rekisteriseloste


Vastaa

Varoitus - sillä aikaa kun luit aihetta, 180 uutta viestiä lähetettiin siihen. Haluat varmaan lukea nekin tuolta alempaa.

Huomioi: tämä viesti näytetään vasta kun valvoja on sen hyväksynyt.

Nimi:
Sähköposti:
Aihe:
Otsikon ikoni:

Liite:
(Poista liite)
(lisää liitteitä)
Sallitut tiedostomuodot: gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, pdf, png, odf, kmz, gz, ov2, bmp, ods, zip
Rajoitukset: korkeintaan 10 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 2000KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB
Huomaa, että liitetiedostot vaativat valvojan hyväksynnän.
Varmistus:
Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet
Kuuntele kirjaimet / Pyydä uusi kuva

Kirjoita kuvassa näkyvät kirjaimet:
Saunassa käytetty vasta on toiselta nimeltään?:

Oikotiet: paina alt+s lähettääksesi viestin, tai alt+p esikatsellaksesi


Lähettämällä viestin hyväksyt kirjoitussäännöt


Yhteenveto

Kirjoittanut: HiTec
« : 8.03.2024 kello on 13:53 »

Oma käyttö pitää olla tuon mitoituksen takana, ei tuotanto koska myynti tapahtuu aina pörssihintaan ja tuo on tunnetusti kesäaikaan vain centtejä, ellei jopa negatiivinen ja näin ollen sähköä myymällä ei tosiaankaan niitä paneleita takaisin maksella :-\

Ja nyt kun vielä mentiin varttihinnoitteluun (varttiin siirrytään entisestä tunnista ihan sitä mukaa kun sähköyhtiöt vain saavat asiakkaiden mittarit päivitettyä), niin tuon 1:1 mitoituksen osuminen 15min tarkuudella just päittäin on jo käytännössä hyvin vaikeaa, ellei mahdotonta. Ei sen auringon eteen tartte mennä kuin hetkellinen pilvi ja jo tuotanto romahtaa, palatakseen taas kun tuo pilvi on ajelehtinut jälleen teilleen. Ja vastaavasti kovin tarkkaan mitoittaen ettei tosiaan mitään menisi myyntiin, niin se tarkoittaisi että se tuotantokin toimisi oikeasti vain sen keskikesän pienen hetken, koko kevään ja syksyn tuotto olisi ihan vain hitusia. Eli saadakseen riittävää tuotantoa pidemmän aikaa vuodesta, jonkinlaista ylimitoitusta pitää harrastaa = keskikesällä osa siitä menee väistämättäkin siis myyntiin ja tällä uudella varttinetotuksella yhä vain varmemmin saman päivän aikana niin ostetaan kuin myydänkin sitä sähköä jatkuvasti.

Tulevat kotiakustot tulevat sitten korjaamaan tämän tilanteen, tuon ylituotannon kun saat niihin talteen ja vastaavasti saat sieltä potkua paikkaamaan niitä hetkiä kun muutoin joutuisit ostamaan sitä sähköä. Tällä hetkellä nuo akustot ovat vain kWh-hinnoiltaan ihan toisissa maailmankaikkeuksis sa vs. esim. sähköautojen akustot, niin erittäin todennäköisesti noiden hinnat tulee tässä muutaman seuraavan vuoden kuluessa romahtamaan ja silloin porukka alkaa asentelemaan niitä aurinkopaneliensa kaveriksi.
Kirjoittanut: Karabiilisti
« : 8.03.2024 kello on 12:31 »

Aurinkovoimala pitäisi mitoittaa talon maksimaalisen tuottohetken kulutuksen mukaan.
Eli sähköä tulee kirkkaana lämpimänä kesäpäivänä jolloin kulutus voi olla normi ok talossa luokkaa 1kw.
Tuon paneelin saa jo aika halvalla ja suuremmasta ei ole juuri iloa jos myynti ei kannata.

Sitten tilanne on tietty eri jos on sähköauto joka seisoo päivät pihassa.
Kirjoittanut: tsahkali
« : 4.03.2024 kello on 10:16 »

No esim. tuossa 5kWh kotiakku 4.500€ :o
https://aurinkosahkotukku.fi/tuote/huawei-luna2000-battery-module-5kwh/

Pilkkuvirhe hinnassa...    :laugh:
'Harmi' kun vävy lähti Huaweilta, ei voi enää udella valittuja selityksiä.
Kirjoittanut: HiTec
« : 4.03.2024 kello on 10:10 »

Voisitkko selittää, miten tuo yhtälö muodostuu?
Samoja kennojahan niissä molemmissa on.

Sähkövarastoissahan käytetään myös 'wanhoja' sähköautojen akkuja.

No esim. tuossa 5kWh kotiakku 4.500€ :o
https://aurinkosahkotukku.fi/tuote/huawei-luna2000-battery-module-5kwh/

Sähköautoissahan esim. wanhasta Leafin 30kWh akusta saa vielä varsin pätevän kotiakun, mutta tuo on vielä ns. harrastelijaporukoi den juttua (kaikki tarvittavat pulikat ohjeineen ja softineen on Open Sourcea), mitään virallista joka tuulipuvun tuotetta tuosta ei ole tehty. Siksi oletukseni onkin että näiden kotiakkujen hinnat tulee romahtamaan, kapasiteetit kasvamaan kun noita sähköautojenkin akkuja alkaa saamaan muutenkin kuin sähköautojen varaosiksi.
Kirjoittanut: tsahkali
« : 4.03.2024 kello on 10:01 »

Vaan mitään kovin halpoja nuo nykyiset akut eivät vielä ole, puhutaan hintaluokista 10x kalliimpia per kWh mitä esim. sähköautojen akut

Voisitkko selittää, miten tuo yhtälö muodostuu?
Samoja kennojahan niissä molemmissa on.

Sähkövarastoissahan käytetään myös 'wanhoja' sähköautojen akkuja.
Kirjoittanut: HiTec
« : 4.03.2024 kello on 08:42 »

SÄHKÖYHTIÖISSÄ siirrytään aurinkotuotannon varttinetotukseen eri tahdissa sen mukaan, milloin asiakkaille asennetaan sähkömittareita, jotka pystyvät raportoimaan kulutuksesta 15 minuutin välein.[/i]
Helen käynnisti mittareiden uusimisen viime vuonna ja valmista olisi tarkoitus tulla 2030 loppuun mennessä, joten tovi tässä vielä vierähtänee...

Kotitalouksiin on taidettu myydä perusteella että tee niin iso kuin mahtuu, myyt sitte hyvään hintaan ylituotannon...  :laugh:
No kyllä nyt saa kuluttaja syyttää ihan itseään jos on tuon syötin niellyt, sillä jo pelkkä vilkaisu kesäisiin pörssisähkön hintoihin jo paljastaa paljonko tuolla oikeastaan voikaan "tienata". Ja nyt on monet sähköyhtiöt vielä kekanneet ottaa tuosta ostamastaankin sähköstä "välityspalkkion" vielä päälle, niin ne ansainnan edes teoreettiset mahikset oikeasti jo todella kaposet.

Mutta kuten tuolla artikkelissakin jo sanottiin, voi olla haasteellista ajoittaa nuo kulutukset vuorokauden aikana hetkiin kun paneleista on se paras tuotto. Päivisin porukka on yleensä töissä, poissa kotoa ja se varsinainen sähkön tarve tulee sitten illalla kun on ruoan laittoa, viihdekäyttöä, kenties saunomista... Tämä siis johtaa juurikin tuohon tilanteeseen, jossa se panelien tuotto käytännössä lahjoitetaan päivällä sähköyhtiölle ja itse sitten ostetaan sitä sähköä iltaisin kun panelit ei enää tuotakaan. No sanomattakin lienee selvää, että seuraavaksi juuri tähän saumaan iskee sitten kotiakkujen kauppiaat, jolloin se päivän tuotanto voidaan ladata akkuihin käytettäväksi sitten illalla. Vaan mitään kovin halpoja nuo nykyiset akut eivät vielä ole, puhutaan hintaluokista 10x kalliimpia per kWh mitä esim. sähköautojen akut ovat ja onkin odotettavissa että markkinassa tapahtuu lähivuosina todella merkittävä hintojen romahdus = tuohon kelkkaan ei siis kannata vielä lähteä vaan malttaa vielä tovi. No tähän sitten joku tarjoaa ratkaisuksi sitä 2-suuntaista sähköauton laturia, mutta tuossakin on se ongelma että päivisin se kiesi on siellä työpaikan parkissa, ei kotitöpselissä vastaanottamassa sitä panelien tuotantoa :-\
Kirjoittanut: Karabiilisti
« : 4.03.2024 kello on 07:50 »

Teollisuuteen kun noit aurinkosähkövoimalo ita suunnitellaan niin lähtöajatus on ollut että laitoksen maksimi koon on oltava sellainen että ko laitos pystyy joka hetki käyttämään kaiken tulevan aurinkosähkön.
Ja tietty koolla verotekninen yläraja myös.

Kotitalouksiin on taidettu myydä perusteella että tee niin iso kuin mahtuu, myyt sitte hyvään hintaan ylituotannon...  :laugh:
Kirjoittanut: MRi
« : 4.03.2024 kello on 06:12 »

Juttu todennäköisesti maksumuurin takana, joten kursiivilla lyhyttä referointia jutusta.

https://www.hs.fi/talous/art-2000010261642.html

Vanhemmat investoivat kotonaan muutama vuosi sitten selvästi ylimitoitettuun aurinkovoimalaan. Saattaa investoinnin takaisinmaksuaika pidentyä. Ja muutos kannustaa vaihtamaan auton plugariin. Täyssähkö kun ei tule kyseeseen, auto kun on vaunun veturi.

Itsellä on edessä omassa talossa sähköremontti jossain vaiheessa. Autoille täytyy säädä nopeampi latausmahdollisuus. Tuo laukaisee samalla keskusten uusimisen ja siinä yhteydessä täytyy investoida älykkääseen ohjaustekniikkaan. Itselle ei aurinkopaneeleista ole hyötyä. Talo kun on pohjoisrinnetontill a ja lisäksi puita varjostamassa kattoa.

Käynnissä on uudistus, joka iskee kipeästi kalliit aurinko­paneelit asentaneisiin

Oma aurinkosähkötuotant o on pientalossa kannattavaa yleensä vain, jos sähköstä suurimman osan pystyy kuluttamaan itse. Sähkökaupan siirtyminen 15 minuutin välein tehtävään hinnoitteluun ja -netotukseen vaikeuttaa tätä huomattavasti.

Suurimmalle osalle sähkön käyttäjistä varttihinnoittelull a ei ole luultavasti juuri merkitystä. Ne, jotka ovat asentaneet kotiinsa sähkön käyttöä hinnan mukaan ohjaavia laitteita, voivat hyötyä varttihinnasta jonkin verran.

Sen sijaan on yksi ryhmä, joka kärsii varttitason sähkömittauksesta selvästi. Se on aurinkosähköä tuottavat pientaloasujat. Varttimittaukseen siirtyminen tarkoittaa nimittäin sitä, että myös sähkön tuotanto ja kulutus tasataan jatkossa 15 minuutin välein.

Normaalioloissa aurinkosähkö on pientalolle kannattavaa vain, jos tuotannon pystyy käyttämään pääosin itse. Silloin paneelijärjestelmän ja invertteri-investoinnin laskennallinen takaisinmaksuaika voi olla järkevä eli selvästi alle järjestelmän laskennallisen käyttöiän.

Siksi on hyvin kannattamatonta ostaa sähköä nyt ja myydä sitä hetken kuluttua takaisin verkkoon.

Käytännössä tuotetun aurinkosähkön käytön maksimointi ei ole aivan yksinkertaista ainakaan ilman kehittynyttä automaattiohjausta. Tuotanto nimittäin vaihtelee pilvisyyden mukaan nopeasti ja jyrkästi.

SÄHKÖYHTIÖISSÄ siirrytään aurinkotuotannon varttinetotukseen eri tahdissa sen mukaan, milloin asiakkaille asennetaan sähkömittareita, jotka pystyvät raportoimaan kulutuksesta 15 minuutin välein.
Kirjoittanut: 0yxxy0
« : 16.07.2023 kello on 16:06 »

Sammutin invertterin kun verottomalla pörssihinnalla maksaa siirtohinnan.
Nyt ei kannata pukata verkkoon sähköä kun joutuu maksamaan siitä jos pukkaa.