rekisteriseloste

Tiedote rekisteröitymisestä

Jos et ole saanut vahvistusviestiä rekisteröitymisestä si, tarkista roskapostikansiosi. Tämä erityisesti hotmail ja gmail sähköpostin käyttäjille.


Vastaa

Varoitus - sillä aikaa kun luit aihetta, 11 uutta viestiä lähetettiin siihen. Haluat varmaan lukea nekin tuolta alempaa.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, ods, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen pressan (Sale) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: jamseil
« : tänään kello 21:41 »

Huonosti löytyy. Yksi saksalainen kauppa, sekin myynyt loppuun.

Laita kuva, niin mietitään saisiko korjattua.
Kirjoittanut: tsahkali
« : tänään kello 19:55 »

Hae sillä varaosanumerolla niin löytyy.
Kirjoittanut: Raksaus
« : tänään kello 17:47 »

Käyty tiedustelemassa asiaa Best Caravanilla. Ajatukseni oli että ehkä kävisi muidenkin mallien osat. Ei kuulmma käy, koska putket on eri paksuisia. No niinpä. Eipä löytäneet hekään tyypikilpeä, mutta pienen salapoliisityön jälkeen kertoi, että todennäköisimmin kyseessä on malli 5500 tai 5800 (Ja ei ollut ihan varma, mutta epäili 5800 olleen sähkökäyttöinen, joten minun olisi tuo 5500?). Heillä ei ainakaan ollut varaosatoimittajia, jotka kyseistä osaa enää olisi toimittanut. Osa  on siis räjäytyskuvassa, jojnka sain numero 23. Tuotenumero on OM 1500601253

Nopealla Googlella en ainakaan löytänyt kuin vanhoja osaluetteloita ja jokusen varaosaluettelon ja Reimon hinnaston vuodelta 2015 jossa hinta oli 22,67€.
Kirjoittanut: Tarvasjoki
« : 29.06.2022 kello on 17:21 »

Kulmavaihde on numero7 jos veivatessa pärisee ja ei men kiinni niin vaihtoon jyväs caravanilla 60€ ei tarvii ottaa alas vaan markiisi kaikki auki muovikotelo1ruuvi auki ja ratas 2ruuvia auki uusi tilalla kelaus kiinni homma siinä vartin homma Thumb
Kirjoittanut: Raksaus
« : 29.06.2022 kello on 16:26 »

Mallista ei vieläkään tietoa, mutta olisikohan tässä sopivaa varaosaa. Oletan, että olisi tuo osa numero 13. En tiedä onko tuo metallinen neliömäinen varsia samaa osaa,vai eri?

https://kauppa.jyvascaravan.fi/wp-content/uploads/2020/02/Thule-Omnistor-5200-Varaosat.pdf

Eli "1500602219 LH + RH ENDCAP ROLLER TUBE 5200"

Pitänee käydä Best Caravaninlta tiedustelemassa.
Kirjoittanut: Raksaus
« : 26.06.2022 kello on 12:26 »

Kiitokset vinkeistä. Tuli osittainen onnistuminen, eli onnistuin mihin pyrin, mutta onnistuminen ei ratkaissut ongelmaa. "Uusi kulmavaihde "sopi" siten että toimii, mutta on sen verran eri mallinen että vanha muovikuori(joka oli muuten vain yhdellä ruuvilla kiinni. Aina hirvittää vääntää vanhaa muovia ja hieman yllättäen lopulta irtosi jopa hajoamatta). Muoviosaa pitäisi hieman modata jotta mahtuisi takaisin. Se kyllää ehkä onnistuisi, mutta mitä ilmeisesti ongelma ei ollutkaan kulmavaihde.

Kulmvaihde siis tulee siihen neliötankoon joka ei olekkaan suoraan kiinni siinä markiisin putkessa. Siinä on välissä jokin musta muovinen välikappale, mikä on ilmeisesti halki. Siitä puuttuu noin puolet. Eli ongelman aiheuttaakin se, että tarpeeksi kun tulee vastusta niin se neliömäinen putki muljahtaa varmaankin sitten yhdeksänkymmentä astetta siellä muovin "sisällä".

Onko mitään vinkkejä saako tuota osaa jostain? Pääty pitänee purkaa? Se taitaa jo vaatia markiisin pois ottamisen koska tuo markiisinputkihan lepää tuon päätykappaleen varassa joka pitää ottaa pois jotta tuohon pääsisi käsiksi.
Kirjoittanut: Tarvasjoki
« : 25.06.2022 kello on 16:02 »

Kulmanivel löytyy ainakin jyväs caravaanista 60€ muovikoppa 1ruuvilla markiisinpuoleltaki i ja yläpuolelta vaikka teltta ruuvarillla vähän kampe niin saa pois kotelon,kuvun sisäpuolelta 2 ruuvia niin saa pois uusitilalle ,vartin homma ,kelaa markiisi kokonaan auki ensin että ei rullaa itekseen kun otat vaihteen irti.
Kirjoittanut: 88k5
« : 25.06.2022 kello on 15:15 »

..

Nyt täasä mökin pihassa meinasin katsella että mitenkäs sopii ja tarkistaa vielä, ettei vain ole säädöt pielessä kuten joku minua viisaampi ehdotti.

(Kuva piiloitettu, klikkaa tätä niin näet kuvan.)

Mistäs tässä mahdollisesti on jotain säädettävää? Ja tosiaan kaks ruuvia otin irti, mutta. Vielä on muovikoppa tiukassa, eli pitääköhän ottaa irti ja onkohantakana vielä ruuvi? Se ei kyllä tässä onnistu yhden heikon miehen voimin.
..
En ole löytänyt kotelomarkiisille säätöohjeita - jos joku löytää, eiku linkkiä peliin..

Oma mielipide kyllä löytyy miten säädetään. Nyt tarkoitan niitä kotelolta lähteviä jousikuormitteisia linkkuja. Väärällä säädöllä kangas lähtee rullautumaan hieman eteen tai taakse.. sitten kun menee jokakierroksella useamman millin vinoon, ei kohta toinen pää lukkiudu kuin voiman käytöllä, niin putkikin ajanoloon kiertyy voiman edessä..

Itse aloittaisin pituussuuntaisella säädöllä / tarkistuksella. Eli että linkkujen kiinnitykset ovat oikeilla paikoin - aavistuksen toisesta päästä löysälle, että kotelon sulkeutuessa ei kinnaa vastaan, sitten toisen vuoro.
Seuraavaksi kallistus säätö jousi voimaa vasten; markiisia n. 1½m auki, vapaa roikunta (jalat yhäällä); kävele niin kauas auton sivulle, että voi arvioida kotelon reunaan nähden, onko jousivoima molemmin puolin sama eli ei kallistu eteen eikä taakse koteloon nähden. Ja tietysti linkut ei saa maata kotelon reunaan vaan jousissa pitää olla esijännitystä riittävästi (vaijeri kunnossa tottakait). Säätö tapahtuu linkun seinän pituussuuntaisesta pultista.

Sitten voi yrittää ajaa kangasta kokonaan ulos ja sisään (tulijalkoja käyttäen) - lähteekö menemään kangas suoraan eli reuna ei juokse joka kiekalla vinoon.. voi joutua tekemään useita sisäänajoja ja kaikkien säätöjä uudelleen. Liian kylmässä tai helteellä ei kannata säädellä..

Näin itse sain fiksattua päin hanuria olleen markiisiin (v 2008) vuosi takaperin. Takapää ei lukkiutunut, keulanpuolen linkku roikkui alemana - eli veti kangasta eteenpäin - näyttää sullakin rullautuvan kuvan mukaan pikkuisen keulansuuntaan..

Veikkaampa että mistää huoltoliikkeestä ei asentaja neuvoja anna, eikä tee..
  ;)
Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux