Sivuja:
Sivuja:
- #1 kirjoittanut ArcticKen tänään kello 19:49
-
Esimerkiksi Hymer Eriba Nova SL -vaunussa on 51 mm paksu puusta vapaa pohja. Saksalaisilta sivuilta lukemani perusteella näyttää siltä että sekin on eräänlainen sandwich-rakenne jossa eriste on kahden lasikuitukomposiitt ilevyn välissä. Koko lattialevy tehdään tyhjiössä ja saadaan eristävä puusta vapaa pohja/lattia. Samantyyppinen mitä on jo pidempään käytetty laadukkaammissa matkailuautoissa (Carthago, Concorde jne.). Tietysti tuollaiseen komposiittipohjaank in voi syntyä halkeamia, mutta ainakaan ei tarvitse huolehtia siitä onko lattian vaneri (sisä- tai ulkopuolinen) terve.
- #2 kirjoittanut Alan tänään kello 19:33
-
Lainaus käyttäjältä: 0zz1 - 20.04.2025 kello on 10:01ehkä mä laitan vaan samanlaisen tilalle niin jos sillä mentäis seuraavat 3-4 vuottaMenee se vaikka 15 vuotta, kun muistat jättää pakkasten tultua hanan keskelle auki-asentoon, ja tietenkin virrat pois tai vesipumppu irti sähköistä. Ei jää vettä sisälle laajenemaan jäätyessään ja rikkomaan.Oireet viittaa pakkasvahinkoon siis. Itse muistan aina hanat, mutta takatallissa oleva ulkosuihku pääsi sitten yhtenä vuonna unohtumaan. No sitä ei ole enää, en tarvitte.
- #3 kirjoittanut ohikulkija tänään kello 19:31
-
Lainaus käyttäjältä: Masa matkailija - tänään kello 07:22Kuka puhuu 60 litran säiliöstä, miksi? 20 litraa riittää viikoksi kylmilläkin keleillä, sijoittelu paljon vapaampaa kuin kaasulla joka vaatii tuuletuksen alas, jossa on akkutekniikkaa, onko se eduksi. Toiseksi esim italia, kuinka helppoa dieselin saanti on, varmasti kaasuakin saa mutta taas se pullo pitää olla yhtenevä, toisin kuin nestetankin kanssa. Kolmanneksi diesel lämmitin kooltaan todella paljon pienempi kuin kaasutruma tai alde tai webasto. Lämmittimen hinnasta puhumattakaan.Ps omani on dieselkäyttöinen ja tankki 100 l, mutta lämmityksen vaatima polttoaine ei ole koskaan havaittavasti kulutusta nostanut vaikka seissyt viikon lämpö päällä. (Työssäni päivystin ja pidin auton sisätilan lämpimänä mukavuus syystä)Kai se riippuu aika paljon kulkineesta että mikä riittää. Ja varsinkin siitä että mitä tarkoittaa kylmillä keleillä. Tuo tarjoamasi 20 litraa dieseliä / viikko vastaa 1.2kW keskilämmitystehoa. Se on suhteellisen vähän. Kaasulämmittäjälle tuo tarkoittaisi sitä että 11kg pullo kestää viitisen päivää. Esimerkiksi jonkun "euroeristetyn" perus-retkeilyauton tehontarve parinkympin pakkasilla on taatusti pikemminkin 3kW kuin 1.2kW eli löpöä kuluisi 50 litraa viikossa. Tai se kaasupullo parissa päivässä. Joku pk-seudun talvihan tuolla kulutuksella varmaan kutakuinkin suttaantuisi, ainakin tällainen kun nyt oli. Edellisenä talvena olisi tullut tammikuun ensimmäisellä viikolla kylmä kyllä, kun vuorokauden keskilämpötilat painuivat täälläkin reiluksi viikoksi lähelle pariakymmentä pakkasastetta.
- #4 kirjoittanut Alan tänään kello 19:28
-
Taisi olla ensimmäinen reissu rouvan kanssa kahdestaan koskaan, kun Kasnäsissä käytiin muutama viikko sitten. Tai tarkemmin ajatellen, vajaan 23 vuoden tauko siinä oli.Lapset lähtevät edelleen mukaan kesälomareissulle. Toinen oli 9 kk ekalla Keski-Euroopan reissulla, toinen vähän yli 2 v. Matkailuautossa on edelleen puolensa muihin matkailutapoihin verrattuna. Pääsee paikkoihin, jotka olisivat hankalia julkisilla liikkua tai henkilöautolla/mp:llä majoittua. Ihan eri tavalla saa tavarat ja mukavuudet mukaansa. Ja onhan vaunussa rajoituksensa, joskin myös matkailuautossa, kun niitä toisiinsa vertaa.
