rekisteriseloste

Tuoreita viestejä

Sivuja: [1] 2 3 ... 10 [Seuraavalle sivulle]
1
Vetoautot / Vs: Onko kokemuksia crafterista?
« Uusin viesti kirjoittanut ***** tänään kello 01:18 »
Ne ovatkin vauhtityyppien autoja jota nopeusrajoitukset, ei sen puoleen muutkaan säännöt joilla liikeneteessä pelataa oli perävaunu tai ei.
2
Kori ja alusta / Vs: Vesisäiliöt asuntovaunun pohjaan
« Uusin viesti kirjoittanut ***** tänään kello 00:26 »
^

Niin. Merkitystä myös rakenteella, mitä kastumista siellä on. Ei puuta ja rakenne on PU alumiiniulkopinnan ja sisäverhouslevyn välissä, vailla mahdollisuuksia kastua. Ja kun kommenttia tulee, niin todettava, että sama on nykyään joillakin muillakin merkeillä. Jotkut luottavat, tai siis kustannussyistä valitsevat, muunlaisen ratkaisun. Joillakin se on tiiviimpi, toisilla hyvin riskialtis.

Todennäköisesti lämmitys on vesipyttyihin saatavissa (tämä kyllä on arvelua)? Autopuolella sitä ongelmaa ei ole.
3
Projektit / Vs: Vaunun tiivistys
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 23:24 »
Ei mahdoton mutta nykyinen estetiikka asetta omat rajoituksensa ja vaunujen lopullinen hinta myöskin. silloin jos tehdään ihan kantti x kantti muotoilua niin voidaan suhteellisen helposti tehdä rakennetta että katto kääntyy seinien päälle ilman ylimääräisiä leikkauksia, tosin nurkkiin jää silloinkin pienet "pisteet" ja pätkä pystysaumaa joka voi fuskata eli on tilkittävä jolloin jos ei aleta hitsaamalla täyttämään tiiviiksi.

Kun halutaan esteettisesti silmää mielyttävää muotoilua katon ja seinän rajapintaan niin puhutaan kaarevammasta katon muotoilusta. kaarevaan muotoon taivuteltu kattopelti ei vain taivu kylkipeltien päälle ilman ruttuja tai leikkausta.. Koko katon teko pitäisi ajatella uusiksi ja siirtyä enemmän peltikoppaisten kantavalla korilla varustettujen kamppeiden maailmaan, jotka ei kyllä vuoda ennenkuin ruostuvat läpi tai jokin läpivienti antaa periksi. Silloin alkaa jo loppuhintakin muuttua semmoiseksi että ostajakuntaa karsitaan kovalla kädellä..

Nykytekniikalla saadaan tehtyä vastaavanlainen ulkonäöltään kuin olemassa olevat ilman että katossa on yhtään saumaa.  Puhumattakaan erilaisista, pitävyydeltään huippuluokan liimoista, massoista, etc.
4
Jääkaapit / Vs: Jääkaappi kaasulla vai kompressorilla?
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 22:53 »
  Meillä tuota 37 v. jääkaappia pyöritellään edelleen. Vaatii puhdistusta aika usein.
  Oishan se tosi hienoa jos auringolla kylmenis? Mutta nuo syksyn pimeet?
5
Projektit / Vs: Vaunun tiivistys
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 22:51 »
Moi! Tabbertissa on  jo -80 luvulla lujitemuovikatto ja päädyt käännetty seinien päälle. Katossa vain kaksi poikittaissaumaa.
6
Kori ja alusta / Vs: Vesisäiliöt asuntovaunun pohjaan
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 22:46 »
  Meillä likavesisäiliö on ollut pohjassa, se ei pikkupakkasilla ole jäätynyt.
  Pariin kertaan oon tyhjennysventtiiliä lämmittänyt, jotta on tyhjentynyt.
  Ei tämä varmaankaan kunnon pakkasilla toimi?
Sama tuli mieleen että onko nuo jollain pienellä eristyksellä kuitenkin tehty ja onko niissä lämmitys? Muuten tuommoinen hymer vaunu vaikutti Lahden messuilla tutkittuna aika jämäkältä peliltä. Korissa ei kovinmontaa saumaa ole mut 10v käyttö sitten vasta kertoo sen että halkeaako rakenne jostain? Kun perinteisessä rakenteessa ainakin pientä elämistä tapahtuu lämpötilojen vaihdellessa ja vedettäessä. Perinteisessä saumat antaa sen elämisvaran ja liitos pysyy tiiviinä niinkauan kuin butyyli pysyy elastisena  eli aika pitkään.
7
Kori ja alusta / Vs: Vesisäiliöt asuntovaunun pohjaan
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 22:42 »
Saksassa ei ole niin paljoa pakkasta etteikö toimisi.
8
Tapahtumat / Vs: Caravan messut messukeskuksessa 20.1.2018
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 22:40 »
Niitä on sitten varmaan monellaisia ,Ducatoja meinaan.
Tuo minun MaxiDucato jolokutteli tänäänkin melekein ko itestään kolomatta sataa kilometriä ja kulutusmittari näytti 7,8l/100km polttavan naftaakin .
Ei tarvinnu kun ihtensä piti herreillä että risteyksissä maltto käännellä aina tieltä toiselle ^-^

Siitäasti kun taloudessa on ollut paku (ducatoja ja sprintteri) niin lähden pitkälle reissulle ehdottomasti niillä. On se vaan mukavaa istua hieman korkeammalla ilmapenkillä ja kääntää kyynärnoja alas ja antaa automaatin hoitaa pykälien vaihto ja vakkarin pitää nopeus. Nykyään henkilöautoon tule kuin alle 5tkm vuodessa mittariin kun lopuille ajoille valikoituu aina sprintteri.

Pamaukselle kiitos messutunnelmien välittämisestä tänne vähän edemmäksikin Thumb tuo hymer missä säiliöt pohjan alla niin oli myös Lahdessa näytillä samalla ratkaisulla oleva hymer. Löysin siitä hyviä ja huonoja puolia. Mitenkähän on kovilla pakkasilla pystyykö niitä käyttää? Kylmä kuitenkin pyrkii tuolta pohjan kautta ja lämpö nousee ylöspäin niin oliko tuolla kotelossa joku lämmitys ?
9
Tapahtumat / Vs: Caravan messut messukeskuksessa 20.1.2018
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 22:36 »
Ajoin tuossa yx päivä pitkällä korkealla kevyt-ka ducatolla ja kyllä tuli äitiä ikävä kun vertasi automaatti-traktorin satuaan.
Ja tuommoisella pitäisi 10.000 vuodessa työntää

Matkan päällä henkilöautossa on sisämelu miellyttävämpää, mutta kyllähän siitä Ducatosta on paremmat näköalat kun silmät on ylempänä.
10
Kori ja alusta / Vs: Vesisäiliöt asuntovaunun pohjaan
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 22:34 »
  Meillä likavesisäiliö on ollut pohjassa, se ei pikkupakkasilla ole jäätynyt.
  Pariin kertaan oon tyhjennysventtiiliä lämmittänyt, jotta on tyhjentynyt.
  Ei tämä varmaankaan kunnon pakkasilla toimi?
Sivuja: [1] 2 3 ... 10 [Seuraavalle sivulle]
Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux


anything