Tekniikkakeskustelut > Sekalaiset

Lämpöakku

(1/3) > >>

HiTec:
Tuli tuossa mieleen kun nämä nykyiset lohkolämmittimet nyt ovat mitä ovat, lähinnä silitysrauta lohkon kyljessä ja lämmityskin taitaa enempi lämmittää sähköyhtiön tasetta kuin itse autoa :-X Mutta m.autoissahan on lämminvesivaraajia, jotka eivät edes ole kovin paljon kalliimpia vs. mitä tuollainen lohkolämmitin maksaa. Tuollaisen muutaman litran pikku pöntön kun pulttaa auton vesikiertoon kiinni, lämmitää sen veden 90 asteeseen ja auto kun käynnistyy, niin vesikierto latasee sen moottoriin => nopeasti lämmin moottori. Tai liittää systeemiin jo itsessäänkin pienen kiertovesipumpun, nyt pöntön termari 30 asteeseen ja sulla on varmasti jo valmiiksi lämmin moottori käynnistykseen. Tai vaikka ei olisikaan tuota 220VAC käytettävissä, niin kai tuo pönttö sen jäähdytysnesteen jokusen tunnin lämpöisenä pitäisi muutenkin, ihan passiivisenakin 8)

88k5:
Jos ei erillistä vesi/vesi -vaihdinta välissä, tulee mieleen paineenksesto?

Truma Boilerissa (230V, kaasu tai molemmat) pieninkin on 10 litraa.. Mutta tietty, jos vaihtimen laittaa väliin ei tarvii kahta boileria.. Toinen juttu on, kuinka nopeasti vaihtimessa kiertää kun pillit DN 10.

Jepukka:
Kyllähän se voisi toimia. Lämminvesivaraaja (olemassa oleva), 12v pumppu, letkut pikkulmmönvaihtimel le, glygolit sisään ja yhteet auton jäähdytysjärjestelm ään.

Yrjö:
   Olen kanssa muutaman kerran pähkäillyt asiaa.  Pitäisi vain mielestäni olla aika iso joutilas tila kunnolla eristetylle pöntölle. Moottorissahan on muutama litra nestettä ja rautaa monta kymmentä kiloa lämmitettävänä, vielä olisi + jos lämppärin kennokin lämpiäisi.

Rölli:
miten ois, iha perinteinen lämmön vaihdin keskuslämmityksen ja moottorin väliin..
sitt jos ei vesikiertosta ni vene käyttöön tarkettu sähkö/moottori varaaja siihe lisää moottori puolell sähjkö pumpun mill saa varaajan lämmön tarvittaessa siirrettyy koneeseen ja sähkoll apuja koko ajan jos töppeli virtaa

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Vastaa

Siirry pois tekstitilasta
Mobile View