- #5 kirjoittanut villej tänään kello 19:25
-
Koeponnistettu tänään. Ei vuotoja.Kaasu haisee edelleen kun vettä lämmittää. Kuka osaisi korjata?
- #6 kirjoittanut Yrjö tänään kello 18:51
-
Tuossa vaimon -81 Spritessä on vaneeripohja, mielestäni hyväkuntoinen vielä. Tosin reilut 15 v. olen alustamassan ja vanhanaikaisen vaihteistoöljyn seoksella ruiskuttanut pohjan. Vielä sekin hyväpuoli tuossa on että tukijalat on pelkästään rungossa kiinni. Olen miniän ja pojan käynyt katsomassa neljää vaunua, kaikissa joissa tukijalat lattiassakin osittain kiinni, on ollut liian voimakas kaveri veivin varressa, lattia vaneerissa selvät vauriot. Hyvä olla haalarit ja valo mukana vaunukaupassa,jotta voi ryömiä alle. Tarinoiden mukaan voimakkaat veivaajat ovat saaneet oven päälle vekin, tai oven toimimattomaksi. Kiven iskemät omien havaitojeni mukaan kohdistuu lähinnä keulan alaosaan.
- #7 kirjoittanut Alf@64855 tänään kello 18:44
-
Sitä vähän epäilinkin, pitää tutkia myöhemmin. Jostain tuo R7 saa syöttöjännitettä, muuten ei toimisi kaikki oikein kun termostaatti katkaissut. Kerron sitten mitä löytyi.
- #8 kirjoittanut putkimies tänään kello 18:40
-
Pohja/ lattia on kolmekerroksinen. Ylinnä ja alinna vaneri ja välissä eriste. Rakenteen jäykkyys perustuu siihen että nuo on liimattu yhtenäiseksi paketiksi. Vaneri on helppo liimata. Mikäli pohjavaneri on mätä, niin kosteus on tullut ylhäältä, tai ulkoseinistä ulkopuntaa "uittaen". Käytetyissä vaunuissa lattian kuuluu olla kantapään alla joustamaton. Jos lattia kantapään alla joustaa niin hinnankin pitää joustaa.
- #9 kirjoittanut mjo33400 tänään kello 18:29
-
Ei se huonetermostaatti pannun termaria ohita. Jossain on joku vika. Katso kytkentäkuvaa.
- #10 kirjoittanut Mjerica tänään kello 18:07
-
@seppoko: "Onko 5V 3,7V:n akulle liikaa"On se liikaa mutta jos et kuulu hajamielisimpään kansankerrokseen niin temppuon silti tehtävissä. Eli käytät sarjavastusta jolla rajoitat latausvirran jatoimit itse "latausälynä". Tarkoittaa että mittaat kennon napajännitteen sopivinväliajoin ja lopetat latauksen kun rajajännite on tullut saavutetuksi. Tuo onosittain sitä mitä laturin ohjauskin tekee kuitenkin sillä erolla että laturijatkaa latausta tuosta pisteestä eteenpäin vakiojännitteellä jolloin virtalähtee laskemaan. Tuota latauksen vakiojänniteosuutta voit toimittaa siten ettämyöhemmin toistat menettelyä sen mukaan miten kärsivällisyys riittää. Jos valitsethyvin hitaan latauksen (=suurempi vastus) niin menettely on silloin armollisempisen suhteen että unohdat valvoa latauksen edistymistä. Eikä haittaa se ettäkeskeytät latauksen silloin kun tiedät ettet voisi käydä mittailemassa jännitettä.Aika ja viitseliäisyys korvaa tässä tekniikan, ei sovi kiireisille eikäunohtelijoille. Laita akku kuitenkin latauksen ajaksi palamattomaan astiaan niinpahin vaaraskenaario rajoittuu akun menettämiseen. Latauksen katkaisuun sopivaa rajajännitettä kuin myös virranrajoitusvastu stavoidaan katsoa vähän tarkemmin jos/kun olet kiinnostunut lataamaan näin ja kerrot(karkeasti) miten usein olisit mittaamassa jännitettä keskimäärin ja latauksenlopun lähestyessä.
Sivuja: