rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus: tähän aiheeseen ei ole vastattu yli 365 päivään.
Jollet ole varma että haluat vastata juuri tähän, harkitse uuden aiheen aloittamista.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, ods, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Suomen pressan (Sale) sukunimi:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: Karabiilisti
« : 30.09.2020 kello on 21:00 »

no tuo on tollanen almost all inclusive johon saa mennä ilman vaatteitakin...hint aahan siitä kertyy
Mutta jos joku pyytäs 115e että pääsee kattomaan revontulia niin kyllä jäis menemättä....ellei ole sitten ihan full all inclusive.
Kirjoittanut: tsahkali
« : 30.09.2020 kello on 20:15 »

Mitäpä tuohon mitään sanomaan, se oli Hänen laskelmansa.
Yksi mikä pisti silmään, oli se, että tonnin rätti (tukusta) kestää 3 vuotta....   :o
Kirjoittanut: 88k5
« : 30.09.2020 kello on 14:31 »

Miksi palvelut maksaa Lapissa, tässä avataan..

Lainaus
Jakakaa tietoa!
Lappilainen matkailuyrittäjän puoliso tässä terve. Haluaisin vähän avata tätä meidän perän hinnoittelupolitiik kaa etelän ihmisille, kun siellä Napapiirin alapuolella tuntuu elävän vahva käsitys siitä, että meillä on joku aivan oma tapamme rahastaa tyhmiä turisteja.
Otetaanpa vaikka revontulien kuvausreissu, kesto 3-4 tuntia (klo 20:00 jälkeen), sisältää pientä syötävää ja juotavaa sekä autoilua maksimissaan 100km, yksityisesti opastettuna 1-6 hengelle.
Kulut:
🤸??? Oppaan palkka 5-5,5 tuntia ilta- ja yölisineen (tuntipalkka alkaen TES noin 9€, meillä esimerkiksi alkaen 12€) plus palkan laskennalliset sivukulut (50% kertoimella). Oppaan pitää olla paikalla tuntia ennen lähtöä. Laitetaan tarvittavat varusteet kasaan, mietitään minne tänään ajetaan, ketä lähtee mukaan, mistä asiakkaat haetaan, keitellään lämpimät juomat, varmistetaan, että auto on lämmin ja polttoainetta riittävästi. Oppaan pitää tietää revontulten syntymekanismi, osata lukea erilaisia mittaritietoja ennustaakseen milloin jotain näkyy, ymmärtää säätilojen muutoksia alueellamme, tuntea erilaisia revontulitarinoita, osata kuvata revontulia, käyttää erimerkkisiä kameroita asiakkaiden apuna jne jne..
🚌 Auton kulut, laskennallisesti meillä 0,65€ / km sisältä hankintahinnan, henkilökuljetusluva n, ammattiauton vakuutuksen, huollot, siivouksen, katsastukset jne
🍞 Eväät; usein itse leivottua pikkuleipää, pullaa tai piirakkaa sekä lämmintä juotavaa muutama termarillinen.
🦺 Oppaan vaatteet: erityisesti talvella oppaille on tarjottava kunnon talvivaatteet, jotta nämä eivät palellu parin kympin pakkasessa seisoskellessa. Meille maksaa kunnon kestävät vaatteet tukkuhinnalla noin 1000€ / opas. Nämä kyllä kestävät useamman talven, ehkä 3 talvea ja senkin jälkeen hyvällä tuurilla.
👚Vaatetta asiakkaille. Koska heillekin tulee kylmä. Talvikengät maksavat noin 50-100€ / pari ja kestävät noin 1-2 talvea. Lisäksi me tarjoamme asiakkaillekin laadukkaat talvivaatteet, hintaa noin 300€ / takki ja niitä roikkuu erikoikoisia 12 kpl varastossamme. Nämä kestävät 2-3 talvea hyväkuntoisina. Korona-aikana niitä joudutaan pesemään niin usein, että tämä talvi lyhentänee käyttöikää.
📸 Kamera oppaalle. Kunnon ammattilaiskamera maksaa noin 3000-5000€, riippuen minkälaisen linssivalikoiman kanssa opas liikkuu. Osa oppaista haluaa käyttää omaa kalustoaan, mutta yrityksellä on silti oltava tuo kamera.
📸 Kameranjalustoja asiakkaiden käyttöön. Nämä maksavat noin 150€ ja kestävät meidän pakkaskeleissä noin 1-2 talvea. Rikkoutuneet säästämme varaosiksi ja kokoamme näitä aina uudelleen. Luontokin kiittää.
😱 Yrityksen markkinointikulut. Markkinointiin menee keskimäärin 5-10% yrityksen liikevaihdosta.
👨?💼 Arvonlisävero on retkillä 24%. Eli maksamastasi hinnasta lähtee viidennes ensin valtiolle erilaisten palveluiden pyörittämiseen.
Näin ollen, meidän kohdalla hinnoittelu tapahtuu karkeasti euroissa näin:
1) 125€
2) 65€
3) 10€
4) 10€
5) 24€
6) 50€
7) 5€
8) 10€
Yhteensä kulut retkelle ovat siis 299€ plus 24% arvonlisäveroa (yhteensä 370€). Ja tämä ei vielä sisällä lainkaan yrityksen muita kiinteitä kuluja, yrityksen tavoittelemaan voittoa (katetta) jolla turvataan yrityksen toiminta yllättävissä tilanteissa (kuten tämä Covid-19 aika). Jotta kate olisi riittävä normaalin toiminnan pyörittämiseen, sen pitäisi olla vähintään 30%-40% tuotteen hinnasta. Tällä tavoin yritys pystyy myös kehittymään ja tuottamaan palveluita myös jatkossa.
Siitä sitä voi jokainen itse päätellä, paljonko retken hinnan pitää olla, jotta se on kannattavaa. Meillä hinta on 115€ henkilö, sisältäen kaiken yllämainitun.
Ei mulla tällä kertaa muuta. Tätä saa mielellään jakaa.
Face-linkki
Kirjoittanut: ktako
« : 20.09.2020 kello on 12:36 »

Siihenhän huulipunahallitus pyrkii, Vihreätkin.
Korottaa polttoaineveroja ja tukee tarpeetonta laiva- ja lentoliikennettä!

Eikun....    ::)
Lisää tukea entisten päälle :o varustamoilla aina käsi ojossa valtion suuntaan. Nää on niitä verotuettuja matkoja, joista nauttivat pääosin eteläisen Suomen asukkaat. Kaipa se huoltovarmuus kauppalaivaston ylläpitämisessä tämänkin vaatii.
Kirjoittanut: Raksaus
« : 19.09.2020 kello on 15:13 »

Tarkoittanet tätä?

https://www.mara.fi/toimiala/tilastot/matkailu/matkustustase.html

Jotain tuollaista juuri. Kuvaaja vaikuttaisi olevan hieman hämäävä. Siinä on ikäänkuin pinottu tulot ja menot päällekkäin. Tulot lähtee nollista ja menot sitten näyttäisi alkavan siitä, mihin tulo loppuvat.ELi kun katsoo y akselilta niin menot vaikuttaisivat olevan 8 miljardin luokkaa, vaikka tekstissä puhutaan videstä miljardista, kun tulot ovat kolmea miljardia. Eli jos molemmat loppuisivat kuin seinään, niin jäisi pari miljardia kansantaloudellises ti ajateltuna käytettäväksi johonkin muualle. Tosin hommahan ei ole ihan niin suoraviivainen. Monella varmaan nyt on käytetty vähemmän rahaa tänä kesänä kokonaisuutena ja mahdollisesti käytetään sitten isommalla kädellä tulevina kesinä ja mahdollisesti taas ulkomailla. Toki sama koskee myös tulevia lomasesonkeja Suomessa.
Kirjoittanut: seppoko
« : 19.09.2020 kello on 13:53 »

Varmaan löytyisi jotain tilastotietoja jos jaksaisi kaivaa, mutta elän ihan näppituntumalla siinä käsityksessä, että Suomalaiset vie enemmän valuuttaa ulkomaille turistina, kuin turistit tuovat suomeen. Joten jos Korona keskeuyttäisi turismin kumpaankin suuntaan Suomen kansantalous hyötyisi. Toki tämä ei auta sitä yksittäistä yrittäjää.

Tarkoittanet tätä?

https://www.mara.fi/toimiala/tilastot/matkailu/matkustustase.html

Kirjoittanut: tsahkali
« : 19.09.2020 kello on 13:45 »

Joten jos Korona keskeuyttäisi turismin kumpaankin suuntaan Suomen kansantalous hyötyisi.

Siihenhän huulipunahallitus pyrkii, Vihreätkin.
Korottaa polttoaineveroja ja tukee tarpeetonta laiva- ja lentoliikennettä!

Eikun....    ::)
Kirjoittanut: Raksaus
« : 19.09.2020 kello on 13:41 »

Varmaan löytyisi jotain tilastotietoja jos jaksaisi kaivaa, mutta elän ihan näppituntumalla siinä käsityksessä, että Suomalaiset vie enemmän valuuttaa ulkomaille turistina, kuin turistit tuovat suomeen. Joten jos Korona keskeuyttäisi turismin kumpaankin suuntaan Suomen kansantalous hyötyisi. Toki tämä ei auta sitä yksittäistä yrittäjää.
Kirjoittanut: ktako
« : 19.09.2020 kello on 12:40 »

Ja mistä sellainen kuva, että ei näin ole kotimaisten matkailijoiden kohdalla toimittu tänä vuonna? Minulle ainakin on tullut lapin ruskasta mainoksia majoituksista ja ohjelmapaketeista. Se, että jos joku ei ole tehnyt asian eteen mitään, ei tarkoita sitä että kukaan ei tee. Jos haluaa, niin ne palvelut ja paketit kyllä löytää.  Ja tuo voivottelu brittien perään liittyy enemmän talveen, ilman ulkomaalaisia lapissa on aika hiljaista lukuunottamatta kevät viikkoja, jotka muuten jo viime keväänä menetettiin eli lapin matkailu on jo kertaalleen koronasta kärsinyt.
mulle ei ole tullut, eikä ole muutenkaan sattunut silmiin. Kait olen sitten sokea.
Kirjoittanut: MRi
« : 19.09.2020 kello on 12:28 »

Tutulla on Ylläksellä hostelli. Se ei ainakaan ole kohtuuttoman hintainen ja monessa mielessä viihtyisämpi kuin kalseat hotellit.
Kannattaa katsoa isojen ketjujen ulkopuolinenkin hotellitarjonta. Itse järjestin omalle porukalle elokuun lopussa tyky-päivän (koronasta huolimatta kun kohtaamme toimistolla joka tapauksessa livenä ja oli helppo pitää turvavälit tapahtumassa) ja yövyimme tuolla https://www.loimaanseurahuone.fi/

Sai porukalta spontaanin positiivisen palautteen että olipa viihtyisä ja vähän erilainen hotelli. Hyvä palvelu, erinomainen ruoka, asialliset huoneet ja neukkari.

No tuettiin kinkeripiirin yrittäjiä itse tapahtumallakin: ajelut järjesti http://www.eaglemotorsport.fi/bmw-racing-events minkä kautta tuli myös pitopalvelun tarjoilut radalle https://www.alastarocircuit.fi/web/

Molempia voi suositella vaikka noi BMW 325:set on jo aika hyvin sisäänajettuja  :laugh: