rekisteriseloste

Tiedote rekisteröitymisestä

Jos et ole saanut vahvistusviestiä rekisteröitymisestä si, tarkista roskapostikansiosi. Tämä erityisesti hotmail ja gmail sähköpostin käyttäjille.

Tuoreita viestejä

11
Primus / Vs: Primus 2470 ei syty/solifer 550
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 20:42 »
Uuden termostaatin/vaihdetun hehkutulpan jälkeen lämmitin syttyi ja lämmittää👍😎, mutta seuraava ongelma, kun lämmittimen sammuttaa niin se ei käynnisty enää automaattisesti/ollenkaan uudelleen, kuin satunnaisesti, kiertovesipumppu kyllä pyörii.
12
Kori ja alusta / Vs: Vanne kuumenee / jarru jumittaa?
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 20:19 »
Taitaa olla jarrulaikat ,palat, vaihto kunnossa kuvien perusteella  .
13
Karavaanarin olohuone / Vs: Mitäs tänään tehty?
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 20:13 »
Tästä nauttii taas!
14
Vika paikallistettu. Kiitos kaikille avusta. Mustasta boksista oli releet pimentyneet. Jostain syystä niiden ohjaus-signaali (auto käynnissä) antoin välillä n.8V (tämä oli ryöstöliittimellä otettu mutta kontaktin parantamisesta huolimatta antoi 8V). Silloin kun tuo 8V ohjaus niin releet naksuivat n.10-20 kertaa päälle/pois sekunnissa. Uutta mustaa laatikkoa ei mistään saanut joten rakennettu tarvikeosista uusi ohjausboksi uusine releineen. Myös ohjaus-signaali otettu muualta jottei uudet releet pimene muutaman viikon käytön jälkeen.
15
Kori ja alusta / Vs: Vanne kuumenee / jarru jumittaa?
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 20:00 »
Satula umpijumissa ja laahaa, "neste" on nestemäiseksi muuttunutta vaseliinia joka on karannut navasta kun napa on käynyt useampisata-asteisena.

Remonttiin heti ennen enempiä ajeluita.
16
Kori ja alusta / Vanne kuumenee / jarru jumittaa?
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 19:57 »
Hei,

Tätä varmaan voisi kysyä ihan henkilöautofoorumil lakin mutta osaisiko joku sanoa mistä moinen johtuu: muutaman kerran vähän kuin jarrut jumittaneet, ainakin tuntunut siltä. Tämän huomannut kun ajanut parkkiin. Näiden jumittamisten jälkeen ajettu normaalistikin yli 500km. Näinä muutamina kertoina myös vanne lämmennyt melkoisesti. Jarru jumittanut? Laitoin muutaman kuvan, mitähän tuo nestevuoto noissa kuvissa?

Yt.Aku
17
Primus / Primus 2470 käynnistysongelmat kostealla kelillä, kipinäsytytys
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 19:32 »
Vaunu Solifer 550DL -89, pannu Primus 2470. Mjo:lta syksyllä 2020 ostettu kipinäsytytys pannussa (kiitokset vielä!).

Kipinäsytytys ja pannu muutenkin toimii pääsääntöisesti hyvin, kostealla kelillä kuitenkin pientä käynnistymisongelma a, itsellä ei meinaa asiantuntemus riittää tarkempaan analysointiin...

Ongelma:
Kostealla kelillä, esim. reilulla vesisateella tai kovan aamukasteen aikaan, pannu ei lähde päälle, menee häiriölle varoajan jälkeen. Jos siis pannua ei ole käytetty muutamaan tuntiin tms. Kipinä ei naksuta. Lähtee päälle kipinällä kelin kuivuttua tai jos pannua lämmittää/kuivattaa laittamalla sähkökäytölle joksikin aikaa.

Kaasuventtiili vetää, eli hehkutulppa lienee kunnossa? Hehku myös puhtaan näköinen.

Kostealla kelillä pannun kai pitäisi lähteä päälle "viimeistään" hehkulla? Niin ei kuitenkaan käy, eikä kipinääkään tule. Mikähän tuohon voisi olla syynä? Muutoin pannu tosiaan toimii moitteettomasti. Tänä kesänä ongelma tuli ensimmäisen kerran viime viikonlopun sateissa ja tänä aamuna kokeilin samaa ja sama ongelma tuli. Muistaakseni keväällä ensimmäisellä kerralla käynnistäessä syttyi hehkulla.

Kuivalla kelillä mitattuna hehkulle tulee 2,7 V ja pyrostaatin keltaisesta johdosta mitattuna jännite 11,90 V. Akussa reilusti jännitettä, 13 V. Onkohan syynä jännitehäviöt? Toki yleismittari on halpa ja mittauskontaktit eivät ole välttämättä parhaita. Liittimiä on viimeksi putsailtu alkukesästä.

Pannua ei ole tämän ongelman ilmetessä ehditty vielä koittaa päälle kahdella tai kolmella polttimella, eikä ole mittailtu jännitteitä silloin, kun käynnistymisongelma a on. Auttaisiko kahden polttimon käyttö? Se auttoi silloin, kun kipinäsytytystä ei vielä ollut ja pannu oli muutenkin likainen eikä lähtenyt päälle.

Tuli mieleen, että voiko hehku olla huono ja se pitäisi uusia? Se kuitenkin kai toimii kun kaasua tulee. Viime kesänä hiukan tiivistettiin etulaatikon reunoja, kun huomattiin että sadevettä valui hiukan pannun päälle, nyt ei pitäisi olla sitä ongelmaa.

Osaatteko sanoa, mitä kannattaisi vielä mitata tai tehdä?
18
Karavaanarin olohuone / Vs: Mitäs tänään tehty?
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 19:30 »
Tämä päivä meni moottoripyörällä pitkin mutkateitä...
19
Kylpyhuone ja WC / Vs: Hymer wc:n suihku seinän lukitus
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 18:32 »
Puusahan pellistä leikkaisin ja  taivuttaisin sopivan kikkareen, laittaen muovivipstaakkelin kera sopivalla pönkällä seinää myöten kiinni..
20
Ilmastointi / Vs: Dometic B2200 ja ulkoyksikön "oma elämä"
« Uusin viesti kirjoittanut ***** eilen kello 18:28 »
Puhallinmoottorin konkka voi olla yksi syyllinen ääneen.

Miten ku Minulla pitää ykkösteholla puhallus semmosta kummaa ääntä mutta mitä isommalle laitan niin sitä pienemmäksi ääni muuttuu täysillä ääni loppuu kokonaan. 🤔
Sivustoa katsottu kertaa

Ubuntu, täysiverinen käyttöjärjestelmä.

karavaanari.org powered by Debian Linux