rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus - sillä aikaa kun luit aihetta, 1384 uutta viestiä lähetettiin siihen. Haluat varmaan lukea nekin tuolta alempaa.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 400KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen pressan (Sauli) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: Raksaus
« : eilen kello 23:17 »

Entä Raksaus, tämä.
https://www.rinta-jouppi.com/vaihtoautot/flair/6100i/258446/

Kiitos vinkistä, mutta makuupaikat eivät ole riittävät. Petijumppaan ei aleta, tätä mieluummin mennään vanhalla alkovilla.

6700 ylöspäin lienee realistiset vaihtoehdot. Joskus muistelen nähneeni Flairin jossa oli takana kerrossänky tallin yläpuolella. Se voisi olla myös vaihtoehto jos kaikki muut natsaisi.

Käyty tosiaan nyt 2001 mallin 6700 katsomassa. Muutama asia on nyt rankassa pohdinnassa.

Suurin niistä siis tuo kantavuus. Siyä on paperillakin jo vähän. Auyossa lisäksi. Agregaatti. Electroluxin, jollaista en usko lähtökohtaisesti tarvitsevani, vaikka onhan mahdollista että sitäkin kaipaisi. Mutta googleteltuani niiden korjaamiskeskustelua järkytyin kun luin että semmoisen paino olisi biisikymmentä kiloa. Jos noin on niin vielä huonompi laite. Kallisarvoisia kiloja laitteeseen, jota ainakin itse arvelisin käyttäväni hyvin harvoin. Yoisaalta vaikuttaa kohtuu arvokkaalta laitteelta niin ei sitä viitsisi hukatakkaan, kun voisi olla jällernmyynti yilanteessa arvoa.

Ja toinen mietintämyssyn arvoinen asia on kilometrit. Vaihtoehdoissa on kilometrejä vähemmän.

Kirjoittanut: Matkamies
« : eilen kello 21:44 »

Minulla oli kerran laite jossa oli hiipivä teli. Niin sitä mainostettiin. Arvaako joku mikä on kyseessä.
Mönkijän kärryn tein nii sillon tuli perehdyttyä rakenteeseen.

Teli jossa telin keinu ei ole akseli palkin keskellä, vaan hieman taaempana jolloin etummaisilla pyörillä on vähemmän painoa ja menee helpommin esteen yli.

Ennen oletin että kaikki matkailuautot joissa on teli on takavetoisia ja kaikki takapyörät vetää :(
Kirjoittanut: Rauzi
« : eilen kello 14:27 »

Vaunuissa on erilaisia teli ratkaisuja. Eroaa siis kokonaan kaksiakselisesta kuten mun eka matkaaja oli. Matkaajassa oli siis kaksi itsenäistä akselia ja sehän toimii sitten ihan eri tavalla kun mikään teliratkaisu. Pidin sitä hyvänä keksintönä. Pääosin. Kuoppasella tiellä ihan loistava vehjes, kun yksi pyörä kuopan kohdalla, niin se oli ilmassa. Ei paljoa kuopat heilutelleet sitä kuten yksiakselista tai pienemmässä mittakaavassa teliä. Sanoin pääosin, siksi, koska aisapainojen kanssa hankala vehje. Jos nokkapyörän veivas ylös niin siinä se seiso vaunu pyörillään aisa ilmassa. Aisapaino olikin siis ihan sen mukaan kuinka ahaalla auton koukku kulloinkin on. Jos mittailit aisapainon ja sitten laitat takapenkille pari matkustajaa, koukku laski, ja vaunussa paino siirtyi enemmän etummaiselle akselille siinä samassa, niin aisapainoista ei hajuakaan. Toisinpäin: kun jarrutat auton keula laskee, koukku nousee, ja vaunussa enemmän painoa siirtyy takimmaiselle akselille, aisapaino kasvaa.
Kaksiakselinen hyvä, ja telihän on keksitty poistamaan sen ongelmia, mutta samalla poistetaan sen etujakin. Kaksi itsenäistä akselia, tai teli, on kuitenkin paree kun yksiakselinen.
Kirjoittanut: Turhan Höpöttäjä
« : eilen kello 12:23 »

Kirjoittanut: ohcejohka
« : eilen kello 11:10 »

Minulla oli kerran laite jossa oli hiipivä teli. Niin sitä mainostettiin. Arvaako joku mikä on kyseessä.
Kirjoittanut: El Maco
« : eilen kello 10:27 »

Onko tälle mitään perustelua. Yleisesti, esim. Myytävät telit ovat aina keinutelejä, joka viittaisi myös siihen, että teli on lyhenne keinutelistä.

Linkkinä wikin määritelmä teistä, joka selvästi rajaa erillisistä akseleista koostuvat ratkaisut pois.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Teli
Kirjoittanut: Aakku
« : eilen kello 09:26 »

teli tarkoittaa vain ja ainoastaan (vähintään)kahta vierekkäin olevaa akselia.
siitä sanasta ei selviä yhtään mitään enempää, vaikka moni niin kuvitteleekin että on olemassa jotain oikeita ja vääriä telejä.. On kyllä olemassa erilaisia telirakenteita, mutta telejä ne silti on kaikki. Toiset kyllä huonompia kuin toiset.
Jaa...

Onko kaksoisakselisto sama, kuin teliakselisto?
Kirjoittanut: Trailer Trash Hesus
« : eilen kello 08:35 »

Ymmärtämättömänä olen käyttänyt varmaan väärää termiä. Vieläkään en ihan tiedä mitä teli varsinaisesti tarkoittaa. Oma käsitys oli mutta enpä ole koskaan mistään tarkistanut onko se oikea. Luulin ettän e on sillälailla yhteydessä että jos toinen nousee niin toinen samalla laskee. Ja vielä vähemmän on käsitystä näiden moniakselisten toteutustavasta. ALKOn alusta tässä autossa kuulemma on. Ja tosiaan kolme akselia. Aika tyypillinen näissä vanhoissa Flaireissa.teli tarkoittaa vain ja ainoastaan (vähintään)kahta vierekkäin olevaa akselia.
siitä sanasta ei selviä yhtään mitään enempää, vaikka moni niin kuvitteleekin että on olemassa jotain oikeita ja vääriä telejä.. On kyllä olemassa erilaisia telirakenteita, mutta telejä ne silti on kaikki. Toiset kyllä huonompia kuin toiset.
Kirjoittanut: Rauno
« : eilen kello 06:51 »

Varmasti tuolla on ajettu myös talvella kun on ton verran jo kilometrejä, osta pois kyllä sillä varmasti pärjäät, lumiketjut pitää mukana ja vähän katsoo ja ennakoi mihin ja miten auton ajaa.


Kirjoittanut: ohcejohka
« : eilen kello 05:33 »

Pääsääntöisesti on joo. Toki on mahdollista että sattuu lumisadepäivä. Sehän tässä on kun itsellä on tuosta kelistä asuntoautolla nollakokemus, kuten myös taitaa olla jotakuinkin takavetoautoistakin.

Ei siinä ny maailma kaadu jos kiinni jää. Tommosia kannata pohtia. Hanaa vaan ja baanalle.
Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux