rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 365 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, ods, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen ex-pressan (Sale) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: seppoko
« : 24.05.2015 kello on 20:27 »

Ehdottomasti suosittelen kitkarenkaiden käyttämistä. Ainakin Saksassa,  jos jotakin talvikelillä sattuu, niin se on raskauttava asia, jos ei ole keliin sopivia renkaita. Tästä syystä ajan ympäri vuoden kitkoilla,  Suomessakin. Säästyy toiset levypyörät,  joita ei edes ole, sekä vaihtoruletti syksyin,  keväin.
Kirjoittanut: Catiska
« : 24.05.2015 kello on 19:57 »

Viisi vuotta taitaa olla alla pyörineet, kesän jälkeen vaihdan uusiin samanlaisiin.

Edit: Eipä tuota vanhempia talvirenkaita viitsisi käyttääkään, menisi joka tapauksessa vaihtoon. Kerran olen kokeillut matkailukulkineella ajaa vanhoilla ja kovilla talvirenkailla, ei kiitos enää...
Kirjoittanut: ihaa
« : 24.05.2015 kello on 18:26 »

Minä ajan kesät talvet Michelin Agilis Alpineilla. Toimivat vallan mainiosti myös talvella, parin tonnin kärrykin tulee perässä ongelmitta. Ja tuntuvat kestävän kesälläkin aivan normaalisti.

Mutta minkäs aikaa ne sitten kestävät alla, pari-kolme vuotta ja max. 30000 km ?
Kirjoittanut: Catiska
« : 24.05.2015 kello on 17:59 »

Minä ajan kesät talvet Michelin Agilis Alpineilla. Toimivat vallan mainiosti myös talvella, parin tonnin kärrykin tulee perässä ongelmitta. Ja tuntuvat kestävän kesälläkin aivan normaalisti.
Kirjoittanut: Timontti
« : 24.05.2015 kello on 17:52 »

Edellä olevasta lakitekstistä päätellen on siis sallittua ajaa ulkomailta jouluksi kotiin vaikka kesärenkailla, mutta silti M+S -rengas on suositeltava, sillä onhan silloin kuitenkin talvi - siellä ulkomaillakin.
Kirjoittanut: kimi
« : 24.05.2015 kello on 13:45 »


Asetus ajoneuvon käyttämisestä liikenteessä
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1992/19921257


16 §
Auton, auton perävaunun ja hinattavan laitteen renkaat

1. Auton etupyörissä ei saa käyttää renkaita, joiden puutteellinen tasapaino voi haitata ohjausta. Kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee auton, auton perävaunun ja sellaisen hinattavan laitteen renkaissa, jonka suurin sallittu nopeus on suurempi kuin 40 km/h, olla vähintään 1,6 mm. Akselilla, jolla on paripyörät, tämä vaatimus ei koske molempia pyöriä. Pääurilla tarkoitetaan leveitä uria renkaan kulutuspinnan keskialueella noin kolmen neljänneksen leveydellä kulutuspinnasta.

2. Henkilö- ja pakettiautossa (M1- ja N1-luokka), kokonaismassaltaan enintään 3,5 tonnin erikoisautossa sekä kokonaismassaltaan yli 0,75 tonnin ja enintään 3,5 tonnin perävaunussa (O2-luokka) on joulu-, tammi- ja helmikuun aikana käytettävä talvirenkaita, joiden kulutuspinnan pääurien syvyys on vähintään 3,0 mm. Talvirenkaita ei tarvitse käyttää:

a) matkalla ulkomaille ja sieltä Suomeen;


b) ulkomailla rekisteröidyssä autossa tai sen perävaunussa sitä Suomessa käytettäessä;

c) paripyörien molemmissa pyörissä;

d) auton tai sen perävaunun valmistukseen, maahantuontiin, kauppaan, korjaukseen tai katsastukseen liittyvissä tilapäisissä siirroissa;

e) museoautossa; eikä

f) sellaisessa autossa tai sen perävaunussa, johon talvirenkaita ei ole saatavissa.

3. Henkilö- ja pakettiauton (M1- ja N1-luokka) sekä kokonaismassaltaan enintään 3,5 tonnin perävaunun (O1- ja O2-luokka) ja erikoisauton samalle akselille asennettavien renkaiden on oltava mitoiltaan, rakenteeltaan ja ominaisuuksiltaan samanlaiset. Jos tällaisessa autossa tai perävaunussa käytetään muita kuin vyörenkaita, sellaiset on asennettava kaikkiin pyöriin. Muussakaan autossa, auton perävaunussa tai hinattavassa laitteessa ei samalla akselilla saa käyttää siinä määrin erilaisia renkaita, että siitä voi aiheutua haittaa tai vaaraa.

4. Milloin autossa tai sen perävaunussa rengasvaurion johdosta joudutaan tilapäisesti käyttämään vararengasta, siihen ei sovelleta 2 ja 3 momentin säännöksiä. Ajoneuvoa on tällöin kuitenkin kuljetettava erityistä varovaisuutta noudattaen.

5. Henkilöauton (M1-luokka) taikka kokonaismassaltaan enintään 3,5 tonnin perävaunun (O1- tai O2-luokka) ilmarenkaan paine ei saa ilman erityistä syytä poiketa renkaan tai ajoneuvon valmistajan suosituksen mukaisesta, ajoneuvon kuormitustilaa vastaavasta paineesta alaspäin enempää kuin 20 prosenttia.
Kirjoittanut: Timontti
« : 24.05.2015 kello on 09:27 »

M+S -renkaita löytyy esim. sivulta http://www.rengas-online.com/Ymparivuotiset-renkaat.html valitsemalla haussa "Ympärivuotiset renkaat". Ne eivät ole Suomen talveen sopivia talvirenkaita, mutta lienee kuitenkin laillista ajaa niillä jouluna satamasta kotiin.
Kirjoittanut: Alan
« : 24.05.2015 kello on 09:25 »

Aiotko palata takaisin joulun jälkeen? Jätä auto sinne ja lennä. Tulee huikean paljon halvemmaksi, jopa joulun aikoihin. Etenkin kun varaat lennot ajoissa.
Kirjoittanut: Stara
« : 24.05.2015 kello on 07:02 »

M+S-merkinnöillä varustetuilla renkailla ajo onnistuu helpoiten.

Edit; http://autobild.fi/uutiset/lue-ulkomaiden-talvirengasmaaraykset-ennen-matkaa
Kirjoittanut: mesihiisi
« : 24.05.2015 kello on 06:50 »

Haluaisin mennä etelään lokakuussa ja tulla viettämään joulua kotosuomeen ? Mutta miten sen auton renkaat ? Suomessa talvirengaspakko mutta miten muualla Euroopassa ?