on joskus tullut jarrutettua vastuskuormalla nimellistehoon asti ja aavistuksen ylikin, ennenkuin sähkön laadussa huomasi mitään.
Kirjoittanut: Duster
« : 26.01.2011 kello on 11:28 »

Jos semmoottinen pitkä katkos tääl sattuis, kylmähän tääl kerrostalos tulis, no silloin ei muutako muutto tohon pihhaa moottoroituunmatkam ökkiin, kyl siel tarkenoo kaasun turvin
Kirjoittanut: sipu
« : 26.01.2011 kello on 11:23 »

HUIIIIIIIII .... kaamee aatoskin jo ... täs läppäris ei ol akkuvirtaa , kuin tunti tai jotain, , mut  miten sit pärjäis , kun ei pääsekkä ..orgiin  ???  >:( ... ekaks laittaisin tuonne yläkerran rappusiin jonkun paksun peiton niin , ettei lämpö menis sinne , kun puuhellaa lämmitän ... ja takkakin pitää lämpimänä , kun on varaava meil muuten on suorasähkölämmitys , jot vileeks vetäis , jos ei ois noit tulipesii ... sit sulkisin myös vierashuoneen käytöstä se sais kylmettyy eli sohval sit vain nukuttais ...mut miten tuo porakaivo , kun ei toimis kauaakaan .. siin tapaukses pitää toivoa , et sitä vettä  sais palolaitokselt haettua tai jostain muust pisteest , joissa ois yleinen veden jakelu ..puucee tulis myöskin käyttöön ta  ei sittenkään siel on kylmä pitää täys istuntoo ... no ainakin tuo tupa-caarsin wc ois käytös  .. siellä kyllä pärjää muutenkin jos vaan diisselii piisaa , kun lämpöäkin saa sen kautta ..tv,kin näkyy sekun toimii akulla , jot luulen siirtäväni itseni sinne tupa-caarsiin sekä  " pojat " = kultsin ja kisulit ... jot kyl sitä pärjäis vaik toivonkin , et ei niin vaan ikin tapahtuis :(
Kirjoittanut: Alan
« : 26.01.2011 kello on 10:15 »

Soommoro!
Kysymys Alanille. Miksei maalämpökone toimi agrella?

Sähköasentaja kertoi, että normiaggregaatti ei pysty tuottamaan tarpeeksi laadukasta sähköä. Ammattimiehet, joita foorumilla ilmeisesti on, osaavat varmaan kertoa, mitä tuo tarkoittaa. En pysty enää muistamaan tarkempia perusteluita.
Kirjoittanut: migel
« : 26.01.2011 kello on 10:09 »

Toi omavaraisuus on kyllä varteenotettava vaihtoehto, ei pelkästään sähkökatkojen osalta, vaan myös taloudellisten tilanteiden muuttumisen kannalta!!!

Olen jo 20-kymppisestä alkaen pitänyt yllä sellaista survival-aatetta ja pitänyt pientä mökkiä varamajoitteena ja nyt vanhemmiten vielä kenties tulevana pysyvänä majoitteena vakavasti otettuna vaihtoehtona!

Konsepti on yksinkertainen! Isohko tontti, pelto , kaivo, maakellari, puulämpö, solarpower/tuulienergia, kompostoiva käymälä.pieni kanala,ja kalastus-alue!

Tota eläkeikää kun nostetaan ja eläkkeitä pienennetään ja vanhat rahastot pelataan täytyy olla itellä vaihtoehto jolla pysyä hengissä! Ja säilyttää omavaltainen päätäntäkyky oman elämänsä suhteen!!!

Toi mun hehtaarin tontti riittää just ja just tollaiseen harrastus-survivaliin, mutta puut täytyy ostaa, sillä on mahdottomuus niitä iteltä saada! Ens kesänä mökki pystyyn joka on juuri ja juuri sopivan kokoinen kahdelle immeiselle ja neljälle koiralle. On ainaski juuri sellainen josta on aina haaveillut!

Ja mikä tärkeintä, pitää kuukautiset kulungit kurissa, niin pärjää pienelläkin kk-rahalla!

Onhan tää yhteiskunta aika haavoittuvainen jos jotain katastrofaalista tapahtuisi.... puuhella pitäis olla pakollinen joka talossa, mutta eikös se EU viisaudessaan ole määräämässä polttokielto pikkuhiljaa( räkäistä raikuvaa naurua)
Kirjoittanut: käpynotko
« : 26.01.2011 kello on 09:51 »

Soommoro!

Kysymys Alanille. Miksei maalämpökone toimi agrella?
Meillä suunniteltiin sitä aikoinaan kanssa kun asutaan täällä ilmajohtojen takana.
Tosin Tampereen Sähkölaitos on hoitanut tähän asti homman komeesti.
Lyhkäsiä katkoja on ollut mutta on jääneet n.pualeen tuntiin maksimissaan.
Kirjoittanut: Alan
« : 26.01.2011 kello on 09:43 »

Polttopuupino kannattaisi pitää pitkänä ja korkeana. Tämänhetkisellä parilla motilla ei pitkään meikäläinen pärjäisi. ::)
Kirjoittanut: Turhan Höpöttäjä
« : 26.01.2011 kello on 09:19 »

Meikäläisellä olisi kaksi vaihtoehtoa. Ostaisin parikymmentä litraa bensaa ja menisin mökille. Vajassa kiinteästi asennettu agri, pyörittelisin sitä silloin tällöin kun kennot ei jaksa vielä riittävästi tuottaa. Toinen mahdollisuus on nostaa salkku agri matka-autoon ja lähteä reissun päälle tai pysyä kotopihassa.  ;)
               Nämähän on niitä leikillään vuntsittuja juttuja. Olin muutama vuosi sitten kertausharjoituksis sa. Siellä tämä asia tuli esiin. Jos tulisi sotatila, niin vihollisen on helppo pommittaa kaukolämpölaitokset ja sähkölaitokset. Systeemit on nykyään rakennettu niin että, silloin olisi tungosta sähköttömissä kesämökeissä.  :'(
Kirjoittanut: Alan
« : 26.01.2011 kello on 08:41 »

Kaasugrillillä, hyvin varovaisella käytöllä, pelastuisi autotalli kyllä... mutta niiden kahden erillisen varaston kanssa olisi vaikeampaa. Toinen on vielä sen verran keskentekoinen, että voisikin puhkaista kulkuaukon sieltä autotallin puolelle.

Puukiuas on mullakin; uskoisin, että se yhdessä takka-leivinuunin ja erillisen pikkutakan kanssa riittäisi hyvinkin talon pitämiseen asuinlämpöisenä.

Aggregaattiakin pohdin varajärjestelmäksi talon suunnitteluvaiheess a, mutta hylkäsin sen kuitenkin, olisi ollut turhan työlästä suunnitella sähköjä siten, että osan saisi toimimaan aggregaatilla. Maalämpökone kun ei mitenkään voisi sen avulla toimia, sanoi sähköasentaja. Vaan kaasuliesi ja riittävä määrä tulisijoja oli tietoisia valintoja sähköttömyyden varalle.