rekisteriseloste

Tiedote rekisteröitymisestä

Jos et ole saanut vahvistusviestiä rekisteröitymisestä si, tarkista roskapostikansiosi. Tämä erityisesti hotmail ja gmail sähköpostin käyttäjille.

Tuoreita viestejä

Sivuja: [1] 2 3 ... 10 [Seuraavalle sivulle]
1
Etuteltat ja markiisit / Vs: Markiisin rattaisto(?) luistaa
« Uusin viesti kirjoittanut ***** tänään kello 15:57 »
Joo jännityksellä odotan. Kun epäilen että kun auto on 1997 niin markiisi saattaa hyvinkin olla (tai jopa oletan sen olevan )samaa ikäluokkaa.
2
Etuteltat ja markiisit / Vs: Markiisin rattaisto(?) luistaa
« Uusin viesti kirjoittanut ***** tänään kello 15:55 »
Siellä kotelon perällähän se mallitarra pitäisi olla, jos on säilynyt..

Kotelon profiili ja päätykotelot paljastaa mallin.

Vanhempia malleja joutuu varmaan nettistä tonkimaan kun vain näitä uudempia löytyy https://www.kamafritid.fi/fi/catalog/node/markiser-tillbehor-reservdelar-thule

Alle 2000 luvun malleihin saa oikein penkoa. 2000 -luvun alkupäähän vielä löytyy jotenki https://www.reimo.com/fi/varaosat/thule-omnistor-varaosat/omnistor-5000-5002-5003-markiisi-varaosat/?p=1
3
Etuteltat ja markiisit / Vs: Markiisin rattaisto(?) luistaa
« Uusin viesti kirjoittanut ***** tänään kello 15:54 »
Kiitokset K.E.V näillä vinkeillä eteenpäin.
4
Etuteltat ja markiisit / Vs: Markiisin rattaisto(?) luistaa
« Uusin viesti kirjoittanut ***** tänään kello 15:40 »
Muistaakseni kun avaa markiisia niin sisäpuolen lappeessa on mallimerkintä
5
Etuteltat ja markiisit / Vs: Markiisin rattaisto(?) luistaa
« Uusin viesti kirjoittanut ***** tänään kello 15:36 »
Kiitokset.

Oma valistunut veikkaus olisi että Thule Omnistor tai mikähän on ollutkaan aikoinaan firman nimi, on valmistaja, mutta tarkkaa mallimerkintää ei ole mielestäni myöskään käytettynä ostetun auton lippulapuissa tiedossa. Onkohan tuo jossain stanssattuna tai tarroitettuna tai riittääkö mahdollisesti valmistajan varmistaminen eli onko samalla valmistajalla eri malleissa näille osille paljon eri toteutusratkaisuja?
6
Kori Ja alusta / Vs: Ducaton takajouset
« Uusin viesti kirjoittanut ***** tänään kello 15:29 »
Nyt tuli Mad apujouset peltikuoriaiseen, Boxer x250 alustalla. Ensivaikutelma tuntuu hyvältä.
Ei ihan noin paljon korota kuitenkaan, tuossa on vielä tunkki alla.  :D
Vallilan Takomosta 366€.

(Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.)

Olipa mukava kun noista lisäkierrejousistak in kuvaa täällä, vielä kun olisi arviot verrattuna lisäilmajousiin, että onko oleellista eroa "ryskeen" suhteen mitä esim. tienpinnan katkot tuottaa Fiat sukuisissa?

Juuri kovasti mietin ostanko lisäilmajouset uuteen 636 pituiseen Fiat Ducato alustaiseen retkiautoon, vai "pihistelisinkö"
kierrejousilla??  :D

Uusi auto, (800km ajettu) mutta tyhjänäkin takajousitus "uretaanijousi" pohjaanlyönti tyynyjen varassa, ei ole Fiat välittänyt jousituksen mukavuuspainotteisu udesta hevonkukkuakaan näissä koskaan.

Aika hyvin sitten lisävarusteina monenlaista jousituksen parannussarjaa löytyy niin taakse kuin eteenkin, jos pätäkkää raatsii laittaa, täysilmajousituksee n asti.
7
Etuteltat ja markiisit / Vs: Markiisin rattaisto(?) luistaa
« Uusin viesti kirjoittanut ***** tänään kello 15:05 »
Siinä veivin sisäänmenossa on nk vaihteisto, eli kulmavaihde. Oletettavasti se rutajaa. Markiisin malli esiin ja varaosia etsimään.
8
Retkeilyautot / Vs: Weinsberg Carabus 600 ME
« Uusin viesti kirjoittanut ***** tänään kello 14:43 »
Totta, eikä auta elämänkokemuskaan ja edes pitkä ja monipuolinen ura automekaanikkonakaa n nyt jo ex sellaisena kun nämä matkailuajoneuvot ovat lukuun ottamatta täysin yksilöllistä tehdastilaus hifistelyä, aivan liian usein "palapeli" hommia  :-\

Niihin on varmaan jätetty myyntiteknisistä syistä aina sen verran parantelun varaa ja puutteita ja toimimattomuutta, että käyttäjä tympeytyy ja vaihtaa melko nopeastikkin uuteen?

Itselläni on nyt kolmas retkiauto jo lyhyellä aikavälillä menossa ja kaksi puoli-integroitua ollut myös, kaikki uutena hankittuja ja jokaisessa ollut suoranaisia puutteita ja varsin harmillisia vikoja, johtuen huonosta laadun valvonnasta jne.

Harkitsen parhaillaan laittavani taka-akselille lisäilmajouset, niissäkin on eri malleja, tuossa Vesa Kaartin esittelemässä Weinsbergissa oli kai "apujousina" kierrejouset, se on tietysti edullisin ratkaisu ja useinmiten ehkä
riittäväkin poistamaan Fiatin ja sen sisarmerkkien alkeellisen takajousituksen epämiellyttävyyden .

Näissähän on takaosan jousitus melkein hevosaikakaudelta jyskeineen ja ryskeineen ,tienpinnan pienimmissäkin katkoissa  Thumbd

9
Etuteltat ja markiisit / Markiisin rattaisto(?) luistaa
« Uusin viesti kirjoittanut ***** tänään kello 14:40 »
Vaikka sydäntalvea vielä mennäänkin, niin kyllä se kevät sieltä tulee ja pitää alkaa pohtimaan, mitä ollikaan tehtävälistalla ensi kesää varten.

Viime ajokauden viimeisillä reissuilla alkoi markiisi temppuilemaan siten, että kiinnilaittaessa ja aukaistessa kuulosti siltä, kuin jotkin rattaat luistaisi ja siltä vaikutti myös toiminta, eli vaati hieman avustusta. Onkohan tässä kyseessä. jokin normaali ongelma ja onko saatavilla varaosia? Oma oletus on että jokin muoviratas varmaan tullut tiensä päähän. Avatakkaan en aio ennen kuin sormet ei ulkona palellu, mutta aloitetaan nyt tiedustelulta onko tämä tosiaan joku "tyyppivika".
10
Karavaanarin elektroniikka / Vs: Navigaattorin jalusta?
« Uusin viesti kirjoittanut ***** tänään kello 13:18 »
Ainakin tuossa Sitikan kojelaudalla tuntuu pysyvän.
Imukupissa on suojateippi joka pitää repäistä pois ennen asennusta.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10 [Seuraavalle sivulle]

Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux