rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus - sillä aikaa kun luit aihetta, 12 uutta viestiä lähetettiin siihen. Haluat varmaan lukea nekin tuolta alempaa.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, ods, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen pressan (Sale) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: latushka83
« : 21.11.2021 kello on 14:19 »

Tuo kirja on kyllä hyvä idea. Toimii ilman sähkökin jos haluaa jollekkin näyttää.
Kirjoittanut: Matti_Kojo
« : 20.11.2021 kello on 13:18 »

Kylläpä on tekemisen meininki. Aivan mahtavaa nähdä monipuolinen tekijä. Itsekin suuren remontin tehneenä harmittaa todella tuo dokumentointi. Varmaan olisi kirjalle kysyntää.
Onnea Retrolle ja Tekijöille. Loistavia leiripaikkoja ja kireitä siimoja.


Lähetetty minun SM-P605 laitteesta Tapatalkilla

Kirjoittanut: "Masi"
« : 20.11.2021 kello on 13:07 »

Hienoja ovat kirja ja vaunu ;)
Kirjoittanut: RautaRisto
« : 20.11.2021 kello on 11:29 »

No niin, siinäpä se nyt on valmiina.
Eipä ole pelkoa, että muistot katoaa jossain vaiheessa tuonne "bittiavaruuteen" ;D
Laitetaan kirja kirjahyllyyn ja muistellaan remppaa silloin kun huvittaa- ihan perinteisesti, ilman tietotekniikkaa ;D


A4, 120 sivua, 190 kuvaa


Muutamia samoja kuviakin, mitä olen laittanut jo aiemminkin, mutta en malttanut olla laittamatta vieläkin.  Näyttävät kirjan isolla aukeamalla niin hyvilta- ainakin omasta mielestäni ;D
Kirjoittanut: RautaRisto
« : 9.10.2021 kello on 09:56 »

Näyttää siltä, että tulevakin talvi tullaan viettämään Koronan takia kotimaassa.  Retron varsinainen remonttiprojekti on valmiina, mutta jatketaanpa projektia mukavasti sisätiloissa.  Muistellaan remontin eri vaiheita ja tehdään noin seitsemän kuukautta  kestäneestä "savotasta" kuvakirja.  Sitäpä on sitten mukava katsella vuosienkin päästä :D

Kirjoittanut: RautaRisto
« : 14.09.2021 kello on 14:04 »

  Kalajuttuja tai muita matkan varrelta kaivataan? Thumb
  Tälläisiä yhden asian kirjoittajia on liian vähän.
  "Jokaiseen" muiden kirjoitukseen kommentoivia liikaa---- mielestäni.

Uskallan ottaa "koppia" tuosta Yrjön kommentista ja kertoilla pari kala-/ruskareissua.
Molemmat reissut menivät vielä Retron "sisäänajon" piikkiin.  Jotta uskaltaa suunnitella pitkiä reissuja, jolloin puhutaan useamman tuhannen kilometrin reissuista, pitää kaikki toiminnot testata lyhemmillä reissuilla.
Nyt on jo takana kilometrejä ja yöpymisiä takana sen verran, että voimme todeta vaunun toimivan kaikilta osiltaan niin kuin pitääkin.

Elokuun puolen välin paikkeilla suuntasimme Raatteen tien eteläpuolelle Ylävuokkiin.  Kalastusluvat ostettiin Ämmänsaaren Teboililta.
Teimme leirin Taivallammen rantaan.  Omalla kumiveneellä pääsimme kalastamaan koko lammen alueelta.  Rannathan ovat täynnä kaatuneita puun runkoja, joten rannalta kalastaminen olisi ollut todella vaikeaa.  Pari päivää kalastelimme ja saaliina oli muutamia ahvenia.  Yhdeksi yöksi siirryimme Saapaskoskelle, jossa kävin heittelemässä, mutta vesi oli korkealla ja heittopaikoille pääsy oli vaikeaa.  Saaliina  pari haukea.
Kevättijärvi jäi käymättä.  Se jäi odottamaan seuraavaa reissua.  Sen verran hienot olivat maisemat ja kalastuspaikat, että jossain vaiheessa käydään uudestaan.

Mahtava paikka

Rouva voitti suurin kala-kisan.  ( Tottakai, kun minun piti soutaa) ;D

Jonkinlainen ruskaretki, vaikkapa lyhyempikin oli ollut mielessämme pitkin kesää, joten viime viikolla alkoi tuntumaan säätietoja seuratessa, että nyt pitää retki toteuttaa.  Viimeiset ajat on nyt käsillä, jos meinaa kesärenkailla ajella.  Niinpä päätimme perjantaina lähteä liikkeelle.  Reittisuunnitelmana oli Syöte- Posio- Kemijärvi ja Ranuan kautta kotiin.  Kilometreissä noin 450 km. 
Nyt oli tarkoitus tehdä pelkkä maisemien ihailureissu, nautiskellen kauniista syksystä.  Kalastusta ei ollut tarkoitus harrastaa ollenkaan, mutta sain kuitenkin ujutettua mukaan yhden ultrakevyen setin ja vieherasian, vähän niinkuin ajankulukkeeksi, jos sattuisi sopivaa saumaa.  :laugh

Nyt oli mukana ensimmäistä kertaa vasta hankittu Hondan aggre. Tätäkin oli tarkoitus testata, ja hyvinhän se pelitti. 
Ensimmäinen etappi oli retkeilykeskus Himmerki.  Väkeä täynnä, varmaan kaikki muutkin olivat hoksanneet, että nyt on viimeiset hyvät ilmat lähteä liikkeelle.  Ilta kului mukavasti.  Nautimme ravintolassa illallisen oikein pitkän kaavan mukaan konjakeita myöten. 
Aamuaskareitten jälkeen aamupäivällä ilman mitään kiirettä jätimme Himmerkin ja kävimme Pentikin putiikissa.  Mukaan tarttui Retron pöydälle uudet tabletit. 

Suuntasimme Kemijärvelle PeräPosion kautta.  Valitsimme tietoisesti tien, josta suurin osa oli soratietä, mutta maisemat olivat hienot. Kemijärvellä söimme sitten vaatimattomasti vain pizzat, sanotaanko mahantäytteeksi. ;D
Toinen yö oli tarkoitus viettää "luonnon helmassa".  Noin 30 km ajettuamme aloimme seurailemaan, josko ilmaantuisi meille sopiva paikka asettua yöksi omaan leiriin. 
Ja kas kas, siinähän se oli. Meni vähän jo ohikin, mutta pakki päälle ja siellähän näytti olevan aivan loistava paikka leiriytymiselle.  Hieno jokiranta sillan kupeessa , tulentekokatos, vessa, eli kaikki mitä hyvältä leiripaikalta voi odottaakin.
Kaikille kiinnostuneille:  Sillan nimi on Kivisalmen silta ja vesistö on Severijärvi.
Tovin aikaa siinä kerkesimme touhuta, kun paikalle saapui paikallisia kaksi perhettä.  Miehet kaivoivat välittömästi kalavehkeet esille.  Menin kysymään, josko tuosta uskaltaa vähän koettaa kalaonnea.  Hämmästys oli suuri, miesten kertoessa joessa olevan istutettua kirjolohta. Heillä oli tähän tarkoitukseen viritetyt kalavehkeet.  Tekniikkana oli pohjaonki tahnapallolla.  Luvat pitäisi kuulemma olla, mutta miehet antoivat minulle "suullisen luvan".  Ei kuulemma kalastuskunta siitä köyhdy, jos onnistunkin saamaan yhden kirrin Thumb
Reiluja ihmisiä nuo pohjoisen miehet Thumb
Kaverit pitivät syöttejään joessa tunnin verran, mutta saalista ei tullut.  Minä sen sijaan sain kaksi haukea, jotka jäivät syötäväksi muille luontokappaleille. 
Yöllä lämpötila laski pakkasen puolelle, joten lämmitys oli tarpeen ja lämmitin toimi moitteettomasti.
Kun ulkolämpötila pysyttelee alle kymmenen +asteen, ei jääkaapinkaan poistopuhallin tarvitse olla päällä.
Sunnuntaiksi ennustetut sateet näille seuduille pitivät paikkansa.  Ranuan eteläpuolella sateet alkoivat.  Saimme tehdä reissun hyvässä säässä.  Nyt Retro on siivottu ja tyhjennetty "talvilepoon" ja odottaa siirtämistä katokseensa suojaan talven lumisateilta. :)


Ruskaakin oli jo luonnossa ;D
Kirjoittanut: RautaRisto
« : 2.08.2021 kello on 15:17 »
Tehtiin Retrolla ns. testiajo rannikolle meren äärelle tuttuihin vanhoihin maisemiin.  Tarkoitus oli testata jääkaapin pitkäaikaisempaa käyttöä kaasulla.  Kaappi oli päällä reilun vuorokauden, ulkolämpötilan ollessa 20-30 + asteen paikkeilla.  Puhallin oli päällä koko ajan ja kaappi pysyi 5-10 +asteen lämpötilassa säätimen ollessa noin puolessa välissä.  Eli nyt olen luottavainen kaapin toimintaan vaativissakain olosuhteissa.

Rakas vaimoni oli sitä mieltä, että kyllä verhot pitää olla Retronkin ikkunoissa- tekevät olon viihtyisämmäksi.  Olen itse samaa mieltä.  Niinpä Suunta EuroKankaaseen kangasta valitsemaan. Kiinnitykseen käytettiin kalustekulmia.  Lieden päälle laitettiin vanha rullaverho.
Nyt sisäpuoli on valmis.  Ulkopuolelta käydään vielä läpi kaikki listat ja laitetaan uudet peitenauhat. 

Sääskiverkkoja emme laita ollenkaan.  Se tietysti tulee aiheuttamaan pientä haastetta jossain vaiheessa kesää.  Toisaalta olemme pohjoisen ihmisinä tottuneet sääskiin, joten pärjäämme niiden kanssa kohtuu hyvin ;D

Kesä on edennyt jo loppupuolelle kaikenlaisten kiireiden keskellä, joten kalareissu pohjoiseen taitaa muuttua ruskaretkeksi sitten syyskuulla jossain vaiheessa. Hyvää loppukesää ja mukavia reissuja Thumb
Kirjoittanut: RautaRisto
« : 11.07.2021 kello on 08:15 »

Voisihan sinne lämmittimen taaksekin laittaa jonkun pienen puhaltimen tehostamaan ilman kiertoa!
Kyllä tosiaankin.  Sitähän voisi käyttää lämmityksen aikana tehostamaan lämmön liikkumista laajemmalle alueelle vaunussa.  Ja puhallin vois olla päällä myös silloin, kun halutaan viilennystä vaunuun.  Luulisi parantavan ilmanvaihtoa, kun kattoluukku on samalla aikaa  auki tai ikkuna Thumb
Kirjoittanut: Yrjö
« : 9.07.2021 kello on 08:07 »

Voisihan sinne lämmittimen taaksekin laittaa jonkun pienen puhaltimen tehostamaan ilman kiertoa!
   Mulla ostettuna toinen puhallin, ehkä syksyllä pistän?
    https://www.vapaa-aika.com/product/2458/valipuhallin-halk-60-mmn-liitannalla-77-000-lh
   Hondan agreja kehutaan kovin, ne vain maksaa. Tälläkin varmaan pärjää:
     https://karavaanari.org/index.php/topic,26256.0/topicseen.html
   Olisi varmaankin hyvä jos olisi iso laturi ja akut, ettei tarvii paukuttaa pitkään?
Kirjoittanut: mike
« : 8.07.2021 kello on 22:28 »

Voisihan sinne lämmittimen taaksekin laittaa jonkun pienen puhaltimen tehostamaan ilman kiertoa!