Karavaanarin keskustelufoorumi

Tekniikkakeskustelut => Terassit ja pihat => Aiheen aloitti: Ossi66 - 3.05.2012 kello on 17:14

Otsikko: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Ossi66 - 3.05.2012 kello on 17:14
Olikos meillä täällä rakentamisen ammattilaisia, puoliammattilaisia tai erittäin kokeneita harrastelijoita? ;D
Pitäs kohta saada terassin runkorakenteet alulle, mutta miten laudoitus kannattas mitottaa. Entiset mitat oli noin 3550*7100 ja niistä ei ympäröivien istutusrakennelmien vuoksi voi suuresti poiketa. Laudoitukseksi on valikoitunut piilokiinnikkeillä kiinnitettävä 26*117 lämpöpuu. Kiinnikkeiden aiheuttama väli on 3mm luokkaa eli 120mm etenemällä 29 lautaa tekee 3480 ja 30 lautaa 3600. Kannattaako siis laittaa 30 lautaa, kaventaa aloituslautaa pari-kolme senttiä ja vetää seinänvierestä rst-ruuveilla läpikiinni? Lopetuslaudan joutunee joka tapauksessa kaventaan, ettei piilokiinnikkeen ura jää reunaan.

Ideoita, kiitos ;D
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: kuusaan.matti - 3.05.2012 kello on 18:48
En ole ammattilainen, mutta... Meikä tekis täysillä laudoilla. Sovittelee jaon,että raoista tulee samankokoisia. Tietty jossan missä on vähemmän lautoja kaventaminen on järkevää. 29-30 lautaa voi passata jo aika sopivasti, ainakin välttäen, ettei tarvi viimeiseen kapeaa soiroa.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Weicco - 3.05.2012 kello on 19:18
Tämä on minun mielipiteeni asiasta. Siskoni ja sen ukko teki terassin jossa väli on myös noin 3mm niin oon seurannut vierestä kun rappaavat niitä pikkorakoja auki kun sinne kiilautuu roskia, ei näytä kovin hääviltä hommalta.

Kun ollaan terasseja tehty niin mulla on ollut laudoituksen välimittana Colt sytkäri, helppo käyttää ja sopiva rako.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: vesako - 3.05.2012 kello on 19:22
En minä noista mitään ymmärrä.

Jos jostain pitää pois ottaa, niin sieltä mihin ei katse
ensimmäisenä osu.

Sama kuin laatoituksessa, mistä tullaan ja
mihin ensin katsotaan.

Juu, ja sitten et ensimmäisenä sano
kävijöille, että tuolta oli pakko ottaa pois.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: relluttelija - 3.05.2012 kello on 19:44
Lähes ammattilaisen kanta on että nostat "otsalaudan" ylös, eli pintalaudan reuna ei näy ulospäin. Piilokiinnikkeiden vuoksihan rakoa ei voi muuttaa. Hommaat otsalaudaksi semmoista tavaraa missä ei ole kiinnikkeen uraa. Toki jos et tarvitse otsalautaa, niin sitten kannattaa lähteä täydellä etureunasta ja lopettaa seinän vieressä kavennettuun.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Jushi69 - 3.05.2012 kello on 21:27
Itse käytin painekyllästetyllä laudalla rakomittana taltan paksuutta joka on varmaanki 4 mm.Onneksi näin koska tavara oli märkää joten kun kuivui niin eipä kasvanu liiaksi rako(Olisko nyt tuplaantunu ja roskat menee helposti läpi).Tosin Ozzyllä on lämpökäsiteltyä joten se ei ole ongelma.
Itse sovittelin laudat täysille mitoille ja tein niin että laitoin terassin ulkoreunaa kiertämään otsalaudan jota myös Ozzille suosittelen.
Jos kuitenkin päädyt kuitenkin halkaisemaan puun sovituksen takia niin muista porata ensin reiät kohtiin mistä meinaat laittaa sovitelaudan kiinni koska lämpökäsitelty halkeaa ajanoloon jos on väärin tehty.
Muista tehdä monimutkanen pohja niin on jiirien kanssa tekemistä... :)
Itse erehdyin niin tekemään mutta olihan se parempi kuin perinteinen kantti*kantti laatikko.
Tuleeko sulle valokate??
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Ossi66 - 3.05.2012 kello on 21:58
Kiitoksia hyvistä vinkeistä.
Piilokiinnikkeillä rakoa ei tosiaan voi muuttaa, vaan on mentävä sillä miten se on suunniteltu - muuten laudat jää irti.
Lämkökäsitelty ei tosiaan kutistu enää kun ei kuivu, niin rako ei myöskään isone kuten kyllästetyssä.
Otsalaudat pitää tosiaan laittaa kun uusi tulee noin 30cm irti maasta - voishan sen tosiaan lähteä koko laudalla ulkoreunasta eikä seinänvierestä ja piilottaa piilokiinnikkeet otsalaudan rakoon, mutta silloin parin viimesen linjan kiinnikkeiden laitto seinänviereen on melko mahdotonta kun ruuvit tulee noin 45 asteen kulmaan.
Pitänee tehdä vaikka viiden laudan koeruuvaus ja arvioida etenemä sen mukaan ja päättää rungon leveys sen perusteella. Tuossa valumuotteja tehdessä mittailin että runko voi olla otsalaudan kera 3520-3570 levyinen, joten jos laudan etenemä on 120mm joutuu laittaan 30 lautaa ja kaventaan, mutta jos se olisikin jopa 121mm, pääsisi 29 laudalla ja koko leveys tulisi 3535.

Eihän tuolla ole oikeastaan mitään muuta väliä kunhan tulee tehtyä justiinsa ;D

Otsalaudat taidan tehdä samasta värkistä ja ajaa piilokiinnikeen uran pois reunasta - kun reunan ja nurkan pyhkäsee satakakskymppisellä ja vetää puuoljyn päälle, ei sitä todennäköisesti tiedä sahatuksi muut kuin itse.

Terassista tulee suora laatikko ja valokate päälle. Olishan siinä haastetta kun tekis kalanruotokuvion kun koolauskin pitää olla lämpökäsitellylle 400 jaolla ;D  Elu kyllä osaisi ne jiirit justiin yhtä hyvin kun tekijäkin ;D
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: relluttelija - 3.05.2012 kello on 22:09
Nyt menee hieman OT mutta jos käyttää "kosteaa" painekyllästettyä terassilautaa, ei kannattaisi tehdä rakoja tulkilla koska kuivuessaan puut kutistuvat, ja jos ne ovat olleet kaupassa erilaisissa olosuhteissa, on kuivumisen jälkeen raot eri suuruisia. Itse olen merkinnyt jaon koolauspuihin, noin joka kolmanteen merkit kaikille laudoille, jos nimellismitta on ollut vaikka 28*95, niin olen laittanut merkit 100 mm:n välein. Joskus on mennyt rako ihan umpeen, mutta kun puu on kuivunut niin kaikki raot on olleet lähestulkoon samankokoisia. Kova merkkaaminen, mutta hyvää ei saa helposti, hyvän värkin saa kyllä helposti pilattua huolimattomuudella.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: hartsakoski - 3.05.2012 kello on 22:26
Se on Ossi66 aika varma että ku ite tekkee,niin hyvä siittä tulee Thumb
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Jushi69 - 3.05.2012 kello on 22:49
Ja pittää mielessä vanhan viisauden että hullu ei huomaa ja viisas ei virka mitään... Thumb
Ei niitä virheitä loppupelissään huomaa kun ite kun kerran tietää missä mätti.. ;D
Relluttelijalle sen verran että samasta märästä kasasta lautani valitsin ja kaikki kuivui samaan rakomittaan.Olet kyllä oikeassa siinä että pitää katsoa jos tavara on eri kosteuksista.Varmas ti tuloo mittaheittoja silleen.Hyvä huomio.
Mistä materiaalista Ozzi meinas valokatteen laittaa??
Kun on halpaa ja kehnoa sekä hyvää ja kallista.. ::)
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Ossi66 - 4.05.2012 kello on 09:20
Mistä materiaalista Ozzi meinas valokatteen laittaa??
Kun on halpaa ja kehnoa sekä hyvää ja kallista.. ::)

Ei vielä lopullista päätöstä. Väri on kirkas. Takuu pitää olla 10-15 vuotta. Ja halavalla pitää tietysti saada ;D

K-Raudan tarjouslehdessä oli yksi hyvä ehdokas. 10v takuulla 4m pitkänä 60€/kpl
Järbon Trapetsista joutuu varmaan köyhtyyn 80€/kpl.
Makasiini tarjoaa jotain kirkasta valokatetta alle kympillä neliö, mutta se taitaa olla köyhälle liian kallista ;D
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: massimo - 4.05.2012 kello on 10:44
Uusin terassin laudoituksen viime syksynä. Laitoin valokatteen v. 2005, niin vanhat painekyllästetyt kuivui niin, että raot olivat pari senttiä. Nyt 120 mm uritettu (huono valinta) kaikki p*ska jää noihin uriin, mutta näyttävän näköinen. Rakoon vain ruotsalainen luotonvalvoja (mora puukko). Olisi kannattanut kääntää laudat toisin päin. Katetun koko 4 kertaa 8 metriä ja suoraan etelään. Ompa pikkasen lämmin kesällä ;)
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Alan - 4.05.2012 kello on 15:04
Mielenkiinnolla seuraan tätä rojektia ja kuuntelen muiden kokemuksia. Mulla on noin 3 x 6,5 metrinen lava takapihalla vailla valokatetta, joka on kyllä pirun hankala taloon siististi ympätä, mutta ehkä jonain kesänä yritän.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Ossi66 - 4.05.2012 kello on 15:18
Mielenkiinnolla seuraan tätä rojektia ja kuuntelen muiden kokemuksia. Mulla on noin 3 x 6,5 metrinen lava takapihalla vailla valokatetta, joka on kyllä pirun hankala taloon siististi ympätä, mutta ehkä jonain kesänä yritän.

Minä pistän jossain vaiheessa kuvan, miten tuo istuu valmiina paikalleen ;)
Alkuperäiseen taloon ei istunut katto mitenkään, kun lappeen jatke oli noin 1,5m*4m tolpista mitattuna. Nyt on räystäs korkealla koko lappeen mitalta ja katto tulee yhtenäisenä yhdellä kulmalla koko terassille.
Lappeen poistossa oli monta mutkaa - pienin homma ei ollut katkaista koko 5m pitkä pellitys oikeasta mitasta. Peltejä ei voinut siirtää ylemmäs, kun lumiestelinja oli jo koko lappeella uuden räystään yläpuolella ja lappeen lumiesteiden kiinnitysreiät oli enempi soikean mallisia lumiesteen mankeloinnista johtuen.
Leikkasin ensin parisenttisen suikaleen koko 5m matkalta kaksilla peltisaksilla - oikea ja vasenkätisillä - noin 5cm lopullisen linjan alapuolelta ja huolittelin sitten räystään reunan oikeaan pituuteen helpommin kun leikattavan suikaleen sai rullattua vapaammin pois edestä leikkuun edetessä.
Yksi ruode piti siirtää uuden räystäslinjan yläpuolelle ja saada sahattua kattotuolien jatkeet oikeaan mittaan, jolloin irrotin lumiesteet ja pellin alapään reilun 1.5metrin korkeuteen - silloin pellit sai vänkättyä senverran irti, että sai sahattua kunnolla ja ammuttua ruoteen kiinni pellin alle. Ylemmän räystäslaudan kiinnitys on myös mahdotonta, jos pelti on kiinni alas asti.

Katsotaan nyt mitä siitä tulee ja kehtaako siitä mitään kuvia julkaista ;D
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: relluttelija - 4.05.2012 kello on 15:22
Icopal Fastlock Uni, mielestäni paras ja taitaapa olla kalleinkin.
http://www.taloon.com/valokate/3065/dg
On hyvännäköinen, tai mun mielestä hyvännäköinen, eikä voi vuotaa ruuvinrei'istä.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Jushi69 - 4.05.2012 kello on 15:56
Icopal Fastlock Uni, mielestäni paras ja taitaapa olla kalleinkin.
http://www.taloon.com/valokate/3065/dg
On hyvännäköinen, tai mun mielestä hyvännäköinen, eikä voi vuotaa ruuvinrei'istä.
Olen samaa mieltä.
Itse laitoin omaan terassiin tuota.Oli kyllä kallista mutta eipä mene pakkasella rikki vaikka miten vääntelet ja paukutat.Ja tosi on ettei reikiä tarvi porailla kun kiinnitys tulee alapuolelta.
Jos Ozzy pussissa riittää niin ehdottomasti tätä Icopalia.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Alan - 4.05.2012 kello on 16:49
Minä pistän jossain vaiheessa kuvan, miten tuo istuu valmiina paikalleen ;)
Alkuperäiseen taloon ei istunut katto mitenkään, kun lappeen jatke oli noin 1,5m*4m tolpista mitattuna. Nyt on räystäs korkealla koko lappeen mitalta ja katto tulee yhtenäisenä yhdellä kulmalla koko terassille.

Laita tosiaan kuva, jos viittit niin kelpaisi alkutilanteestakin.

Selostuksesi oli auringontarkka, mutta ei auennut eka luvulla mulle, kuvan kanssa varmaan paremmin.

Mulla on 1,5 kerroksinen, jossa avoparveke keskellä taloa. Parvekkeen reunasta talon kulmaan on reilut 4 metriä, mutta terassi jatkuu vielä reippaasti talon kulman yli. Räystäs on niin korkealla, että valokatteen pitäisi alkaa välttämättä sen alapuolelta, ja sen saaminen sopimaan perinnetalon parvekkeen kanssa luontevasti on todella vaikeaa. Parvekkeen lattian kaato on niin pieni, että ei riitä valokatteelle, ja valokate pitäisi ulottaa parvekkeen ulkopuolellekin. Siinä taas tulee tontin raja melko lähelle.  Vaikeeta on.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Ossi66 - 4.05.2012 kello on 19:48
Oon niin laiska kuvaaja, jotta iso osa on jo kuvauksen kannalta menetetty ;(
vamhoista kuvista löytyy kyllä alkutilanne ja nykytilan saa kuviin. Justiinsa sain valettua pari lisäpilaria keskilinjan vahvistukseksi.
Kasaan kuvat vaikka kuvat.fi palveluun ja pistän sitte tänne linkkiä.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: mjo33400 - 4.05.2012 kello on 19:54
Oon niin laiska kuvaaja, jotta iso osa on jo kuvauksen kannalta menetetty ;(
vamhoista kuvista löytyy kyllä alkutilanne ja nykytilan saa kuviin. Justiinsa sain valettua pari lisäpilaria keskilinjan vahvistukseksi.
Kasaan kuvat vaikka kuvat.fi palveluun ja pistän sitte tänne linkkiä.

Ruoki meitä hieman työn edistyessä. Mielenkiinnolla seuraan asiaa. Thumb
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Ossi66 - 6.06.2012 kello on 10:28
Eipä ole ollut oikeen aikaa ja intoa ajatella Ystäviä viimeaikoina - tuolla on jotain kuvitusta siitä mitä olen hommaillut viimeaikoina.
http://ossi66.kuvat.fi/kuvat/Terassin%20uudistus/

Alkutilanteen kuvia pitää vielä kaivaa ja lisätä vanhoista kuvakansioista.
 
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: mjo33400 - 6.06.2012 kello on 14:23
Hyvä Ossi, toihan on suorastaan komea. Hallitset hyvin käsityötaidot. Thumb
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: relluttelija - 6.06.2012 kello on 16:00
Jos Ossi ei ole ammattilainen, niin hattua täytyy nostaa Thumb semmoista hymiötä ei näytä olevan. Itse ammattilaisena voin vain katsella kuvia kunnioittavasti.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Jushi69 - 6.06.2012 kello on 20:01
Hienoa työtä.Kelepaa näyttää meillehi.. Thumb
Nyt sitten voi keskittyä olennaiseen.
Eli seurailla foorumia...
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: arska100 - 6.06.2012 kello on 21:05
Kyllä tuli komea!!  Thumb
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Turhan Höpöttäjä - 6.06.2012 kello on 21:14
Kylläpä nyt passoo terassilla källistellä.  ;D
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Ossi66 - 6.06.2012 kello on 21:17
Äläkää ny hättäilkö - se katto vielä puuttuu. Nyt on kannatinpalkki seinässä ja muutama "kattituolipuu" paikoillaan. Jokohan viikonloppuna pääsisi asentamaan katteita...

Rakennuspuolen ammattikoulutusta ei minulta todellakaan löydy, mutta periaatteena kun pitää sen että muulla ei oo väliä kuin tekee hommat justiinsa, niin aina on jotain syntynyt.
Onhan tuota rakentamista onneksi tullut hatjoiteltua talon ja tallin tekemisellä etukäteen. Eka terassi oli kyllä huono harjoituskappale tähän verrattuna - onneksi kesti vain 12 vuotta.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Vesseli - 6.06.2012 kello on 21:55
 onneksi kesti vain 12 vuotta.
 Tekeminen vai terassi?

Olet tosiaan komeaa jälkeä aikaiseksi. Milloinka joutaisit meille tekemään terassin.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Ossi66 - 6.06.2012 kello on 22:40
onneksi kesti vain 12 vuotta.
 Tekeminen vai terassi?

Olet tosiaan komeaa jälkeä aikaiseksi. Milloinka joutaisit meille tekemään terassin.

No tämän uuden kanssa tuntuu menevän vuosia ennenkuin valmistuu. Edellisen maavarasen tekaisin yhden juhannuksen aikana.

Jos kattelee miten oikeilta töiltä on tähän omalle pihalle kerennyt, niin muille ehtinee tekemään sitten kun on jäänyt eläkkeelle.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: vaanari61 - 16.01.2013 kello on 21:02
Dosa näille keleille sopeva jobi:


(http://s7.postimage.org/3qupmbonr/IMG_3871_600x800.jpg) (http://postimage.org/image/3qupmbonr/)
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Ossi66 - 16.01.2013 kello on 21:51
Dosa näille keleille sopeva jobi:


(http://s7.postimage.org/3qupmbonr/IMG_3871_600x800.jpg) (http://postimage.org/image/3qupmbonr/)

On niin pieni kuva, ettei selvinny mitä tuo henkilö siinä tekee.

Noita terassin kuvia on muuten turha kaivella - ei toimi kuvaboksi mulla enää, kun meni maksulliseksi. Korvaavaa ei oo tullu ehittyä.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: tsahkali - 17.01.2013 kello on 10:34
On niin pieni kuva, ettei selvinny mitä tuo henkilö siinä tekee.

Työntää hedelmäkoria...
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: 99 - 17.01.2013 kello on 15:45
On niin pieni kuva, ettei selvinny mitä tuo henkilö siinä tekee.

Pieni?

Kannattaa klikata sitä kuvaa ;)
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: vaanari61 - 17.01.2013 kello on 19:16
Hanaa . . . 


(http://s8.postimage.org/yoaehcysx/IMG_3871.jpg) (http://postimage.org/image/yoaehcysx/)


Niimpä, eräänlaisen toiminnan "hedelmiä" . . .
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: TeeJii - 16.11.2013 kello on 22:41
Tuttavamme teki meille terassin..
(http://tinyurl.com/pf92sd8)
ulkoa..
(http://tinyurl.com/oabh55s)
sisältä...
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Laaga - 16.11.2013 kello on 23:05
TeeJii kannattaa laittaa vaunun renkaiden alle korotusta, jotta saa telttaan ryhtiä. Terassin rakentamisen yhteydessa usein unohdetaan nostaa myös vaunu lähes terassin tasolle, koska teltat tehdään asetettavaksi samalle tasolle renkaiden kanssa.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: TeeJii - 17.11.2013 kello on 13:21
TeeJii kannattaa laittaa vaunun renkaiden alle korotusta, jotta saa telttaan ryhtiä. Terassin rakentamisen yhteydessa usein unohdetaan nostaa myös vaunu lähes terassin tasolle, koska teltat tehdään asetettavaksi samalle tasolle renkaiden kanssa.
No tämä terassi rakennettiin tyyliin syyskuussa, joten ei ehditty siinä kohdassa tekemään sitä, mutta ehtiihän sitä keväällä sitten...
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: tsahkali - 17.11.2013 kello on 18:56
TeeJii kannattaa laittaa vaunun renkaiden alle korotusta, jotta saa telttaan ryhtiä.

Renkaat tykkää muutenkin, jos eivät ole jään sisällä.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Ossi66 - 17.11.2013 kello on 20:35
Tunkilla rengasta ilmaan ja lautaa alle ;)
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Jushi69 - 31.08.2014 kello on 17:46
Jatketaas tähän ketjuun kysymyksellä.
Laitatutin terassille lasit ympäriinsä ja nyt mielenkiinto heräsi lämmittimelle eli onkohan jollakin kokemusta nestekaasu lämmittimistä mitä käytetään terassilla. ::)
Sähköllä lämpiävät saa varmaan unohtaa kw hinnan takia...
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: janitkon - 31.08.2014 kello on 19:33
Onhan noita ainakin Oulussa terasseilla, niitä pihavalopylvään näköisiä lämppäreitä. Ne on ainakin varsin tehokkaita.

Edit: Mitenhän muuten lienee, meneeköhän terassin lasitukset huuruun? Noista kaasulämppäreistä tulee aika paljon kosteutta ilmaan.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: kimi - 1.09.2014 kello on 00:02

Sähköllä lämpiävät saa varmaan unohtaa kw hinnan takia...

Ei minun mielestä. Kaasupoltin polttaa runsaasti happea ja imee kylmää ilmaa ulkoa koko ajan. Sähkölämmitinkin liikuttaa ilmaa muttei yhtä isoja määriä ja lähinnä se kulmittain seinälle asennettu lämmitin liikuttaa ilmaa joka on jo siinä terassilla.  Meillä oli yhden asunnon saunaosaston terassilla sähköiset säteilylämmittimet ja terassi ei ollut lasitettu, katto oli ja terassi oli kohtalaisen syvä, n.5m. Hyvin toimi talvellakin.

Lisäksi kuten jo sanottu, kaasulämmitin tuottaa kosteutta enemmän.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Jushi69 - 27.09.2014 kello on 15:44
Joo häätynee miettiä vielä kummankos tuota laittas.Se olis hienon näkönen lasiputki kaasulämmitin mitä olen ravintolan terasseilla nähny mutta taitaa turvarajat tulla vastaan pystysuunnassa.??(http://karavaanari.org/kuvat/1411821825.jpg)

Tuollanen siitä tuli. Tavarat vielä hakee paikkaa kun puuttuu yksi ruutu jonka aikovat takuuseen tuoda.. :(
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: arska100 - 27.09.2014 kello on 16:04
Joo häätynee miettiä vielä kummankos tuota laittas.Se olis hienon näkönen lasiputki kaasulämmitin mitä olen ravintolan terasseilla nähny mutta taitaa turvarajat tulla vastaan pystysuunnassa.??(http://karavaanari.org/kuvat/1411821825.jpg)

Tuollanen siitä tuli. Tavarat vielä hakee paikkaa kun puuttuu yksi ruutu jonka aikovat takuuseen tuoda.. :(
Hieno akvaario tuli!  :D Ei vaineskaan hieno on...
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Jushi69 - 27.09.2014 kello on 22:56
Hieno akvaario tuli!  :D Ei vaineskaan hieno on...
Joo kultakaloja tuossa metästellään mutta kai nuo on kaikki metästetty kun ei oikein löydy saalista vaarioon... ;D
Pitäskö ite kokeilla olla waikkaste kuukausi... :-*
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: nike - 27.09.2014 kello on 22:59
Ehdottomasti sähköiset säteilylämmittimet kattoon tuohon tilaan.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Alan - 28.09.2014 kello on 09:06
4W spotteja asentelin terasseille. Opin, että noin 2,50 x 4 metrin terassille riittää neljä spottia hyvin. Takapihan puolella on nyt 7, ja hyvin näkee (ja näkyy) grillailla.  ;D

Pitäisi jatkaa talon ledittämistä vaihtamalla hiukan sopimattomat loisteputkivalaisim et kodinhoitohuoneesta 18W ledivalaisimiin. Siellä saa valoa ollakin.
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Ossi66 - 29.09.2014 kello on 07:16
4W spotteja asentelin terasseille. Opin, että noin 2,50 x 4 metrin terassille riittää neljä spottia hyvin. Takapihan puolella on nyt 7, ja hyvin näkee (ja näkyy) grillailla.  ;D

Meillä tuon 7x3.5metrin terassin valaisee metri ledinauhaa - 30 ledin metrille, kymmenen 10cm pätkää kattopalkin päällä valaisemassa epäsuorasti katon kautta. Ei tarttee olla näyteikkunalla, mutta riittävästi itte näkee saunanjäähyllä oleskellessa.
Virtaa ohjaa Clasholssonin radiokytkin-vastaanotin-pari.

Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Turhan Höpöttäjä - 29.09.2014 kello on 08:46
Virtaa ohjaa Clasholssonin radiokytkin-vastaanotin-pari.

Kerroppa tietämättömälle, minkalainen on tuo vempele.  :)
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: relluttelija - 29.09.2014 kello on 09:32
Tuolahan noita on monenmoisia:

http://www.clasohlson.com/fi/b/S%C3%A4hk%C3%B6/Ajastimet-ja-kytkimet
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Ossi66 - 29.09.2014 kello on 09:40
Kerroppa tietämättömälle, minkalainen on tuo vempele.  :)

Eli syöttöpuolella Ledipowerille ohjaa virtaa tämmöinen:
http://www.clasohlson.com/fi/Uppoasennettava-vastaanotin-Nexa-LCMR-1000/36-4608

ja terassin ovenpielessä seinässä on tällainen:
http://www.clasohlson.com/fi/Langaton-virtakytkin-seinään-Nexa-LWST-615/36-4613

Vastaanotin/sähkönsyöttö on välikatolla:

(http://karavaanari.org/kuvat/1411972964.jpg)

Ja tunnelma on jotain tällaista:


(http://karavaanari.org/kuvat/1411973087.jpg)
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: TeeJii - 18.07.2021 kello on 21:13
Tiedän, että hiukan kulunut tästä otsikon edellisestä viestistä, mutta haluaisin kysellä, että onko yleisesti kausipaikoilla jotakin määräyksiä näistä terassien koosta, kun täällä Sarapistossa näkee sellaisia helvetinmoisia terasseja, mutta ihmettelen siksi tätä kokoa?
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: Haapaniemen Paroni - 18.07.2021 kello on 21:34
Tiedän, että hiukan kulunut tästä otsikon edellisestä viestistä, mutta haluaisin kysellä, että onko yleisesti kausipaikoilla jotakin määräyksiä näistä terassien koosta, kun täällä Sarapistossa näkee sellaisia helvetinmoisia terasseja, mutta ihmettelen siksi tätä kokoa?
Sama SFC-Hietasaari
Otsikko: Vs: Terassin rakentamista
Kirjoitti: TeeJii - 19.07.2021 kello on 15:03
Sain tällaisen vastauksen kysymykseeni:

Lainaus
Hei,

kausipaikkasopimkse ssa kohdassa 9 sanotaan seuraavalla tavalla terassin rakentamisesta.

9. Etuteltan tai – katoksen käyttö on sallittu omalla vastuulla. Rakenteiden on oltava helposti poistettavia, eivätkä ne saa olla kiinteitä. Rakenteiden tekemien ei saa rajoittaa paikalle tulemista tai siitä poistumista. Se ei saa myöskään estää muiden kulkemista. Terassi saa olla vaunun pituinen, terassin leveys on sama kuin teltan leveys eikä se rajoita toista paikkaa. Terassin rakennuslupa pyydetään hallituksen valtuuttamalta turvallisuuspäällik öltä. StandBy- teltan pystytykseen tarvitaan aina hallituksen lupa.

Pekka Lindroos on meidän alueen tämänhetkinen turvallisuuspäällik kö.

Yst.
Annica Sandberg
Puheenjohtaja

No niin selvisi siis jonkin verran, jos osaan lukea oikein.