7.12.2021 kello on 04:07

Tiedote rekisteröitymisestä

Jos et ole saanut vahvistusviestiä rekisteröitymisestä si, tarkista roskapostikansiosi. Tämä erityisesti hotmail ja gmail sähköpostin käyttäjille.

Tuoreita viestejä

Sivuja: [1] 2 3 ... 10 [Seuraavalle sivulle]
1
Sähkölaitteet / Vs: Minkä tehoinen invertteri
« Uusin viesti kirjoittanut ***** tänään kello 00:12 »
Nyt kun keskustelu on viety muiden toimesta jo kauas alkuperäisen kysyjän asiasta niin kehtaan minäkin esittää tässä invertterikysymykse n jota olen pähkäillyt.

Aina kun inverttereistä puhutaan, sanotaan aina että pitää olla puhdas siniaalto. Eikä kanttiaaltoinvertte ri käy arvon raadin mukaan koskaan yhtään mihinkään? Miksi niitä edes tehdään? Itse olen kuitenkin käyttänyt halvinta mahdollista menestyksekkäästi ainakin läppäreiden lataamiseen (tiedän, ei ole hyötysuhdeen puolesta nerokkain ratkaisu), vanhanaikaisen akuttoman kannettavan tietokoneen käyttämiseen, lentävään (600w invertteri/600w lentävä, käynnistymisessä oli sekunnin viive), loisteputkityövaloo n, hehkulappuvalaistuk seen, televisioon ja testimielessä koitettiin sisätilan lämmitintäkin. Kaveri käyttää myös mikrouunia jollain muinaisella 1500w kanttiaaltoinvertte rillä.

Mikrouuni on ainoa joka oireilee (ääni+heikko teho) mutta kaikki muu on pelannut hyvin, televisiokin useita kymmeniä tunteja. Langattomasti lataavaa sähköhammasharjaa en ole koittanut ladata, siitä tekisi mieli arvata että se sentään ei ehkä toimi.
Empä ole minäkään puhtaaseen siniin satsannut - modattu sini on riittänyt omiin laitteisiin. Kattodometikkikin pyörii sillä (2/3kW).. kanttiaalto ihan muuta, mutta olkoot haukkumanimi sinihienostelijoide n suussa  :laugh:

Paljoa resistiiviset laitteet ole moksiskaan vaikka tasajännitteenä sen 230V saisi. Mutta, jos elektroniikkaa ja lcd-näyttöä esim. kahvinkeittimeen tai mikroon on työnnetty voihan olla vaikeuksia - siinä 2 laitetta jotka ok kotona, mutta vierastan karavaanikäytössä  :-X
2
Matkailuautot / Vs: C1 matkailuauto
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 23:24 »
Jokavuotisessa katsastamisessa oma riesansa. Paikat harvassa ja maksaa 1½-2x max 3.5tn verrattuna. Vakuutuksissa en huomannut eroa.

Yli 750kg kärryn vetämiseen tarttet C1E:n (tai CE).

Pituus ratkaisee laiva- ja siltamaksuissa, mutta tiemaksuissa paino. On sellainen "väliinputoaja" kun ei ole >3.5tn rahtiauto, eikä bussi vaan henkilöauto - ei ole yksiselitteistä käytäntöä kaikissa Eu-maissa, eri maksulaitteita ja tapoja. Muuttuvat vielä "jatkuvasti"..
Kallein kokemus oli Itävalta (läpiajo poikittain), kesällä 2019 n. 125€ tiemaksut (päästöluokka, akselimäärät ja ajankohta ratkaisivat). Näistä rikkomuksien sakot ovat sitten kovat..
Erilaisia nop.rajoituksia (vs max 3½tn) eri maissa ja vielä hölmöä tarroittamista "kuolleistakulmista" joissain maissa - toivoisi koon ratkaisevan eikä painon Thumbd Mutta kun on pykäläviidakon sellainen väliinputoaja...
3
Matkailuautot / Vs: C1 matkailuauto
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 23:08 »
Laivat menee mittojen mukaan, ei painon. Jos pari sataa palaa vuodessa tiemaksuihin enemmän kuin alle 3,5 tn, niin onko se paljon ?
Ei ole ollut ongelma niin koon kuin painonkaan puolesta yli kymmeneen
vuoteen minulle. No kortin joutuu pikkaisen useammin uusimaan, mutta tietääpä olevansa vielä ajokuntoinen.
4
Karavaanarin olohuone / Vs: Mitäs tänään tehty?
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 23:05 »
Kun on tullut talteen pantua kaikenlaista "tarpeellista", on vähän noloa näyttää kaikille sitä tavaramäärää ja "laatua".  Siksi taidan nolostumatta viedä sinne ilmaiseen paikkaan.  "Miksihän tuokin on pantu talteen ja mikä lienee?"  Eli osa jostain kokonaisuudesta, nipinnapin muistan itsekin mistä kotoisin.
Nythän someaikana on huutoa laittaa "Roskalava <<paikkakunta>>" -FB ryhmään kaikki kauhta jakoon. Kuva puhuu, ei teksti. Menee ja löytyy kaikkea roskasta parempaan.. toisilla ei ole välineitä viedä kaatopaikalle (mutta on netti- ja pakettipalvelu ostaa uutta). On siellä oikeasti vähävaraistakin ottajaa/kyselijää, mutta joukkoon mahtuu muitakin mm. kirppiksenpitäjää "av ja jonoineen", jotka voi ohittaa jos tunnistaa. Sopii yv:llä noutajan kanssa ja poistaa sitten ilmon - kyllä unohtuvat kysyjät..
5
Matkailu kotimaassa / Vs: Ahvenanmaa, kesällä 2022
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 22:26 »
Kuukausi takaperin kuljettiin viimeksi ÅT:lla tuo Saaristomeri yli Ahvenanmaalle, ja siitä yli Ruotsiin.
Mukavaa vaihtelua "isossa laivassa" möllöttelyyn..

Korppoosta viimeisellä paatilla syysmysrkyssä yötä vasten matkaan, ja laivasta ulos Föglössä. Jossa "puskassa" (ei ole juuri puitakaan) loppu yö. Aamusta Maarianhaminaan, ja puolilta päivin Eckeröstä ruattinpuolelle. Suomi-Ahvenanmaan väli makso 74€ (autolastillinen ihmisiä ja eläimiä kuuluu hintaan)

Hyvin oli tilaa (ainoana) ja nukutti Alden pöhistessä.
Yleensä menty eteläistä reittiä..

Rinkulat losseja. Åt aluksiin kannattaa aina varata kun raskasliikenne niillä kulkee etauajo-oikeutetusti, mutta kuitenki ennakoivat ne. Meilläkin oli Sottungassa ulosajo tiedossa ja peruutus takaisin laivaan kun maitorekka tuli sieltä kyytiin - sitä oli vajaan ½h köröttely Föglöhön.

Ahvenanmaallehan pääse pohjoista reittiä Kustavista ÅT:lla, kartassa punainen väri. Naantalista Finnlinesilla, Turusta Viikkari ja Silja-Tallink. Välimatkat kaikkialle niin mitättömiä autolla liikuttaessa, että ei tarvii suunnitelmallisuutt a juurikaan. ÅT-reitillä maksullista on siis väli Suomesta tai Ahviksesta välisaareen. Sieltä jatko seuraavana päivänä ilmaista. Varaamalla laivapaikat osoitat yöpymisen - ei kysellä mitään kun rekkareita osaavat lukea.. En edes tiedä kuinka muuten kuin netissä voi maksaa (halvintakin). Aikataulu aika kryptinen, varsinki jos poikkeat yöksi vaikka Sottungaan, eivät kaikilla vuoroilla edes poikkea hakemaan sieltä kuin tilauksesta.. varaamalla homma selvä heille.
6
Sähkölaitteet / Vs: Minkä tehoinen invertteri
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 22:03 »
Sorry.
Kirjoitin hieman omiani...   :-X
Piti sanoa, että tuollaista 'modattua' aaltoa tekevä on toiminut ihan hyvin.
Vain se kahvinkeitin ei ole toiminut.
7
Matkailuautot / Vs: C1 matkailuauto
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 21:59 »
Ja sitten jun tulee täysi-ikäiseksi, niin on se tylsää uusia korttia kahden vuoden välein.
8
Sähkölaitteet / Vs: Minkä tehoinen invertteri
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 21:08 »
  Anna "matson1" koekäyttöön, jos vaikka hänen mikronsa toimisi sillä, ja hän ostaisi "kun halavalla saa".
Itse asiassa se on kaverilla "koekäytössä" nyt....

On muuten ollutkin jo aika pitkään.  :)
9
Sähkölaitteet / Vs: Minkä tehoinen invertteri
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 21:06 »
No eihän halvinta ole tarkoitus laittaa, vaan halvan ja kalliin välimaastosta sellainen joka on oikeasti toimiva kampe eikä yskähtele.
10
Sähkölaitteet / Vs: Minkä tehoinen invertteri
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 20:58 »
Vanha invertteri on muuten aivan kelvollinen, mutta ei siihen mikroon.
  Anna "matson1" koekäyttöön, jos vaikka hänen mikronsa toimisi sillä, ja hän ostaisi "kun halavalla saa".
Sivuja: [1] 2 3 ... 10 [Seuraavalle sivulle]

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux