rekisteriseloste

Tuoreita viestejä

Sivuja: [Edelliselle sivulle] 1 ... 8 9 [10]
91
Sähkölaitteet / Fiat Deffleths A5881 käynnistyksenesto
« Uusin viesti kirjoittanut ***** 19.05.2024 kello on 14:40 »
Onko jollakin kokemusta siitä, että Fiat Deffleths A5881 (vuosimalli 2004) käynnistyksenesto jää päälle, ja autoa ei saa käyntiin. Välillä auto käynnistyy ongelmitta, ja sitten taas vika uusiutuu. Jos on ajanut pidemmän matkan (luokkaa useamman sadan kilometrin pätkän) auto käynnistyy normaalisti, mutta sitten taas saattaa olla käynnistymättä. Huollossa yritettiin asiaa korjata vaihtamalla käynnistyksenestoon liittyvä lähetin/antenni, mutta vika on taas uusiutunut. Nyt suosittelevat vaihtamaan ko. järjestelmään liittyvän ohjausyksikön, mutta sanovat ettei sekään välttämättä vikaa poista. Kyseinen remontti tulee olemaan melkoisen arvokas, ja lisäksi kyseisen komponentin saaminen tehtaalta voi kestää puolikin vuotta. Auton vikakoodeista ei kuulemma saa tarkkaa tietoa missä vika on, joten tuntuu tämäkin "tie" edetä hieman hankalalta. Nyt siis edetään yksi osa kerrallaan poissulku-tekniikalla.
92
Aurinkosähkö / Vs: Mauton aurinkokenno ja vaikutus lataukseen?
« Uusin viesti kirjoittanut ***** 19.05.2024 kello on 13:02 »
Eli kannattaisi laittaa rele jota jota laturin D+ napa ohjaisi ja  kaapeli suoraan starttiakulta jonne laturilta tullee ~ 80A , auto kun vanhanpuoleinen

Tuolla tavoin ohitettaisiin EBL ja rele estäisi starttiakun tyhjenemisen.

EBL kytkee ne akut rinnan virtaa rajoittaa vain johdotus ja virranmittaus shunttivastus.
Eli tietysti saisi suuremman latausvirrann käyttämällä paksumpia johtoja, mutta paljonko suuremman
93
Aurinkosähkö / Vs: Mauton aurinkokenno ja vaikutus lataukseen?
« Uusin viesti kirjoittanut ***** 19.05.2024 kello on 12:41 »
Testailin tuossa erilaisia latureita rinnakkain kytkettynä 100Ah akulle.

Bilteman älyläturi päällä ja kun kytkee viereen C-tek niin Älylaturin antama virta tippui hieman ja C-tek ei ladannut ollenkaan.

Bilteman älylaturi ja vanha älytön 90 luvun laturi, Biltema latasi yksin 4.4A, kun Vanha laturi rinnalle niin Biltema tiputti 2.2A ja Vanha antoi 1.8A.

Eli ylimääräisestä laturista ei ole iloa....


94
Projektit / Vs: Cabby 532 dlx -87
« Uusin viesti kirjoittanut ***** 19.05.2024 kello on 11:31 »
Vielä löytyi yllätys

Työntökahva, vetokahva, vuotokahva... Silikonitipat ja mitätön määrä butyylia ei estäneet vedenpääsyä sisään. Tämäkin katastrofi pysähtyi onneksi ajallaan ilman pahempia seurauksia. Toiselta puolen kahvan puu ihan kirkas, mutta pitänee sekin tiivistää varalta, jos on samaa tasoa kuin tässä.Löytyi nurkista tuommosta höylättyä 30mm paksua 100mm leveää puuta niin se cascolin pu-liimalla kiinni.

Meinasin käyttää tuota ylälistaa irti, mutta ei halunnut irrota, niin käyttelin ruuvit irti ja massan kanssa takaisin kiinni. Ylempi kumilista oli katkennut päistä niin vedin kunnon mällit sikaa sinne, vedin sauman tuohon listan ja pellin väliin, taas niitä henkisiä turvia. Päällä ollut kumilista oli taas  yhtä tuskaa saada paikoilleen, varmaan 37v ulkoilmaa on kovettanut sen  :-X

95
Matkailu ulkomailla / Vs: Reissusuunnitelmia kesälle 2024
« Uusin viesti kirjoittanut ***** 19.05.2024 kello on 10:19 »
Sain takatallin säilytysjuttuja taas piirun verran parempaan kuntoon eli tavaroita pois lattialta pyörimästä. Vielä olisi käyttöä yhdelle seinään kiinnitettävälle tavarakorille.

Jääkaapin taustatuulettimet saattaa olla Iberian niemimaalla tarpeen jo kesäkuussa. Pääosa ajasta sentään rannikkoseudulla.

Tänään auton pesu. Sitten alkaa olla pakkaamista vaille.
96
Karavaanarin olohuone / Vs: Viimeisin hankinta
« Uusin viesti kirjoittanut ***** 19.05.2024 kello on 10:07 »
Eilen tuli ostettua Timco SS2200i aggregaatti. Hiljaiseksi kehuvat. Saapa nähdä. Ja kuulla.

Reilun puoli vuotta sitten ostin myös. Toiminut mainiosti eikä pidä liikaa ääntä itsestään. Voin suositella.
97
Matkailu ulkomailla / Vs: Reissusuunnitelmia kesälle 2024
« Uusin viesti kirjoittanut ***** 19.05.2024 kello on 09:54 »
Viikonlopun aikana on tullut kartoitettua kesän reissun leirintäaluevaihtoe htoja ja samalla suunnitelma on hieman elänyt. Berchtesgadenin alueella näyttää olevan paikat joko täynnä tai minimivarausaika meidän suunnitelmiin nähden liian pitkä. Plan B:nä lähti kysely Zell am Seen alueelle.

Sähkön veloitus kulutukseen perustuen näyttää olevan nykyään enemmän sääntö kuin poikkeus. Aiempi muistikuva oli, että oli kiinteä päivähinnoittelu sähkölle.

Tällä kertaa taidan tehdä suurimman osan varauksista jo Suomesta käsin etukäteen. Alkaa olemaan sen verran monta ajallisesti sidottua pakkopistettä (pennun tapaaminen menomatkalla, etukäteisvaraus Gardalla, pennun haku paluumatkalla) yhdistettynä vain 3,5 viikon reissuaikaan, ettei kovin paljon ole mahdollisuutta reittiä varioida.

Yleisenä huomioina, että on kyllä inflaatio nostanut hintoja. 
98
Karavaanarin olohuone / Vs: Viimeisin hankinta
« Uusin viesti kirjoittanut ***** 19.05.2024 kello on 08:37 »
  Torstaina kyhäsin ahtaanpaikan valon nurkista löytyi kamppeet. Tuo johto ehkä syytä vaihtaa pikkasen "kalliimpaan", tuppaa vanha äijä kompuroimaan kun on niin koholla lattialla.


99
Karavaanarin olohuone / Vs: Viimeisin hankinta
« Uusin viesti kirjoittanut ***** 19.05.2024 kello on 06:44 »
Eilen tuli ostettua Timco SS2200i aggregaatti. Hiljaiseksi kehuvat. Saapa nähdä. Ja kuulla.
100
Sekalaiset / Vs: Hobby 495 UFE EXCELLENT EASY 2003 ohjekirja
« Uusin viesti kirjoittanut ***** 19.05.2024 kello on 01:41 »
Ritilä*
Sivuja: [Edelliselle sivulle] 1 ... 8 9 [10]