rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 365 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, ods, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen ex-pressan (Sale) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: peltjark
« : 4.01.2016 kello on 08:02 »

Kiitokset kaikille vastauksista ja hyvää alkanutta vuotta  . Tänne "uskaltaa" aloittelijatkin kirjoitella, ilman pelkoa että haukutaan lyttyyn.. esim jossain suomi24 foorumilla olisi näin tod.näköisesti käynyt .
Kirjoittanut: Ossi66
« : 2.01.2016 kello on 16:16 »

Minkä ikäinen Detsku nyt on kyseessä? Jos kaappien takana on ilmasolat, ei kaappien aukipito isommin auta. Jos taas on kyseessä ennen vuotta 05 tehty vaunu tai NewLine, siellä ei ole ilmasolia,  jolloin kaappien ovia kannattaa ehkä pitää auki lämmityksen aikana, jotta kaappien takaseinät myös lämpenee.

Edit,
Eli toisessa ketjussa käväisin ja vuosimalli 2004.
Kaapit on umpinaisia, joten sinne ei pääse helposti lämmintä ilmaa. Seinät kaapin sisällä pysyy kylmempinä, jolloin kaappeihin päässyt kosteampi lämmin ilma tiivistyy kylmään pintaan. Ei siis välttämättä mitään vuotoja rakenteissa.
Kirjoittanut: retkeilijä
« : 2.01.2016 kello on 16:05 »

Tervehdys kaikille,

Omistan Dethleffs 560 sk vaunun ,jossa Olemme yöpyneet pari kertaa pakkaskelillä . Ongelma tässä on se , että kosteutta mm. yläkaappien takaosaan  saumakohtiin, joissa näkyy joissain kohdissa tummentumia . Olen "tuulettanut" vaunua pitämällä ovia ja ikkunoita auki,joka hieman auttaa asiaa. Jos vaunussa yöpyy myös talvisaikaan onko mitään hyviä vinkkejä miten vaunua kanstii hoitaa?? esm. pitäisikö laittaa laittialämmistys päälle ? ,vai onko parempi että vaunu on kylmä ?

Noissa saumakohdissa on ilmeisesti lämpövuotoa, jolloin kosteus tiivistyy siihen ja tummentumia syntyy. Toinen vaihtoehto voisi olla pieni sauman kosteusvuoto.

Lattialämmitys auttaa tuulettumista. Jos mahdollista esim. vuorokauden ajan paluun jälkeen. Yläkaappien ovet voi pitää raollaan seisonnan ajan
Kirjoittanut: kalavaanari
« : 2.01.2016 kello on 12:46 »

Kulkimen  sisään kertyvä, näkyvä, kosteus on aina peräisin ihmisistä tai vedestä jota pääsee hallitsemattomasti sisätiloihin.  Näkyvässä kosteudessa ei ole yleensä koskaan kyse ulkoilman normaalista kosteudesta.  Talvella kun lämmitetään koppi sisältä ja siellä on ihmisiä, syntyy tilanne, jossa kosteus tiivistyy kylmiin pintoihin, joita on yleensä ikkunat ja luukkujen pielet sekä paikat jossa ilma kiertää huonosti ja siellä on kylmäsiltoja.
Miten vahinkoja voi ehkäistä?
-Riittävä ilmanvaihto, kun vaunu on lämmin
-Minimoidaan kosteuden tuottamista sisätiloihin (päästetään pesuhöyryt kattoluukusta ulos, liesituuletin, lumien putsaus jne jne)
-Vaunu pidetään lämpimänä vielä asumisen jälkeen, niin että kosteus ehtii tuulettua ulos ennen kun se jäätyy sisälle
-Varmistetaan että ilma kiertää mahdollisimman hyvin, myös kaapeissa
-Vältetään suuria lämpötilaeroja säilytyksessä (tiivistää olemassaolevan kosteuden vedeksi)

Lisäys:
Talvikaudella (kevät, syksy) pidän aina pari päivää lämmön päällä reissun jälkeen. Tuona aikana asumattomasta vaunusta haihtuu kertyneet kosteudet ja sitten on kuiva koppi kun laitan sen kylmäksi ja jätän parkkiin. 20 vuoden aikana ei ole ollut mitään kosteusongelmia tiivistymisen vuoksi, vaikka vm. 1980 solikan nurkat eivät enään täysin tiivitä olleetkaan.

Kirjoittanut: HarriOlavi
« : 2.01.2016 kello on 12:20 »

Itse järkeilin asian niin että kaappeihin lämmin ilma ei kunnolla päässe ja siksi samakohdat hikoilee...

 Samaa mieltä.

Oma kuljin talvisäilössä kuivassa mutta kylmässä hallissa. Kävin tsekkaamassa tilanteen 1,5 kk:n jälkeen "säilömisestä." Nuuhkin sisäilmaa, en aistinut ulkopuolisia hajuja.
Avasin kuitenkin ylä-,ja alakaappien sekä WC:n oven että ilma kieräisi mahdollisimman vapaasti kaikkialla.
Kirjoittanut: peltjark
« : 2.01.2016 kello on 11:26 »

Itse järkeilin asian niin että kaappeihin lämmin ilma ei kunnolla päässe ja siksi samakohdat hikoilee...
Kirjoittanut: Alan
« : 1.01.2016 kello on 22:44 »

^

Luulen, että suurin osa, ellei kaikki, siitä kosteudesta ikkunoissa oli peräisin nukkujista, ja ihan vaaratonta sekä normaalia. Ite pyyhkäissyt talouspaperilla pois, jos siltä on tuntunut.

Kaapeissa ei ole omissa koskaan kosteutta ollut, ei "kolmen vuodenajan" Knausissa eikä nykyisessä Hymerissä.
Kirjoittanut: pamaus
« : 1.01.2016 kello on 22:04 »

Tämä on varmaan ikuisuuskysymys ja liekö oikeaa vastausta siihen, miten talvella vaunua tulisi säilyttää.

Oma kokemus ko asiasta.

Juuri olimme vaunulla vuotta vaihtamassa ja vaunussa nukkui 5 henk.

Vaunuun laitettiin lämmöt päivää ennen lähtöä, että kosteus ehtii haihtumaan.  Eipä siinä mitään kummallisempaa kosteuspoistoa tarvinnut tai tullut tehtyä.

Tuossa kun aamulla herättiin vaunusta,  niin katselin ulkoa kuinka paljon vaunun ikkunoiden alareuniin oli kosteutta kertynyt. Kaikissa sivuikkunoissa oli alareunussa 1-2 cm korkeudella kosteutta. Ei mitään ihmeempää, eikä vaatinut mitään toimenpiteitä. Pakkasta oli -7 ja aika kova tuuli.

Kyllähän sitä vaunussa väkisinkin on kosteutta märän syksyn jälkeen ja se tiivistyy jonnekkin. Joten varmaan se on aika oleellista, että vaunussa ilma kiertää, oli se lämpötila mikä vain.

Minulla on vaunut talvisin katoksessa ja kaikki kattoluukut raollaan, eikä vaunuissa ole mitään lämmitystä päällä tms. Jotkut pitävät vielä ikkunoita raollaan, siihen en ole lähtenyt. Joillakin on vaunussa talvisin peruslämpöä päällä jne. Se varmaan olisi paras ratkaisu kosteuden kannalta, mutta maksaako vaivan pitää vaunussa kaiken aikaa lämpöä päällä, mene ja tiedä. 

Tämä "kattoluukut auki" malli on toistaiseksi toiminut, ainakin minulla. 
Kirjoittanut: peltjark
« : 1.01.2016 kello on 20:55 »

Tervehdys kaikille,

Omistan Dethleffs 560 sk vaunun ,jossa Olemme yöpyneet pari kertaa pakkaskelillä . Ongelma tässä on se , että kosteutta mm. yläkaappien takaosaan  saumakohtiin, joissa näkyy joissain kohdissa tummentumia . Olen "tuulettanut" vaunua pitämällä ovia ja ikkunoita auki,joka hieman auttaa asiaa. Jos vaunussa yöpyy myös talvisaikaan onko mitään hyviä vinkkejä miten vaunua kanstii hoitaa?? esm. pitäisikö laittaa laittialämmistys päälle ? ,vai onko parempi että vaunu on kylmä ?