rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus - sillä aikaa kun luit aihetta, 12 uutta viestiä lähetettiin siihen. Haluat varmaan lukea nekin tuolta alempaa.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, ods, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Saunassa käytetty vasta on toiselta nimeltään?:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: MCL
« : 2.12.2022 kello on 09:26 »

Kaikki ei siis todellakaan ole kuin pitäisi. Kannattaa varmoistua, että kaikki osat ovat oikeita ja oikein säädetty.
Tuon jälkeen kokeiluja erilaisilla jarrukenkien etäisyyksillä ( perussäätö kauemmaksi tai lähemmäksi rumpua )  ja  tangon pituuden säädöillä.

Kun kaikki on oikein, niin kässärin saa helposti päälle ja äkkinäinenkin jarrutus sujuu pehmeästi.

Pientä sipsuttelua ei tarvitse murehtia, on tavallista mikäli ei vedetä jatkuvasti.

Kirjoittanut: Jakelfin
« : 2.12.2022 kello on 01:22 »

Aikani tappelin jarrujen kanssa ja toivottavasti ne nyt vähän ottaa. Työntöjarrun kyllä saa pelaamaan mutta käsijarru ei nouse tarpeeksi että jäisi kiinni, no se on nyt siinä että nipinnapin käsijarru jää päälle. Pitää käydä ajamassa ja jarrutella urakalla, että saa samalla sipsun pois jarruilta. Sen verran ottanut rumpuihin ruostetta joskus, että joka rummussa enempi tai vähempi joku kohta sipsuttelee kiinni kun säätö on ihollaan. Tuli myös tilattua uudet kitkat kun nuo alle nakatut nyt oli sellaset hätävarakumit. Josko niillä nyt pärjäis ne kaksi pikkureissua talvella ja ajaa kesällä jonkun pidemmänkin.

Vetoautoa tässä jo miettinyt, muutenkin tarkoitus tuo nykyinen volvo päivittää johonkin tuoreempaan. Pitääpä lueskella vetoautojuttuja seuraavaksi..  :laugh:
Kirjoittanut: Jakelfin
« : 1.12.2022 kello on 20:26 »

Jonkin verran säädelty ja tuo vetopään iskari kyllä pelaa, jarru vain kytkeytyy myöhään josta tulee nykäys. Jos säätää tiukemmalle niin käsijarrua ei saa pysymään päällä. No ainakin uudet vanteet ja jotku vanhat kumit tuli paikalleen. Nyt pääseekin jo melkein leimalle, enää pari juttua tehtävänä ennen sitä. Jouluksi on "neitsytmatka" tiedossa.


Kirjoittanut: MCL
« : 29.11.2022 kello on 10:00 »

Jarrut on nyt tsekattu ja kaikki oli ihmeen hyvässä kunnossa, ei juuri kulumaa ja pintaruosteet sai nätisti poistettua. Laakereille uudet rasvat ja jarrut säätöön. Vetopäässä on vielä se välys, pitää siitä vielä katsoa miten se säädetään. Eurowagonissa ei ole "potkua" vaan jarru toimii pehmeästi, pikkuisen tönäisyn antaa korkeintaan sopivassa jarrutuksessa. Tämä lmc kyllä potkaisee ihan tuntuvasti, no sprintterin perässä ei juuri huomannu, mutta volvossa potku kyllä tuntui ilkeästi. :)


Mikäli potkaisee, niin joko säätö on väärä ja/tai iskari lopussa.
Oikein säädettynä ottaa pehmeästi kiinni ja mikäli Knotin akselista on kyse, uusi iskari ei Saksasta tilattuna maksa kuin muutaman kympin.

Voi jäädä myös katsastamatta tuosta syystä.

Kiristele säätötankoa kunnes ottaa suhteellisen äkkinäisessä jarrutuksessa kiinni pehmeästi. Tarkkaile sen jälkeen hiekka-alustalla, että lukkojarrutuksessa renkaat lukkiutuu samassa kohdassa. Ellei, niin rummun sisäpinnassa säätö.
Nosta vielä pyörät vuorotellen ylös ja pyöritä rengasta, jarru ei saa ottaa kiinni ollenkaan ja mikäli ottaa niin säätötankoa hieman löysälle.

Kerran säädettynä toimii pitkään hyvin ja mukavasti.


Kirjoittanut: armas ujomieli
« : 29.11.2022 kello on 06:09 »

Mulla tommosta nauhaa kassillinen ;)
Kirjoittanut: Jakelfin
« : 29.11.2022 kello on 01:39 »

Vetopää käytetty pöydällä ja kaikki putsattu ja uudelleen rasvattu. Toimivuudesta en ole varma kun metriäkään en ole vetänyt huollon jälkeen. Valot tuli tsekattua ja herkisteltyä sekä uusi pistoke vaihdettu, nokkapyörän veivistä puuttui "urakkanuppi", löytyi vaunusta kuitenkin ja sekin tuli fiksattua, uutta ei sentään tarvinnut toimivan tilalle ostaa. Renkaat vielä laittamatta ja lämmitysjärjestelmä kin vielä tyhjänä ja testaamatta. "Kyllä se viimeksi pelasi.." ::) Etuboksin pesin vähän paremmin sekä keulan muutenkin vahasin jo valmiiksi. Puutu ko loput..
Kirjoittanut: Jakelfin
« : 9.11.2022 kello on 23:16 »

Jarrut on nyt tsekattu ja kaikki oli ihmeen hyvässä kunnossa, ei juuri kulumaa ja pintaruosteet sai nätisti poistettua. Laakereille uudet rasvat ja jarrut säätöön. Vetopäässä on vielä se välys, pitää siitä vielä katsoa miten se säädetään. Eurowagonissa ei ole "potkua" vaan jarru toimii pehmeästi, pikkuisen tönäisyn antaa korkeintaan sopivassa jarrutuksessa. Tämä lmc kyllä potkaisee ihan tuntuvasti, no sprintterin perässä ei juuri huomannu, mutta volvossa potku kyllä tuntui ilkeästi. :)

Oliko muuten näin että nykyään ei tarvi vaunussa olla samat renkaat kuin vetoautossa, luin että vetoauton talvirenkaat vaatii perävaunuunkin talvirenkaat(tietenkin kelin mukaan), muuta vaatimusta ei ilmeisesti ole nykyään jos oikein ymmärsin.. :-\ Kannattaako edes pitää vaunussa kitkoja ympärivuoden?

Sain muuten vaunun leimakuntoon, mutta takavalot ei tottele värejä, niissä on valot miten sattuu kytketty, toki ne toimivat oli lähtiessä mutta kun ne on irti olleet niin värien mukaan laitoin ne oikein... No mitä nyt vasen ja oikea oli jo väärinpäin ja parkki ja vilkku erit jne... Pitää laittaa värit oikein ja pistokkeelta korjata myös oikein, sekin on muuten vaihtamatta. Vasen ja oikea saa olla väärinpäin, pitäisi johtoja vaihtaa ja takamuovi taas irrottaa kokonaan jne..
Kirjoittanut: Jakelfin
« : 6.11.2022 kello on 03:27 »
Vähän jäi ylimäärästä nauhaakin.  :laugh:
Kirjoittanut: Ossi66
« : 3.11.2022 kello on 06:02 »

On kyllä siisti vaunu nyt  Thumb Thumb Thumb
Kirjoittanut: Jakelfin
« : 2.11.2022 kello on 23:39 »


Nyt rupee oleen aika likellä. Vähän huonosti maskiteipit nuihin rypyläpintoihin tarttu muttei se niin hattaa vaikka vähän "juurakkoa" maalirajoissa näkyy. Onpahan vähän ite tehyn näkönen.😁 Katon maalaus onnistu yllättävän hyvin, parin illan hiomiset se vaati, luukkujen tiivistys oli vähän haasteellinen, mutta onnistu aika hyvin. Sisälle tulee paljon vähemmän vettä kuin ulkopuolelle...no en ole testanu mutta pitää kokeilla ennenku vien ulos. Toki kotonakin on jo oma katos vaunulle ettei tarvi edes sateessa olla.14" vanteet sattu löytyyn ja niille pitää vielä kumit kaivella. Vanhatki vielä hyvät mutta paikoin halkeillu niin eipä niillä kauas uskalla lähteä. Talvirenkaat jos nuille peltivanteille löytäs niin menis niillä nyt alkuun, jarrujen säätöä ja leimalle. Vielä pitää muutama piuha laitella ja sisävaloissa on vielä puuhaa. Jonkulainen audiosysteemi olis myös mukava olla, samoin akkukapasiteetti on vähän pienehkö... Nuihin on toki ratkasuja on jo tiedossa, mutta niistä lisää myöhemmin.